Keresés

Részletes keresés

Bateman Creative Commons License 2024.12.05 0 0 85959

én számtalanra. kezdve az apámmal.

Előzmény: Biga Cubensis (85958)
Biga Cubensis Creative Commons License 2024.12.05 0 0 85958

hány felnőttre emlékszel gyerekkorodból, akinek tetszett a Star Wars? én egyetlen egyre sem.

Előzmény: Tabusított témák (85956)
Bateman Creative Commons License 2024.12.05 0 0 85957

jajj már:) mert egy lakatlan bolygón volt valszeg' ahol nincs egy hajó sem.

Előzmény: Biga Cubensis (85955)
Tabusított témák Creative Commons License 2024.12.05 0 0 85956

a disney arra se képes hogy minden korosztálynak élvezhető filmet csináljon? lucasnak sikerült...

Előzmény: Jani-wan. (85953)
Biga Cubensis Creative Commons License 2024.12.05 0 0 85955

nem kijutni nem tudott, hanem űrhajója nem volt :)

Előzmény: Bateman (85954)
Bateman Creative Commons License 2024.12.05 0 1 85954

bemondja, hogy x éve ott csücsül és vár, hogy kijusson, majd egy csettintéssel kijut:))) egészen elképesztő. 

Előzmény: Jani-wan. (85953)
Jani-wan. Creative Commons License 2024.12.05 0 0 85953

Én is megnéztem.

És csatlakoznék a véleményekhez, ez valóban nem felnőtteknek van, inkább a 8-12 éves korosztálynak. Nekik ez teljesen jó.

Egyébként ennek egyenlőre semmi köze a Star Wars-hoz. Ha nem lenne benne a címében, senki nem kapcsolná hozzá. Még Jude Law "dzsediskedését" a kulccsal lehetne varázslásnak mondani.

ui:

Mekkora hülye az a "Jedi" aki ki akar jutni egy cellából, és mint láttuk könnyen ki is juthat, de inkább ott marad és siránkozik, majd amikor jön 4 gyerek akkor inkább kijut?

(persze 8 évesek ilyennel nem foglalkoznak)

Bateman Creative Commons License 2024.12.05 0 1 85952

Letöltöttem az első részt. Nem csalódtam. Ennek semmi köze a SW-hez, gyakorlatilag egy Star Wars logóval ellátott, branded termék by Disney. Kábé 10 perc után ezzel a szemmel kezdtem el nézni. -100% SW. És azt kell mondjam, hogy a Disney így csinálhatott volna végre valami érdemlegeset. Nem újat, mert így csak egy felnövés történettel átitatott, scifi- kalandsori ez, amiből azért volt, van, lesz még bőven, de legalább lehetne szeretni. Így meg nem lehet, mert beleerőszakolták egy keretbe azt a képet, amit nem lehet,  mert annyira nagy az a keret ehhez az icipici képhez képest, ami így annyira lóg csak a semmiben, semmihez sem csatlakozva, árván, értelmetlenül, hogy csak szánalmat kelt a nézőben. Ez is csak egy kényszeredett próbálkozás, aminek nem sok értelme van...

kannibál Kovács Creative Commons License 2024.12.05 -1 0 85951

Nem ártana elfogadni a tényt, hogy az SW rajongótábora életkori szempontból nagyon összetett, és szinte lehetetlen olyan produkciót összehozni, ami a hatvan felé közeledő veterán rajongóknak és a Yoda Babyn felnőtt kissrácoknak is megfelel.

A Lucasfilm nyugodtan kommunikálhatná végre nyíltan, hogy melyik alkotást melyik célcsoportnak szánja. Az évtizedekkel ezelőtti klasszikus trilógia kemény magjának ott lesz majd az Andor-sorozat, a gyerkőcök meg hadd nézzék a Skeleton Crew-t, és ne kelljen már eközben hallgatniuk apucinak vagy esetleg a viszonylag fiatal nagypapának a dühöngését.

Sőt, továbbmegyek. Nyugodtan mondhatnák, hogy Az akolitus a szivárványos-woke-os rajongóknak van fenntartva, és ebben az esetben a "túloldal" messzire elkerülné.

Mlle. Grenelle Creative Commons License 2024.12.05 0 0 85950

Pedig szórakoztató, Mr. Stratonicus.

Tegyen egy próbát, mit veszíthet...?

Előzmény: Stratonicus84 (85944)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2024.12.04 0 0 85949

The Goonies meets Star Wars.

Előzmény: Biga Cubensis (85948)
Biga Cubensis Creative Commons License 2024.12.04 0 0 85948

Nekem is, én egyelőre nem látok benne kínos dolgokat, inkább aranyos/jópofa. 

