arra kapták talán, hogy elhelyezzék a hajléktalanokat. hétfőn egyébként megint jött ki mentő az aluljáróhoz... szinte már rendszeres kép, pedig én ritkán járok arra. egyszer sajnos meghalni is láttunk ott valakit, illetve azt hittük csak alszik a megállóban ülve. aztán amikor jöttünk visszafelé az adyból, már tették be a fekete zsákba :(
A marcipános az első bódé,az Orosz cuki az a harmadik,vagy negyedik.Habkarika,diós patkó,stb kapható itt kint náluk.
A Templom utcai cukiba nagyobbb a választék,nekem jó tapasztalataim vannak náluk.A sajtos pogijuk szerintem nagyon finom,és a káposztás hasé is ízletes.A sütik sem túl édesek.Mi nagyon rég óta járunk hozzájuk,és nagyon kedves és barátságos a kiszolgáló személyzet.(Igaz, én évtizedek óta járok hozzájuk,így lehet elfogult vagyok.)
nem tudom egyébként mit vétett szerencsétlen Víztorony, de megint össze van firkálva századszor is. most éppen neonzöld és rózsaszín festékkel. az alsó 3 méteren így is kb 30 réteg 30 színű diszperzit van. ide már nem jutott a híres antigraffiti bevonatból, amit sok kerületeben (pl XIII) már kötelező felvinni 3 méterig?
Olvasni még csak-csak tudok, csak ezt "ja, 30 mft-t kap a bmszki," értelmezni nem. :( MI vagy ki az a bmszki? Rákeresni meg nem tudok mert nem tudom, hogy mit keressek. Ha Te tudod légyszives linkeld ide nekem. Köszi!
Most hirtelen nem tudom, melyik lehet ez, de mintha a Templom utcában két cukrászda is lenne. Az egyikből (amelyik közelebb van a piachoz) már jó párszor rendeltünk tortát. Nameg annó a 80-as években sűrűn fagyiztunk is ott a szüleimmel.
Egyébként ha a Templom utcai és a Horváth cukrászdák környékinek számítanak, akkor érdemes megemlíteni a Harangvirágot is, ami az Állami áruház és a piac között van az István úton. Feleségem szerint jobbak a sütijei a Horváthénál.
Ja! Kedvenc fagyis cukrászdámról, a Vécsey Károly utcai cukrászdáról ne feledkezzünk el!
üdv, Dallos Idáról tudnátok valamit mondani nekem? a neten csak a róla elnevezett dolgokat láttam (meg az "utcájában" nőttem fel), de erre felé sem tudott róla senki semmit. anyu mindíg azzal intézte el a kérdésemet kicsit viccesen, hogy sztahanovista varrónő volt :) bár a róla elnevezett iskola alapján talán nem is lőtt teljesen mellé.
Ugró Gyula már kapott korrekt emléktáblát, viszont a nem újpestiek mindíg értetlenkedve visszakérdeznek, hogy Ugró???
Mi is kint voltunk,és tényleg nagyon jó műsort láthattunk.Én személy szerint végig táncoltam a műsort a karomon a 2 éves keresztlányommal.Dóráék hó hívogatása is sikeres lett.
Ma délután is kisétáltunk,már több bódé volt nyitva,mint este.Igaz, az egyik eladó ma csak mobilon értekezett az ismerősével,hogy "fűtés nélkül, egésznap a placcon kell állnia". Egy kicsit vártam még,de a hölgy inkább elfordult,és folytatta s mondandóját .Így nem érdeklődtem nála,hanem szépen tovább sétáltam.
Ami még számomra érdekes volt,hogy a havat a főtéren kupacokba lapátolták össze.
hazaértünk az Újpesti Karácsony rendezvénysorozat megnyitójáról, a Főtérről...
Összességében nagyon pozitívak a benyomásaim és az élményeim is!
A jó hideg ellenére nagyon sokan gyűltek össze a színpad előtt, ahol 6-kor kezdődött a műsor, egy fiatal srác, mint műsorvezető vezette fel az estét, jó dumával, majd jött Zsoltink, télikabátban, én azt gondolom nagyon szép megnyitó beszédet mondott olvasott fel, pedig 5 perce volt kb.
