Pont így gondoltam , mikor anno Mancikamama elhozta nekem a lábszomszédból Micit és Sacit . Amint abbamaradt a szoptatás , már nyargaltam is vele ivartalaníttatni . Annál is inkább , mert Mancimama is jobb helynek gondolta nálam lakni , mint régi gazdáinál .
Ha látja az anyacica hogy jó helyre vitte a kicsit, a többit is oda fogja vinni, készülj fel! Nem kéne őt ivartalanítani? Tudom, nem a tied, de a gondja a tied lesz ha nem lépsz. Vagy ha tudod ki a gazdája, beszéljétek meg.
Valószínüleg fényeket lát. Játszik ha talál valamit a kertben, fűcsomót, vagy én ott húzkodok neki valami növényszárat füvet. Meg az anyjával játszik meg a kezemnek szokta hanyatt dobni magát aztán megeszi a kezemet. Odatalál a virágoskertbe is ahol pisil kakil. Eszik is, szopni egyre ritkábban, az anyja itthagyja egész nap. Majd jövő héten valamikor doktor megnézi.
Nem láttam még ilyet. Szörnyű csúnya. Szerintem nem is lát, de írod játszik. Vakon? Hétfőn viszed orvoshoz? Nagyon kíváncsi vagyok mi lesz a véleménye és a kezelés. Majd írd meg.
Sziasztok! Anyamacska idehozta a kismacskáját az udvarba, de szemproblémái vannak, valami vastag puha hályogszerű van rajta. Megkamillázom neki többször de majd megy orvoshoz is. Találkozott már valaki ilyen vastag valamivel a szemen? Sok kiscicát láttam már, voltak amiket törölgetni kellett mert összeragadt a szeme, de ilyennel még nem találkoztam. Eszik iszik, játszik, élénk.
Cica jobban van. Reggel apróra vágott csirkemellel vette be az antibiotikumot. Tejet is ivott. Orvos mondta régebben, laktózmenteset adhatok neki. A tejre akkor szoktattam rá mikor betegre verte egy erősebb kandúr, enni se tudott. Próbálgattam mit szeretne, hát a tejet fogadta el.
Most alakulunk.
Az említett erősebb kandúrral sokszor került párharcba, de azt a cicát elütötték tavaly. Én cicámnak szerencséjére, mert a legutóbbi verekedésnél már nagyon csúnyán lesérült. Azóta csak néha van 1-1 csikarás a fején. Most feltáplálom hogy bírja a gyűrődést.😀
Legalább 2 hete alig evett már, nagyon lefogyott, de azt gondoltam a nagy meleg miatt nincs étvágya és más is ezt mondta.
Most megnyugodtam, de fel kell készülnöm hogy ő sem fog örökké élni.
Nekem két gyerekem van . Lányom Londonban él .... ugye oda nem küldhetném Micit és Sacit .
Fiamnak két buldogja van , seperc alatt kinyírnák a macsekokat . Sokra mennek az én négylábúim az örököseimmel . Viszont már elrendeztem a sorsukat , ha túl élnének .
De nem mindenki ilyen szerencsés .
Szóval ... jó gazda nem csak a saját dorombolásos élményét akarja előtérbe helyezni .
Ő egy befogadott, ha nem fogadom be, azóta elütötte volna egy autó, megmarta volna pár kutya, stb.
Jó élete van, míg vagyok és ez egy "üzlet".
De látom meddő vita ez, ki vagyok forgatva, nem mondtam egy szóval sem, hogy az Örökösre rá kell erőszakolni, ez már Tőled jött, sajnos ha ennyire bízol az utánad valókban, az régen rossz.
Felénk az igaz szó kimondása előrébb való, ha azt mondja a Fiam, Apa, nem fogom eltartani macsekot, akkor máshogy tervezem.
Mi is úgy gondoljuk, hogy a mostani cicáink az utolsók, ha elég hosszú életűek lesznek.
Nekünk Brumika könyökkorában kétszer szorult orvosi kezelésre. Röfi 8 hetesen lett beteg, ha akkor nem hozza ide hozzánk az anyja, és nem visszük el rögtön orvoshoz, már rég nem lenne...
Az oltások is drágák, ha meg megspóroljuk, bizony fiatalon is kaphatnak súlyos fertőzéseket.
Nálunk nincs hústartalmú maradék. Ami húsfélét veszünk, azt a férjem mind megeszi, én nem eszem húst, készíteni se szoktam. A macskának pedig kell húst ennie. Szóval a kajájuk is pénzbe kerül.
Én most úgy gondolom, hogy ha túléljük a cicáinkat, nem fogunk nagyon rosszul állni anyagilag, és nagyon hiányzik a macska, inkább időset fogadnánk be, hogy még végigkísérhessük az életét. Azt, hogy majd utánunk az özönvíz, majd csak lesz a macskával valami, nem érzem elfogadhatónak.
Kedves vagy hogy biztatsz. De nem vállalok cicát. Volt már több, sőt kutyám is egy. Mikor elveszítettem őket, kicsit belehaltam én is. A későbbiekben inkább lemondok a szeretetről, mint újra átéljem az elvesztést. Pont elég lesz a lelkemnek az, mikor utoljára viszem orvoshoz ezt a drága cicát.
Őt el kell engedni, de egy macskás ember macsek nélkül félember és korod se érdekeljen, ha elmenél hamarabb, a cicának lesz új gazdija, ami téged akkor már hidegen fog hagyni...
Picit önző ezt így írni, de ez van, amíg vagy, addig boldogságot fog okozni (jó, néha bosszúságot is)
Legyen egy minid majd és kérlek ne mond, hogy sokba van, nálunk esznek minden maradékot, OK van konzerv is, de nagy részt elvannak maradékon, udvarban elfogott madarakon, meg a franc se tudja mit eszenek össze, ha meg begondolsz, 1kg farhát vagy mellcsont mennyi, azt etetve cicával, nem sok. És elropogtatja a csontot is, mieink is, vagy ledarálod és kész a gazdaságos cicakaja.
Orvosi költség az igen, az tud nagy lenni, de egy minicica évekig nem lesz beteg.
Elhiszem neked. Köszönöm. Semmiképpen nem akarom hagyni hogy szenvedjen. Nagyon aranyos és szeret engem. Mindig jön velem, kísér mint az árnyék. Akkor a legboldogabb ha a karomba veszem és sétálunk a kertben.
Szörnyű nehéz. Mindennek tetejébe már belegondoltam abba is hogy ő az utolsó társam. Felelőséggel nem tudok már kisállatot vállalni sem a korom, sem az anyagi helyzetem miatt. Mert egyáltalán nem biztos hogy csak etetni kellene.
Most ez nagyon megviselt. Hihetetlen mennyire. Ha ránézek milyen nyugodtan alszik most, és tudom hogy hamarosan nem lesz, hát folyik most is a könnyem. nem bírom én ezt.
Az enyém mikor hozzám került még megette az egeret. Volt hogy egészben!!!! hányta ki, itt-ott volt megcsócsálva. Nem is tudom hogy bírta egészben lenyelni. Már rég nem eszik egeret, de megfogta még a tavasszal és a lábtörlőre hozta nekem.