Keresés

Részletes keresés

Csokis Creative Commons License 2022.05.21 0 1 3736

Nálunk a "kantin" szintén egy nyílt étterem az irodaház aljában, ahol darab+súly árazás van. A köretek, zöldségek, tészták, saláták és a "rizseshús" típusú ételek egyszerűen súlyra mennek, a szelet húsok, sajtok pedig darabra plusz súlyra. Magyarán megpakolod a tányért, ahogy akarod, a pénztáros lány leméri az egészet, levonja a tányér súlyát, beszorozza a sóly árral, majd hozzáadja a hús darab árát. Ennek az a következménye, hogy egy vega rántott gomba, rántott brokkoli, chips tál, ha nagyon megpakolod, akkor is kijön 1000-1200 forintból, míg ha elhagysz valamennyit a zöldségből, de ráteszel egy szelet rántott húst, akkor rögtön egy ezressel több. Szóval gazdasági alapon terelnek a korszerű, húsmentes napok felé. :-) (Egyébként nem baj, mert menzához képest jól főznek, és legalább "korszerűen" táplálkozunk. :-) )

 

Mellesleg nagypapi belinkelt cikke alapján én ezt a "kettétálalási díjat" akár el is tudom fogadni. Dupla munka a tálaláson, két tányér (ha papír, ha mosogatás), lassabban pörög az üzlet. Egy csomó helyen, kínai büfétől a normál étteremig ott van az étlapon, hogy a fél adagot háromnegyed áron adják. (A "zóna pörkölt" sem volt soha félár.) Ha nem tetszik, rendelsz egy hekket, meg két krumplit, és rögtön lesz saját tányérod. Legalábbis úgy gondolom, hogy ez nem a fine dining helyekre jellemző dolog. De lehet, hogy én túl engedékeny vagyok.

Előzmény: Mazsola0070 (3733)
nagypapi51 Creative Commons License 2022.05.20 0 0 3735
nagypapi51 Creative Commons License 2022.05.20 0 0 3734

Nálunk a kantin (ami egyébként nyílt étterem, de menüztet is) az irodaházunkban aljában van.

Természetesen szalvéta, kancsókban hideg víz, kieg. fűszerek/szószok vannak.

Idén jelentős drágulás volt, az adag méretek nem változtak (ill. nekem pont elég)

ami főétel eddig 1250 volt, most 1650.- A minőség hullámzó, a levesek gyengék, a főételek egysíkúak, kb. kéthetente visszaköszönnek.

Ha időm engedi, inkább a közeli No Flanc-ba megyek ki.

Előzmény: Mazsola0070 (3733)
Mazsola0070 Creative Commons License 2022.05.20 0 0 3733

A másik topicban szó volt a "külön tálalási" díj bevezetéséről egy étteremben (akik persze állítólag egy másik étteremtől nyúlták a remek ötletet), ebben az étteremben meg be kell vezetni a "hibátlan tányérban tálalási" díjat....

 

A cikkben szereplő árakért ugyan talán elvárható lenne, hogy e nélkül se ütütt-kopott csorba tányérokban tálaljanak egy ilyen helyen, de gondolom hamarosan meglesz a válasz, hogy ott spórolnak, ahol tudnak, a vendég meg ne a tányér szélét nézegesse, hanem zabájjon, mert ha sokat panaszkodik, holnaptól 10.000 Ft lesz egy szelet rántotthús...

 

(A "külön tálalási díjat" bevezető étterem vezetője is azt nyilatkozta, hogy a díj marad, sőt közkívánatra 10%-os általános áremelés lesz - azt nem részletezte, hogy ez egész évre szól, vagy csak júniusra, aztán júliusban újabb 10....)

 

A munkahelyi menzáról meg annyit, hogy te nagyon menő, jól eleresztett menzára járhatsz, mert nálunk a menzaüzemeltető az egyszerűség kedvéért kiírta (nem pont ezekkel a szavakkal), hogy kéretik nem baszogatni a tálalókat a csorba tányérok, szalvéta hiánya, stb. miatt, nekik a szerződésük szerint szeptember 30-ig biztosítani kell a jelenlegi árakat, abba meg olyan luxus, hogy ne ütött-kopott tányérokba tálaljanak, nem fér bele.....    

 

 

Előzmény: nagypapi51 (3732)
nagypapi51 Creative Commons License 2022.05.20 0 0 3732

Én a munkahelyi kantinban is szólok, ha csorba a tányér.

A cikkből nem derül ki, hogy itt szóvá tették-e?

nagypapi51 Creative Commons License 2022.05.12 0 0 3728

Sajnos a Tour de Hongrie miatt nem ott voltunk, ahová terveztünk menni.

Előzmény: homerx (3727)
homerx Creative Commons License 2022.05.12 0 0 3727

szegfu volt-e?

Előzmény: nagypapi51 (3726)
nagypapi51 Creative Commons License 2022.05.12 0 0 3726

A tegnapi rántott borjúlábam, teljesen rendben volt. (itt nem számolnak fel +10%-ot kártyás fizetésnél, Gödöllő, Napsugár)

nagypapi51 Creative Commons License 2022.05.03 0 0 3725

...És mikor nem számolnak fel 10%-ot?...

