Keresés

Részletes keresés

Szorgos Creative Commons License 2010.12.03 0 0 6959

Légyszives ne cimkézz, nem tudod mit olvasok és mit nézek. Köszi!

Előzmény: Törölt nick (6958)
Szorgos Creative Commons License 2010.12.02 0 0 6957

Na igen, de miért egy idősek otthonából csinálnak átjáróházat? Nincs elég üres épület amiben kialakíthatnának ilyen szállást?

Nincs több ápolónő és még azokkal is kell majd foglalkozni átjárkálva a hóba fagyba a kerten. :(

Előzmény: smenasl (6956)
smenasl Creative Commons License 2010.12.02 0 0 6956

arra kapták talán, hogy elhelyezzék a hajléktalanokat. hétfőn egyébként megint jött ki mentő az aluljáróhoz... szinte már rendszeres kép, pedig én ritkán járok arra. egyszer sajnos meghalni is láttunk ott valakit, illetve azt hittük csak alszik a megállóban ülve. aztán amikor jöttünk visszafelé az adyból, már tették be a fekete zsákba :(

Előzmény: Szorgos (6955)
Szorgos Creative Commons License 2010.12.02 0 0 6955

Szép napot Mindenkinek!

Köszönöm, de azt hiszem szőke lettem, mert így sem értem az összefüggést. :(

Ezt http://hu.webcams.travel/webcam/1241910453-Weather-Hungary,-Budapest-Újpest láttátok már? Basszus benézhetnek az ablakomon, most aztán vége a ruha nálküli flangálásnak a lakásban. :((

Előzmény: smenasl (6951)
Lean Creative Commons License 2010.12.01 0 0 6954

Az Orosz cuki az a piachoz közelebb eső.A másik ami a Lőrinc sarkán van az már nincs nyitva,csak nem szedték le a cukrászda feliratott. :)

Előzmény: MightyRASF (6949)
Lean Creative Commons License 2010.12.01 0 0 6953

A marcipános az első bódé,az Orosz cuki az a harmadik,vagy negyedik.Habkarika,diós patkó,stb kapható itt kint náluk.

A Templom utcai cukiba nagyobbb a választék,nekem jó tapasztalataim vannak náluk.A sajtos pogijuk szerintem nagyon finom,és a káposztás hasé is ízletes.A sütik sem túl édesek.Mi nagyon rég óta járunk hozzájuk,és nagyon kedves és barátságos a kiszolgáló személyzet.(Igaz, én évtizedek óta járok hozzájuk,így lehet elfogult vagyok.)

Előzmény: D H (6946)
smenasl Creative Commons License 2010.12.01 0 0 6952

nem tudom egyébként mit vétett szerencsétlen Víztorony, de megint össze van firkálva századszor is. most éppen neonzöld és rózsaszín festékkel. az alsó 3 méteren így is kb 30 réteg 30 színű diszperzit van. ide már nem jutott a híres antigraffiti bevonatból, amit sok kerületeben (pl XIII) már kötelező felvinni 3 méterig?

smenasl Creative Commons License 2010.12.01 0 0 6951
Előzmény: Szorgos (6950)
Szorgos Creative Commons License 2010.12.01 0 0 6950

Szép napot Mindenkinek!

Olvasni még csak-csak tudok, csak ezt "ja, 30 mft-t kap a bmszki," értelmezni nem. :( MI vagy ki az a bmszki? Rákeresni meg nem tudok mert nem tudom, hogy mit keressek. Ha Te tudod légyszives linkeld ide nekem. Köszi!

Előzmény: Törölt nick (6943)
MightyRASF Creative Commons License 2010.11.30 0 0 6949

Most hirtelen nem tudom, melyik lehet ez, de mintha a Templom utcában két cukrászda is lenne. Az egyikből (amelyik közelebb van a piachoz) már jó párszor rendeltünk tortát. Nameg annó a 80-as években sűrűn fagyiztunk is ott a szüleimmel.

Egyébként ha a Templom utcai és a Horváth cukrászdák környékinek számítanak, akkor érdemes megemlíteni a Harangvirágot is, ami az Állami áruház és a piac között van az István úton. Feleségem szerint jobbak a sütijei a Horváthénál.

Ja! Kedvenc fagyis cukrászdámról, a Vécsey Károly utcai cukrászdáról ne feledkezzünk el!

hadihajos Creative Commons License 2010.11.30 0 0 6948

Finom a fris sajtos masnijuk.......

D H Creative Commons License 2010.11.30 0 0 6947

:-D

valóban örültem volna, ha a lentieket végig tudtam volna fogyasztani... :-))

Előzmény: Törölt nick (6944)
D H Creative Commons License 2010.11.30 0 0 6946

ha jól emlékszem ez a marcipános az Orosz cukrászda, a Templom utcából.

Van velük tapasztalata/élménye valakinek?

