Keresés

Részletes keresés

4umos Creative Commons License 2016.02.02 0 0 4931

én továbbra is azt mondom, hogy rossznak nem rossz, mert egy Megadeth-hez méltó szintet azért hoz a lemez minden erőlködés nélkül, viszont Atom-anti véleményét osztom, és én is csak megerősíteni tudom, hogy unalmasak ezek a dalok. Kb. egy hétnyi hallgatás után meguntam/ráuntam, és nem érzem azt a csillapíthatatlan vágyat, ami visszakívánná hirtelen a média-lejátszómba az albumot. Aztán lehet egy későbbi hangulatomban majd hirtelen megragad, de jelenleg nem vagyok tőle elvarázsolva, lenyűgözve.

az általad említett lying in state-et amikor először meghallottam, rögtön a blackmail the universe nekem is beugrott. de valóban, vannak áthallások más nótákban is, egyről már én is írtam itt korábban egészen konkrétan. talán lehet pont ezek miatt (is) találom jelenleg unalmasnak a lemezt.

Előzmény: Andriska07 (4929)
Andriska07 Creative Commons License 2016.02.01 0 0 4930

MEGADETH - Dystopia (2016)

Január 22-én jelent meg 2016 első igazán nagy durranása metalfronton: a Megadeth tizenötödik stúdióalbumáról, a "Dystopia" címen a Universal Music Enterprises gondozásában napvilágot látott szörnyszülöttről van szó, hála Istennek most jó értelemben véve. Dave Mustaine[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

Andriska07 Creative Commons License 2016.02.01 0 0 4929

Rohadt anyját, akárhogy hallgatom, egyre nehezebb belekötni. A "Lying In State"-nél fejletépősebb számot nem nagyon tudok mondani a csapattól, s a többi szám is teljesen rendben van. A japán verzió ismét tartalmaz egy bónusz nótát: "Me Hate You" címmel.

Sok-sok régi dallam visszaköszön, de itt valahogy nem tudom zokon venni. Nektek mely korábbi nóták ugranak be? Nálam a következők: ashes, blackmale, dytopia nóta = hangar 18, Lying in state-ben az utolsó pengetést leszámítva egy az egyben megkapjuk az iron maiden mother russia kórusdallamát. Nagyon kíváncsi vagyok a hazai kritikákra. Kezdem úgy gondolni, hogy akinek ez sem tetszik, annak már tényleg nem fog tudni örömet okozni mustaine, akárhogy is tekeri a gitárt. A Look who's talking szövege pedig igazi telitalálat, végre egy kis poénkodás mustaine részéről. A leggyengébb nóta a Post American World

Andriska07 Creative Commons License 2016.01.27 0 0 4928

Igen, most már egyre jobban úgy tűnik, hogy a mester vénája bizony tényleg kiszáradt. Jó minőségű az album, de nem ragad már meg. Ez persze lehet az én hibám is, hiszen mi rajongók is sokat öregedtünk. Csak pislogok néha, hogy a megadeth honlapján milyen nyikhajok vannak megafan of the week vagy milyen alcím alatt. Belegondolva, talán jobb is lett volna, ha még időben - az UA előtt -  Mustaine becsukja a boltot. Mert akkor már valszeg túl lennénk egy eredményesebb újraalakuláson is... Egy friss interjúban Mustaine arról beszélt, hogy az album felvétele előtt Mustaine-nek kis híján új bőgőst is kellett keresnie, mivel Juniornak is van épp elég elfoglaltsága a megadeth mellett.

Előzmény: Atom-anti (4927)
Atom-anti Creative Commons License 2016.01.26 0 0 4927

Igazatok van. Most így pár hallgatás után unalmas. Valahogy üresnek érzem a dalokat. Nem a megvalósítással van gond, relatíve jó minőségű, az új dobos is jól üt, és az új gitáros is jól szólózik, de az egész valahogy nem áll össze, nem köt le. Tényleg rutinból összedobott, visszafogott, száraz iparosmunka. Háttérzenének jó, de ha az ember figyelmesen hallgatja, kizár mindent, könnyen unalmassá válik. Szerintem akkor sem lett volna jobb, ha Menzával és Friedmannel veszi fel. Mustár papa kiégett. Valahogy egyedül nem tudja már olyan lelkesedéssel húzni a szekeret, mint rég, hiányzik mögüle az állandó tagok támogatása.

