Keresés

Részletes keresés

dejó Creative Commons License 2001.01.21 0 0 202
Bocs, de délelőtt elfelejtettem a lényeget:
Csütörtökön beléptem az "Amway-be" (az MLM-rendszerbe)
+ Yag ajánlotta Robert Kiyosaki: A CASFLOW-négyszög c. könyvét, s pénteken megvettem. Szenzációs!
TZiky Creative Commons License 2001.01.21 0 0 201
Kedves Yag.,

"Nekem mondjuk kezenfekvo, hogy ha en ajanlok valakinek valamit, akkor elmondjam hogyan es mennyit."
Mindezzel semmi kifogasom nincs, mindaddig amig az altalad elmondottak megegyeznek a gyarto altal leirtakkal.
( Kerlek _ne_ ertsd felre, a fenti mondat _nem_ azt fejezi ki, hogy mast mondanal mint amit a gyarto ir! )

"Ha veszek 10% os ecetet, abbol kell 1 kanallal es az ugy pont jo.
Maskor a 20% os ecetbol nyugodtan tehetek ugyan annyit es ugyan olyan jo lesz?"
Nem igazan jo a hasonlat. Akkor szerinted a 20%-os borecet a 10%-os almaecet koncentratuma?

"De akkor mibol derul ki, hogy az adott termek mitol kerul tobbe?"
Bocs, de meg az sem egyertelmu szamomra, hogy az egyik termek _mennyivel_ kerul tobbe?
A hasonlatod alapjan: Meg az sem derult ki, hogy melyik autoval alljak melled. :-))

"... 30% alekkal olcsobban vasarolni. Vagy kereskedni."
A kereskedest szerintem hagyjuk ki, mert itt a termekrol van szo. Termeszetesen csak akkor eri meg a tagdij es a dragabb(nak tuno) termek, ha az ar--mennyiseg--minoseg szamharmasbol szamitott eredmeny az NM-es termek(ek) javara billenti(k) a 'merleget nyelvet'. Pl. megeri-e a 2x dragabb termek, ha csak masfelszer olyan jo? ( Elkepzelhetonek tartom azt is, hogy a 2x dragabb termek 3x olyan jo, de meg az sem tiszta, hogy mennyivel kerul tobbe. Eloszor szerintem ezt kellene tisztazni.)

"Ez most jo vagy rossz?"
Erre a kerdesre nem tudom a valaszt, es en nem is donthetem el.

Udv:
TZiky:-))

Előzmény: Yag. (200)
Yag. Creative Commons License 2001.01.21 0 0 200
TZiky

Nem csodalom ugyanis a tubuson _nincs_ semmi erre utalo jelzes. A dobozra ra van irva, hogy _koncentratum_?

Öszintén megmondva nem tudom. Egy, nem emléxem és meg sincs már a doboza. Nekem mondjuk kézenfekvő hogy ha én ajánlok valakinek valamit , akkor elmondjam hogyan és mennyit. Ez számomra a személyes kiszolgálás része.

"Azaz a normal mennyiseg 3X osat hasznalta."
Ez nem azonos azzal, hogy koncentratum!

Ezt nem értem bocs. Ha veszek 10% os ecetet, abból kell 1 kanállal és az ugy pont jó .
Máskor 20% os ecetből nyugodtan tehetek ugyan annyit és ugyan ojan jó lesz ?

"Az alapjan amit te irtal, a termek valodi tulajdonsagai maradnak ki."
Amennyiben barmely termeknek tobb tulajdonsaga is van es a beszelgetok eredmenyre szeretnenek jutni a termek tulajdonsagainak leirasaiban, celszerunek latszik, hogy a termek egy tulajdonsagaban egyezzenek meg mielott raternek a kovetkezo tulajdonsag megbeszelesere.

Egyet értek. De akkor miből derül ki hogy az adott termék mitől kerül többe?
Álljunk egymásmellé egy látszólag egyforma autóval. Az egyik 1 millával többe kerül. Vajon mitől?

Es most leirnam, hogy miert ellenzem annak az arnak a szerepleset, amelyen a rendszertag vasarolja. Egyszeruen azert, mert boltot sem fogok vasarolni, ha sokallom barmely bolti termek arat. ( Az NM pedig szerintem ez. )

Igazad van. Sokkal kevesebb embernek van arra lehetősége hogy boltot tudjon vásárolni és azokkal a kedvezményekkel olcsobban termékekhez jutni, mint egy fogyasztói hálózat tagjaként - ha ez kell neki - kvázi X-Ft. tagdij fejében 30% alékkal olcsobban vásárolni.Vagy kereskedni.

Valószinü ezért nincs boltom.
Ez most jóvagy rosz ?

Yag.

Előzmény: TZiky (196)
Yag. Creative Commons License 2001.01.21 0 0 199
blr

Lehet még nem teljes e-commerce cég de törexik rá.Máskülönben mindek jött volna létre a : Microsoft,IBM,Amway fuzió = Quixtar ?
Az hogy MLM rendszerü a kereskedelmi értékesítési forma , nem zárja ki mijen csatornát használjon. A net ideális csatorna az MLM tipusu értékesitésekre. Az Amway - mint eddig is szerintem - ezt felmérte és az elsők közt képes volt hatékonyan alkalmazni.
Folyamatosan olvasom az infókat, cikekket. Bár gondolom tihozzátok is eljut.
(.)... Tavaj az Usa-ban szeptemberben 4800 web-elbocsájtások egy harmadát az internetes szolgáltatásokat érinti.
Az e-commerce ágazatban oktober végén csak San Francisco körzetében (dot-com fellegvárban)tucatnyi ismert portál zárt be végleg, sokan pedig az alkalmazottak felét tették ki az utcára.
A tavaj óta tartó válságnak , eddig 28 ezer állás esett áldozatul.(.) copy - BOSS - December)

Ettől függetlenül a quixtar weboldalát megnéztem, és ha más is belelapoz akkor ott vannak forgalmazási statisztikák amiket elolvasva láthatja , nem ez az oldal zárta be egy részlegét.

