Keresés

Részletes keresés

sz Creative Commons License 2010.12.31 0 0 6719

Elméletileg jól fog működni, ha a verziószámok stimmelnek.

Előzmény: Törölt nick (6718)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.31 0 0 6718

Elnezest fura kerdesekert de eloszor a gepre instalalom az Angol nyelvet es utana letoltom ra a Magyart a 10.6.5-t?  Ez utana jol fog mukodni?

sz Creative Commons License 2010.12.31 0 0 6717

Innen lehet letölteni, ingyen: http://www.apcom.hu/downloads/

Előzmény: Törölt nick (6715)
adamskij Creative Commons License 2010.12.31 0 0 6716

azért itt jegyezzük meg, hogy a csehek szorgalmas munkával elérték, hogy 10.3 vagy 10.4 óta már a cseh is alapból választható nyelv.

Előzmény: Zeusz (6713)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.31 0 0 6715

Szerencsere mar van adsl netem mert eddig app-at sem tudtam normalisan letolteni az iphone-ra.Mobilnet itt lassu volt.Egy honapja meg annal sem voltam tisztaban,hogy mikent megy de most mar elboldogulok az itunes-al.

Szerintem az lesz,hogy valakit majd keresek vagy inkabb fizetek par orat,hogy magyarazza el a dolgokat.Egyenlore azert is vartam a vetellel mert ha a sony-t megveszik mivel a kollegam palyaz ra akkor utana lehet csak ide-oda klikkelgetek a mac-en es jo nem fog kisulni belole.:)

Zeusz elmondnad nekem legyszives kicsit egyszerubben megfogalmazva,hogy ez a Magyar nyelv,hogy mukodik?  Le kell tolteni vagy otthon megvenni az Apple-nal?

zfazek Creative Commons License 2010.12.31 0 0 6714
Ha wint ismered akkor par ora ismerkedes utan el fogsz tudni boldogulni vele. De nagyon sokmindent tud amire nem fogsz magadtol rajonni csupan a veletlen egerkattintasokkal.
Sokat segithet valaki akinek van es megmutatja a trukkoket, maces alkalmazasokat. Apple storeban is biztos segitenek de valoszinuleg a youtubeon rengeteg macet bemutato video van.
Előzmény: Törölt nick (6711)
Zeusz Creative Commons License 2010.12.31 0 0 6713

Nyelvet választani elég egyszerű. Minden macen alapból fennvan az összes igazán támogatott nyelv (angol, német, spanyolok, portugál, lengyel, orosz, távolkeletiek, skandinávok, germánok, etc), szóval egy angol-német váltás semmibe sem fog kerülni. Nem az van, mint a Winnél, hogy magyar winre nem teszel angol felületet és fordítva.

Előzmény: Törölt nick (6711)
Zeusz Creative Commons License 2010.12.31 0 0 6712

Legújabb hír, hogy van 10.6.5 magyarul. Ez azt jelenti, hogy hamarosan kijön a 10.6.6..:)

(Te meg újfiú vagy, a lényeg az, hogy a magyar lokalizáció mindig egy dot release-zel le volt maradva az éppen aktuális OSX-hez képest. Ha bejelentették, hogy van 10.6.3 magyarul, akkor rövid időn belül kijött a 10.6.4 angolul, amikor azt is végre lokalizálták, kitolták, örültek neki, akkor két napra rá kijött a 10.6.5, etc.:) )

Előzmény: Törölt nick (6708)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.30 0 0 6711

Nem tudom,hogy segitenek-e az apple storeban de ha megveszem a gepet es inditom akkor valaszthatom a nyelvet.A Nemet jol megy de az Angol-al hadilabon allok foleg a szamitastechnikaban.

Ha mondjuk Angol nyelvet szeretnek akkor kesobb atallitahom mondjuk Nemetre az oprecios rendszert?Az i4-et nagyon szeretem es raadsul egyszeru es szuper gyors.

Gondolom a mac nem ennyire az.:)

Előzmény: adamskij (6710)
adamskij Creative Commons License 2010.12.30 0 0 6710

ez csak előny, mert kérdés esetén sokkal több angol nyelvű fórumot fogsz találni.

Előzmény: Törölt nick (6708)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.30 0 0 6709

Zeusz akkor vegyek inkabb a Dell-t?:) A manorban megneztem kb 20-30 laptopot es mindig az macbook-nal maradtam.Talan meg az egyik 17" vagy 18" Dell tetszett de az is megkozelitette az Apple arat.

