volt má ilyen topik.
azt végignyálaztam és fájt a szivem a régi szép időkért.
kitaláltam, veszek 1 C64-t. de nem, inkább Amigát.
nem 500-ast, inkább 1200-est. de ahhoz is kell plusz
RAM, vinyó, CD.. ..mitakarok, kódolni vagy jáccani? na erre
vettem egy Playstationt. Egy topik hatására. tegnap is
éjjel fél kettőig dörögtek a fegyverek.
Remélem ennek a topiknak a hatására is megugranak a C=
eladások az Express meg Bazár újságban :-)
z.
>Aztán volt még egy nagy kedvencem, már a nevét elfelejtettem,
>amikor egy ilyen őskori csákóval kellett menni valami egykerekün
>fel a hegyre, és egy királylány ordibált hogy mentsék meg.
>Gödröket és buckákat kellett átugrani...
Na ez egy jóó topic:
Nálam a no1, az Aztec Challange, annak a zenéje, egyszerűen szívbemarkoló. A mai napig a fejemben van minden hangja :)
Egyébként csak egy pár:
Defender Of The Crown
Archon
ELITE
Exploding Fist
Summer - Winter - California Games
Giana Sisters
Dungeon (ez lehet hogy a Wizad od Wor ?)
Lazy Jones
Space Taxi
Frog
Last Ninja I - II
Impossible Mission
Nebulus
Pitstop, és Test Drive
a Load Runner,
Pirates,
Iridium
Bruce Lee, és a Raid over Moscow...
Hirtelen ennyi... ;)
Asszem ezek mindenkinek megvoltak...
A jó kis joysticrángatós játékok...
Aztán volt még egy nagy kedvencem, már a nevét elfelejtettem, amikor egy ilyen őskori csákóval kellett menni valami egykerekün fel a hegyre, és egy királylány ordibált hogy mentsék meg. Gödröket és buckákat kellett átugrani...
JA, és egy rövid kis story.
Amikor kb 10 évesen beiratkoztam valami klubba, ott az oktató ilyet szól:
- Nem tudod floppyról turbósan felvenni a játékor kazettára, ha a játék eleve nem turbós öcsi. Én meg elhittem jól. A bruce lee így 200 fordulat lett :)
Aki kazettázott, az tudja, hogy ezidő alatt lehetett játszani egy jó fél órát a játszótéren amíg betöltődött... Hacsak (nekem volt ilyen) 198 -nál el nem szállt a magnófej rossz beállítása miatt :)))
A Boulder Dashnek halottam valami felújított 3D-s verziojáról. Nem tud valaki valamit róla?
Az első rész viszont megvan PC-re, gyönyörű CGA-ban pompálkodik... Ha kell valakinek, elküldöm.
Nem csak az emlekek szepitik oket, illetve nem egeszen ugy ahogy gondolod. Akkoriban igenis jo grafikaja volt mindnek es nem elvarhato, hogy miutan nosztalgiabol az 1024x768 16bit után visszaülsz a C64 elé akkor olyannak lásd amilyenné a memóriád tette őket...
Strike Fleet :o))) Király
Supremacy, valaki írja már le pontosan mmi is volt mert már jóformán teljesen kiment a fejemből, csak azt tudom, hogy nagyon nyomtuk (Nem valami űrstratégia volt?)
Impossible Mission II
Defender of the Crown
Pirates !!!
GEOS hát igen
Volt egy tengeralattjáró szimulátor, címre nem emlékszem. Ennek a kedvéért újra elővenném, ha tudnám mit kell benne csinálni :-)
"Jaj! Konyorgom, vki mondja el, hogy kell vegigjatszani az Impossible Mission-t (1)."
Na figyuszka: minden cuccost ki kell olvasni. A legtöbbjében nincs semmi, a többiben puzzle-k vannak. A kiolvasasban segit a zeneszoba. Az egy sakktáblaszerű valami, ami összevissza zenél, közben villognak a kockái. Ha te utána úgy nyomkodod a kockáit, hogy a hangok emelkedő sorrendben hangozzanak fel, akkor felváltva kapsz egy lift-visszaállítót meg egy robot altatót. Ez utóbbi a leghasznosabb... Szóval amikor végeztél, akkor 36 darab puzzle-dnak kell lenni. Ezeket kell összeilleszteni téglalapokká: egy télalap 4 darab részből áll. Sajnos minden egyes darabot és a kész téglalapot is lehet forgatni vertikálisan és horizontálisan is. Így aztán az összerakáshoz kell egy kis furfang. Amikor összeraktál egy téglalapot, akkor azt még forgasd meg horizontálisan is meg vertikálisan is (hogy úgy álljon, ahogy neki tetszik), és akkor csippan egyet: a jelszavadba beépül egy betű, a 4 puzzle-t meg kiveszi - könnyebb lesz a következőt összerakni. Ha összerakod mind a kilenc téglalapot, megkapod a kilencbetűs jelszót. Ekkor kell megkeresned azt a kék ajtót, amit eddig nem sikerült kiolvasnod. Na az a kijárat. Ott aztán lesz valami...