Egyszerüen , mint másban is - lásd MLM vagy akár az Amway - mindenhol vannak olyanok akik elkezdik,megpróbálják , nem alkalmazzák a szabályokat , vagy rosszul és csödbemennek . Ijen mindeig lesz. Tudom sokkal szembetünöbb az hogy az MLM-Amwayt(sosem fogunk elszakadni töle :) - ennyien elkezdték , "nekivágtak" és ebből ennyi lett milliomos. Akik meg nem lett az , azok jó nagyot szívtak ,mert amig "dolgoztak" abból lettek mások milliomosok. Ez számomra egyszerü irigység. Ujjal mutogatás.
Szerintem naiv aki azt gondolja, hogy bármibe is ha belekezd, hozzáértés - szakmai tudás nélkül, amit közben sem nagyon vesz magához - napi 1-2,3-4 órát tevékenykedik benne,közben ezt csinál azt csinál mellette, nyaralgat, szabizgat és Milliomos lesz ? ÉS ha nem akkor átvágták az agyát , mert nem ezt igérték? Ez legalább olyan naivság , mint akik azt hitték ha különböző összegeket befizettek ismeretlen cégeknek akkor 18 hónap alatt lakást vesznek belőle. És véletlenül csödbe is mentek azok a cégek....stb.

Alapvetően a pénzügyi inteligenciával van itt bibi .Ami nem egyenlő az IQ val.
Én ismerek egyszerü - mások szerint aluliskolázott embereket - akik jól élnek . Megvan a vagyonuk és élnek másoktól nem zavartatva magukat. Göze nem volt mik a logaritmusok , de azt igen hogyan kell befektetni a pénzt. Lehet, az IQ ja megsem közeliti az egyetemi docensét , de kettöjük közt nem a docensnek vastag a pénztárcája.

Vannak akik megteszik amit meg kell, ugymond megfizetik az átát a dolgoknak - kemény munka
15-20 órát naponta - persze nem alkalmazottként - kb. 10 évig. És utána esetleg lehet azt mondani : Kérem a millákat. Addig amig a legtöbben a jövedelemcsökkentö készülékeik elött töltik a szabadidejük 3/4 részét és elmondják miért nem jó a kormány, miért nem jó az egészségy, miért nem jó Izaurának. ...

Aki látta a Frei-Dossziét a milliomos magyar riportalanyokkal egyetért velem hogy nem véletlen lettek gazdagok. Nagyon is maguknak köszönhették azt. De nem egyik napról a másikra? kemény 10 évek alatt.
Amikor eljutunk idáig , hogy nem csak a markunkat tartjuk ,gazdagságról ábrándozunk, hanem a munkát is beleteszzük akkor kevesebben csalódnak "magukban" "másokban" hogy nem jutottak semmire , vagy csak kevésre.
Kérdem én , menniyben az egyénen múlik hogy gazdag lesz , és mennyire a másokon ?

... !

Előzmény: blr (191)
dejó Creative Commons License 2001.01.21 0 0 198
Az Amway társult az IBM-mel és a Microsoft-tal, létrehozták a legnagyobb elektronikus kereskedelmi társulást. Az Amtel biztosítja az internetes hátteret. Magyar nyelvű oldaluk a www.internet-kereskedelem.com címen érhető el
- innen vendégként (vásárlóként) ismerősöd kódjával léphetsz az ő saját áruházába, tagként (törzsvásárló+ ként, ill. független vállalkozóként) a saját virtuális irodádba.
Ha komolyan kíváncsi vagy, szívesen meghívlak jan. 21-én hétfőn 18 órára Bp-en egy rendezvényre, ahol saját szemeddel-füleddel tapasztalhatod meg a legújabb fejleményeket, s kérdezhetsz mindenről, ami érdekel. (ha magánban keresel, s adsz egy telefonszámot, egyeztethetünk hétfőre) Ha nem Bp-i vagy, akkor is tudok ajánlani időpontot a hozzád közeli városban hasonlóra.

Sajnos sokan eddig nem jutnak el, másodközlésből alkotnak véleményt, ahelyett, hogy előítéleteket (és lustaságot) félretéve egy-egy ilyen rendezvényre elmennének. Amit így fórumon hetekig magyarázunk, azt 20-25 perc alatt meg lehet érteni személyes beszélgetéssel.

Előzmény: spacemantra (195)
rayn Creative Commons License 2001.01.20 0 0 197
Akkor most újat mondok: Lady Rasin (LR). :)
(Vagy már volt róla szó?)

Egy ismerősöm telefonált valakivel én meg azt hittem Amway-es. Kiderült, hogy LR-es. Elmagyarázta nekem, tök ugyan olyan, mint az Amway!

Különben ennek az üzletnek nem az a lényege, hogy aki frissen belép vagy csak érdeklődik egyből elkezdje az egészet elemezni és csalódjon, hanem az, hogy aki belép, az fogadja el az egészet úgy ahogy van és kész. Aki kitartóan csinalja az valóban meggazdagodik, vagy legalábbis eléri, hogy szép pénzeket kapjon a munkájáért.
Sokan abba buktak bele, hogy idiótának találták a szemináriumokat, meg zavarta őket a ködösítés, ahelyett, hogy ők is leutánozták volna a többieket. Hiszen ezt hangoztatják is: másolható üzlet.

TZiky Creative Commons License 2001.01.20 0 0 196
Kedves Yag.,

koszonom, hogy leirtad a szamitasaid alapjat kepezo adatokat.

"... tavol alljon tolem, hogy gyozkodesbe menjen at a dolog."
Az miert gyozkodes, ha leirjuk azokat a tenyeket, amelyeket ismerunk?

"Az alapjan amit te irtal, a termek valodi tulajdonsagai maradnak ki."
Amennyiben barmely termeknek tobb tulajdonsaga is van es a beszelgetok eredmenyre szeretnenek jutni a termek tulajdonsagainak leirasaiban, celszerunek latszik, hogy a termek egy tulajdonsagaban egyezzenek meg mielott raternek a kovetkezo tulajdonsag megbeszelesere.

"Mindket termek rendeltetesszeru hasznalata."
Mivel kezdodik a rendeltetesszeru hasznalat? Szerintem a hasznalati utmutato elolvasasaval. Hol talalhato ez a hasznalati utmutato? Fogkrem eseteben a tubuson, a dobozban papiron, vagy a dobozon. Probaltam utanajarni, hogy a bolti fogkrem eseteben a gyarto mekkora mennyiseget ajanl egyszeri hasznalatra. Az eredmeny siralmas. Olyan ( bolti! ) fogkremet nem talaltam, amin szerepelne az ajanlott mennyiseg - de nem neztem at az osszeset -, nehany termeken pedig csak annyi, hogy: 7-evesnel fiatalabb gyermekeknek borsonyi mennyiseg ajanlott.
( Ebbol lehet kovetkeztetni, hogy a felnottnek sem szukseges lefedni a fogkefet, de ez mar nem alapadat.)