(idáig nekünk csak a Horváth cukrászda volt ismert, de most örömmel láttam, hogy van másik cukrászda is a környéken..)

Előzmény: Lean (6941)
bondijudit Creative Commons License 2010.11.30 0 0 6945

Remek, köszönöm, a héten beszerzem. :)

Előzmény: Lean (6941)
Lean Creative Commons License 2010.11.29 0 0 6941

Megnéztem a naptárt:1000 Ft-ba kerül darabja,és a Polgármesteri Hivatal mellett lévő marcipános árulja.

Előzmény: bondijudit (6939)
smenasl Creative Commons License 2010.11.28 0 0 6940

üdv, Dallos Idáról tudnátok valamit mondani nekem? a neten csak a róla elnevezett dolgokat láttam (meg az "utcájában" nőttem fel), de erre felé sem tudott róla senki semmit. anyu mindíg azzal intézte el a kérdésemet kicsit viccesen, hogy sztahanovista varrónő volt :) bár a róla elnevezett iskola alapján talán nem is lőtt teljesen mellé.

Ugró Gyula már kapott korrekt emléktáblát, viszont a nem újpestiek mindíg értetlenkedve visszakérdeznek, hogy Ugró???

bondijudit Creative Commons License 2010.11.28 0 0 6939

Köszönöm, és jó mulatást! :)

Előzmény: Lean (6938)
Lean Creative Commons License 2010.11.28 0 0 6938

Nem láttam,de majd délután,ha nem esik semmi,akkor az Alma együttesre úgyis kimegyünk.Majd megnézem. :)

Előzmény: bondijudit (6937)
bondijudit Creative Commons License 2010.11.28 0 0 6937

Nem láttátok véletlenül, hogy Újpest naptárat árulnak-e és mennyiért? (Minimum kettőt kellene vennem... :))

Előzmény: Lean (6936)
Lean Creative Commons License 2010.11.27 0 0 6936

Mi is kint voltunk,és tényleg nagyon jó műsort láthattunk.Én személy szerint végig táncoltam a műsort a karomon a 2 éves keresztlányommal.Dóráék hó hívogatása is sikeres lett.

Ma délután is kisétáltunk,már több bódé volt nyitva,mint este.Igaz, az  egyik eladó ma csak mobilon értekezett az ismerősével,hogy "fűtés nélkül, egésznap a placcon kell állnia". Egy kicsit vártam még,de a hölgy inkább elfordult,és folytatta s mondandóját .Így nem érdeklődtem nála,hanem szépen tovább sétáltam.

Ami még számomra érdekes volt,hogy a havat a főtéren kupacokba lapátolták össze.

Előzmény: D H (6934)
Szorgos Creative Commons License 2010.11.26 0 0 6935

...hát apám, kirúgtatok a hámból, ha mindent végig kóstóltatok. Nem arra jöttem haza a melóból így kimaradtam a látványból.

Előzmény: D H (6934)
D H Creative Commons License 2010.11.26 0 0 6934

hazaértünk az Újpesti Karácsony rendezvénysorozat megnyitójáról, a Főtérről...

Összességében nagyon pozitívak a benyomásaim és az élményeim is!

A jó hideg ellenére nagyon sokan gyűltek össze a színpad előtt, ahol 6-kor kezdődött a műsor, egy fiatal srác, mint műsorvezető vezette fel az estét, jó dumával, majd jött Zsoltink, télikabátban, én azt gondolom nagyon szép megnyitó beszédet mondott olvasott fel, pedig 5 perce volt kb.

Egy amúgy különösen értelmes embertől, aki évtizedes politikusi múlttal rendelkezik, ráadásul polgármesteri rangba jutott, igazán elvártam volna, hogy becsülettel fel tud készülni egy 5 perces beszéd megtartására - az őt megválasztó nép igazán megérne ennyi tiszteletet szerintem, hogy fejből mondja a rövidke beszédét, a felolvasás helyett...

Wintermantel Zsolt, kérlek, legközelebb add meg a választóidnak ezt a minimálisat!! Köszönet előre is!!

Bereczki Zoltán - Szinetár Dóra szuper koncertet adott, csodálom hogy nem fagytak meg a színpadon, nem voltak felöltözve nagyon (Bereczki ing-mellény-zakóban, Szinetár pedig télikabátot levéve blúz-mellényben énekelt jó sokat). Koncert után gyorsan elmentek, de aki ügyes volt, azért tudott autogrammot szerezni tőlük, amíg elértek az amúgy a színpad mellett álló autójukhoz :-))

Igazi profik voltak, maximális odaadással (főleg a Bereczki!) hozták a (szerintem) maximumot, amit a jelen hangosítással lehetett.

