számos munkahelyen megkövetelik a cég arculatához és/vagy munkakörülményeihez illeszkedő megjelenést, és ebbe az ott dolgozónak ha tetszik ha nem, bele kell törődnie, el kell fogadnia. amúgy eltolhatja a biciklit, nem kötelező ott dolgozni. hogy nálunk miért nincs olyan sok extrém fazon? talán a rég múlt rendszer nevelő hatásánál kell keresni a választ...
amiről írsz, az nem a kommunizmus, valamint az jóval többről szól mint a "nyugati" kultúra elnyomása.
ilyen fajta szórakozóhelyek vannak, szinte csak Budapesten, de vannak. koncertekkel, dumálással, táncolással, kinek mi kell. ettől függetlenül belevághattok, sok sikert hozzá!
Én a valós goth-on a klasszikus, Bauhaus/Sisters/Neph, stb. gyökerekkel rendelkező szubkultúrát értettem. Az amerikai a Mansonos divatgót. Már ha ilyen szép nagy általánosítások segítségével beszélgetünk.
Mondjuk az érdekes kérdés, hogy miért van itthon jóval kevesebb extrém kinézetű ember, mint "nyugaton". De miután számtalanszor olvasni külföldi fórumokon, hogy a munkahelyén az illető pl. nem hordhat PVCt, meg ki kell vennie a piercingjeit, nem hinném, hogy a tolerancia hiánya magyar jelenség.
"Hat mi ez ha nem kommunista gondolkodasmod ?" Hát ennek aztán semmi köze a kommunizmushoz. Csak sajnálni tudlak, de nem azért mert kivágtak az óráról...
"Az amerikai gothnak amugy mi koze a valos gothhoz" - tessek itt a kommunizmus. A "rothado" nyugati kultura elnyomasa a kommunistak celja volt. Egyebkent amennyire nyugat Europaban korul tudtam nezni , ott is ugyanaz megy mint itt amiban.Egyebkent nem akartam a magyarokat leugatni, csak szeretnem tudni , hogy valtozott e valami az elmult 6 evben . Nagyon gondolkozunk azon , hogy kene csinalni egy allat helyet , ahol lehetne koncerteket rendezni, inni, dumalni, tancolni, ismerkedni olyan erbereknek akiknek nem igazan van masutt hely (goths, punks stb...)
A kommunistakrol csak annyit hogy '98-ban ket honappal eretsegi elott megcsinaltattam az elso piercing-em masnap az osztalyfonokom kikuldott az orarol azt mondta addig nem mehetek suliba mig a piercing-et ki nem veszem, Aztan megoldottam a dolgot az igazgatoval, szerencsere o felvilagosultabb volt. Hat mi ez ha nem kommunista gondolkodasmod ?
"Nincsenek igazak gothic kulseju emberek es szorakozohely sem nagyon akad. Ha valaki tud valami jot mondani az marhara jo lenne. Nehogy mar leragadjunk a kommunizmusnal emberek!!!"
Nem tugom , hogy mennyire jon ide a temahoz amirol irni szeretnek , de nem igazan talaltam olyan forumot ahol a mondani valomra ertelmes reakciokat kaptam volna vissza.
Mar tob mint 6 eve elek Amerikaban , nem egy leanyalom , ugy tunki nehany honap mulva vegre eljon az ido hogy vegleg visszamennyek Magyarorszagra. Sajnos vannak ketsegeim az otthoni gothic elettel kapcsolatban. Mikor hat evvel ezelott elhagytam az orszagot nen igazan volt arrol fogalmam, mi az hogy gothic. Annak iejen voltak az egyszeru , hetkoznapi emberek meg voltunk mi akik feketebe oltozve Depeche Mode-ot , meg Cure-t halgattunk. Nem is igazan volt hely ahova beillettunk volna (gondolok itt szorakozohelyekre) nekunk csak az maradt , hogy a Dozsa mozi (Dunaujvaros) elott ucsorogtunk nap mint nap , gondolkozva azon miert nem illunk mi ide ? Aztan mikor kijottem ide amiba azt hittem ez a veg nem lesznek barataim nem illek ide sem stb... Aztan egy veletlen folytan megismerkedtem egy sraccal. Kulsore nagyon erdekesnek tunt , piercing-ek , tatkok, fekete cucc , szoval megtudtam tole , hogy az itteni gothic fiatalok egy clubba jarnak ( Detroit cityclub). Be is neztem kovetkezo hetvegen. Az elso este csak egyhelyben ultem es bamultam az embereket , ilyet meg eletemben nem lattam , a ruhak a sminkek , a hajak , nagyon durva volt az egesz . Mostanra mar megszoktam a dolgot azota talaltam meg egy par gothic helyet, mind kiraly ! Aztan most hogy kozeleg a hazakoltozesem ideje ugy gondoltam megprobelok kapcsolatot teremteni otthoni goths fiatalokkal, hat nem igazan sikerult. Egy kicsit el vagyok keseredve , ugy hallottam az otthoni gothic elet meg mindig ott tart mint 6 eve. Nincsenek igazak gothic kulseju emberek es szorakozohely sem nagyon akad. Ha valaki tud valami jot mondani az marhara jo lenne. Nehogy mar leragadjunk a kommunizmusnal emberek!!!