Tetszett a bolygó is, bár érheti a vád, hogy nem elég SW-os, viszont a kalózbázis tök jó volt. (Visszaköszönnek a Mando kalózai, rengeteg karakter/élőlény)

Jude Law belépője is jó volt, nekem jött is egy kis SW borzongás, amikor a kisrác kérdezte, hogy te jedi vagy? :)

Viszont továbbra is rohadt idegesítő, hogy 30 perc egy rész, amiből 10 az összefoglaló+végecím.

Előzmény: kannibál Kovács (85947)
kannibál Kovács Creative Commons License 2024.12.04 -1 0 85947

Egyelőre az első részt láttam az új sorozatból és nekem bizony tetszett. Simán jobbnak tűnik, mert az Ahsoka vagy Az akolitus.

Biga Cubensis Creative Commons License 2024.12.04 0 0 85946

karácsonyra

Biga Cubensis Creative Commons License 2024.12.04 0 0 85945

Ha már megemlítetted, megnéztem. Szerintem nektek nem fog tetszeni :)

Én csípem a Goonies/Robinson család az űrben féle dolgokat, szóval elszórakoztatott.

Kicsit Spielberges feeling egyébként, de lehet csak a kölkök miatt.

Viszont megint rövid epizódok lesznek, azt nem szeretem...

Előzmény: Stratonicus84 (85944)
Stratonicus84 Creative Commons License 2024.12.03 0 0 85944

Valszeg sokan nézték ma szerte a világon a Kóbor alakulat.

Én nem foglalkoztam ezzel a gyereksorozattal, inkább rajzoltam felnőtt témát. Íme egy részlet:

Stratonicus84 Creative Commons License 2024.11.30 0 0 85943

Na jó, tüzetesebben megnézve a jelenetet, most már hajlok rá, hogy mégis egy vadászgép lesz az. :)

Előzmény: Stratonicus84 (85942)
Stratonicus84 Creative Commons License 2024.11.30 0 0 85942

Na, ha már ROTJ a téma, mi lehet az a kéken izzó űrtárgy, ami a kép bal felső sarkában húz el a csillagromboló felett?

A: egy üstökös

B: egy szétlőtt vadászgép

C: egy ionlövedék

A: Az üstökösre nem tenném a voksomat. :)

B: A szétlőtt vadászgép azért fura, mert ebben a pillanatban a felkelők még csak épp odaértek a rombolókhoz, tehát abból az irányból lázadó gép nem jöhet, tie-vadászt pedig szerintem olyan messze nem lőttek ki.

C: Ionlövedék egy off-screen csillagrombolóról éppenséggel jöhet, de akkor meg jó hülyék, hogy épp a sajátjaik közé lőnek be egy ilyet. :P

Mi a véleményetek?

Bateman Creative Commons License 2024.11.30 0 0 85941

bocs, az imperor meghalt volna így is, úgyis Vader miatt. ez hülyeség volt, bocs. de amúgy a HCS megmarad és a lázadó flottát lenyomják mivel a csapda helyzet megmarad.

Előzmény: Bateman (85940)
Bateman Creative Commons License 2024.11.30 0 0 85940

Nem akarok megbántani senkit, de hogyan gondolhatja bárki is hogy az ewokok győzték le a birodalmat ennyivel,

nem bántasz meg, de ha ők nem nyomják le az Endori bázist, akkor nincs HCS 2 lerombolás, ergo a császár is életben marad és a birodalom is talpon. ezért merészeltem ezt leírni;)

Előzmény: Jani-wan. (85932)
Bateman Creative Commons License 2024.11.30 0 0 85939

hát jah:)

Előzmény: mindenki senkije (85930)
ScarletFlame86 Creative Commons License 2024.11.30 0 0 85938

Oké, értem, hogy most full komolyan kielemeztük az Endor utáni logisztikát, de azért hagy tegyek fel pár kérdést.

Először is, honnan tudjuk, hogy a lázadók tényleg olyan szervezettek voltak? Szerintem Han Solo inkább arról győzködte az Ewokokat, hogy tartsanak egy grandiózus barbecue-partit a birodalmiak sisakjaiból. Nem hiszem, hogy Leia, akinek épp akkor esett le, hogy Luke a tesója, túlságosan a 'felszíni ellenőrzéssel' lett volna elfoglalva.

És mi van, ha a birodalmiak megadták magukat csak azért, mert unták az Ewokok szőrcsomós dobshow-ját?

