Oké, igazad van, de a Strokesszal azért ne faszkodjunk már, magára a lemezre is 2006-ot írtak, hiába jött ki a nyomi dajcsoknál előbb. Love Is Allt tutkó kiadták otthon már tavaly? Erről nem találtam semmit.
De mindegy is, eldöntöttem, számolom ezeket is, meg a Wolfmothert is, aki meg nem akarja, nem írja őket. Hát valakinek végre a sarkára kell állnia!
Jó, ez is igaz, bár hogy a Strokes németországi megjelenése 2 nappal év vége előtt az kit indított arra, hogy betegye a tavalyi listájára, azt nem tudom, általában a 2 angolszász megjelenés közül valamelyiket ajánlatos nézni SZVSZ IMHO. De végül is tényleg, pontosan úgyse lehet meghúzni a határokat.
A lista egy játék, a játékokat szabályok határolják, a szabályokat a játékosok alkotját. Amit a többség elfogad, az van, én nem kardoskodok semmi mellett ilyen volumenű ügyben. A magam részéről viszont egy 'év lemezei' listán biztosan törekszem csak olyan lemez szerepeltetésére, amelyik idén jelent meg. Ha tavaly nem hallottam róla, és jó, hát az szar. Viszont idén megismertem, megtetszett, örömmel hallgattam egész évben, de ezen a listán nem szerepelhet. Úgyhogy nálam sem a Wolfmother (bárki keresgélhet ausztrál oldalakon, fórumokon, mint ahogy svéd, norvég, dán lapokat is érdemes nézegetni, hátha valaki rábukkan jövő évi ászokra), sem a Love Is All (igen, Svédországban megjelent tavaly), sem a Strokes (2005. dec. 29. volt a hivatalos német megjelenés) nem fog szerepelni, de nincs vele bajom, ha mások beírják. Amúgy ha végignézitek a jelentősebb évösszesítéseket, alig van köztük makulátlan, mindig becsúszik egy-két korábbi album...
Annyira szeretem az ilyen antiszociálisokat, akik csak azért is beírják október 27-én az év lemezét :-DDD
Meggyőztetek, érjen a Wolfmother, én csak örülök neki.
A Love Is Allt zeuszka és Zogcsi rakta be tavaly, szerintem mindkettő van olyan jó fej, hogy elviselje, hogy most fent lesz újra egy pár listán, és így az összesítésben is az őt megillető helyére kerülhet. Én a Love Is All mellett vagyok.
Szerintem a Wolfmother simán belefér 2006os lemeznek...2005ben csak Ausztráliában forgalmazták, ráadásul egy szám (Demjénrózsi-feldolgozás:)) még nem volt rajta.
most az egyszer számítson az, hogy a topic közönsége mennyire ismerhette meg a lemezt már tavaly, vagy mennyire nem. love is all több 2005-ös listán is fent volt itt a topicban, milyen hülyeség lenne újra beírni, nem? muszáj ezt mondanom, pedig vérzik a szívem, nálam top5-ben tuti benne lenne.
ellenben a wolfmother senkinél se szerepelt, mert ismeretlen volt akkoriban, most meg nem lehet felrakni listára holmi hülye megjelenési dátum miatt? így se a tavalyi, se az idei listákon nem szerepelhetne a lemez, ami kibaszás volna egy ilyen remek zenekarral szemben.
Nem tudom, szerintem a Wolfmother nem igazán ugyanaz a szitu, mint az Arcade Fire volt, hiszen utóbbi már a megjelenéskor elég nagy nyilvánosságot kapott, a Pitchforktól a Popmattersig egy csomó számottevő site foglalkozott vele, míg a Wolfmother ausztrál kiadású lemezéről tavaly senki sem tudott.
A Love Is Allt viszont az istennek sem tudom megállapítani, elvileg Amerikában, Angliában is idén jött ki, a Pitchfork (és néhányunk ugyancsak) viszont már berakta a 2005-ös listájába is. Nehéz kérdés.
hjajj, basszátok meg, Thorcsi alábbi bevezetőjén felbuzdúlva elolvastam nagyjából a tavalyi szájtépéseket a listákkal kapcsolatban. a szenvedély, ami áthatja őket... szóval az idén is csak tessék meggyőzni a másikat :DDDDD
Ez az, dandi, akkor ki is adtad a jelszót, december 1-jétől mindenki írja be a kis hülye listáját, ha van rá igény, megint kezembe veszem a dolgokat a nagy karácsonyi tespedésben.
Zsírnak jelzem, hogy a Wolfmother 2005-ösnek számít, mert akkor már megjelent Ausztráliában, még ha máshol idén is jött ki. Én is sírok miatta, mert sima top 10-es lenne nálam, de az Arcade Fire óta tudjuk, hogy a szabály az szabály.
További megjegyzés, hogy a Love Is All végül idén jött ki, tehát az ér, bár ezt, azt hiszem, már írtam. Ámde a jelenlegi állás szerint a Shins, a Bloc Party, az Of Montreal vagy a Clap Your Hands stb. már 2007-es, szóval azokkal egyik illegális letöltő se villogjon, ellenben a Modest Mouse még kari előtt kijön, tehát az mehet. Majd még biztos lesz ilyenekből gond, akik képben vannak a megjelenésekben, azok segítsenek rendet tartani ez ügyben.
Na, mi van még? Ja, adamskij, mielőtt lázadnál, a Soxpan 2005-ös lemez.
nem bennfenntes, de dec1-ig várni szoktunk. akkor kérünk tőled egy minimum 10-es listát! és ha minden jól megy, valaki majd összesíti őket. segítséged előre köszönjük!
Srácok beszállnék, ha ez nem vmi bennfentes dolog, szóval 2006:
Gnarls Barkley: St. Elsewhere Wolfmother: Wolfmother Jack Johnson: Sing-A-Longs and Lullabies Ray Lamontagne: Till sun turns black Avett Brothers: The Gleam Ane Brun: Temporary Dive Love is all: Nine times That same song Saian Supa Crew: Hold up Brazilian Girls: Talk to la bomb Eodm: Death by sexy