Most legutóbb, mikor hallgattam, a felénél meguntam az albumot, és inkább átnyomtam az 1990-es Panterára, ami után az 1996-os jött, sajnos ez sokat elmond. Látszik, hogy ez az album sem lesz olyan, hogy évek múltán is előveszem. Valahogy 2007 óta felejthető albumok születnek, a mélypont pedig a Thirteen volt, annak a minősége is fos, ez az új album legalább korrekten szól, becsületes iparosmunka.

Malmsteennel is ez a bajom, hiába virtuóz, üres a zenéje, nem köt le. Tudom, hogy nem fair mindig összehasonlítani, lejárt flametéma, de pl. Metáltalicskáék Halálmágnese sem volt az a hű, de nagy album, de a dalok legalább nem üresek, azt néha napján előszedem hallgatni. A Lou Reedes kitérőt hagyjuk, alapból minősíthetetlen, csak amolyan mellékprojekt. Mégis, annyiból talicskáéknak van igaza, hogy ha kevés ötletük van, akkor nem adnak ki 2 évenként felejthető albumokat, inkább legyen 5-6 évente album, de akkor normális.

Az új Slayer és Annihillator is baromi unalmas. Faxom nem tudnak már jó albumokat csinálni, mintha több pénzbe kerülne, mint egy felejthető. Nem hiszem el, hogy elfelejtettek zenét írni ezek az öregek.

4umos Creative Commons License 2016.01.25 0 0 4926

Nekem az a véleményem, hogy ilyen szintű dalokat Mustaine már megerőltetés nélkül bármikor képes írni annyi évvel, és rutinnal a háta mögött. Egy-két érdekes, különleges dalt találtam (pl. poisonous shadows) de a többi a csak jól, színvonalasan kivitelezett ipari szakmunka, semmint innovatív precíz mérnöki teljesítmény. Érzésem szerint lehozta volna ezeket a dalokat a legutóbb kirúgott két taggal is, nincs ezen mit szépíteni. Lehet Kiko Lourero, és Chris Adler virtuóz, csak nem itt a Megadeth-ben. Itt semmit nem érzek, amit pluszként tudtak volna belevinni a játékukkal. Persze, úgy nem is könnyű, ha úgyis mindent egy ember mond meg a végén. Ez volt a 15. nagylemez megjelenése  a zenekarnak(?). Apropó, zenekar. Szerintem pontosan ez az, amiért elég sok mennyiségi lemez született, semmint minőségi ebből a 15-ből. Tartom azt az álláspontot, ha nincs mögötted egy állandó stabil háttér, csak állandó átjáróház, akkor felejtsd el, hogy minőségi munkát fogsz tudni végezni. Persze, néha-néha ettől még becsúszhat egy-két jó eredmény, de azért az valljuk meg elég sovány vigasz.

Vigaszként inkább most legyen ez: :-)

Andriska07 Creative Commons License 2016.01.23 0 0 4925

Azt azért el kell ösmerni, hogy odatette magát most rendesen Mustaine. Bár karakteres nóták ezúttal sem születtek, de azért becsülettel zúznak.

Atom-anti Creative Commons License 2016.01.20 0 0 4924

Nem láttam az új Slayer-klippet, de nem is vagyok rá kíváncsi. Vér gyenge albumot tettek le az asztalra, már első hallgatásra untam, csak két részletben tudtam meghallgatni, olyan semmilyen sablonmunka. Az új Annihilator is rém gyenge sajnos.

Előzmény: 4umos (4918)
Atom-anti Creative Commons License 2016.01.20 0 0 4923

Abszolút megértem Nick Napköziéket. Ingyen te melóznál akárkinek is? Még Jézus sírját sem őrizték ingyen, és még egy nyolc osztályt be nem fejezett segédmunkás cigónak is kifizetik a minimálbért napszámban, építkezésen vagy szalagmunkánál. Ha százalékot nem is, de valami tisztességes fix tiszteletdíjat csak kellett volna neki adni, valakit ellenérték nélkül dolgoztatni a legnagyobb semmibevétel, ami létezik. Azért Nicknek sem lett volna kis munka a gyakorlás, próbák, stúdiófelvétel, plusz turné előtt be kellett volna gyakorolnia, meg kellett volna tanulnia azokat a nótákat, amiket 1997 után vettek fel nélküle. Baromira érthető, hogy ingyen nem vállalta, neki is élni kell valamiből, gondolom nem albérletben lakik, meg nem Tesco gazdaságos májason, szójás párizsin vegetál, plusz az USA nem arról híres, hogy a legolcsóbb ország.

