Keresés

Részletes keresés

-Tsunami- Creative Commons License 2010.01.26 0 0 5086

A vaterán 20-ért árulnak hasonló rendszert.

Érdemes lenne megnézni a müszaki tartalmat, ami a kettő között van.

Ennél ha a kutya szétrégná a nyakörvet, arra is van garancia és az elemek is 2 évet bírnak.

Előzmény: Dunai Diána (5085)
Dunai Diána Creative Commons License 2010.01.26 0 0 5085
Köszönöm a gyors választ! Okos állatok ezek a kutyusok :) Megnéztem amit mutattál, 4 erősségi fokozat van szóval gondolom kisebb kutyákra is gondoltak szerencsére. Nem olcsó mulatság 70-90e forint ahogy olvasom.
Előzmény: -Tsunami- (5084)
-Tsunami- Creative Commons License 2010.01.26 0 0 5084

Nekik ezt a rendszert telepítették egy éve és egyszer sem léptek meg a kutyák.

http://www.rejtettkerites.hu/

R1200-as rendszert  2 nyakörvvel, kb 400 méter kerítést levédve.

Hiába kerítették körbe a hátsó kertet, 200eft-ért új oszlopok, drótkerítés akkor is megléptek.

Régen azt lesték a kutyák hogy mikor kattan a 4 méteres tolókapu motorja, ahogy megindult, a kutyák már 2 irányba szaladtak az utcán:-)

Most ha teljesen nyitva van hagyva előttük, akkor ők leülnek 1 méterre elé és meg sem próbálnak kiszaladni. Még nyakörv nélkül sem.:-)

Előzmény: Dunai Diána (5081)
taormina1 Creative Commons License 2010.01.26 0 0 5083
Nekem is azt mondta az állatorvos, hogy nem ajánl macskának nyakörvet, mert fölakaszthatja magát.
Előzmény: CBNora (5074)
kisidi Creative Commons License 2010.01.26 0 0 5082
Előzmény: Dunai Diána (5081)
Dunai Diána Creative Commons License 2010.01.26 0 0 5081
Szia! Érdekelne ez az eb őr készülék. Megtudod esetleg mondani hogy hol lehet megnézni. Arra vagyok kíváncsi hogy állítható e, mert apámék kertes házából is lelép néha a 2 kutya. Csak az a gond hogy kis testűek és szerintem nekik kisebbre kéne venni az áramot mint egy német-juhásznak.
Előzmény: -Tsunami- (5080)
-Tsunami- Creative Commons License 2010.01.26 0 0 5080

Egy ismerősömnek ajánlottam én is a láthatatlan eb őrt, mert folyamatosan megléptek a spánielek és az állatorvos már egy vagyonban volt nekik.

Nem ezt a vaterás verziót telepítették, hanem ettől egy sokkal igényesebbnek látszó rendszert.

A nyakörvekkel a kutyák a kerti tóban is úszkálnak, mert teljesen vízállóak.

Ezeknél a rendszereknél van egy betanulási fázis, a kutyák megismerik hogy meddíg mehetnek és ha 1 hónapig nincs rajtuk a nyakörv akkor sem lépnek le, hiába is van nyitva előttük a kapu.

Előzmény: Mr Síroller (5073)
Ladybee Creative Commons License 2010.01.26 0 0 5079
Helyesen: illa berek, nádak erek ! :-) http://www.kislexikon.hu/illa_berek.html
Ladybee Creative Commons License 2010.01.26 0 0 5078
http://www.vatera.hu/villanypasztor_eros_megbizhato_akcios_ar_161036354.html, de emailben bővebben ki tudom fejteni tapasztalataimat.
Előzmény: guresz (5070)
ZsuR Creative Commons License 2010.01.26 0 0 5077
Tudod, nem is valo a macskanak. Ha a macskat nyakorveled, bezarod - a lenyeget veszed el, amitol macska a macska.

Ha a macska ivartalanitva van, sokminden megvaltozik... nem csavarog, nem jelol, konnyebb vele az elet.

Ha a macskak nincsenek nagyon surun kis teruleten, szepen megszunnek a hatarvillongasok, a macska teszi a dolgat, es nem a szomszed kuszoben... ha el vannak latva vedooltasokkal, nem veszelyesek az egeszsegre.

