Ma, hogy megjelent az új album, szerintem lapozhatunk is. :D Pl. ma jött ki az új ionnalee (azaz iamamiwhoami) szám, és új album februárban lesz végre!
Én meg még naivan azt hittem, mikor Björk kb egy éve arról beszélt, hogy ismét szerelmes hangulatba került és pozitívabb dalokat fog írni, hogy most visszatér a közérthetőbb, popposabb hangzáshoz, mint a Debut vagy Post. Én naiv. :D
egy ideje minden új björk album csak arra jó, hogy megtanuld értékelni az előzőt. de nem tudom, milyen lelki állapotba kell kerülnöm, hogy a vulni/utopia párost önként és elégedetten végighallgassam.
Na nekem meg volt az első hallgatás. Érdekes egy album. És egy jó nagy káosz az egész. Az biztos, hogy legdallamtalanabb Björk album, amivel még a legnagyobb rajongóknak is meg fog gyűlni a baja. És ezen a 70+ perces hossz se nagyon segít. A dalok pedig egyformák, és a középkori idétlen furulya játék nagyon nem hiányzik a dalokba. Ezek ellenére még így is jobb volt, mint amire számítottam. Van egy varázslatos hangulata, ami jól körbe burkolja a hallgatót, csak legalább 4 számot le kéne hagyni róla (köztük a 10 perces tételt!).
Amúgy ahogy a Vulni az új Homogenic volt, úgy az Utopia meg az új Vespertine (unalmasabb, dallamtalanabb kiadásban), szóval újat már tényleg nem tud mutatni Björk.
Gyakorlatilag pontosan ez történik. Amúgy a 2 FR albumot simán ki lehetett volna adni Knife név alatt, a STH-t meg más néven, ahogy eredetileg is tervezték.
Én is épp a Bio-t hallgattam pár napja. Továbbra is nagy kedvenc. Szerintem nincs még egy Björk album, amin egyszerre szerepel ennyi kiemelkedően jó szám nekem. Csak a közepén lévő elmebaj ne lenne (Hollow, Dark), mert az elég sokat ront az összhatáson, és a záró számot továbbra se tudom hova tenni. Viszont a maradék 7 ritka tökéletes. Elég jó arány.
elővettem a Bio-t is, hát, továbbra sem tudom megszeretni, nagyítóval kell keresnem a tetszetősebb pillanatokat (azért vannak!), de a dalok nagy része vagy érdektelen, vagy idegesítő, vissza is pihen a korong ismét nálam egy pár évre
a Vulnicura viszont egyre jobban tetszik, már többször is végigment, a Mouth Mantra c. szerzeményt imádom, na olyanokat kérek!!!