Megkerhetnelek arra, hogy masold be az NM-es fogkrem dobozarol a gyarto altal ajanlott mennyiseget?( Azert kerlek meg erre, mert valoszinubbnek tartom, hogy hamarabb meg tudod ezt tenni.)

"Ha a szamokban es a hasznalatban kozos nevezot hasznalunk, akkor volt ertelme ezeket itt leirni."
Nekem is az a celom, hogy kozos nevezore jussunk.:-)

"Azt az aprosagot hagyta figyelmen kivul, hogy koncentratum."
Nem csodalom ugyanis a tubuson _nincs_ semmi erre utalo jelzes. A dobozra ra van irva, hogy _koncentratum_?

"Azaz a normal mennyiseg 3X osat hasznalta."
Ez nem azonos azzal, hogy koncentratum!

Es most leirnam, hogy miert ellenzem annak az arnak a szerepleset, amelyen a rendszertag vasarolja. Egyszeruen azert, mert boltot sem fogok vasarolni, ha sokallom barmely bolti termek arat. ( Az NM pedig szerintem ez. )

Udv:
TZiky :-))

Előzmény: Yag. (176)
spacemantra Creative Commons License 2001.01.19 0 0 195

akko most mi az osszefugges, az Amway, A N21, az amtel.com, a pontplaza, az internet-kereskedelem.com, es a tobbi es a tobbi kozott?

ki arulja kinek a mijet es milyen rendszerben?

kezdek osszezavarodni :)

space.

John Zero Creative Commons License 2001.01.19 0 0 194
blr:
"az Amway továbbra sem egy cég"

Már hogyne lenne egy cég!

Amway Corporation
7575 East Fulton
ADA, MI 49355

John Zero Creative Commons License 2001.01.19 0 0 193
Most jutott eszembe egy kérdés:

Amway = American way?

DECKARD Creative Commons License 2001.01.19 0 0 192
spacemantra, hát, való igaz, te az agykontroll ellen védve vagy...

deckard

Előzmény: spacemantra (186)
blr Creative Commons License 2001.01.19 0 0 191
Nincs Amway-es netáruház, tekintettel arra, hogy az Amway továbbra sem e-cég, hanem MLM rendszer. Belépési módszert az előző hozzászólásommal egyidőben küldtem a mail-címedre.
Előzmény: spacemantra (190)
spacemantra Creative Commons License 2001.01.19 0 0 190

akkor melyik kimondottan "Az" Amway-es netaruhaz?

:)

jelszot tudsz adni, amivel vasarolni lehet?

koszi..

space.

Előzmény: blr (189)
blr Creative Commons License 2001.01.19 0 0 189
pl. a neten is, a netaruhazakban, mintha nem lenne kiemelve hogy ez most mi, mintha szandekosan rejtegetnek elolem, hogy ez most Amway..
Pontosan mire gondolsz?
Az Amway áruházának hivatalos belépési pontja: www.network21.com/hu (ez sem pontosan az Amway-é, de sebaj). A cím azt hiszem, önmagáért beszél...
Ha a PontPlaza-ra gondolsz, akkor az egyáltalán nem az Amway-é, regisztrálhatsz Amway-tagság nélkül, és soha semmilyen kapcsolatba nem kell lépned sem az Amway-jel, sem a Network 21-gyel, sem az AmTel-lel (a tulajdonos).
Ha tudsz mondani még egyet, aminek köze van bármilyen módon az Amway-hez, örömmel várom :)
Előzmény: spacemantra (188)
spacemantra Creative Commons License 2001.01.18 0 0 188

mivel sok Amwayes van itt, megkerdeznem,
miert van az hogy titkoljak valamennyire a nevuket? , ok par eve kicsit beegtek, es most probaljak magukat szeparalni a regi rendszertol.. de ezert mert kell titkolni egy ideig hogy Amway? ezzel ugyanolyan gazossa valik, mintha be akarnanak csapni, vagy nemtom.. mintha, ha egybol megtudnam, akkor azt mondanam, nem, es ezert nem mondjak el egybol..

tisztabb lenne, ha egybol megmondana az ember, es vallalna, es emellett elmondana hogy most ez nem az amit megtapasztalt x eve.. vagy mittomen.. de nem az hogy nem arulom el ki vagyok, ettol csak a tortenelem fogja ismetelni onmagat, nem?

pl. a neten is, a netaruhazakban, mintha nem lenne kiemelve hogy ez most mi, mintha szandekosan rejtegetnek elolem, hogy ez most Amway..

ha valaki nem buszke a nevere, akkor hogyan lehet csinalni?

ez egyaltalan nem ellensegeskedes, inkabb kivancsisag..

szeretnem megerteni :)

ja.. tudna valaki adni belepojelszot?
korbe szeretnek nezni:)

space

spacemantra Creative Commons License 2001.01.18 0 0 187

Ami a kérdés érdemi részét illeti, van olyan hálózat amiben aktív vagyok, van ahol ügyfél és van ahol már az sem.

maganba meg lehet tudni hogy hol vagy aktiv? ez mit jelent, halozatot epitesz?

nem gondolom hogy a segitseg pusztan anyagi erdekeltsegu dolog. de ha anyagi is a segitseg, legalabb segitenek, es ami neked jo az jo masoknak is, nincsenek eltero erdekek.. nem "mashogy" segit, hanem ugy ahogy az neki is hasznal/hasznalt.. ha massal nem, penzert ra lehet venni az embert hogy jot cselekedjen :)
viccet felreteve, nem tenyleg nem az anyagi haszonrol van szo, de erre csak akkor jon ra az ember ha mar kelloen font van..

sokkal ertekesebb szamodra a tapasztalat amit kozbe szerzel, mint hogy kapsz erte X forintot..

volt meg valami, ami evvel volt kapcsolatos, csak elfelejtettem ,igazabol az volt a fontos, es amiatt replyoltam csak hirtelen kiesett, de eszembe fog jutni :)

jaj megvan! :)

szoval, a keresztvonalazasnak nem az a lenyege hogy nem fuzodik hozzza anyagi erdek, meg uzletrontas, stb, ez kornatsem igy van.. ha jo a rendszer, akkor a csapatmunkat tamogatja, es lehet valamilyen szintu keresztvonalazas, .. DE! :)

a keresztvonalazas tiltasanak sokkal egyszerubb az oka: mast tanitasz te, mast tanit a keresztvonal. kulon-kulon mukodik, de ha osszevegyited, nem biztos.. lehet hogy ket teljesen mas modszer utkozik egymassal, holott ugyanaz a ceg.. persze lehet forditva is, kepzelj el ket hullamot, amik kiolthatjak egymast, de akar, fel is erosithetik egymast.
vegulis a duplikacio ellen szol, mert lemasolodsz, de ha belevegyul egy masik vonal is, ahol masvalakirol masolodnak, tobb mint valoszinu, hogy egy uj, korcs elegyet kepez majd, es igazabol ez rontja le a dolgot.
nem feltetlenul lesz ket tiszta dologbol egy harmadik megtisztabb, inkabb egy zavaros valami..