Egyenlore azt sem tudom,hogy i5 vagy i7 procival vegyem.A nagyobbik 60e-rel dragabb de lehet nekem atlagfelhasznalonak felesleges.

Előzmény: Zeusz (6707)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.30 0 0 6708

Na kivancsi vagyok a gepre de igy is gond lesz az elejen mert ha jol tudom nincs rajta Magyar operacios rendszer.

Előzmény: adamskij (6705)
Zeusz Creative Commons License 2010.12.30 0 0 6707

Akkor ez eldőlt.:)

Előzmény: Törölt nick (6706)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.30 0 0 6706

Kivancsi vagyok de szerintem marad a glossy mert nem utazgatok minden nap vele es ha jol tudom annal nincs visszatukrozodes az erosebb fenyben.Sajnos nincs osszehasonlitasi alap mert az apple store-ban csak glossy-t lattam kirakva.

Kivancsi leszek ra de egy kicsit tartok tole.Ket baratom eladta a macbook-ot akik profi felhasznalok mert nem tudtak megszokni.Nekem viszont tetszik.

Előzmény: Zeusz (6704)
adamskij Creative Commons License 2010.12.30 0 0 6705

hogyne lenne Lightroom, pazarul működik. részemről Aperture nem nyerte el tetszésem, Lightroom számomra egyszerűbb, gyorsabb, kezelhetőbb.

Előzmény: Törölt nick (6703)
Zeusz Creative Commons License 2010.12.30 0 0 6704

Photoshop és lightroom is megy (van saját Mac-es verziójuk). de majd ha meglesz a géped, nézd meg az Aperture-t.

Glossy matt témában neked kell döntened, mondjuk megnézed őket élőben.

Előzmény: Törölt nick (6703)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.30 0 0 6703

Szeretnek venni egy macbook pro 17" pro gepet de meg nem dontottem el,hogy matt vagy glossy monitorral vasaroljam.Mivel soha nem hasznaltam meg mac-et kerdeznem,hogy pl a photoshop vagy lightroom programokat ugyanugy fel lehet rakni ra?

Remelem nem fogok csalodni benne.Az iphone 4-el nagyon meg vagyok elegedve.Van valami hatranya a mac operacios rendszernek?A windows utan egyszerubb hasznalni vagy inkabb vegyek egy konyvet hozza?

Elnezeset a fura kerdesekert de mindenkeppen a macbook 17" pro mellett dontottem.

Tamas(Ottawa) Creative Commons License 2010.12.30 0 0 6701

Köszönöm!

Előzmény: sz (6700)
sz Creative Commons License 2010.12.30 0 0 6700

Egész képernyő:

- png fájlba mentés, Desktopra helyezi: alma+shift+3

- vágólapra mentés (így pl. egy képszerkesztőbe tudod beilleszteni alma+v -vel, vagy a Mailben egy új levél törzsébe): alma+ctrl+shift+3

Kiválasztott részlet:

- png: alma+shift+4

- vágólapra: alma+ctrl+shift+4

Utóbbinál vagy az egérrel jelölöd ki a szükséges részt vagy ha egy alkalmazás teljes ablakát akarod menteni, akkor az alma(+ctrl)+shift+4 után nyomj egy space-t és utána válaszd ki a kívánt ablakot.

Előzmény: Tamas(Ottawa) (6698)
Tamas(Ottawa) Creative Commons License 2010.12.30 0 0 6699

Bileg = billeg

Előzmény: Tamas(Ottawa) (6698)
Tamas(Ottawa) Creative Commons License 2010.12.30 0 0 6698

"...finder, applications, utilities, grab shift + alma + w, katt a (choose window) gombra, majd katt a jelszókérő ablakra."

Bileg a tojáshéj... Ez is jól jön majd később, de most nekem inkább egy egész screen-t, vagy annak csak egy tetszőleges részletét, lefényképező parancssorozat kellene...

Előzmény: Platon (6695)
tomtyi Creative Commons License 2010.12.29 0 0 6697

Akkor gyógyuljanak serényen, és BÚÉK!

Előzmény: Törölt nick (6696)
Platon Creative Commons License 2010.12.29 0 0 6695

Telepítő.

Ha megmondod a sorozatszámát az iBooknak akkor megmondom hogy gyárilag milyen szoftver járt hozzá (vagyis mit használhatsz hozzá jogtisztán) aztán adok privátban egy torrentet ahonnan letöltheted annak az univerzális változatát, az fel fog rá menni, és fel is teheted legálisan.