Nalam a negy cica oltott, vedett, ivartalanitott, es nincs mindenfele kakalas, ott a kert, soha nem leptem bele semmibe sem.

Idonkent jon egy vallalkozo szellemu kandur, es jelol... ezt erezni foleg esos idonel - de hat ennyit el lehet viselni. Most mar evek ota nem volt...
Ismerjuk a kornyekbeli "udvarlokat", koszono viszonyban vagyunk, es mar a felnovekvo kiskandurom sem rohan befele ha jon az oreg Harci Kandur...

Persze hozzaallas kerdese is az emberektol, ki mennyire toleralja a szomszedsagot... (no meg szomszedsaga is, persze, valogatja...)
Előzmény: CBNora (5074)
ZsuR Creative Commons License 2010.01.26 0 0 5076
Ha nincsenek magas fak, keritesek, haztetok a kozelben - talan... de lattam mar olyan kutyat is, hogy nem zavarta a villanypasztor - ha menni akart ment.
kisidi Creative Commons License 2010.01.25 0 0 5075
Én a macskatulajdonosoknak ajánlottam, hogy a kertjeiken belül tartsák a kedvenceiket.
1. nem kellene félni, hogy autó elüti, 2. hogy egy szomszéd megelégeli, hogy odajár piszkítani, 3. szebb, értékesebb állatokat, hogy ellopják, 4. valami szadista kárt tesz benne.
Nekem lenne cicám, biztos tennék rá. Az állat védelmében, és a szomszédok megkímélése érdekében is.
Ja, hogy nem kószálhat amerre csak akar, hát istenem. Valószínű a kutyák többsége is lelépne, ha tudna, mégis kerítésen belül tartjuk őket,( most a normális gazdákról beszélek) csak velük könnyebb ezt elérni. Hogy uilyen könnyű legyen a macskákkal, erre kitűnő a láthatatlan kerítés.

De sajnos az a tapasztalatom, hogy a macskatulajdonosok lesz@rják, hogy kivédjék a fent leírtakat, pedig itt lenne az ideje, hogy ne csak a szomszédok tűrjenek, hanem a macskagazdik is tegyenek gesztusokat.
CBNora Creative Commons License 2010.01.25 0 0 5074
Én nem szívesen raknék a macskámra nyakörvet. Fáramászó állatnak veszélyes lehet, ez nyilván nem valami tépőzáras könnyen leváló valami.
Mr Síroller Creative Commons License 2010.01.25 0 0 5073

Ilyen van egy szomszédomnak !

Labrador kutyója van.

A totál játékos és szökős fajtából !

Amióta megépítette a "láthatatlan kerítést" azóta a kutya nyitott kerítésnél sem hajlandó kiszökni.

Ha viszont kikapcsolja, illa-berek náda-kerek :O) kutyó sehol egy pillanat alatt.

Láttam, megmutatta.

Macseknál nem tudom, hogy ugyanúgy működne ?!

Bentről kifele talán igen, de kintről befelé nyakőrv nélkül biztos, hogy nem.

Kintről befele a védelem a villanypásztor !

Előzmény: kisidi (5071)
kod1111 Creative Commons License 2010.01.25 0 0 5072
Erről már hallottam, olyan is létezik amit én kezelhetek egy távirányítóval?
Előzmény: kisidi (5071)
kisidi Creative Commons License 2010.01.25 0 0 5071
Én viszont ezt ajánlom a cicatulajdonosok figyelmébe, azoknak, akik féltik a macsekjukat, és a szomszédnak sem szeretnének bosszúságot okozni, különös tekintettel a pici gyerekesek macskakakamentes füvére:
láthatatlan kerítés
guresz Creative Commons License 2010.01.25 0 0 5070

Ladybee.

Átnéztem a villanypásztor témát teljesen. Ez még tutibb mint a ketrec, mert be sem teszik a lábukat a kertbe úgy megcsinálom.

Te a vaterán "melyiktől" vetted?

http://www.vatera.hu/listings/index.php?q=villanyp%E1sztor&c=0

Nézd már át, biztos megismered. Köszi.