remelem vilagos volt, amire probaltam celozni :)

amit a munkarol irsz, es szabadsagrol, teljesen igaz. ha valamit el akarsz erni, meg kell erte dolgozni (akar napi 10 oraban), de megeri.. de azt a 10 orat ugy osztod be ahogy akarod..

es itt van a gaz, hogy azzal hulyitik az embert, hogy mindenki sikeres lesz, es sok szabadido, es te osztod be... tenyleg te osztod be, csak dolgozni is kell ha el akarsz erni valamit :)

itt igazabol azon van a hangsuly hogy nem bejarsz valahova pontosan, reggel 9-re mondjuk, meg bent megmnondjak mitcsinalj , stb.. ez jo, de nem szabad ugy beallitani mintha nyaralas lenne az egesz, mert nem az..

de hiaba mondom ezt, asszem ebben egyetertunk, en ugy tudom nem is irtam semmi olyasmit ami ellentetes ezzel az allasponttal, vagy ami uj szamodra :). (pl. nyugdijat ha jol tudom meg sem emlitettem:)

max. annyit, hogy szivas lesz ha a babyboom nemzedeke nyugdijba megy, de a penzuk sehol..

mindegy.

Előzmény: ) (177)
spacemantra Creative Commons License 2001.01.18 0 0 186

ez nem gagyi filmbe illo osszeeskuves elmelet es nem is a pszichiaterek iranyitjak, felreertes ne essek..

mit jelent az hogy hitelenne?:)

szoval.. itt egyszeruen csak arrol van szo hogy vannak felso erok amik latszolag lathatatlanul mozgatnak mindent, ezzel szerintem mindenki egyetert... nem csak a tv-n keresztuli nepbutitasrol van szo, az csepp a tengerben. afolott is vannak, nevezzuk mondjuk "kulso" eronek :)

a legalja nem tud a felsorol, a felso nem tud a kulsorol.. csak reszben

ha valaki mar bekukantott "folulrol", akkor tudja mirol beszelek, aki meg nem.. azt meg ugyse erdekli, vagy nem is tud rola, es boldogan el, ez egyaltalan nem baj..

de ez nem is ideillo tema, inkabb IRL, egy tea mellett.

en nem banom ha rohognek rajtam, meg legagyiznak, tudom hogy ez miert van, es ismerem a masik oldalt is, elfogadom es kesz. ez most lehet hogy durva hasonlat, de az orvos sem szol be a rokkant betegenek hogy ne legyen mar ilyen bena

es aki azt vonna le kovetkezeskepp, hogy nagykepu orult vagyok, annak uzenem hogy szivesen meghivom egy italra, beszelgetni, es ha utana tenyleg igy gondolja, akkor mondja ezt az arcomba, eloben, nem fogok megsertodni, termeszetes. :) (bar ez meg sohasem tortent meg, inkabb nagyon mely baratsagok szulettek..)

egyszeruen arrol van szo, hogy az atlagembernek fingja sincs a felso folyamatokrol, es ha betekintest nyer, akkor az atlag orultnek nevezi, es paranoiasnak, stb.. amig o is meg nem tapasztalja.. (vagy egyaltalan nem)
ezert en pl. nem reklamozom ezt, szoba kerult, nem fogom titkolni, de nem is inditok hadjaratot vagy kampanyt vagy forradalmat.

AIDS? ugyanmar.. :))) a mai gentechnologia szamara gyerekjatek.. de meg nem vegezte el a feladatat, ezert nem is talaltak ra ellenszert.. vagy csak nem vettek le a polcrol. kivancsi vagyok az 51-es korzet polcain mik talalhatok meg..

UFOK? muhahaha... aki tenyleg komolyan gondolja hogy semmi kapcsolat nincs veluk es hogy tortenelmi jelentosegu lesz ha majd az eiffel torony tetejere leszall egy es folteszi a kezet "csokolom foldlakok bekes szandekkal jottem" az szerintem ne is nezzen tobb tv-t :)

KEMOTERAPIAS gepek? csak a loser es fejlodo orszagok koltenek ra millardokat.. de mondjon valaki akar 1 embert is, akit megmentett, es meggyogyitott a sugarkezeles. nos?

miert itelik el sokkal szigorubban azt az embert, aki mondjuk otthon beLSD-zik, es nem artott senkinek, mint azt, aki beveri az utcan a pofad es eletreszolo heget orokit az arcodnak?
elobbi esetben szetvernek gumibottal es bevisznek 2-3 evre, utobbi esetben ha megvan minden szukseges kellek ahhoz hogy a masikat megszankcionaljak (aki majd'megolt az utcan vagy megeroszakolt) legalabb 5 evet kell varni egy polgari perre, es akkor se lesz semmi! nem serti az erdekeiket, leszarjak.

es meg lehetne sorolni.

miert felnek ennyire a "guruk" tol?
a latoktol, stb..felnek a hogy a kezukben van egy tudas, amely a letuket fenyegeti.. ezert bolondnak titulaljak oket.. persze az esetek tobbsege tenyleg atveres, de azt tudjak jol, es nem foglalkoznak vele, had csinaljak a show-t a tv-ben.. senkit nem zavar, legalabb eltereli a figyelmet, sot, meg hasznos is mert kinevetik, es ha 100 kamun atment az ember es jon egy igazi, akkor az is kamu automatice, ez egy eleg jo modszer, sok helyen hasznaljak az "ellenseg" lenullazasara.

itt nagyon komoly erdekvedelemrol van szo, es hogyha nem lenne dolgozo nep, akik nem tudnak semmirol, az egesz osszeomlana. az emberek 99.9%-an mulik a rendszer, mert ok epitik, es felulrol meg iranyitast kapnak...de igazabol az egesz nem a 99.9%-ert van...

akit meg folhasznalnak a celra, hivatalos szervek, stb, ugyanugy a 99-be tartoznak.. nem azert csinaljak azt amit csinalnak, ahogy gondoljak.

