Miert szerinted kinek a velemenye lenne a nagynenime??? nem is akarok veled vitatkozni az eletedrol meg a hazassagodrol de mar nagyon untam ahogy eteted itt a nepet es elvezed ha meg irigyek is egy kicsit. Amiket pedig irtam tapasztalat is mert en is vegyeshazassagban elek es gyerekeink is vannak es nem ugy mukodik ahogy te azt a tundermeseidben elkepzelted...fiatal vagy meg, lehet csak ennyi az egesz...
Csak szeretném ha tudnád, hogy elolvastam rendkívül kedves hozzászólásodat. Kicsit hiányoltam az elejéről vagy a végéről azt, hogy mindez a TE véleményed. Nem fogok veled vitatkozni az életemről, a házasságomról, mert nem ismersz és nem tudsz rólam semmit.
tavol alljon tolem hogy vikilanyt buta libanak nevezzem, egyzeruen ugy gondolom hogy nincsen egeszen tisztaban bizonyos dolgokkal es el van kisse varazsolva attol hogy amerikai pasihoz megy ferjhez, mintha azt gondolna megvaltotta a jegyet a paradicsomba, rohognom kellett mikor az amerikai alomrol irt...na mindegy, tovabbra is remelem bejon neki a dolog, elvegre olyan szepen eltervezett mindent es ugy igyekszik megvalositani.
Komolyan mondom nevetsegesse teszed magad az egesz torteneteddel, legalabbis egy-ket reszevel biztosan. Eloszor is kezzek labbal kapalozol az ellen hogy a halvany gyanuja is radterelodjek annak hogy erdekbol mesz ferjhez. Oke, nem erdekbol hiszen nagy a szerelem, de most oszinten nagyon emelte a fiu erteket akkoriban hogy nem magyar, megneznem mikor mentel volna bele a kilatastalan kis kalandba ha nem kulfoldi lett volna, vagy ezek szerint te olyan lany vagy aki ilyenekbe beleugrik? Nahat, akkor hogy jon a kepbe a prud elmeleted az egyuttelesrol?! Erre ki vagy hegyezve? Elhiszem, mert te is tudod mennyire naiv vagy es a sajat es szuleid szigoru elveivel takarozol. Jossz itt az egy hetes telelesed alatti szikrakkkal, szomoru, mi lesz ha majd egyutt eltek? Komolyan mondom fogalmad sincs rola mirol beszelsz amig nem tudod mirol szol. Nem mondom hogy nem fog bejonni, de ne akard mar beadni senkinek hogy nalatok mas lesz, meglatod ugyanazokkal a gondokkal fogsz kuszkodni mint mas, plusz meg az is hogy egyedul leszel, nem lesz kihez szaladni majd. Az amerikai alom? Na majd rajossz... Akkor fogod csak ugy erezni hogy szerencses vagy ha otthon egy senki voltal, ahhoz kepest biztos jo lesz. De ha valamire vitted otthon akkor csak csalodas lesz meg szivas, mert ott senki leszel. Lehet hogy ocskabb munkaert jobban fogsz keresni, de kerdes hogy le akarsz-e alacsonyodni arra a szintre (mar ha otthon tenyleg olyan jo allasod van)mert ha nem akkor nagyon pocsekul fogod erezni magad tole. Az meg hogy majd a gyerekkel ha kettesben lesztek csak magyarul beszelsz egyszeruen nevetseges, szerinted milyen gyakran lesz az? Eleg lesz ahhoz hogy perfekt legyen? ANYANYELV, bontsd le reszeire, es ebbol csak egy van, nem ketto, hogy akkor most magyar de ha apuci itt van akkor angol, a gyerekek rendkivul okosak es fogekonyak, kovetni fogja minden problema nelkul de ertelmet nem fogja latni, mert ha egyszer beszel anyuka angolul is akkor ha kettesben vagyunk mire jo ez az egesz szinjatek. Plusz ha csak te beszelsz vele magyarul nem eleg, erteni jol fog de a beszedkeszsege kevesbe fog fejlodni, foleg mert meg veled sem csak magyarul fog beszelni. Szoval azert ne abrandozz annyira, fel kell ebresszelek, es foleg ne add itt az artatalant, igenis emeli az erteket Tomnak hogy amerikai a draga te meg egyenesen buszke vagy erre es kulonbnek erzed magad masoknal..