Előzmény: Ladybee (5057)
CBNora Creative Commons License 2010.01.25 0 0 5069
A használt alom persze, hogy büdös, csak az állat nem.
Mi ezt úgy oldjuk meg, hogy ahányszor használja a macska az almot, kimossuk a tálat. Tulajdonképpen én megalkudnék némi alomszaggal, de az állat csak így hajlandó használni. Így viszont tényleg nincs büdös.
Előzmény: guresz (5068)
guresz Creative Commons License 2010.01.25 0 0 5068

A dohányos ember is állítja, hogy nincs büdös a lakásában.

Anyósomnak van egy macskája a 75nm-es panelben. Ahogy belépünk az asszonnyal azonnal érezzük. (valahová wc-znie kell és annak bizony szaga van bármilyen profi granuátumba csinálja)

Persze anyósom esködözik, hogy ő nem érez semmit. Persze mert megszokta már.

caterina3 Creative Commons License 2010.01.25 0 0 5067
Igen, tudom, ez amúgy furcsa, de én is így tapasztaltam. :-))
Előzmény: CBNora (5066)
CBNora Creative Commons License 2010.01.25 0 0 5066
A kutya meg az ember bűzlene.
A macska nem.
Mindig csodálkozunk, hogy akármilyen koszos helyeken mászkál, a macska mindig tiszta és szagtalan.
Előzmény: caterina3 (5061)
caterina3 Creative Commons License 2010.01.25 0 0 5065
Az is lehet... :-)
Előzmény: ZsuR (5064)
ZsuR Creative Commons License 2010.01.25 0 0 5064
... vagy csak sokat panaszkodik, mennyit dolgozik, milyen nehez elete van :((...
Előzmény: caterina3 (5063)
caterina3 Creative Commons License 2010.01.25 0 0 5063
Lehet, hogy csak tiszta vízzel fürdeti őket gyakran, azzal szabad. De samponnal biztos, hogy nem szabad, mert attól tönkremegy a kutya bőre, és ekcémát kap. Tiszta vízzel mi is minden séta után lemossuk tetőtől talpig a zebet, különös tekintettel a testnyílásokra. :-) Szerintem tisztább, mint sok ember. :-))
Előzmény: ZsuR (5062)
ZsuR Creative Commons License 2010.01.25 0 0 5062
Hm... nem tudom, milyen idokozonkent furdeti a kolleganom az ovet - ketto van neki - ugy tunik allandoan :)).
Előzmény: caterina3 (5061)
caterina3 Creative Commons License 2010.01.25 0 0 5061
Sűrűn fürdetni (samponnal) nem szabad a kutyákat , max. negyedévenként, de egy ápolt, tisztán tartott kutya nem büdös. Legfeljebb az öreg kutyáknak van némi szájszaguk. Persze egy kertbe kicsapott, ápolatlan jószág minden bizonnyal szaglik, de hát olyan körülmények közt egy ember is bűzlene. :-)
Előzmény: ZsuR (5060)
ZsuR Creative Commons License 2010.01.25 0 0 5060
Soha sem szagolt meg macskat :)). Tenyleg nincs szaguk - sem szarazon, sem vizesen. Ellenben a szegeny kutya...:))

Persze az ellen is lehet tenni: surun furdetni. De az mar torodes a kutyaval kategoraiba tartozik.
Előzmény: Mr Síroller (5059)
Mr Síroller Creative Commons License 2010.01.25 0 0 5059

Macska szag ügyben nálunk nem így van.

Hidd el semmilyen szaga nincs.

A szomszéd kutyája az igen, az büdi, de azért mert hosszúszőrű, és bizony nem eléggé törődnek szegénnyel.

Mi szeretjük és szoktuk etetni is.

Nagyon jó jelző kutya !

Már mentett meg más kutyáktól is !!!

Sportolás közben rohant rám két kertből kiszökött kutya.

Goni zavarta el ezeket , egész hazáig, vissza a lakhelyükre.

Aznap dupla adag kaját kapott tőlem + egy csomó simogatást.

Nem azért írok, hogy meggyőzzelek, értem én, hogy kutya-macska nyente !

Neked a villanypásztor sokat segítene !

Üdv

Előzmény: guresz (5035)
caterina3 Creative Commons License 2010.01.24 0 0 5058
:-)))
Előzmény: Ladybee (5057)
Ladybee Creative Commons License 2010.01.24 0 0 5057
Dio me ne guardi ! :-)
Előzmény: caterina3 (5056)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!