Így első hallgatásra nem rossz az új album. Egyedül megint Mustaine vokálja vérszegény, de jobb, mint a legutóbbi pár albumon. A riffek jók, a szólók viszont kicsit sablonosak, unalmasak. Az összkép egész kellemesen hallgatható, igaz ilyen tekintetben az előző album sem volt gáz, inkább azt csak hamar meguntam, túl lightos volt, igaz ezen az albumon is vannak egész dallamos rocktémák, pl. Bullet to the Brain. Mindegy, még csak egyszer hallgattam, túl korai ítéletet írni róla. A legbiztosabb jele annak, hogy egy album jó, ha az ember évek múlva is szívesen veszi elő, és úgy hallgatja, hogy nem unja, leköti. Majd az idő eldönti, hogy hol áll nálam. Egész véletlenül vettem észre, hogy kint van az album, az egyik torrentoldal főoldalán pillantottam ma meg a friss feltöltések között, egyből kaptam is le, hogy csak cuppant.

A koncertek setlistjei tényleg unalmasak, állandóan ugyanazt a 10-15 megaslágert játsszák. Tényleg frissíthetnének, ha nem is az új albumok nótáival, de legalább a klasszikus albumok másod/harmadvonalbeli nótáival, azok is teljesen korrektek.

Előzmény: 4umos (4871)
4umos Creative Commons License 2016.01.11 0 0 4922

helyesbítés: nem a tornado of souls, hanem a she-wolf témájára (2:39-től) emlékeztet a dystopia eleje (0:30-tól).

Előzmény: 4umos (4919)
4umos Creative Commons License 2016.01.11 0 0 4921

:-)

Előzmény: Andriska07 (4920)
Andriska07 Creative Commons License 2016.01.11 0 0 4920

Mint a Dallas Bobby nélkül.

Előzmény: 4umos (4919)
4umos Creative Commons License 2016.01.11 0 0 4919

na, ha eddig még senki nem osztotta itt meg a címadó dalt, akkor most én megteszem. :-) vélemény?

a sajátom: talán ez tetszett (első meghallgatás után) a legjobban az eddig megjelenő három közül. bár, semmi különöset nem érzek ebben sem, a 2 új tag ellenére sem. olyan érzésem van, mintha több éra dallamai is keverednének benne. pl. az elején a tornado of souls szólójának témája ugrik be, csak kicsit trükkösen eljátszva.

4umos Creative Commons License 2015.12.18 0 0 4918

igen, ezt akartam én is írni itt példaként, hogy a slayer új klipje nem animációs, mégis hasonlóan gagyi, gyerekes számomra. persze, egy slayer most mi mást csináljon, talán hülyén is venné ki magát. a kirakat sátánizmusukkal, meg az egyéb megnyilvánulásaikkal együtt, őket így fogadta el már elég régóta a közönség. de egy megadeth-től (54 éves frontembertől az élen) talán kicsit érettebb, komolyabb tartalmat vártam volna el. bár, az is igaz, hogy a videóklip ma már közel nem olyan értékű, és színvonalú, mint korábban volt egykor. bármelyik előadóra vonatkozóan.

(ja, ettől még számomra a repentless egy nagyon jó dal, meg az egész albumot is nagyon jónak tartom.)

Előzmény: Enzo (4917)
Enzo Creative Commons License 2015.12.17 0 0 4917

Ha még nem láttad, nézd meg az új Slayer videót (Repentless), az nem videojáték, hanem rendesen leforgatták színészekkel, kamerákkal, de ettől még elképzelni nem tudom mi értelme.

Előzmény: Andriska07 (4914)
supertzar Creative Commons License 2015.12.17 -2 0 4916

Mi van, magadra vetted?  ;-)

Melyiket?