Lehet, félreérthetően írtam anno, nem külön site készült, hanem ide kezdtem kipakolni a dolgokat: http://www.gothic.hu/fekete_lyuk_!main.html aztán most lefaroltam, mert más részeit fejlesztgettem az oldalnak. Remélem majd újra lesz valami kint. Idő kellene több.
hello, ti sem tudtok arról, hogy lesz-e tutira ma land of charon a borgödörben vagy sem? több helyen is olvastam, de csak tutira mennék le... köszi a választ.
Na, megvolt... tegnap végre szerencsém volt Lacrimosa-hoz színpadon! Berlinben amúgy. Nem semmi müsor... több mint két óra játék, két ráadásblokk - összesen 19 szám, ráadásul olyanokkal, mint az Ich verlasse heut´ dein Herz... de jó volt a The party is over, ahol a fafúvósok helyett trombitát vett Tilo mester a kezébe, az Ich bin der brennende Komet a dupla gitárszólóval, nagyon szép volt az Angst... ennél csak egy jobb lehetett volna, a komplett nagyzenekar és az összes monumentális szám...
sziastzok! bocs, hogy megint offolok. továbbra is örömmel várom dark-modellkedés iránt érdeklődő lányok megkeresését, ám ami lenne egy másik kérdésem is: jelesül, honnan lehetne gothic-jellegű szabásmintákat beszerezni? gondolok itt tütüs (balett) ruhára, kosaras (kosaras?) szoknyára, gyakorlatilag egyszerűbb menyasszonyi ruhára, természetesen feketében. lehet ilyesmiket egyébként készen kapni? hol? anyagokat hol lehet beszerezni?
(szabásminta pedig biztosan létezik, de valahogy ebayről nincs bizalmam ilyesmit rendelni, vagy az, vagy nem az....)
A hallgatás évei után a Mandala visszatér. Hét esztendőnyi stúdiómunka eredményeképp május 14-én lát napvilágot az ACTUS ötödik albuma. A művészeti projectként alakuló ACTUS története 1987-ig nyúlik vissza, és az elmúlt évek során a formáció elképzelései változatlanok maradtak: a korunkat átható krízis bemutatásán túl olyan örök mérték szerinti alkotásokat létrehozni, melyek minden esetben magukban hordozzák az emelkedettség katarktikus élményét, ugyanakkor többszöri megtekintés, meghallgatás után is képesek az újrafelfedezés örömével megajándékozni befogadójukat. Az eddig megjelent film és négy album nem hagy kétséget a felől, hogy a csoport következetesen és kompromisszummentesen végigvitte eredeti elképzeléseit és világszerte komoly reputációt vívott ki magának a spirituális alapokon nyugvó, minőségi kortárs művészet rajongóinak körében. A korai, kísérleti, poszt-indusztriális, elektronikus zenék világából indulva a formáció az évek során egyre inkább felhasználta az akusztikus hangszerek adta lehetőségeket is. A legutóbbi, 1998-ban megjelent Sacro Sanctum album már egy sokdimenziós, grandiózus mű, amelyen a szimfonikus hangzások, akusztikus gitárok, folk hangszerek, ütősök és high-tech instrumentumok mellett, az időközben a csoporthoz csatlakozott operaénekesnő koloratúr szoprán hangja adja azt a semmivel sem összetéveszthető egyedi hangzást, mely az ACTUS sajátja. A szövegmondásnak szintén nagy jentőssége van, csakúgy, mint a legtisztább forrásból merítő, tradicionális létszemléletből fakadó dalszövegeknek. A most megjelenő Mandala album erre a fundamentumra épül: zenei megfogalmazása mindannak, amit az ACTUS szimbóluma jelent. A Mandala alapkoncepciója a tradicionális metafizikai felfogáson alapul, mely szerint a négyes, mint szám a teljességet fejezi ki. A Mandala tételeiben a Négy