Meg amúgy is, szerintem a Borg-analógia itt sántít – azok legalább valamit akartak aszimilálni. A birodalmiak meg lehet, csak azon agyaltak, hogy hogyan cserélik le a tisztájukban keletkezett 'új foltokat', amikor látták, hogy az Uralkodó egy villámzáporban pattog, mint egy túltöltött elektromos grill.

Szóval ja, valószínű, hogy mindenki megadta magát, de hogy logikus lett volna?

Előzmény: Jani-wan. (85937)
Jani-wan. Creative Commons License 2024.11.30 0 0 85937

"Ezt úgy érted, hogy Wedge, Ackbar meg a többiek az űrcsata után odamentek az Endorra, és ott még harcoltak tovább off-screen a birodalmiakkal?"

Nem tudok arról hogy lenne erről bármilyen konkrét anyag is.
Ami van az a Jedi visszatér könyvből ez:

"A foglyokat kis hajókon a birodalmi flotta maradványaihoz küldték"

Amiből az következik, hogy foglyokat ejtettek és leszálltak hajók a felszínre, amik elvitték őket.

Valamint a Star Wars - The Essential Guide to Warfare-ből ez van:

" ... the Rebels were in no position to capitalize on their victory, not with nearly three-quarters of the Rebel capital ships that saw action above the Forest Moon needing extensive repairs.
Captain Gilad Pellaeon of the Imperial Star Destroyer Chimaera knew the Rebel fleet had been battered, and guessed that the Alliance had thrown the bulk of its forces against the second Death Star. But he was unable to do anything about it.
With the destruction of the Executor and the Pride of Tarlandia, command of Death Squadron had fallen to the Chimaera ... leaving command in Pellaeon’s hands.
With the Imperial forces in disarray, Pellaeon ordered a retreat to Annaj, the Moddell sector capital ..."

Azaz a nem sérült birodalmi hajók elmenekültek.

A többi valószínűleg megadta magát, vagy elpusztult.
És a filmben meg láttuk a lázadókat ünnepelni a bolygón. Többek között ott volt Lando és Nien Nunb meg Wedge akik felismerhetőek.
Meg egy-két ismeretlen.
Majd a Special Edition-ban már többen vannak.
Talán Ackbar is ott van, bár kutya legyek ha meg tudom különböztetni egyik kalamárit a másiktól hátulról.

Na jó, szemből sem megy. :D

Tehát válaszolva a kérdésre, igen odamentek, hiszen ott vannak.
És innentől logika.
Vajon mi történhet a birodalmi flotta elmenekülése és az ünneplés között?
Nyilván vannak birodalmi bázisok, de mindenféle légi támogatás nélkül, akik vagy harcoltak tovább és vagy vesztettek, vagy megadták magukat.
Az biztos hogy a Lázadók leszálltak, de csak akkor tudnak leszállni ha ellenőrzik a felszínt.
Ha már odamennek, miért ücsörögnének és várnák hogy az Ewokok, meg a 12 kommandós közül életben maradtak egyedül essenek neki a többi birodalmi bázisnak, amit egy nagy hajó könnyedén megadásra kényszeríthet egy üzenettel?
"Ez itt a Borg. Az ellenállás hasztalan."
És ha kell, csapatokat is könnyedén le tudnak tenni a felszínre igen nagy számban.
Szóval gondolom harc nem igazán volt, a birodalmiak csak megadták magukat, és ahogy a könyv írja, a lázadók felrakták őket a zsákmányul ejtett birodalmi hajókra.

Előzmény: Stratonicus84 (85934)
ScarletFlame86 Creative Commons License 2024.11.30 0 0 85936

Ackbar konkrétan egy Ewok harci szánon csúszkált, miközben Wedge lézerkard-pogácsákat dobált a birodalmiaknak. Az egész egy titkos 'Űrtévétorna' volt az Endor erdőjében.

Előzmény: Stratonicus84 (85934)
Tabusított témák Creative Commons License 2024.11.30 0 0 85935

ja, egyébként tényleg csak terelő művelet volt

Stratonicus84 Creative Commons License 2024.11.29 0 0 85934

"A birodalmi csapatokat a megérkező lázadók győzték le, akik utána ottmaradtak ünnepelni."

Ezt úgy érted, hogy Wedge, Ackbar meg a többiek az űrcsata után odamentek az Endorra, és ott még harcoltak tovább off-screen a birodalmiakkal? Ez valami játékprogramban volt, nem? Vagy mivel keverem?

Jani-wan. Creative Commons License 2024.11.29 0 0 85933

Na akkor hozzászólok én is ismét a Vuki <-> Ewok témához - (második rész)

"Nyilván az sem volt utolsó szempont, hogy a cuki ewok játékokat, bábukat jobban lehetett értékesíteni :)"
"Aztán ez változott mörcsendájz üzleti érdekek miatt."

