csak hogy erzekeltessem, en se ilyennek szulettem, az elejen nekem is gondom volt amikor egyszerre kellett 10 dekanal nagyobb adagokat lenyomkodnom rizsbol, mar mar 3 orankent tudom letolni a 25dekas adagokat, viszonylag siman.
/ezt most ne fikazasnak vedd :-), szoval meg kell tanulni enni, ez is hozzatartozik ehhez a sporthoz. Sot sok minden mas is, amire az ember nem is gondol amikor belekezd.
no mostan valaszolok, tegnap valoban nem volt jokedvem, igaz elssorban nem a Madrid meccs miatt, de ez most mind1.
szoval a balfasz az azoknak szol akik balfaszok, tehat aki magara veszi/ismer annak. Nekem is utobbi idoben alakult ki ez a stilusom, de eppen azert mert ez nem a kisasszonyok sportja, es akiktol en tanulhattam, azok bizony meg ennel "bunkobb" stilussal birnak, de ha vki atlat a stiluson, a lenyeget megerti.
Csak hogy, ertsetek mirol beszelek (es ez egyben valasz arra, hogy mennyit koltok erre): amig en azert megyek el dolgozni, hogy ehessek, addig vannak olyan kiskocsogok, akiknek az a legnagyobb gondja, hogy nem tudjak meginni a turmixot vizzel, hanem "csak tejjel". Ez mindent elarul a hozzaallasukrol, a budos eletbe nem lesznek izmosak. Szoval sokat koltok ra, es meg tobbet koltenek ra. Anyagilag nem eri meg a versenyzes, de nem is anyagilag kell hogy megerje.
Ezt mindenki maganak kell hogy eldontse.
Persze nem kell versenyszeruen csinalni, de en ugy vagyok vele, hogy ha vmit csinalok, akkor azt igyexem a leheto legjobban, es ha vki nem is akar versenyezni de legalabb az alapirannyal legyen tisztaba.
/csak hogy legyen elkepzeleseg a dolgokrol, versenyszinten a havi 200-at siman megutik a koltsegek. (es ennel meg sokkal tobb is lehet bizonyos tenyezok esetben, aki benne van a dolgokban, az tudja mirol beszelek).
Eppen ezert ebben a sportban le kell vetni az ilyen sznobsagokat es torekedni hogyan lehet a leheto legolcsobban meguszni a dolgokat, de az olcsosag ne menjen a minoseg rovasara. Ez eleg nehez, de megoldhato, nomeg nemi talpraesettseg is szuksegeltetik hozza.
Vitaminok: Kb. 2.500 Ft (ez most saccolás, mert valamelyikből 1 doboz 1,5-2 hónapig is elég)
Egyéb (szőlőcukor, aminosavak stb.): 7.000 Ft
Edzés alatt általában szénsavmentes ásványvizet iszom. Néha Powerrade-t vagy Slimi-t. Ez utóbbi nagyon jó, teljesen cukormentes, és van benne L-Carnitin. Ára: 250 Ft.
Ugyan engem nem kérdeztél, de mondom az én adataimat, legalább most utánaszámolok, mert még sosem tettem.
3800 Ft a havi bérlet. A fehérjém vanília ízű Scitec 100% Whey Protein, 5 kg-os vödörben rendeltem 17566 Ft-ért. Van kreatinom, BioTech 500 grammos, ha jól emlékszem 3500 Ft körül volt.
Ha ezekből kalkulálok, akkor úgy kell tennem, hogy fehérjéből minden reggel benyomok 30 grammnyi adagot, és edzés után szintén, ez heti 330-360 gramm. Most egy hete, hogy hajtom a második kreatinkúrámat, ez 40 napra kb. 300 gramm.
Vagyis:
fehérje - kb. 4650 Ft
kreatin - kb. 2130 Ft
bérlet - 3800 Ft
összesen: 10580 Ft, ha kreatinozom.
Edzés közben nem fogyasztok spéci cuccot, vagy két kanál méz fél liter vízbe, vagy egy Booster energiaital (99 Ft a Plusban).
Magnezium es kalcium tablettát is szedek, napi kettőt. Szvsz nekem ennyi elég, hiszen még a Daily One-ban is van Calcium. A b-komplexet majd kipróbálom, mondjuk most kicsit kiköltekeztem, mert a héten vettem Nitro-X-et, meg Tribu-X-t is. Tényleg, a Tribu-X-t próbáltad már? Sokat még nem tudok róla elmondani, mert még csak 1 hete szedem (napi 3 kapszula).
heti 2 váll edzés lesz, az egyiken lesz ez a 6/8/10*12/10/8kg
a másikon a Papi féle 12/15-35/40kg majd ahogy megy
mindkét fajtából csinálok 4 szériát, mellé oldalemelést 4 -et meg egy kis váll vonogatás
ez a felhúzás nem megy, mert ezer éve szar a csuklom, így azt hanyagolom
a váll vonogatáshoz van egy jó kis kerek keret, amibe be kell állni, alapból 55kg, ás arra lehet 4 ponton pakolni a súlyokat, rányomok majd 4db 5kg-ost és azzal nyomom
2. miből jött ki neked a 2 órás edzés, még 1 óra se volt
3. nekem nem célom a versenyzés, azért megyek le hetente 2-6 alkalommal, hogy mozogjak, baromi közel van a melóhelyhez a terem, így amíg az asszonyra várnék, addig elmegyek mindig edzeni egyet.