Ha kp fizetsz, akkor nem. Ezt  a Szészpénzest én sem értem,

legközelebb 5 év múlva járunk arra, majd megkérdem - már ha lesz kitől :)

Előzmény: Mazsola0070 (3723)
homerx Creative Commons License 2022.05.03 0 1 3724

nem biztos, hogy jo lenne beepiteni az arba. akkor utana meg kulon adnanak borravalot a vendegek. tisztara, mitha az afa-t 27-rol 5-re csokkentenek bizonyos termekek eseten. az elado elteszi a kulombozetet, a vasarlo ugyanugy kifizeti a magas dijat, az allamnak meg csokken a bevetele.

a macokban pl, amikor a kartyas fizeteskor elovettem a zsebembol a keszpenzt, akkor a pincer felhivta a figyelmem, hogy az etlapon rajta van, az ar x% felszolgalasi dijat is tartalmaz. ez figyelmes gesztus volt.

Előzmény: Mazsola0070 (3723)
Mazsola0070 Creative Commons License 2022.05.03 0 0 3723

A honlapjukon az áll, hogy „Bankkártyás, Szép kártyás és SZészpénzes (sic!) fizetés esetén egyéb 10% (szintén sic!) számolunk fel!”......

 

És mikor nem számolnak fel 10%-ot? A vajon működik, hogy adjon számlát, és majd otthonról átutalom (az nincsen benne egyik kategóriában sem)? Nyilván nem, így vélhetően minden esetben kérik a + 10 %-ot.

 

Jó lenne tudni, hogy ezt pontosan miért számolják fel? Készpénzhasználati díj? Vagy bankkártyahasználati? Ilyen díjat a kereskedő egyáltalán felszámíthat?

 

Kíváncsi lennék, mi történne, ha ezt mondjuk a LIDL vagy az Auchan pénztárainál írnák ki. Nyilván országos botrány.

 

Nagybátyámnak minden esetre nem fogom ajánlani a helyet, mert – ahogy  mondja - a „pofátlan lehúzásoktól” (lsd. még szervízdíj) mindig felmegy a vérnyomása és elkezd kiabálni a személyzettel, hogy hová dugják fel a 10 %-ukat….:)

 

Egyébként nem lenne elegánsabb ezt beépíteni az étel/ital árába, és nem mindenféle extra %-okat kérni a semmiért, amitől azt érzi az ember, hogy már megint lehúzták?

Előzmény: nagypapi51 (3722)
nagypapi51 Creative Commons License 2022.05.02 0 0 3722

Annyi még hozzá tartozik, hogy bár szervizdíj nincsen, de ha kártyával fizetsz, helyből 10%-kal megtolják a végösszeget.

Előzmény: nagypapi51 (3721)
nagypapi51 Creative Commons License 2022.05.01 0 1 3721

...a baranycsuloknek egy nagy problemaja volt, kiszaradt...

Remélem, jelezted a konyhának, ilyet nem is szabadna kiadni.

 

Múlt szombaton a Fáy présházban ebédeltünk tizenketten egy kiadós túra után.

Elég retro a feeling, viszont a személyzet udvarias, és fürge. Hatalmas adagok,

a minőséggel mindenki elégedett volt. A borjúláb tökéletes, és a tartár is olyan amilyennek

sztem lennie kell, fehérborral készítve. Bár rántott velő nem volt az étlapon, de a pincér

megsúgta hogy van, teljesen rendben volt az is.

 

Előzmény: homerx (3720)
homerx Creative Commons License 2022.05.01 0 1 3720

vasarhely, bandula vendelgol. anno a 90-es evek elejen ez meg egy olajpdalos kiskocsma volt, ahova naponta jartunk ebedeli. mara kikupalodott. a batyus leves nagyon bejott. ez egy zoldsegleves husos derelyevel. a baranycsuloknek egy nagy problemaja volt, kiszaradt.

amugy rendben van.

 

homerx Creative Commons License 2022.04.19 0 0 3719

fondü

Előzmény: szkati (3718)
szkati Creative Commons License 2022.04.18 0 0 3718

Igen. Ez nem lehetet rossz ötlet, bár az ázsiaiak már régen kitaláltak hasonlót. Az asztalon rotyog a fűszeres lé, alatta ég a tűz, na meg ebben a lében lehet különféle tengeri herkentyűket, halat, rákot megfőzni, ott az asztalnál.

Előzmény: nagypapi51 (3715)
Csokis Creative Commons License 2022.04.18 0 0 3717

Hú, basszus, tán még egyetemista voltam.

Előzmény: nagypapi51 (3715)
nagypapi51 Creative Commons License 2022.04.18 0 1 3716

...Báránycsülök véres hurkakrokettel...

Ez így elég riasztó, a véreshurka krokett már megnyugtatóbb, ezzel együtt nem kéne a csülök mellé.

