huhú, tökjó :) kár, hogy nekem ezt nem tudták megmondani se a könyvhéten se a könyvfesztiválon, sőt, azt mondták, hogy semmit sem tudnak róla... :( nembaj, azért én nagyon örvendek :)
Persze, ami magyarul megjelent Adiran Mole, azt mind olvastam, a Capuccinót angolul is. Egyébként úgy kaptam meg ezt a fordítást, hogy a Békés nem ért rá, mert épp az angliai magyar év, vagy mi a csoda szervezése kötötte le (+ nagykönyv).
Egyébként Békés Pál nekem elsősorban a kedvenc meseíróm. A kétbalkezes varázsló gyermekkorom nagy kedvence, a mai napig imádom!
Ami még az Adiran Mole sorozatot illeti, szerintem a sorozat középső néhány köteténél leült kicsit a dolog, de a Tömegpusztító fegyverek tényleg isteni. Szerintem.
Talán ebben tudok segíteni, ugyanis én követtem el a Mass Destruction magyarra ferdítését. Szóval nekem a Gaboban hó végére ígérték a megjelenést, ami azt jelenti, hogy őszre biztos kijön :)
melyik az a régről ismert szereplő? lehet még kapni ezt a részt mondjuk a libriben v. ilyen helyeken, mert ugyan angolul még nem olvastam egyik részt sem, de nagyon kiváncsi lennék.
igen, szegénynek diabeteses retinopathiaja van, valahol azt olvastam, hogy az utolsó könyvet is már diktálta a férjének, egyébként a könyvben az egyik (régről ismert) szereplő szintén megvakul, nem véletlenül
volt itt vmi hír 2-3 éve, hogy Sue Towsend lehet, hogy megvakul, most nem olvastam vissza, hogy pontosan mi, de sztem nagyjából kerek most már a történet, bár az utolsót nem olvastam.
Nekem is tetszett, szerintem jobban sikerult mint a Capuccino years. Ambar a vegen volt egy olyan erzesem, hogy ez volt az utolso Adrian Mole konyv, de ne legyen igazam...
most pótoltam lemaradásomat az Adrian Mole and the Weapons of Mass Destruction végigolvasásával, tetszett a könyv, sokat nevettem rajta, de valahogy Nekem a klasszikus az iskolás évek Aidy-je, kíváncsi vagyok meddig akarja Townsend folytatni a történetet, azért a "67 és 1/3éves Adrian Mole az Alderman Cooper Sunshine Home-ban" például már kicsit túlzás lenne
pl. Bp-en az Astoriánál a Semmelweiss u. és a Kossuth L. u. sarkán van egy kis könyvesbolt az árkádok alatt (Melódia elvileg) ott tuti van, legalábbis ma még volt.
na végre, nekem is van :) csak az a szörnyű, hogy még vagy 2000 oldalon át kell rágnom magam, mielőtt hozzákezdhetnék.. igaz, hogy az is szórakoztató és szépirodalom, na de azt muszáj... de legalább már a kezemben tarthatom mind a 460 oldalt :)