Köszönöm a gyors választ! Okos állatok ezek a kutyusok :) Megnéztem amit mutattál, 4 erősségi fokozat van szóval gondolom kisebb kutyákra is gondoltak szerencsére. Nem olcsó mulatság 70-90e forint ahogy olvasom.
Szia! Érdekelne ez az eb őr készülék. Megtudod esetleg mondani hogy hol lehet megnézni. Arra vagyok kíváncsi hogy állítható e, mert apámék kertes házából is lelép néha a 2 kutya. Csak az a gond hogy kis testűek és szerintem nekik kisebbre kéne venni az áramot mint egy német-juhásznak.
Egy ismerősömnek ajánlottam én is a láthatatlan eb őrt, mert folyamatosan megléptek a spánielek és az állatorvos már egy vagyonban volt nekik.
Nem ezt a vaterás verziót telepítették, hanem ettől egy sokkal igényesebbnek látszó rendszert.
A nyakörvekkel a kutyák a kerti tóban is úszkálnak, mert teljesen vízállóak.
Ezeknél a rendszereknél van egy betanulási fázis, a kutyák megismerik hogy meddíg mehetnek és ha 1 hónapig nincs rajtuk a nyakörv akkor sem lépnek le, hiába is van nyitva előttük a kapu.
Tudod, nem is valo a macskanak. Ha a macskat nyakorveled, bezarod - a lenyeget veszed el, amitol macska a macska.
Ha a macska ivartalanitva van, sokminden megvaltozik... nem csavarog, nem jelol, konnyebb vele az elet.
Ha a macskak nincsenek nagyon surun kis teruleten, szepen megszunnek a hatarvillongasok, a macska teszi a dolgat, es nem a szomszed kuszoben... ha el vannak latva vedooltasokkal, nem veszelyesek az egeszsegre.
Nalam a negy cica oltott, vedett, ivartalanitott, es nincs mindenfele kakalas, ott a kert, soha nem leptem bele semmibe sem.
Idonkent jon egy vallalkozo szellemu kandur, es jelol... ezt erezni foleg esos idonel - de hat ennyit el lehet viselni. Most mar evek ota nem volt... Ismerjuk a kornyekbeli "udvarlokat", koszono viszonyban vagyunk, es mar a felnovekvo kiskandurom sem rohan befele ha jon az oreg Harci Kandur...
Persze hozzaallas kerdese is az emberektol, ki mennyire toleralja a szomszedsagot... (no meg szomszedsaga is, persze, valogatja...)
Ha nincsenek magas fak, keritesek, haztetok a kozelben - talan... de lattam mar olyan kutyat is, hogy nem zavarta a villanypasztor - ha menni akart ment.
Én a macskatulajdonosoknak ajánlottam, hogy a kertjeiken belül tartsák a kedvenceiket. 1. nem kellene félni, hogy autó elüti, 2. hogy egy szomszéd megelégeli, hogy odajár piszkítani, 3. szebb, értékesebb állatokat, hogy ellopják, 4. valami szadista kárt tesz benne. Nekem lenne cicám, biztos tennék rá. Az állat védelmében, és a szomszédok megkímélése érdekében is. Ja, hogy nem kószálhat amerre csak akar, hát istenem. Valószínű a kutyák többsége is lelépne, ha tudna, mégis kerítésen belül tartjuk őket,( most a normális gazdákról beszélek) csak velük könnyebb ezt elérni. Hogy uilyen könnyű legyen a macskákkal, erre kitűnő a láthatatlan kerítés.
De sajnos az a tapasztalatom, hogy a macskatulajdonosok lesz@rják, hogy kivédjék a fent leírtakat, pedig itt lenne az ideje, hogy ne csak a szomszédok tűrjenek, hanem a macskagazdik is tegyenek gesztusokat.
Én viszont ezt ajánlom a cicatulajdonosok figyelmébe, azoknak, akik féltik a macsekjukat, és a szomszédnak sem szeretnének bosszúságot okozni, különös tekintettel a pici gyerekesek macskakakamentes füvére: láthatatlan kerítés
A használt alom persze, hogy büdös, csak az állat nem. Mi ezt úgy oldjuk meg, hogy ahányszor használja a macska az almot, kimossuk a tálat. Tulajdonképpen én megalkudnék némi alomszaggal, de az állat csak így hajlandó használni. Így viszont tényleg nincs büdös.
A dohányos ember is állítja, hogy nincs büdös a lakásában.
Anyósomnak van egy macskája a 75nm-es panelben. Ahogy belépünk az asszonnyal azonnal érezzük. (valahová wc-znie kell és annak bizony szaga van bármilyen profi granuátumba csinálja)
Persze anyósom esködözik, hogy ő nem érez semmit. Persze mert megszokta már.
Lehet, hogy csak tiszta vízzel fürdeti őket gyakran, azzal szabad. De samponnal biztos, hogy nem szabad, mert attól tönkremegy a kutya bőre, és ekcémát kap. Tiszta vízzel mi is minden séta után lemossuk tetőtől talpig a zebet, különös tekintettel a testnyílásokra. :-) Szerintem tisztább, mint sok ember. :-))
Sűrűn fürdetni (samponnal) nem szabad a kutyákat , max. negyedévenként, de egy ápolt, tisztán tartott kutya nem büdös. Legfeljebb az öreg kutyáknak van némi szájszaguk. Persze egy kertbe kicsapott, ápolatlan jószág minden bizonnyal szaglik, de hát olyan körülmények közt egy ember is bűzlene. :-)