Előzmény: homerx (3711)
nagypapi51 Creative Commons License 2022.04.18 0 0 3715

Amikor megnyitottak, nagy ötletük volt az asztalnál lávakövön sült húsok (é: te magad sütötted olyanra amilyenre akartad). Nem ma volt...

Előzmény: szkati (3713)
Popenka Creative Commons License 2022.04.17 0 0 3714

Én csak 12+ éve járogatok oda. Vagy több is? Nekem közel van, pontosabban ez a legközelebbi hasonló színvonalú hely.

Szinte állandóan változik az étel, csak egy dolog nem változik, a minőség.

Lehet beszélni róla, hogy egyik-másik ételük miért jó, miért nem, de egyetlen dolog biztos: minőségi alapanyagokból, jól készített ételekre számítson, aki betér.

És Eger legjobb boraira, a tulajdonosi kör miatt, ha jól tudom.

Előzmény: homerx (3712)
szkati Creative Commons License 2022.04.17 0 0 3713

Kistarcsa, Nosztalgia étterem.

Ilyen finom rántott borjúlábat régen ettem! Sajnos a tárkonyos húsleves egy csalódás volt, mert tele volt rántással, zöldbabbal és krumpligombóccal,  de a borjúláb miatt megbocsátottam. A petrezselymes krumpli kemény és ízetlen. Férj halfatányérosa finom, előétel rántott velő szintén nagyon finom. Vendéglátó báránycsülke jól nézett ki.

homerx Creative Commons License 2022.04.17 0 0 3712

igy utolag belegondolva, az etelekrol pici velemeny. a hal nem igazan jon ossze a gombaval. bar finom volt, de egy pisztrangot nem biztos, hogy varganyaval eresztenek ossze. a masik a veres hurka. ugyan, csak ket kis krokettnek csomagolt gomboc volt a baranycsulok melle, de szerintem nem illenek ossze. fel sem bontottam. a zasszony elkert egyet, de amint meglatta a belso veres anyagot, vissza is adta. igy en egy felet kostoltam, de nem ide valo. illetve a gombat sem igazan eroltetnem a barany melle. najo, rokagombat mar en is csomagoltam baranycomb melle :)

 

 

 

Előzmény: homerx (3711)
homerx Creative Commons License 2022.04.17 0 0 3711

macok bisztro, eger. a kkovetkezo menusort ettem. a tobbiek is meg voltak elegedve az etelekkel (marhahusleves, roze kacsamell, rantott mangalicakaraj, supreme csirkemell, madartej, turogomboc).

Szilvásváradi pisztrángrolád, vargányás zellersalátával, tormás édeskömény-krémmel

 

 

Vargányás vadmalacleves szalonnás áfonyával. Na itt mar kezdtem jolakni :)

 

 

Báránycsülök véres hurkakrokettel, tavaszi zöldségekkel (spárga, svédrépa, zöldborsó, gomba). Ezt talan egy picit sosnak ereztem, de tudni kell, ogy en alapvetoen sotlanul eszem. szerintem betomenyedhettek az izek a suteskori redukciotol. ettol fuggetlenul finom volt.

 

Amerigo61 Creative Commons License 2022.04.02 0 0 3710

Szerintem afrikai harcsa volt, mivel az étlapon nem volt megemlítve, hogy melyikről van szó. A helyi halászcsárdában évek óta nem jártunk, amikot utoljára voltunk, akkor azt mondták, hogy csak afrikai harcsájuk van. Szürkeharcsát tavaly ettem Baján a Sobriban.

Előzmény: nagypapi51 (3709)
nagypapi51 Creative Commons License 2022.04.02 0 0 3709

...Lehet, hogy összefügg azzal, hogy éppen szakácsot keresnek...

Az is lehet, bár a halászlén kívül (amihez nyilván megvan a bejáratott receptjük) sok tudomány nem kell a halak korrekt elkészítéséhez. Mostanában nem néztem az étlapjukat, folyami harcsa van?

(egyébként a dunabogdányi Forgó évek óta keres szakácsot, legalább is a liftreklámon mindig kint van a hirdetésük)

Előzmény: Amerigo61 (3708)
Amerigo61 Creative Commons License 2022.04.01 0 0 3708

Százhalombatta, Harcsa Csárda. A szokásos kiváló minőség, tisztességes adagok és kedves kiszolgálás. Az étlapjuk viszont rüvidebb lett, legalábbis halas ételekből biztosan. Lehet, hogy összefügg azzal, hogy éppen szakácsot keresnek ... (?)

Amerigo61 Creative Commons License 2022.02.26 0 0 3707

Köszönöm. Egyszer voltam ott céges rendezvényen, akkor bejött, de ennek már közel 20 éve :-)

Előzmény: negyesi_pal (3706)
negyesi_pal Creative Commons License 2022.02.26 0 0 3706

Ez kb 5 éves tapasztalat, de a Hotel Szépalmában ettünk elfogadhatót.

Előzmény: Amerigo61 (3705)
Amerigo61 Creative Commons License 2022.02.25 0 0 3705

Zircen vagy környékén ajánlanátok valami kellemes ebédelő helyet? 

nagypapi51 Creative Commons License 2022.02.12 0 0 3704

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!