De azert mindezek ellenere sok sikert kivanok!
bocsi...
szal, ez úgy volt, hogy messze az üveghegyen is túl... :)))
+ismerkedtünk, ö volt a nagy Ő és ráadásul viszonozta is, minden happy, 1 év távkapcsolat (csak Bécs-Bp de az is tud sok lenni..) után elbeszélgettünk: jó lenne 1ütt élni. Ő Bécshez volt kötve, nem beszélt magyarul (csak 1 icipicit :) ) stbstb... próbálkoztunk, reménytelen volt. Mi nem a munka miatt házasodtunk össze (lásd majdnem-haza), hanem mert 1ütt AKARTUNK élni.. és ez volt a hivatalos lehetőség. Sajna válással végzödött, ugy is lehet mondani hogy "benne volt a pakliban" de ez nagyon gonosz lenne.. + 1 másik történet. nagy szerelem volt.
szia:) hogy volt ezzel a házassággal:)))?
már rég nem irtam ebbe a topikba, csak olvasgattam a fejleményeket...nem akartam senkit megbántani...ugyanis mi sem áll tölem távolabb, mint a csecsefehérruhásszépmeghívósesküvö...azért meg nem akarok férjhez menni a barátomhoz, hogy "kapjak" ösiben munkát:)
szal, okidli máshol felvetett hozzászólását inkább itt válaszolom +, ide tartozik...
Ausztria: Munkakereses otthonról, magyarként, 1997-98ban: majd' reménytelen, ha nem vagy programozó... próbáltam, aztán ugye házasság, papirok, kiköltözés blindre és 1 héten belül már szakmában dolgoztam... de legyen rendben a vizumod, + 1 hazassagi akvi kiv. :) jo hir: elvileg varni kell 6 honapot plusz amig +lesz a tartozkodási, de mikor beadtam 1böl kaptam 1 6honapos vizumot amivel igenis lehetett dolgozni.. csak erre késön jöttem rá :(
Ha jól értelmeztem a törvényt, akkor azért kell anyakönyveztetni, mert magyar állampolgár vagyok. Ha lemondok az állampolgárságról akkor nem kell. Itt viszont azt én sem értettem, hogy ha kijelentem, hogy lemondok róla, de még jópár évig nem leszek amerikai állampolgár, akkor a közbeeső időben mi a helyzet?? De ez végülis mindegy, mert én továbbra is magyar állampolgár akarok maradni.
Ja, és már láthatólag is intéződik a menyasszony vízumom. Eddig csak annyit tudtunk, hogy be lettek adva a papírok, de aztán nagy csend, semmi nem történt kb. 3 hónapig. Aztán most kaptam egy nyomtatványt a bevándorlási hivataltól, hogy töltsem ki. Remélem ez valami jót jelent.
Visszakozom... olyan régen volt:))) Ha jobban belegondolok akkor valószínű másolatot és fordítást is kellet küldeni az amerikai házassági kivonatról (sk. készített), amit mintha jó pénzért az amerikai konzulátus hitelesített volna (harmincvalahány dollár?).
Csak azt nem értem miért is _kell_ otthon a dolgot anyakönyveztetni. Hiszen ha nem ott élsz? Persze más, ha a neved megváltozott és emiatt más dolgokat is vátoztatnod kell.
Én nem is foglalkoztam a dologgal (már lentebb írtam), végül is csak más papírok intézése közben lett ez is elintézve. De egyáltalán nem ilyen bonyolultan, ahogy te írod. Csak elküldem egy sk. kitöltött űrlapot (semmi plusz papír!) aztán küldtek erre egy kész házassági anyakönyvi kivonatot. {De persze engem az sem érdekelt volna, he nem küldenek, ugyanis soha semmire nem kell (nekünk).
Haaaaaahhhhhhóóóóóó valaki!!!! Hát úgy kell titeket előrángatni??
Először is Boldog Új Évet Mindenkinek!!!
Másodszor szeretném veletek megosztani, amit ma megtudtam. Szóval, ha valaki külföldön köt házasságot, akkor azt itt Magyarországon anyakönyveztetni kell. Ezt eddig is tudtuk, a lényeg a hogyan-on van. Le kell fordítattni a házassági anyakönyvi kivonatot, hitelesítve (erről azt hiszem már volt szó, a Bajza utcában csinálja az OFFI), aztán a lakóhely szerinti illetékes anyakönyvi hivatalba bevinni, a magyar állampolgár születési anyakönyvi kivonatával együtt. A külföldi féltől nem kell semmi papír. Viszont az anyakönyvezést nem lehet helyben elintézni, mert ahhoz csak az V. kerületi Anyakönyvi Hivatalnak van joga, ha jól tudom, akkor az a Központi Anyakönyvi Hivatal, de nem biztos. Szóval a helyi Anyak.-i Hiv. továbbítja a papírokat és aztán ha visszakapják, akkor lehet értemenni. Azt viszont nem tudom, hogy ez az egész mennyi időt vesz igénybe, mert a helyben elintézhető kivonatok általában azonnal kész vannak. Remélem ez sem hosszabb egy hétnél. Aztán ha megvan a magyar házassági anyakönyvi kivonat, akkor lehet menni új személyit csináltatni, ha valakinek más az asszonyneve, mint a leánykori. És aztán jöhet a többi herce-hurca a TB kártyával, útlevéllel, meg a banki és nyugdíjpénztári cuccal együtt. Hát ennyi. Kicsit azért megrémültem...
Na és hogy vannak az összeköltözött, turbékoló galambocskák???? Vagy már írni sincs időtök???
