A nyári szünet után folytatódik az EuroConnections névre keresztelt koncertsorozat a Trafó Kortárs Művészetek Házában. A sorozat az aktuális francia zenei életet igyekszik bemutatni, ezért minden hónapban más francia előadót hívnak el Magyarországra. A francia előadókon kívül magyar zenekarok, és lemezlovasok is fellépnek.
Az első őszi EuroConnections-koncert szombaton este nyolc órakor kezdődik. A hónap vendége az Aiwa együttes Párizsból. Az 1998-ban iraki bevándorlók gyermekeiből összeállt csapat zenéjében találhatóak elemek a tradicionális iraki népzenéből, valamint a hip-hop, a funk és a reggae stílusokból. Első lemezük az idén jelent meg, de a zenekar már tavaly nagy sikereket aratott produkciójával a francia klubokban.
Az Aiwa előtt a magyar ClorStar együttes koncertezik. Az együttes neve az egykori Color Star fantázianevű magyar gyártmányú televízió-készülékből (ezek a készülékek elhíresültek gyakori spontán felrobbanásukról) ered, és utal a zenekar televíziózásellenes nézeteire. Ahogy ők mondják: „XPLODE YOUR TV ’N’ MAKE YOUR OWN MOVIE”: azaz „Robbantsd fel a TV-det, és csináld a saját filmedet!”. Az együttes felállásában tavaly változások következtek be. Lecserélték a basszusgitárost (az új tag: Bese Csaba), illetve új hangszerként bevették a samplert (digitális hang mintavevő és lejátszó készülék), amit Szinovszky Márton üzemeltet.
A koncertek után a Jazztaminute csapat egyik DJ-je, Marka táncoltatja meg a közönséget.
a Yat-Kha tényleg nagyon komoly (az újat mondjuk még nem hallottam, csak az első kettőt), de hogy mitől nevezik vérmetálnak (asszem, ez is MLT volt anno), azt baromira nem értem.
Pennant is lelépett, ezzel végképp szétterjedt a topic emberallomanya. CSak épp senki nem ir mar ide :))
A Mancs-ban Marton Laszlo az egekbe magasztalja az uj Los de Abajo-t, ami nekem nem uj, de mellette ott az uj Yat-Kha is, ami ugyan topicidegen, de überkiraly. Tuvai vérmetal torokhanggal. Yeah.
A Bari a jobbik: nálam tisztán veri a jobbik Dusminguetet is, a másik Ojos nyersebb, annál jobb a Dusminguet jobbik lemeze (mindig keverem őket, de én azt tartom annak, ami azzal a Bienvenudos-Bienvenu felvezetővel kezdődik), sőt talán mindkettő. Ízlések...
átveszem és megkaphatod. így elsőre elég összedobottnak tűnik, függetlenül attól, hogy aki ma mexikóban él és mozog a ska szakmában az featuringol a korongon. egy két zseniális kompozíció.
Kolbászt vegyél magad a Teleki téri piacon (l. még Eldorádó, Eperjes Szamáca a császár szerepében), nekem nincs, fáj a hasam amúgy is. Zaklass bátran, de most épp nincsenek jó esélyeid, a CD az egyébként vizsgalázban égő pennant kománák van.
Na megjöttem, Los de Abajo vagy más egyében mostantól lehet engem zaklatni.
Manu Chao a larsaci globalizációkritikai nagytalálkozón lépett fel júliusban, egy árnyék nélküli fennsíkon, délután, 150000 ember előtt. Én meg lassan elkezdem nézni, milyen szép koncertek lesznek novemberben Párizsban... (bár nem lesz sok pénzem, úgyhogy szerintem a zenei könyvtár módszeres kifosztásában leszek érdekelt).