Volt néhány csetresz árus is, bár nem mindegyik bódé volt kinyitva - gyanítom ezek nincsenek is kiadva (sajnos)

Nem szerencsés szerintem, hogy egy kupacban vannak csoportosulva az étel-ital árusító helyek, akik viszont szemmel láthatóan nem készültek fel a vendégek fogadására-kiszolgálására.. Hosszas sorállás, kiszolgálási készség és általában kereskedelmi érzék minimális az eladók részéről, de sebaj, első nap, van még idejük beleszokni... (érdekes, azt gondoltam volna vállalkozó létére az eladás maximalizálása lenne a cél.....)

Árak, amire emlékszem:

300 Ft betétdíjas az Újpest emblémás bögre, nekem nagyon tetszik, el is hoztuk mindkettőt

240 a forraltbor (az egyik helyen fehérbor kevés fűszerrel, nem ide való, nem is értem hogy képzelték...)

600 a rumos tea max. 1-2 cent kommersz rummal, de finom (kár, hogy 510 is ki van írva az árlapon, mégis 600-ért árulják - ha kimenne a fogyasztóvédelem megbüntethetnék őket)

550 a krampampuli

650 a langalló - ezt gyorsan megkaptuk, bár ízetlen volt és kevés volt a feltét is a tésztán

450 a gyros - ezt nem kaptuk meg, mert nem bírtuk kivárni, míg kb. 5-7 percenként tudtak 1 gyrosra való húsmennyiséget előteremteni, és előttünk már vagy 4-5-en vártak gyrosra

600 a marcipán 10 dekája

350 12db szelídgesztenye

Szorgos Creative Commons License 2010.11.26 0 0 6933

Ezt most nagyon nem értem. Ki kap 30 millát és miért lett több csöves?

Itt ma du. csak 1 volt tegnap meg 2.

Előzmény: Törölt nick (6932)
Szorgos Creative Commons License 2010.11.26 0 0 6931

Szép napot Mindenkinek!

Máá megint piszkálja valami a csőröm. :)

A Baross u.-i idősek otthonáról van szó. Évek óta megy a herce-hurca, hogy újjáépítik. Tavaly a férfi részleget kiürítették, szétszórták az öregeket több otthonba. Idén tavasszal ki kellett üríteni a középső épületet amiben a nővér öltöző, irodák és raktár volt, merthogy kezdik a bontást. Most mindez a főépületbe van bezsúfolva. Majdan várták a válsztás, hogy na majd most már hozzáfognak. Na nem!! A főpolgár kitalálta, hogy nem akar hajléktalant az utcákon látni ezért most gőzerővel megy a romos épület felújítása és beköltöztetnek 15-20 hajléktalan férfit a mamókák közé. Én már most rettegek, hogy milyen emberek kerülnek oda!A röhely az, hogy a régi férfi részlegre egyszerűbb lett volna és annak van külön bejárata az utcára. Igaz, hogy én nem értek hozzá na meg a dolgozókat meg se kérdezték.  Én monjuk javasolnám a főpolgárnak, hogy vigyen haza is vagy 3 csövest!

Egyébként itt vannak látványtervek az átépítésről. http://epiteszforum.hu/node/7806

* * BPO-700 * * Creative Commons License 2010.11.24 0 0 6930

Ok!

Előzmény: Törölt nick (6927)
D H Creative Commons License 2010.11.24 0 0 6929

Ha szereti valaki a Szintár Dóra - Bereczki Zoltán kettős zenéjét, pénteken koncerteznek a Főtéren - már ha jól hallottam az asszonytól...

Szorgos Creative Commons License 2010.11.22 0 0 6926

Na ugye, hogy ugye! :) Igaz, hogy csak a 30-as buszról láttam nem mentem közel, hogy megvizslassam miből van, de nem szivesen szánnék rá időt.

Előzmény: D H (6922)
Szorgos Creative Commons License 2010.11.22 0 0 6925

Szasztok!

Pedig elég régi dolog. http://www.ujpest.hu/feltolt/ujpesti_naplo_2007-12.pdf

Azért is nem értettem a képviselő kampányolásában azt a tételt, hogy "újra lesz uszodája újpestnek",( bár lehet nem erre az uszira gondolt) mivel nem kerületi, hanem fővárosi fenntartású volt. :(

* * BPO-700 * * Creative Commons License 2010.11.22 0 0 6924

Igen. Meglepő?

Előzmény: Törölt nick (6923)
D H Creative Commons License 2010.11.20 0 0 6922

:-))))

elfogadom a kritikát, valóban ez a kúpnak is csak matematikai megközelítéssel nevezhető építmény csak a zöld színe és a ráhelyezett gömbök által okozott meglepetésnek köszönhetően lehetett karácsonyfának titulálva... 

Mindenesetre az asszony tényleg elkergetne itthonról, ha karácsonyfa gyanánt egy hasonló alakzattal állítanék haza... :-)))))

Előzmény: Szorgos (6921)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!