Nekem is csak magnóm volt egy ideig, még a Last Ninja1-es és 2-t is arról játszottam végig.
Aztán kihozták a Maniac Mansion-t meg a Zak McKraken-t, és akkor döntöttem úgy, hogy muszáj egy floppy-drive-ot beszerezni, igaz barkácsolt valaki a Maniac-ból egy tape-es crack-et, de igen idegtépő volt minden egyes képernyőváltásnál a szalag megadott helyére tekercselni manuálisan ;-)))
De aza Amig-sokat én is utáltam, föleg, amikor 91-92 tájékán a szoftverházak elkezdték csak arra fejleszteni a játékokat, mi C64-esek meg koppantunk. :-(( Igaz, szegény Plus-4-eseknek még mostohább sorsuk volt ;-)
Azopi:
Nem tudom mennyi volt a floppys anyag, nekem csak magnóm volt, mert mi szegények voltunk, de mindig irígykedve néztem a floppysokat. De emlékszem hogy megvolt ám nekem is magnón a North & South, meg a Pirates, ha csatázni kellett akkor előre tekertem 26-ot után vissza! Pirates-ben külön szám a tengeri csatára, külön a szárazföldire!
Worm:
Igen, sakkszerű, csak amikor egy mezőre léptek, akkor harcolni kellett egymással és lehetett varázsolni is és nagyon jó volt.
Igen, a PeCSa-s bolhapiacok, 40Ft volt egy floppy-nyi anyag...
Bent meg Commodore-club címszó alatt ment a warez copy-party ;-)))
Azok voltak szép idők... Amikor még egy 16 KB-os játékot turbo-val 5 percig tartott betölteni a RAM-ba a szalagról. Most meg ugyanaz a game-t 5 másodperc alatt letöltöm egy amerikai serverről ;-))
QuickShoot 2?
Amúgy a legstrapabíróbb joy szerintem az volt, amit gyárilag adtak a C64-hez. Az két évig bírta nálunk.
Most jut eszembe! A legeslegklasszabb játék szerintem az Archon volt!! Emlékszel?
Igen, hajszálpontosan!
23.434694779167999431 év, ez századmásodpercre pontos, de amikor te olvasod akkor már nyilván nem ennyi, hanem több, de ha érdekel akkor majd megint kifejszámolom neked, csak akkor az megint nem lesz pontos mert biztos később fogod olvasni.
En arra emlekszem serenyen, mikor egy csoka megirta a levrovba hogy milyen jo lenne videokazettan tarolni adatokat, mert hogy az gyors(viszonylag) meg nagy kapacitasu. Le is lett marhazva szerencsetlen kemenyen. Aztan lass csodat 1-2 ev mulva jott az Arvid.
Igen, a Paradroid nagyon jó kis program volt, nagyon sokat játszottam vele. Én is olvastam azt az újságot és az Amigás Paradroidot látva évekig hajszoltam PC-re, de sajna eredménytelenűl.
Emlékszem, majdnem minden hétvégén mentünk a Pecsa bolhapiacára játékokért...
A Verysoft Boot sajna nem ismerős. A többi nagyon is... :)
Paradroid, Pirates!, The last ninja, Diplomacy...
ABC-turbo...
Sys 64738 ha jól emlékszem...
200 Ft-ért beépített Reset-gomb.
Hát, ezek az idők sajna elmúltak.
És a CoV is.
Ami utána volt, a PC Ultra, Uboykával vagy ki a franccal, az valami katasztrófa volt. Szerintem.
valahogyan meg kellene nekem találni egy régi covos emberkét. Ugyanis vissza szeretném kérni azt a 204 oldalas levelet, amit írtunk neki (CoV25). Amúgy hamár megnézitek, nem a sanyi vagyok, hanem a másik. Ha ezt valahonnan sikerülve visszaszerezni, az lenne az igazi, mert azt kb. 7 éve írtuk, és abban vannak az igazi jó sztorik.
Ja, miután azt elküldük, egy fél évre rá elkezdtünk írni egy nagyobbat. Kb. 2 évig írtuk, 500 körüli oldalszám, és szerencsére nem küldtük el. Azért abban is vannak szép dolgok. A régi c64-es idők! Test drice, meg defender of the crown, meg creatures, meg stb. c64 magnóra! That was RULE!
Ha látom, hogy nem halt meg a topic, akkor még írok (ez fenyegetés).