Egy amúgy különösen értelmes embertől, aki évtizedes politikusi múlttal rendelkezik, ráadásul polgármesteri rangba jutott, igazán elvártam volna, hogy becsülettel fel tud készülni egy 5 perces beszéd megtartására - az őt megválasztó nép igazán megérne ennyi tiszteletet szerintem, hogy fejből mondja a rövidke beszédét, a felolvasás helyett...
Wintermantel Zsolt, kérlek, legközelebb add meg a választóidnak ezt a minimálisat!! Köszönet előre is!!
Bereczki Zoltán - Szinetár Dóra szuper koncertet adott, csodálom hogy nem fagytak meg a színpadon, nem voltak felöltözve nagyon (Bereczki ing-mellény-zakóban, Szinetár pedig télikabátot levéve blúz-mellényben énekelt jó sokat). Koncert után gyorsan elmentek, de aki ügyes volt, azért tudott autogrammot szerezni tőlük, amíg elértek az amúgy a színpad mellett álló autójukhoz :-))
Igazi profik voltak, maximális odaadással (főleg a Bereczki!) hozták a (szerintem) maximumot, amit a jelen hangosítással lehetett.
Volt néhány csetresz árus is, bár nem mindegyik bódé volt kinyitva - gyanítom ezek nincsenek is kiadva (sajnos)
Nem szerencsés szerintem, hogy egy kupacban vannak csoportosulva az étel-ital árusító helyek, akik viszont szemmel láthatóan nem készültek fel a vendégek fogadására-kiszolgálására.. Hosszas sorállás, kiszolgálási készség és általában kereskedelmi érzék minimális az eladók részéről, de sebaj, első nap, van még idejük beleszokni... (érdekes, azt gondoltam volna vállalkozó létére az eladás maximalizálása lenne a cél.....)
Árak, amire emlékszem:
300 Ft betétdíjas az Újpest emblémás bögre, nekem nagyon tetszik, el is hoztuk mindkettőt
240 a forraltbor (az egyik helyen fehérbor kevés fűszerrel, nem ide való, nem is értem hogy képzelték...)
600 a rumos tea max. 1-2 cent kommersz rummal, de finom (kár, hogy 510 is ki van írva az árlapon, mégis 600-ért árulják - ha kimenne a fogyasztóvédelem megbüntethetnék őket)
550 a krampampuli
650 a langalló - ezt gyorsan megkaptuk, bár ízetlen volt és kevés volt a feltét is a tésztán
450 a gyros - ezt nem kaptuk meg, mert nem bírtuk kivárni, míg kb. 5-7 percenként tudtak 1 gyrosra való húsmennyiséget előteremteni, és előttünk már vagy 4-5-en vártak gyrosra
A Baross u.-i idősek otthonáról van szó. Évek óta megy a herce-hurca, hogy újjáépítik. Tavaly a férfi részleget kiürítették, szétszórták az öregeket több otthonba. Idén tavasszal ki kellett üríteni a középső épületet amiben a nővér öltöző, irodák és raktár volt, merthogy kezdik a bontást. Most mindez a főépületbe van bezsúfolva. Majdan várták a válsztás, hogy na majd most már hozzáfognak. Na nem!! A főpolgár kitalálta, hogy nem akar hajléktalant az utcákon látni ezért most gőzerővel megy a romos épület felújítása és beköltöztetnek 15-20 hajléktalan férfit a mamókák közé. Én már most rettegek, hogy milyen emberek kerülnek oda!A röhely az, hogy a régi férfi részlegre egyszerűbb lett volna és annak van külön bejárata az utcára. Igaz, hogy én nem értek hozzá na meg a dolgozókat meg se kérdezték. Én monjuk javasolnám a főpolgárnak, hogy vigyen haza is vagy 3 csövest!
Azért is nem értettem a képviselő kampányolásában azt a tételt, hogy "újra lesz uszodája újpestnek",( bár lehet nem erre az uszira gondolt) mivel nem kerületi, hanem fővárosi fenntartású volt. :(
elfogadom a kritikát, valóban ez a kúpnak is csak matematikai megközelítéssel nevezhető építmény csak a zöld színe és a ráhelyezett gömbök által okozott meglepetésnek köszönhetően lehetett karácsonyfának titulálva...
Mindenesetre az asszony tényleg elkergetne itthonról, ha karácsonyfa gyanánt egy hasonló alakzattal állítanék haza... :-)))))