egy borzasztó, de alapvetően jószándékú újságíró, aki egy szar lapban ír a megjalanű Vonnegut könyvekről is, élete legjobb mondatát hozta össze: Ha Kurt nem az Isten, vagy Isten nem olyan mint Kurt, akkor nagy szarban vagyunk.
Kezdeném azzal,hogy irodalomrajongó lévén elég sok kedvencem van,de ha szűkíteni akarom a kört,vegyük csak a kortárs irodalmat.Innen pedig külföldi írók közül egy valaki áll évek óta a listám elején,elég stabilan.Kurt,az Isten.
Számomra a legjobb könyvei a következők:Mesterlövész,Éj anyánk,Időomlás,Az ötös számú vágóhíd,de annyira annyira jó minden műve,hogy lényegében az összeset lehetne említeni valamiért.
Amit én nagyon szeretek benne,hogy STÍLUSA van kéremszépen.Kiforott,egyéni,merészen egyedülálló stílusa.És ez nagy dolog,főleg ,ha a mostani irodalmi színtérre tekintünk.Sok jó író van,sok jó történettel találkoztam,de elképesztően nehéz egyéni stílussal rendelkező íróra bukkani.
Emberileg,már ami lejön az írásaiból megintcsak nagyon szimpatikus lehet a fickó,élőben is.Talán kis gyógyír lenne,ha pár elmebeteg elolvasná legalább egy művét.
mmm... ezt azért nem mondanám :) félek, hogy mindenkinek kicsit más jön be :) a mi kultúrkörünknek általában a Börleszk meg a Kékszakáll, ami nagyon ottvan, legalábbis ahogy megfigyeltem a vélemények alapján.. de biztos van, ahol és akik másként gondolják.
igen, ezt a listát én is ismerem, de nem értek vele egyet :))))
részemről azért nem egészen ilyen a toplista.
Börleszk
Kékszakáll
a novellái, szinte mind
Titán szirénjei
Időomlás és Virágvasárnap
Bajnokok reggelije
Ötös számú vágóhíd
és sajnálatos módon a Mr. Rosewater-re, az Éj anyánkra és a Macskabölcsőre msot így konkrétan nem emlékszem, az Utópia 14-et, a Galapagos-t, a Börtöntölteléket nem olvastam egyáltalán...
Onobody! Mely konyveiben van meg kimondottan magyar vonatkozasu megjegyzese? Szinte minden konyve't olvastam, de csak az Idoomlasban talaltam. Persze neha megemliti az Osztrak-Magyar Monarchiat, de ennyi. Es ott is inkabb a nemetek vagy osztrakok miatt, nem kimondottan a magyarok miatt.
Ysuysi! Maga Vonnegut a Borleszket 2-re ertekelte az 5-os skalan. Ime:
Vonnegut sajat irasainak osztalyzata: Utopia 14 4 A Titan szirenjei 5 Ej Anyank 5 Macskabolcso 5* Isten aldja Mr. Roosewater 5 Az otos szamu vagohid 5* Udvozlet a Majomhazban 4_ Boldog szuletesnapot Wanda June 2 Bajnokok reggelije 3 Borleszk 2 Bortontoltelek 5 Viragvasarnap 3