égtáj, a Négy évszak, a Négy nagy korszak, a Négy alapelem és a Négy alapszín analógiája jut kifejezésre. Ez a lemez formailag az univerzalitás apoteózisa - épp annyira masszív és nyers, mint amennyire könnyed és szellemes. Egyik pillanatban vonós zenekar, kürtök, akusztikus gitár, légies harmóniák, néhány taktussal később hideg fémek, olykor pszichedelikus, olykor szigorú elektronikus hangzások, sámándobok, tibeti ütősök, metal riffek, liturgikus vokálok – ez mind a Mandala. Az album maga a teljesség, négy epikus tételében a négy elem jelenik meg; olyan Egész, amelyet a harmónia ural, és a nehézségek legyőzésekor érezhető felszabadító és megtisztító energiák. /ACTUS hírlevél/
Ma este 19,30 -tól a ParaRádióban ACTUS összeállítás, benne egy dal az új albumról.
1. Aktus 4:22 2. Az egyik test bomlása a másik test születése 6:59 3. Apokalipszis 4:22 4. Egy Út az Erő és a Rend Birodalmába 3:20 5. Solipsismus Magicus 5:39 6. Üzenet Hyperboreából 4:30 7. Lilá 4:20 8. Róma 7:29 9. Szellemi Imperializmus 4:02 10. Bábeli gödör 4:51 11. Fényhozó 11:34 12. Tigrislovaglás 1:49 13. Solipsismus Absolutus 8:15 14. Bevezetés a halál tudományába 4:00 15. Spirál 7:48
A március végén zajlott Ultrahang Fesztivál „utórezgéseként” egy páratlan és intenzív élményt garantáló koncertre kerül sor a Pesti Est Caféban, ahol április 23-án az amerikai Xiu Xiu ad koncertet.
Tudom ajánlani a www.ld50.hu oldalt, ott találsz képeket, modelleket, ruha boltok címeit stb. Jó fotókat lehet készíteni egy-egy dark-gothik bulin is! Tudom ajánlani a Kollektíva bulikat. Sok infót találsz majd az oldalon!
először is elnézést kérek, hogy így berontok ide, de nagyon megörültem, hogy találtam egy aktív fórumot a témában!
amiért itt vagyok: fotózással foglalkozom, és legfőképpen a dark/gothic téma foglalkoztat, emiatt szeretnék tanácsokat, segítséget kérni az itt lakóktól. (öltözködés, hajviselet, smink...) a neten nagyon kevés, és nem túl részletes infot találni minderről. elsősorban lányok segítségére számítok.
szívesen venném olyan lányok jelentkezését, akik esetleg aktívan (ruhás fotózás) is érdekelne a dolog, elsősorban csongrád megyéből.
Igen, már fenn vannak a hivatalos helyen is (honlap, Bandselection 2005). De eddig még csak kb. a zenekarok fele van meg, úgyhogy bőven alakulhat ez még (és fog is).
szeretném ha segítenétek egyik kedvenc bandámnak, az újonnan összeállt red lorry-yellow lorry-nak.(remélem ezt a zkrt itt nem kell bemutatni:)
tagja vagyok a street team-nek, ezért tennap kaptam levelet:
Akos We have managed to get a clip of thenew 'Thunder in the Black Cave' DVD placed on the Video-c website which should help us generate some much needed sales, but to keep it there we need people to go and register and vote for the video clip (The more votes we get the longer it stays on! )
The link is http://www.dvd-c.co.uk/onestowatch.asp
We would also appreciate it if you utilised the "email this to a friend" facility that they have as we really need to generate more sales of the DVD as currently we are nowhere near our target as regards funds to pay for the studio to record the new Album. Thanks in Anticipation of your great efforts on our behalf.
Dave Hall Lorry's Admin
tehát a lényeg h minél többen regisztráljunk és nézzük, ahhoz h minél tovább fennt maradhasson az oldalon a clip.