4. az augusztust kihagytam a bringatúra miatt, talán ha négyszer voltam edzeni, így most újra visszakell szoknom az edzésbe, ilyenkor csak edzegetek, mindenből egy kicsit
5. kis becepsz/tricepsz/hát azt jelenti, hogy összesen nem csinálok egyik testrészre se max 8-10 sorozatot
pl. bicepsz állva, franci rúddal + 25kg, utána ugyan ezzel a rúddal tricepsz
majd újra bicepsz, scott pado szerű csigás gépen 4-5 széria 35kg-mal, majd megint tricepsz egykezes 7-9-11kg- mal a 11kg-mal 3 széria
Ja, ja, az egyperces pihenő szerintem OK, de amúgy érzed majd. És valóban, az égő érzés annak szól, hogy jól csináltad a gyakorlatot.
Ma hát-bicepsz napot tartottunk a haverral. Nagyon jó, hogy van egy edzőpartnerem már egy jó ideje, mert sokkal-sokkal jobban megy így az edzés.
Ez volt: húzodzkodás 2*8, lehúzás 3*10, evezés 3*10, majd bicepszből ferde padon 2*10 kifordított karral, aztán 2*10 kalapács, utána Scott-padon 3*8 francia rúddal, végezetül 21-ezés.
Fekete levesként három sorozat lábemelés.
Mindezt úgy, hogy annyi pihenőt hagyunk, ameddig a másikónk végzi a gyakorlatot. pörgős, annyi szent.
en a helyedben siman nyomnek 3x 12-ot v.15-ot ruddal, csak mondjuk nem nyak mogul, hanem mellrol, es vegig koncentralva a mozgasra. aztan oldalemeles stbv. es mindenhol kis suly. ha egeto erzest erzel a valladban, az nem azert van mert "leeg" az izom, hanem akkor dolgoztal jol.
igen, dalily one-bol lehet kettot is naponta nyugodtan, hogyha komolyabb terveid vannak, de en akkor mar egy speciel ket tabis vitamint ajanlok.
esetleg animal pak, ha van ra zsetonod, mondjuk nalam van is itten, de ezt majd kura alatt fogom hasznalni, most beerem a "sima" ket tabis edzescsomaggal, de ha az megy vegig akkor sincs gond. szerintem szedjel meg kulon b-komplexet, az ajanlott.
/illetve meg mehet kulon magnezium es kalcium, utobbi foleg, ha 300g folott van a napi feherjebeviteled, innen igazabol csak penztarca fuggo a dolog.
amugy C-vitamonbol siman el lehet menni napi 5000mg-ig, en is 3000-et hasznalok, ha kijon anyagilag, de meg is kell inni hozza napi 5 liter vizet (ez fontos).
Jól értetted, igen. De a súly megválasztása persze attól függ, hogy érzed.
Az a jó benne, hogy szétégetheted a vállad anélkül, hogy kicsavarnád - mert a nyak mögül nyomás azért nem épp barátságos, még ha lehet jól is csinálni. Én váltogatva végzem ezt a gyakorlatot, egyik nap nyak mögül nyomok rúddal, másik nap egykezes. Mivel hallottam ezt is, azt is, hogy mi a jó a vállnak, többek közt ebben a topicban is kaptam jó tanácsokat, ezért néha nagyobb súlyokkal dolgozom, máskor inkább a kifárasztásra megyek, utóbbi esetben alkalmazom az alant taglalt gyakorlatot.
Nekem nagyon gyenge a vállam. Nyak mögül 45 kilóval tudok nyomni, viszont a két húszkilós egykezest viszonylag könnyen mozgatom, holott elvileg szabadsúllyal nehezebben kéne boldogulnom. Mostanában szeretem kikészíteni a vállamat. Irigylem azokat, akik eleve gömbvállú alkattal születtek.
Próbáld ki, amit én csinálok, csak megfelelő súllyal: 6 x 16 kg és egyből 8 x 12 kg és egyből 10 x 10 kg, ebből három sorozat. Utána állig húzás egykezes súllyal, majd pedig oldalemelés nyújtott karral comb mellől kicsi súllyal. Szerintem, ha jól csinálod, a vállad ki fog kupálódni abban az értelemben, hogy megerősödnek. Na persze megfelelő bemelegítés mindig kell. Az én vállam is gyengusz, de ha nem esek neki, mint ökör a karámnak, akkor lehet terhelni.
Reggel beszedek egy 1000 mg C vitamint és egy Daily One-t, de a teremben azt mondták, hogy edzés után is beszedhetek egy Daily One-t. Főleg, ha van egy kis megfázás, akkor észreveszem a vizeletemen is, hogy kevésbé sárga, gondolom azért, mert a szervezetem több C vitamint használ el.