Előzmény: Törölt nick (4913)
supertzar Creative Commons License 2015.12.17 -1 0 4915

Nem tudom ugyanilyen jól. Szerinted az kattint egy Megadeth dalra, akit nem érdekel? Vagy mi a logikád lényege?  :-)

Most csaknem 300 ezernél jár. Szerintem ez azt jelzi, hogy volt értelme.

Neked gyerekes. OK.

Előzmény: 4umos (4912)
Andriska07 Creative Commons License 2015.12.14 0 0 4914

Ha nem lenne ilyen ostobán véres, még akár jó is lehetne. Bár lassan évtizedek óta nem nézek / nem láttam maradandó videót se tőlük, se mástól. Számomra eléggé halott a videoklipp ipar. De hol vannak már azok az idők, amikor a megadeth minden akkordja vagy mozdulata tiszteletet parancsolt a zeneiparban...

Előzmény: 4umos (4910)
Törölt nick Creative Commons License 2015.12.14 0 0 4913

"Komolyan, MD-rajongók...  Néha rosszabb, mint a DT-tábor.  :-)"

még jó, hogy a személyeskedő újságírók fasza gyerekek

Előzmény: supertzar (4911)
4umos Creative Commons License 2015.12.14 0 0 4912

felőlem játszhatnak nap, mint nap ilyen típusú videójátékokkal milliók, de a klip akkor is gyerekes ezzel a szétvágom, ledöföm, felrobbantom, lelövöm, megverem elcsépelt történettel. az meg, hogy mennyien kattintanak videómegosztó oldalakon egy előadóra, az nem feltétlenül reális fokmérője annak, hogy ki mennyire sikeres, de szerintem ezt te is ugyanilyen jól tudod.

Előzmény: supertzar (4911)
supertzar Creative Commons License 2015.12.13 -2 0 4911

2-3 nap alatt 160 ezer lejátszás, ez elég jó érv. És ez csak a YT, plusz FB, ez-az.

Ilyen megjelenítésű videójátékokkal milliók játszanak nap, mint nap. Ne a saját korcsoportodból indulj ki szerintem. És ingyen is kaptad  :-)

Komolyan, MD-rajongók...  Néha rosszabb, mint a DT-tábor.  :-)

Előzmény: 4umos (4910)
4umos Creative Commons License 2015.12.13 0 1 4910

nem tudom mi értelme van az ilyen típusú videóklipeknek, azon túl, hogy biztos nagyon olcsó egy normálisan leforgatotthoz képest. ennél még szerintem az is jobb, ha inkább nem csináltak volna semmit. számomra rettenetesen buta, és gyerekes. vélemény?

Santoro Creative Commons License 2015.12.02 0 0 4909

Igen, sajnos nem sok olyan banda van ahol ennyire statikus, unalmas avagy kiszámíthatóbb a setlist.

Előzmény: Andriska07 (4908)
Andriska07 Creative Commons License 2015.12.01 0 0 4908

Ha lenne koncert sem mennék már el, pontosan a dögunalom tracklist miatt. Számomra is teljesen érthetetlen, hogy ennyire csak a slágereket hajlandó játszani, pedig a második vonalbeli számok szerintem az igaziak, sokkal "őszintébbek", mert nem olyan agyonra mesterkéltek.

Amúgy érdemes megfigyelni, hogy a karrier dicsőbb felében micsoda jó albumzáró szerzemények sorakoznak megszakítás nélkül: Mechanix, My Last Words, Hook in Mouth, Rust in Peace...Polaris, Ashes in your Mouth, Victory, aztán ez az FFF-el meg is szakadt. Utána legközelebb az Endgame-en volt egy szédület jó zárónóta, majd - legalábbis számomra - az SC deluxe-n hallható "A House Divided".

Előzmény: 4umos (4907)
4umos Creative Commons License 2015.12.01 0 0 4907

egyetértünk, szerintem nincs most itt vita. én is hasonlóan vélem a dolgokat, mint te. igazából bennem sem mozdít már meg túl sok mindent pl. ez a nóta, vagy az előző (fatal illusion). én is azt érzem egyre inkább, hogy még meddig lehet ezt így csinálni? állandó tagcserék, akik gondolom a vérfrissítést szolgálnák, de hát hiába virtuóz kiko, vagy broderick, ebben a zenében/műfajban nem tudják megvillantani magukat, főleg egy olyan főnökkel a háttérben, mint a vörös. úgyis az van/lesz amit ő elvár, ő kigondol. sokszor az az érzésem az ilyen zenekaroknál, hogy tényleg már csak amiatt írnak egy jó ideje új albumokat, mert 1., a kiadói szerződést teljesíteni kell, 2., ne mondhassák rájuk, hogy saját maguk emlékzenekara, 3., megvan az ok az újabb pénzbeszedő turnéra.