lehet hogy ez igy is van rendjen, en nem is akarok beleszolni, csak kulso szemlelokent vagyok itt, vagy semleges felkent..

az is lehet hogy beszoltok, hogy igen, de mi az alapja annak amit mondok? es miert kodositek, homalyositok? mert. csak. direkt csinalom, es nem is fogom megmondani az alapjat, mivel olyan szilard es egyertelmu.. ez olyan mintha valaki megkerdezne Bill Gates bankszamlajanak a jelszojat (jo nem igy mukodik csak szemleletes pelda)

aki meg azthiszi hogy a matrix-mania nevetseges, annak meg azt uzenem, hogy nem all messze a valosagtol, csak a tortenetet el kell adni, megfelelo koritessel, ezert 1-2 dolog nem stimmel..
leginkabb azt tartom elkepzelhetonek, hogy bedobtak a sztorit (dark cityrol rippelve), es ezzel nevetsegesse teve az egeszet, es tovabb feszitve szet az szakadekot az "orultek" es a "normalisok" kozott..
ha valamit mesekent elmeselsz akkor a legkevesbe valoszinubb hogy osszekotik a valosaggal, sot aki ezt teszi, azt egyenesen orultnek titulaljak..
nem vagyok matrix vagy mozibuzi, csak veletlenul megneztem a filmet. a masik, hogy nincs ellenseg, a rendszer amibe vagyunk nem egy ellenunk kitalalt rendszer, hanem ertunk van, talan ez a legnagyobb kulonbseg a filmhez kepest.. nameg nem gepek vannak a "tuloldalon"

sorry ha ezzel raboltam az idodet.

space

dejó Creative Commons License 2001.01.18 0 0 185
Könyörgöm, ne veszekedjetek!
Az utóbbi pár nap leveleit csak most tudtam elolvasni, s érdekes volt az összehasonlítgatósdi. Szerintem roppant nehéz lehet arról beszélni, amit nem ismerünk. Nehéz a tapasztalatokat szóban kifejezni azoknak akik sohasem próbáltak ki egyetlen terméket sem.

Kérdésem: Mivel van a probémátok? A MLM-el. az Amway-el, a N21-el vagy a pár évvel ezelőtti rámenős ügynökökkel? Ha termékkel, akkor melyikkel és miért? (csak szakszerű használat esetéről legyen szó!) Volt-e olyan, hogy bármely terméknek az árát nem kapta vissza, amennyiben kifogása lett volna (mégsem tetszett, nem olyan ízű, illatú...stb. volt mint amit remélt)?

Hálás lennék az okos, intelligens válaszokért bármelyik oldalról!

Előzmény: Yag. (184)
Yag. Creative Commons License 2001.01.18 0 0 184
DECKARD

A Te hozzászólásod volt értelmes.
Mindegy , mi jobbat várhatna az ember.
Lassan meg sem lepődöm :))

Yag.

Előzmény: DECKARD (183)
DECKARD Creative Commons License 2001.01.18 0 0 183
Ja, aztán mire fogorvoshoz megy, szétrohad a foga, tömni nem lehet, csak húzni meg gyökérkezelni. És utána sír a szája, hogy milyen drága a fogorvos, neki meg milyen peche van, hogy rosszak a fogai...
Értelmes hozzállás...

deckard

Előzmény: Yag. (182)
Yag. Creative Commons License 2001.01.18 0 0 182
DECKARD
John

Látod , nekem is ez volt az első reakcióm.
Aztán ha jobban belegondoltam nem tudom hány ember rohan fogorvoshoz ha csak ugy elkezd immel ámmal , de kényelmetlenül éreznie magát a fogai miatt? Ha ekfogadjuk hogy vannak notorius fogorvosfélők akkor miért ne tehetné azt ami Neki jó? Általában akkor szánják rá magukat az emberek ha reggeltől estig, estétől reggelig kellemetlen a dolog. Közben szedik a pirulákat, és tervezgetik mikor, mijen időpontban mennek el.Lehetőleg minnél több sanszot adnak a pirulának. Ahogy megszűnik abban a pillanatban más lesz fontosabb.Hogy Mutti elment e vagy sem , az az ö dolga. Stop.Nem a karok fogorvosi diagnosztikák környéékén csoszogni. Hagyjuk. Mindenki azt csinál amit akar magával. Tanácsokat a legkönnyebb adni. Mint mindenben.

DECKARD
Én nem mondtam hogy nem igaz és nem hiszem mosoly esetét. Én még nem tapasztaltam. Ez nem jelenti azt hogy nem létezik.
Az a pszichologia dolog .... összeesküvés elméletek ? spacemantra. Bocs, de ez tényleg gagyi.
Yag.

Előzmény: DECKARD (181)
DECKARD Creative Commons License 2001.01.17 0 0 181
>ezert megy a tomeges nepbutitas.. es nem csak a penz teren van igy, hanem a tudas is.. ami sokkal fontosabb. azokat az embereket uldozik akiknek kezd felnyilni a szeme, es az eletre keresnek valaszokat es nem pedig a mindennapi hajszara (ide tartozik a penz is).. az emberi tomegeket iranyitjak, es amint valaki kezd rajonni hogy az egesz jatek mire megy ki, bedugjak dilihazba. (ezert gondolom pl. a pszichiatria egy nagyon egyszeru szelektalo gepezet, aki 'normalis' annak szetegetik elektrosokkal az idegrendszeret es tele nyomjak nyugtatokkal, amig a sajat nevet se tudja kiejteni..)<

Ezt a szöveget már valahol hallottam...a nagy összeesküvés, a pszichiáterek irányítják a világot stb.
Tudod ez a hozzászólás minden eddigi megszólalásodat hitelenné teszi. Ekkora csacsiságot beszélni...
Rád a népbutítás már teljesen hatástalan...

Yag!

Édesanyádnak ajánlanám a fogorvost (Hogy egy kedvencemet idézzem: "Alkatrész helyett nem elég a pozitív kisugárzás!!!"
szóval a foghoz nem MLM hanem fogorvos kell. Az ugyanis tanulta (még ha ezzel a piszkos kapitalisták rabszolga alkalmazottja és nem szabad MLM szuperhős)

Különben Mosoly topictársunk beszámolója már lényegesen életszagúbb, akár el is tudom hinni.

deckard

Előzmény: spacemantra (175)
John Zero Creative Commons License 2001.01.17 0 0 180
Yag:
"Asszonta de ! Elmondta : eltette, vette a boltit. Mivel tudta hogy nincs a környezetében olyan akitől beszerezhetné ( engem is kilőt ) csak akkor veszi elő ha fáj a foga. A gyogyszert nem szed fogfájásra, de evvel megmossa és sutty."