Kívánok mindannyiótoknak és szeretteiteknek is nagyon békés, boldog, áldott Karácsonyt, és nagyon harmonikus - vegyes és nem vegyes - házasságot, párkapcsolatot az új évezredben !
Mishi tényleg nagyon jó dolog otthont teremteni! Ügyes vagy!Hol barkácsolsz? Gondolom nem a nappali közepén állsz neki tévéállványt faragni :-)),azért nem hiszem, hogy ez olyan egyszerű dolog.
Volna egy gyakorlatias kérdésem, már anyukám is készül -a világ végén- ilyen kádzománcoztatásra, milyen kulcsszó alapján kell ilyen szakembert keresni?Mivel vidékről van szó, nem tudom mennyire egyszerű.
Vikilány, azért nincs egyszerű dolgotok, még szerencse, hogy a szerelem mindent legyőz :-)))
Húúúúúú, azért most egy kicsit irígykedem:)))) Nagyon ügyes vagy, hogy szekrényeket és polcokat tudsz egyedül csinálni!! Ez a 45m2 mit jelent, másfél szobát?? Tetszik az ötlet, hogy a falakra mindkét város képeiből rakjatok, nekünk is vannak ilyen terveink. Vetted a fotókat, vagy ti csináltátok??
Nálunk még nagyon messze van az az idő, hogy véglegesen berendezkedjünk valahol. Júniusban kimegyek, akkor még csak egy bérelt lakásban lakunk majd valahol a belvárosban, majd ha már elrendeződtek a dolgok, akkor jöhet a keresgélés valami végleges után, ami ki tudja meddig tart majd. Sőt még azt sem tudjuk, hogy maradunk belvárosban, vagy ki megyünk külvárosba és megvalósítjuk az amerikai álmot:))) Tudjátok, fűnyírás, barbecue, meg sárga iskolabuszok:)))
Gratulálok! Mi is ott kezdtünk nem messze a Csalogány utcától 49 m2-en... Szép is volt.
Minden nap ott megyek el a házatok előtt, majd integetek, jó? :-))) (A Csalogány utca "eleje" a Dunánál van, vagy a Moszkva térnél? Csak, hogy tudjam hol kell integetni.)
Nem, sajnos nem jöhetett vissza velem, mert most álláskeresés kellős közepén van, és ha a leendő munkaadók hajlandóak vele foglalkozni az ünnepek előtt pár nappal, akkor ő nem halasztgathatja a dolgot. A karácsonyt és a szilvesztert is külön töltjük, mert jövőre én a zöld kártya miatt nem jöhetek haza, az egész családomat kivinni meg elég drága, szóval úgy beszéltük meg, hogy most még utoljára mindketten külön-külön szűk családi körben töltjük az ünnepeket. Ti is érezzétek magatokat nagyon jól együtt!!
Mishi, Wicca, akkor az előkészületekről mondjatok nekünk valamit. Nálatok teljes az egyetértés lakberendezés terén??
Tök jó lehetett! Szikrák, boldogság stb.Már én is alig várom a találkozást, a jövő héten megyek.
Ő most visszajött veled? Együtt lesztek szilveszterkor?
Mishi, Wicca mi ez a hallgatás?
Osszátok meg velünk az összeköltözés örömeit.
Kinn voltam a páromnál egy hétig. Összecsiszolódás ment ezerrel, repkedtek is a szikrák rendesen. De teljes a boldogság. Kimentek az esküvői meghívók, mindenkinek teccik, szóval most egy kis időre fellélegezhettem. Vittem a karácsonyi ajándékokat is, amiért szintén teljesen odavoltak. Kiköltözéssel kapcsolatban kicsit megrémített az ottani tél, -16 fok, félméteres hó. Azt hiszem itt mi már elszoktunk ezektől, dehát mégiscsak ettől tél a tél. Ja, és megcsináltuk a nászajándéklistát is. Porcelánok, evőeszközök, konyhai berendezések, fürdőszoba és hálószoba cuccok. Gondolom sejtitek, hogy kettőnk közül ki nem értékelte a lakberendezés örömeit:))) Tény és való, hogy kb. 6 órát töltöttünk ezzel egy áruházban, de én nagyon élveztem. Aztán még a leendő anyósommal visszamentünk másnap és befejeztük az egészet, közben jól elbeszélgettünk és használati utasítást is kaptam a kicsi fiához. Saját bevallása szerint is jó, ha felkötöm a gatyámat:))) De legalább nincsenek téves elképzelései a tökéletes fiáról:)))
Szóval én is élveztem a lakberendezést, bár még nem tudjuk hol fogunk lakni, így csak a használati cikkeket tudtuk felírni a listára.
Hát ennyi.
Ez a január elseje csak véletlen, vagy új év - új élet kezdete?? Már irtad egyszer, hogy nálad a szilveszter mindig az előző év átgondolásával, összegzésével telik, és lélekben felkészülsz a következő évre. Hát most van mire felkészülni, és nagyon sok sikert kivánok hozzá:))))