de hát elég csak megnézni a dalokat, amiket koncerteken játszanak, aztán rögtön kiderül minden. a régi kötelező nagy "slágerek", aztán az új albumról maximum egy vagy kettő. ja, és alig mer olyan albumok dalaihoz hozzányúlni, mint pl. youthanasia. arról is a bejáratott/bevált "a tout le monde" van csak, és kész. sem egy family tree, vagy egy addicted to chaos, vagy bármi, ami nem mindig csak "wake up dead", "holy wars", "peace sells" stb. stb. de lehetne még itt sorolni a diszkográfiából elhanyagolt albumokat/dalokat szép számmal. pedig szerintem egy ilyen korú zenekart még az tud valamennyire frissen tartani, ha a dallistát sűrűn felrázzák, és előhúznak belőle különlegességeket.

Előzmény: Andriska07 (4905)
Andriska07 Creative Commons License 2015.11.30 0 0 4906

szerintem az új nóta alapdallama az Ashes In Your Mouth-ból lett kölcsönvéve.

Andriska07 Creative Commons License 2015.11.30 0 0 4905

Igazából nem tudok vitatkozni veletek, eléggé izzadságszagú. Azt viszont nem értem, hogy miért kopnak ki törvényszerűen azok az egyszerűbb, de mégis ezerszer hatásosabb témák, amikkel anno operáltak, lásd elő 3 album. Most meg így tekerik, úgy tekerik, olyan mintha a nótának nem lenne semmilyen koncepciója, vázlata...stb. Persze a megadethnél mindig is így voltunk: elsőre nem aztán, tizedikre már okés volt, huszadikra meg istencsászár. De valahogy ma már nem mozdít meg bennem semmit. Ettől persze gondolom tonnaszámra születnek az Awesomeok. Kíváncsi vagyok, Mustaine meddig akarja még húzni ezt így, mert ennek sok értelme már tényleg nincs. Amit el akart mondani, azt már 20 éve elmondta, ez már csak önismétlés.

Az elmúlt években a megadeth kapcsán (mindössze) egyetlen érdekes élményem volt: épp a Cion Bölcseinek Jegyzőkönyveit olvasgattam (arról most kár vitatkozni, hogy valódi-e vagy sem, mindenesetre tanulságos írás), miközben a háttérben szóló Dance in the Rain refrénjére lettem figyelmes: "You better learn to dance in the rain, instead of wait for the sun Learn to dance in the rain, the sun will never come" - aki esetleg olvasta az irományt, az sejtheti milyen érzés volt.

Előzmény: 4umos (4904)
4umos Creative Commons License 2015.11.30 0 0 4904

Pont azt vettem észre rajta én is, hogy úgy húz, meg lüktet, azaz nagyjából "teszi a dolgát" mint úgy általában egy Megadeth féle thrash nóta, de valahogy semmi érdekeset nem tudott még(!) eddig nyújtani. Talán pont azért mert már annyiszor visszaköszöntek náluk ilyen, és hasonló riffek, témák. Igazából kötelező iparos munka ízt érzek benne egyelőre, semmi többet. Aztán több meghallgatás után lehet ráérzek még olyan részletekre, amelyek elkerülték a figyelmemet/fülemet eddig. A Fatal illusion egyelőre izgalmasabbnak tűnik, pedig az sem egy műfajt megváltó himnusz. :-)

OK, de most halljuk neked mi a véleményed a dalról! :-)

Előzmény: Andriska07 (4902)
Enzo Creative Commons License 2015.11.27 0 0 4903

Recycle feeling. Olyan érzésem van hogy minden egyes riffet hallottam már korábban. Némelyiket elég konkrétan meg is tudom nevezni hogy hol. :-)  

Előzmény: Andriska07 (4902)
Andriska07 Creative Commons License 2015.11.27 0 0 4902

Mit szóltok az új nótához (The Threat Is Real)?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!