Szerintem menjen el fogorvoshoz inkább.

Igaz, hogy az drágább, mint egy fogkrém, de legalább nem csak látszatmegoldás ;-)

Előzmény: Yag. (178)
John Zero Creative Commons License 2001.01.17 0 0 179
Yag:
Ja, hogy csak ennyi a trükk? ;-)

Szóval ha holnaptól a normál fogkrémet keresztbe rakom a fogkefére, akkor az is ki fog tartani 1 évig ;-)

Amúgy meg nálam nem jönne be a fenti trükk, mert gépi fogkefém van, ami "kör alakú". Szóval ott mindegy, hogy keresztbe vagy hosszába rakod a fogkrémet.
Tehát nekem jó és olcsóbb bolti fogkrém ;-)

Előzmény: Yag. (176)
Yag. Creative Commons License 2001.01.17 0 0 178
)

Bocs ha nem tudok minden hozzászólsra reagálni, nem mindig vagyok a közelben.
Igyexem a hozzám intézett kérdésekre reagálni.
Köszi a türelmed )

Egyébként evvel a tudus defekttel kapcsolatban érdekes számomra ujj dolgot mondtál.
Egy: Velem ez a jelenség nem forult elő .Az elöbb kimentem és megéztem mi lehet ami mégis.
Passz. Tényleg nem 'tom. Mivel müanyagtubus legalábbis ránézésre, elrághatatlannak tünik.
Egyetlen dolog jutott eszembe amit egyszer próbáltam : Összehajtogatni , mint a Colinos tubust. Az kvázi alumilcsi igy könnyen ugy marad. Ez müanyag nem nagyon lehet hajtogatni és nem is marad ugy. Mint mondottam csak eszembe jutott és igy ránézésre egy próba összehajtásra nem történt semmi.

Éccsanyámon multkor meglepődtem. Még anno jó néhány évvel ezelött vett egy tubussal a fogkrémből - kb 5 éve. Van az már hat is . Akkoriban költöztem el ottholról. Azt tudta hogy nem vagyok hálózat tag ,igy szépen elrakta a szekrénybe maradjon rosszanbb időkre is. Tudta hogy nem olcsó igy akart spórolni ? Karácsonykor jártam otthol , matattam a fürdőszoba szekrényben ahol elötte nem és ráleltem. Ütött kopott volt szegény, de még volt benne. Meg is kérdeztem , ez csak nem az amit akkor lett véve ? Asszonta de ! Elmondta : eltette, vette a boltit. Mivel tudta hogy nincs a környezetében olyan akitől beszerezhetné ( engem is kilőt ) csak akkor veszi elő ha fáj a foga. A gyogyszert nem szed fogfájásra, de evvel megmossa és sutty.Nemfáj ezért neki ovott értéket jelentett amivel csinnyán kell bánni. Nem ezt használja rendszeresen , de ha gáz van elöveszi.És elmulik a fogfájása. Igy spórol.Mivel megnyugtattam hogy bármikor lehet már pótolni vissza is vette rendszeres használatra. Kicsit sandán néztem a tubusra hisz bennem is felmerült a kérdés : hat éves fogkrém. Kipróbáltam , ugyanojan ize volt mint a mainak. Nálam kiállta az idő próbát is. Neki 6 év alatt nem szakadt ki sehol. Aztán lehet hogy mákja volt nem tudom. Nálam sem pedig ha utazom - nem keveset - hozom viszem magammal.
Hogy a termékek cserélődnek ? Szerintem elfogadható. De erre esetleg késöbb visszatérek.

Yag.

Előzmény: ) (177)
) Creative Commons License 2001.01.17 0 0 177
Pontosan. Ugyanaz az alapanyag... :) Annyi különbséggel, hogyha van otthon egy kályhád és fázol, akkor a kiló gyémánt és egy kiló szén, közül a szénnel jársz jobban. A boltban persze a gyémánttól(gazdagság) kerülsz pozítiv hangulatba. (Sőt egy esztergályos is a gyémántfejet szereti.)

Ami a kérdés érdemi részét illeti, van olyan hálózat amiben aktív vagyok, van ahol ügyfél és van ahol már az sem. Több éven keresztül aktív voltam(meglepő módon még raktárban is jártam, mikor az csak a felső pár százalék között volt divat... :) ) Ami azt jelenti, hogy semmi bajom az MLMel, csak néhány cég vezetője valótlant állít, néhány cég pedig extra nehézségek elé állítja a termékforgalmazóit. (Ettől nem MLM a Zepter: Egy alumínium főzőkészletet nem olyan könnyű kétszer eladni valakinek... Valahogy kevésbé fogyóeszköz.)

"ha segitesz az alattad levonek, az neked is jo, sot jobban megeri, minthogy az aktualis szinten hagyni. "
- Ha ez igaz lenne, már gyémánt lennék... Tudod egy volt osztálytársam szervezett be, s más városban laktunk. Sok, sok kilométerre egymástól. A helyi szervezet előadására ugyan eljárhattam, de az ugye keresztvonal...(Nem mutatható be neki senki, mert bár segít, de szinte semmit nem tudsz róla.(Az keresztvonal lenne, ha az üzletről kérdeznéd, a családja meg semelyik ügyfelet nem érdekli)) Mivel egymás üzletét rontjátok (akinek te eladod a terméket, annak a szomszédtól már nem kell, mivel van neki és elég a jóideig...) így nem segítenek sokan neked az MLMben. KIZÁRÓLAG AZOK, akiknek ehhez pénzügyi érdeke fűződik. (Ja a BBSen más láncok gyémántjai tartanak előadást?) Csak az a baj, hogy a szakmai rész mindig ugyanarról szól... (Meglepő módon megfogadtam egyszer a tanácsot és jegyzeteltem minden alkalommal...)
/ Másrészt ha te nem mész el másoknak előadni, akkor mások nem mennek el a csapatodhoz. Azaz érdekük fűződik a szerepléshez/

A szabad lehetsz pedig mitosz! Ezt te is tudod!!! Az üzlet a másolódásra épül s ha te visszavonulsz, az embereid is ezt teszik. Akkor pedig neked semmid se lesz. Nagyon gazdag lehetsz, de nyugdíjba azt soha az életbe...
Ráadásul roppant stresszel jár a munka(ebben a hálózatban), hisz nem véletlen, hogy pár éve az egyik gyémántot saját szervezete támadta meg. (rákban halt meg)
Ha kivülálló lennék lehurroghatnátok, hogy minek beszél aki nem ért hozzá. Nem véletlen, hogy Yag még sose válaszolt nekem... Én szeretem az MLMet, DE TISZTÁN, hazugságok nélkül.