A sorozatszámot úgy tudod megnézni hogy az apple ikonra kattintasz a bal felső sarokban, kiválasztod az about this mac menüpontot, majd a megjelenő ablakban a More Info ra kattintasz. A hardware overview alatt a Serial Number (system) kell.

Jelszó. Szerintem az lenne a legtisztább ha lefotóznád ezt a jelszókérő ablakot, és feltennéd ide, és akkor tiszta lenne hogy miről is van szó.

fotózás:

finder, applications, utilities, grab shift + alma + w, katt a (choose window) gombra, majd katt a jelszókérő ablakra. 

Előzmény: Törölt nick (6688)
adamskij Creative Commons License 2010.12.28 0 0 6694

így van, ezt kell tenni, ha routeren (ha van egy router az adsl modem előtt) keresztül szeretnél csatlakozni. akkor célszerű egy router reset és újra beállítani: wpa-psk móddal érdemes.

Előzmény: tomtyi (6692)
adamskij Creative Commons License 2010.12.28 0 0 6693

ne haragudj, ez egyre kuszább és egyre kevésbé értem.

adsl modemen keresztüli kapcsolatnál a Network alatt válaszd az Ethernet-et (mivel adsl modemhez kötött géppel szeretnél netezni) és a 'Configure IPv4' alatt állítsd 'Create PPoE service'-re (ez 10.6-on). ha jól emlékszem, 10.4 alatt még volt külön PPoE panel, ott értelemszerűen helyben kell megadni az adsl modem címét, jelszavát - és ez a jelszó lesz a hatkarakteres invitel jelszó.

az operációs rendszerhez tartozó admin jelszót pedig mindenképp kérd el, anélkül beállításokat sem tudsz megváltoztatni, új programokat se telepíteni.

operációs rendszer: bárhonnan lehet szerezni telepítőt, a universal telepítők bármely gépre felmennek. iBook esetén szerintem 10.4-et érdemes feltenni, de a 10.5 is működik még rajta.

és egyébként nagyon érdemes utánajárni a dolgoknak a beszeljukmac.com-on.

tomtyi Creative Commons License 2010.12.28 0 0 6692

A hatkarakteres jelszó itt sem kell, ha a routerhez csatlakozol. Ezt a jelszót (az Invitel felé) a router 192.168.x.y ip-című admin felületén kell megadni, hogy a router csatlakozzon a netre. Nem arra van, hogy a Mac-et csatlakoztasd a routerhez, vagy hogy a router közbeiktatásával a Mac-ről a netre csatlakozz. Lehet, kéne egy router reset is.

tomtyi Creative Commons License 2010.12.28 0 0 6691

"Ergo az admin jelszó nem jó.">Akkor Platon admin passwd reset javaslata játszik.

Itt van a módja:

Resetting the original administrator account password

http://support.apple.com/kb/ht127

Előzmény: Törölt nick (6690)
Platon Creative Commons License 2010.12.27 0 0 6687

Igen, jól látod az apple-nél a biztonsági frissítések terén van mit javulni.

Tény hogy az OSX architektúrája biztonságosabb mint a winé, ugyanakkor ez nem lehet ok arra hogy kritikus biztonsági frissítések sokat csússzanak.

Előzmény: tomtyi (6686)
tomtyi Creative Commons License 2010.12.27 0 0 6686

http://support.apple.com/kb/HT122

Itt is van elég szépen biztonsági frissítés. Ezek csak az ideiek, egy-egy bejelentésben pedig általában több hiba is fel van sorolva. Mondjuk a novemberi Safari javítás 27 hibára jött ki. ;)

De ami nem érthető számomra az Apple-policy-ban, az pl. az ilyenek:

http://support.apple.com/kb/HT4298

Van benne egy CVE-2009-1574 jelű hibajelentés, amelyhez a legkorábbi időpontként 2009. április 29. köthető, a legtöbb Linux disztróban tavaly május-júniusban javították is. Ehhez képest az Apple-nél most, 2010. december 16-án. És ez nem egyedi eset. Nekem ezek furák. Mintha vagy lesz@rnák, vagy elbizakodottak lennének.

Előzmény: Túlsúlyos kamion (6683)
tomtyi Creative Commons License 2010.12.27 0 0 6685

http://support.apple.com/kb/HT122

Itt is van elég szépen biztonsági frissítés. Ezek csak az ideiek, egy-egy bejelentésben pedig általában több hiba is fel van sorolva. Mondjuk a novemberi Safari javítás 27 hibára jött ki. ;)

Előzmény: Túlsúlyos kamion (6683)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!