Ez rosszindulatú mende-monda.
Sehogy sem lehet bizonyítani azt hogy több Ewokot vennének mint Vukit.
Miért tennének ilyet egyáltalán? Sőt pont fordítva van.

A célközönség fiatal fiúknak nem az ewok tetszik hanem a vuki.
Logikusan gondolkodva az a helyzet hogy ha üzleti érdek lett volna az mögött, hogy milyen szereplők legyenek, akkor vukik lettek volna.

"Lucas azt tervezte, hogy a vukik komoly haderővel harcolnak (tankszerűségek, mindenféle járművek), valamint be akarta hozzni a yuzzum nevű lényeket és ezek már sokba kerültek volna."

Lucas azt mondta hogy azért nem lehetnek vukik, mert Csubin keresztül őket már fejlettebb civilzációnak ábrázolta, mint amit itt szeretett volna ábrázolni.

Itt a részlet az ELSŐ draftból:

"Starkiller is surrounded by Wookees. Young ones push through to get a better look, as the adults jabber and argue about the human. Starkiller regains consciousness with a groan, and a sudden hush sweeps over the gathering.
Starkiller staggers to his feet, and the group of Wookees back away in mass.
The young Jedi surveys the situation for a few moments.

The Wookees appear to be frightened of this brave warrior. He reaches for his weapons, but they are gone.

Three guards with long spears attempt to contain Starkiller. With a loud shout, he lunges at them, and they give him a little room.

Jommillia, a large, ferocious Wookee, steps forward. He says something to the guards, and they quickly move away.

He struts before Starkiller, boasting and taunting him with his spear and battle axe."

Ennyi. A vukik eredetileg is 'ewokok' voltak! Csak nagyobbak.

Jani-wan. Creative Commons License 2024.11.29 0 0 85932

Na akkor hozzászólok én is ismét a Vuki <-> Ewok témához - (első rész)

Denis Villeneuve szerint:
"... az egész félrement 1983-ban A Jedi visszatérrel. ... mérgesek voltunk ...  még mindig az vagyok az ewokok miatt"

"az miért is baj, hogy valaki őszintén beszél a gyerekkori érzéseiről?"

Nos a probléma hogy nem ezt teszi, hanem tényként közöl valamit ami nem tény. Nem azt mondja hogy az ő szubjektív érzése stb... hanem hogy szar lett mert neki nem tetszettek az Ewokok.
De az hogy sokan úgy érzik hogy félrement, nem jelenti hogy félrement, csak az hogy nekik nem tetszik.

"De az Ewokok igen. Ahogyan bénán, esetlenül, ezáltal hiteltelenül mentek neki a birodalom páncélos csapatainak és likvidálták azok szupermodern fegyvereit, amit a Birodalom visszavágban egy egész seregnyi lázadó sem tudott megállítani a Hoth-on és menekülésre kényszerültek, de itt egy maroknyi plüssmackó lazán 1-1 áldozat árán megoldotta."

"mégiscsak győztek (érthetetlen módon)"

"többen is morogtunk miattuk, hogy ilyen kis játékmacik döntik meg a birodalmat"

Szó nincs ilyenről a filmben.
Ez a ti félreértésetek.
Nem akarok megbántani senkit, de hogyan gondolhatja bárki is hogy az ewokok győzték le a birodalmat ennyivel, mikor a lázadók közben fölrobbantották a HCS-t, a Super SD-t meg néhány kisebbet, a maradékot meg megfutamították.
Miközben az ewokok csak elcsalták a birodalmiakat a bunkertől, míg a lázadók felrobbantották a pajzsgenerátort.
Az ewokok összesen 2 kis lépegetőt intéztek el kőkorszaki eszközökkel, meg 1-2 motoros felderítőt. Meg megdobáltak néhány rohamoszit kövekkel akik ettől elestek.
Ennyi. Ez nagyon messze van a legyőzéstől.
A birodalmi csapatokat a megérkező lázadók győzték le, akik utána ottmaradtak ünnepelni.

Skarlát Boszorkány Creative Commons License 2024.11.29 0 0 85931

A Hálaadás napja tökéletesen alkalmas arra, hogy összehozza a családokat...

mindenki senkije Creative Commons License 2024.11.29 0 1 85930

"de közben egy kemény harcos, akiről mindvégig elhiszed, hogy kinyír egy rohamoszit"

az a baj, hogy az Ewokok után viszont akár egy Ewok is kinyír egyet, vagy akár többet is :D

Előzmény: Bateman (85924)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!