Üdv,
Mosoly

Előzmény: spacemantra (161)
Yag. Creative Commons License 2001.01.17 0 0 176
Kedves TZiky

Elöször murisnak tartottam fogkrémeket összehasonlitani , miligrammjait számolgatni , de ugy látom egyre jobban belejövünk. :))))
Másodszor távol álljon tőlemhogy gyözködésbe menjen át a dolog.
A szamitasaim alapja a követkzö volt. Egy 100 ml és boltit tettem a rendszer 200g os azaz 150 ml es cuccosa mellé. Elég tetemes mennyiség mindkettő. De tény a rendszeri 50 ml el több.Sajnos kissebb nincs.
Szoval netto tömegére nem egyforma de ha a bolti mellé teszünk még egy 50ml est akkor egál.Most tényleg hagyjuk a minőséget. Azt késöbb.Amolyan gyorsulási verseny is lehetne... hisz csak azonos cm3 vel versenyzök közt lenne ildomos versenyt inditani.Nem?
Lehet röhgni .))))) De csak ovatosan.
Az alapján amit te irtál a termék valódi tulajdonságai maradnak ki. Miszerint egy egyszerü ár/mennyiség összehasonlitás törént az is csak a számok alaján. De a számok azt mutatják drágább a rendszeri . Igaz. az eddigi számok alapján. Aki mást nem tud róla kézbe sem venné. De mi tudunk igy le is irom.
Kicsit belemegyek a gyakorlatba.
Láttam egyszer egy borotva reklámot. Nagyjából ez a kép. Képernyő, függőleges elválasztás, bal oldal Bolti , jobb oldalon Rendszeri termék.
Mindkét termék rendeltetés szerü használata.
Irány a fürdő ! Vegyük az emlitett termékeket. 150ml bolti vs 150ml rendszertagi.
Vegyük kézbe egy kicsit a fogkefét is.Hisz evvel történik a gyakorlat. Normál kefe feje, tehát a szárát nem számitva 3 cm hosszú 1 cm széles.
A tubus nyilás keresztmetszetét vehetjük azonosnak.
Naponta 2X (de lehet többször is) elv alapján. Engedjük hogy a krémek tegyék a dolgukat.
"A" versenyző - Bolti:
Kefe kézbevesz ha 3cm nem is , de 2,5 cm a kefére hejez .Nem tom hány gram (Ki lehetne számolni.Hadd ne tegyem.) Szoval majdnem kihasználtam a teljes hosszt.
"B" versenyző - Rendszeri:
Kefe kézbevesz Ahhelyett hogy ugy cselekedne ahogy A versenyző kefe elfordit és kihasználja a kefe teljess szélességét.Mind a 1 cm-er.
Következő : Ugyanez a procedura. 10 alkalom után :
A versenyző : Kb 25 cm használt el .
B versenyző : Kb 10 cm ert (számolunk fogyási arányt ?)
Egy hónap mulva.
A versenyző : Nagyjából a termék egyharmadánál jár.(Kb.60 használat)
B versenyző :Kicsit ráncos a tubus de látszólag nem fogyott semmi.

Summa summárom. "A" versenyző 100ml es cuccossal ugy a második hónap végénél elgondolkodik mikor menjen utánpótlásért.Bár előveszi a tartalék 50ml eset de tudja az nem huzza sokáig. Talán 1 hónap ?
"B" versenyző nyugodt , hisz van még mit rátenni a kefére.
Mindkettőt termék használata rendeltetésszerü. .Ami mennyiségileg még kevesebb , az időben és db/használatba jobban alul maradna a versenyben. Én gyakorlatias ember vagyok ugyhogy
nézem azt amit látok tapasztalok.Szóval az eredményt.
Azt látom hogy ha 12 hónapos időt veszek .Amit boltban veszek 2-3 hónapig (100 ml) Ami 1/4 év. Ha csak a duplájáért, tehát a Boltit megkapnám 550 Ft ért akkor félév alatt 1100 Ft-ot költöttem rá. Mardt még fél év. ami ugyanennyibe kerül .12 hónap egyenlő 2200 Ft Boltival .
Ugyanez a rendszerivel 12 hónap egyenlő 1100 Ft. Az én tárcám sporolt 1100 Ft ot.

Az a szorzó amit irtál akkor lenne valódi hasonlitó , ha mindkettőnek a használati aránya is egyenlő lenne. Nem azért használt "B" esetben csak kefe szélességben(1cm) mert spórolt , hanem mert ennyi elég - hisz töményben ez egyenlő annyival mint a bolti 2,5-3 cm es mennyiség.
Mint ahogy emlitetted, számitott adatokat irtál. Én a gyakorlatban probáltam. Ez jött ki.
Igazán nem vita tárgyát akarom képezni , hisz nekem baromira mindegy mit használsz , mennyit költesz rá stb. Ha a számokban és használatban közös nevezőt használunk akkor
volt értelme ezeket itt leirni.

Hülye játék lehet de általában megcsinálom , hogy amit veszek boltba ráirom a kupakjár, vagy az aljára alkoholos filccel mikor kezdtem használni. És ugyan igy teszek avval is amit a rendszerben veszek.A franc se fog emlékezni rá 1 hónap mulva. Én igy tettem próbára eddig a cuccokat.Igy igen csak kiderül , hogy napi használatban mennyi ideig huzza.
Megtörtént : Barátnőm kipróbálta a terméket. Mást használ mint én . Elfogyott az övé .Használatba vette ezt...... 3 nap mulva jött hogy nem jó neki rossz . Begyulladt a torka tőle. Kérdem hogyan használtad ? Ahogy a másikat! Ja mondom ha háromszor annyit teszel rá mint kellene , nekem sem tenne jót. Azt látta hogy én ezt használom csak arra nem figyelt mennyirt egy alkalommal.Azt az apróságot hagyta figyelmen kívül , hogy koncentrátum. Azaz a normál mennyiség 3X osát használta. Ami annyi mintha nekem egymásután háromszor kellene fogatmosnom az övével. A gondolata is bizarr :)) Gyorsan elment a boltba és vett magának egy saját kedvencet. Már megint kifogyóban van. Én még várok fél évet , majd utána rendelek. De ha neki az izlik..... ennyi .Nem kötelező. És nem is "tukmálom" rá . Felnött ember. Saját tárcával. Számoljon ha akar. Ha meg nem akokor mivan ? Semmi.

Yag.

Előzmény: TZiky (169)
spacemantra Creative Commons License 2001.01.16 0 0 175

szal.... pontositok

a vezetoknek es a gazdagoknak (inkabb elvont fogalom) nem erdekuk folemelni az embereket (meg amugyis hol lennenk tuzolto, rendor, villanyszerelo, bkv ellenor nelkul?:)

es ott az aranyok is masok, 99%/1% kb, vagy annyise...

ezert megy a tomeges nepbutitas.. es nem csak a penz teren van igy, hanem a tudas is.. ami sokkal fontosabb. azokat az embereket uldozik akiknek kezd felnyilni a szeme, es az eletre keresnek valaszokat es nem pedig a mindennapi hajszara (ide tartozik a penz is).. az emberi tomegeket iranyitjak, es amint valaki kezd rajonni hogy az egesz jatek mire megy ki, bedugjak dilihazba. (ezert gondolom pl. a pszichiatria egy nagyon egyszeru szelektalo gepezet, aki 'normalis' annak szetegetik elektrosokkal az idegrendszeret es tele nyomjak nyugtatokkal, amig a sajat nevet se tudja kiejteni..)

mondjuk ez mar kisse offtopic..

ja megvalami... visszaterve az mlm temara.. dzsimi konyveben volt valami, ujsagban olvastam, arrol szolt, hogy mashol, ha valaki mas volt, mas nezetei voltak, mashogy nezett ki, akkor elfogadjak (ez szemelyes tapasztalata volt, asszem arrol irt..) szal nem muszaj hogy mindenkinek bejojjon, de akinek nem jon be, az elfogadja, es nem fel tole csak azert mert nem ismeri... itthon kb az a helyzet, hogy ha nem olyan vagy mint az altalanos, egy kicsit is kulonbozol, vagy nem ismernek, akkor egybol gunyolodnak, utalnak, mindent hozzad vagnak.. ez egy eleg durva mentalitas, sajnos ezert nem jutottak soha a magyarok 1 rol a 2-re... pedig kepesek lennenk ra, mert nagyon durva emberek vannak nalunk, a szurkeallomanyrol nem is beszelve...

ezert van az hogy magyarorszag a top3ban van mlm szempontjabol vilagviszonylatban... a magyar halozatepitok a legjobbak. es ez azert van, mert szakitottak az atlag magyar "dogoljon meg a szomszed tehene" mentalitastol, es kihasznaljak a kepessegeiket... de szerintem erre mindenki kepes lenne, es akkor nem a microsoft fogja megemelni 5% a GDP-nket egy szaros xbox gyartassal (rotfl), hanem sajat magunk.

Előzmény: spacemantra (173)
spacemantra Creative Commons License 2001.01.16 0 0 174

szal.... pontositok

a vezetoknek es a gazdagoknak (inkabb elvont fogalom) nem erdekuk folemelni az embereket (meg amugyis hol lennenk tuzolto, rendor, villanyszerelo, bkv ellenor nelkul?:)

es ott az aranyok is masok, 99%/1% kb, vagy annyise...

ezert megy a tomeges nepbutitas.. es nem csak a penz teren van igy, hanem a tudas is.. ami sokkal fontosabb. azokat az embereket uldozik akiknek kezd felnyilni a szeme, es az eletre keresnek valaszokat es nem pedig a mindennapi hajszara (ide tartozik a penz is).. az emberi tomegeket iranyitjak, es amint valaki kezd rajonni hogy az egesz jatek mire megy ki, bedugjak dilihazba. (ezert gondolom pl. a pszichiatria egy nagyon egyszeru szelektalo gepezet, aki 'normalis' annak szetegetik elektrosokkal az idegrendszeret es tele nyomjak nyugtatokkal, amig a sajat nevet se tudja kiejteni..)

mondjuk ez mar kisse offtopic..

ja megvalami... visszaterve az mlm temara.. dzsimi konyveben volt valami, ujsagban olvastam, arrol szolt, hogy mashol, ha valaki mas volt, mas nezetei voltak, mashogy nezett ki, akkor elfogadjak (ez szemelyes tapasztalata volt, asszem arrol irt..) szal nem muszaj hogy mindenkinek bejojjon, de akinek nem jon be, az elfogadja, es nem fel tole csak azert mert nem ismeri... itthon kb az a helyzet, hogy ha nem olyan vagy mint az altalanos, egy kicsit is kulonbozol, vagy nem ismernek, akkor egybol gunyolodnak, utalnak, mindent hozzad vagnak.. ez egy eleg durva mentalitas, sajnos ezert nem jutottak soha a magyarok 1 rol a 2-re... pedig kepesek lennenk ra, mert nagyon durva emberek vannak nalunk, a szurkeallomanyrol nem is beszelve...

ezert van az hogy magyarorszag a top3ban van mlm szempontjabol vilagviszonylatban... a magyar halozatepitok a legjobbak. es ez azert van, mert szakitottak az atlag magyar "dogoljon meg a szomszed tehene" mentalitastol, es kihasznaljak a kepessegeiket... de szerintem erre mindenki kepes lenne, es akkor nem a microsoft fogja megemelni 5% a GDP-nket egy szaros xbox gyartassal, hanem sajat magunk.

Előzmény: spacemantra (173)
spacemantra Creative Commons License 2001.01.16 0 0 173

gunyolodhatsz, de sajnos ettol meg ugyanaz marad az mlm lenyege..

ha segitesz az alattad levonek, az neked is jo, sot jobban megeri, minthogy az aktualis szinten hagyni.

ez a masik oldalon asszem nem igaz... a felso korok nem nagyon engednek ujjakat maguk melle, mert szukseguk van a "pornepre" akik megtermelik nekik a penzt..

ha a tudasodat allitod valakinek a szolgalataba az azt jelenti hogy te is a "pornephez" tartozol , fuggetlenul attol hogy ez kertesz, takarito, ugyved, stb vagy, es hogy mennyit keresel..

ezzel egyaltalan nem azt mondom hogy mindenki emelkedjen fel, vagy mindenki mlm-ezzen.. egyaltalan. ez csak egy maganvelemeny, es jolenne hogyha ketszer is atgondolnad hogy mit mondasz es mirol mondasz velemenyt (esetleg egy olyan dologrol amirol tevhiteid vannak vagy nem ismersz), talan eloszor legyel tisztaban az alaphelyzettel...

Előzmény: DECKARD (167)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!