Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Javier Solana NATO-főtitkár mai hivatalos brüsszeli sajtótájékoztatóján közölte:
Mivel a légicsapások második szakasza, a szerb katonai és stratégiai célpontok bombázása nem tudta feltartóztatni a koszovói albán lakosság kiüldözését, vagyis nem hozott eredményt a menekülthullám megfékezésében, ami mára már az egész Balkán stabilitását komolyan veszélyezteti, így a NATO a mai kiemelt munkatanácskozáson azonnali hatállyal döntött a stratégiaváltásról, és megkezdte a menekültek bombázását."
Martonyi János külügyminiszter tájékoztatójában elmondta, hogy Magyarország továbbra is minden eddig rendelkezésre bocsátott módon támogatja a NATO-hadműveleteket.
> Ha tehát igaz lenne a képlet, amit felállítottál, az egyúttal azt is
> jelentené, hogy sem a BT-re, sem az ENSZ-re nincs többé
> szükség. Mindjettő elvesztette a saját funkcióját.
Hm, remélem élsz még ...
Igen - az ENSZ+BT ha a funkcióját nem is veszítette el, de annak ellátására igenis alkalmatlanná vállt - ezt egyre inkább, egyre gyakrabban és egyre durvábban bizonyította - én legalábbis így látom. És ez a véleményem nem mostanában és
nem a jelenlegi helyzet kapcsán született.
Emlékezz vissza: meddig tartott az ENSZ-nek, míg rászánta magát, hogy békefenntartókat küldjön Boszniába ... hogy az Öböl-háborúban is folyt a színfalak mögötti huzavona a ruszkikkal, a segély->szavazat üzlet. Ez szerintem nem egy normálisan működő szervezet... ez szerintem olyasvalami, ami nem tudja ellátni a funkcióját.
Én személy szerint ezt rohadtul sajnálom - mert ha a demokrácia nem működik, az válsághelyzetben szükségszerűen diktatúrához vezet - ami pedig megintcsak nem egy ideálisan jó dolog.
Vétójog: magam is ezt tartom hülyeségnek - így ugyanis bármelyik állandó BT tag képes gyakorlatilag megbénítani a közösségi döntéshozatal folyamatát - ez egyszerűen operett-szervezetet csinál az ENSZ-ből...
Ha többségi, netán minősített többségi döntés szükségeltetne egy határozathoz, azt tartanám jobb/értelmesebb ötletnek ... csakhogy akkoriban, mikor az ENSZ-et alapították, voltak olyan hatalmak, akik gondolom csak így, a számukra lehetővé tett vétó előjogának megkapása után voltak hajlandók az ENSZ-be leülni és azt valamennyire is komolyan venni... Csakhogy ez a felállás előre vetítette a mostanság kicsúcsosodott problémát; az ENSZ-BT döntés- és működésképtelenségét / valamint
a vétó-jog áruba bocsátását /.
Ami a be-nem-avatkozás jogi oldalát illeti, nem tudom... a jogos és az etikus nem mindíg egyenlő... sőt a jogos-etikus-helyes tett se mindíg esik egybe.
Jelen helyzetben... nem tudom. A NATO beavatkozását csak a siker igazolhatná / ha vissza tudnák telepíteni a helyükre az elüldözött albánokat... / egyéb nem. Ugyanakkor ettől elég messze állnak.
Ugyanakkor nem hiszem, hogy végtelen ideig tűrhette volna Európa a szerb vezetés egynémely húzásait... Hogy elkezdték a bombázást, azzal előrébb hozták az albánok elüldözését, de vajon nem történt-e volna meg ugyanez akkor is, ha nem avatkoznak közbe ? Amilyen nagy a barátság Arkan szabadcsapatai és az UCK között... én úgy érzem, hogy akkor is ez történt volna. Talán lassabban, kevésbé látványosan - de előbb utóbb ugyanúgy átzsúpolták volna a albánokat a határon. Ezt tétletnül nézte volna Európa ? Meddig kellett volna hogy tétlenül nézze ?? Vagy ha egy állam nekiáll lemészárolni párszázezer ember ( vagy akár csak elüldözni is az otthonából ... ) akkor az az ő belügye, amit tétlenül kell nézni ??
Vagy ... továbbmegyek. Tegyük fel, milosevics így vagy úgy végez az albán problémával - és úgy dönt, hogy rajtatok, vajdasági magyorokon a sor... És nekiáll megtizedelni aztán a határon átzsúpolni benneteket. Azt is tétlenül kellett volna nézni ??
Nem tudom. Nem örülök a jelen helyzetnek... annak, hogy a határ túloldalán háború van. Félek. És nem örülök annak sem, hogy emberekne kell meghalniuk. Bosszant a NATO vélt vagy valós töketlensége. ( Hogy tudnillik: ha ezt a jelen helyzetet a NATO elemzők előre látták, akkor miért így csinálta a NATO, miért ezeket a lépéseket tették... ha pedig nem látták előre, akkor az aggaszt, hogy hogy lehettek ennyire hülyék, és még mennyi balfaszságot halmoznak össze... )
Persze: kritizálni könnyű - de nem tudom, miképp csinálhatnák/csinálhatták volna jobban.
En a Brian eletet mint vidam szalat voltam bator beleszoni a mondandomba, de remelem te sem gondolod komolyan (mint ahogy en sem tettem) hogy a romai birodalom ekvivalens az USA-val?
Ha azt az egy polust demokracianak hivjak akkor igen is legyen mindenki "kocka feju demokrata". (bar ha jol emlekszem a demokraciak nem a teljes egyetertesrol es "kockafejusegrol" hiresek, es Orwell sem egy ilyet enekelt meg anno az 1984-ben.)
PS: valaszaidra lennek kivancsi es nem a kerdeseidre. ennyit a marhasagokrol es a szemellenzorol.
ííííazoknak akik nem jutottak hozza:A mai(apr.21-i)Magyar Nemzet 13-ik oldalan van egy fantasztikus cikk az atlagszerb mentalitasarol.Aki irta Csertan Zsolt,vajdasagi es az egesz oldalas cikkbol latszik kituno psihologus meg jobban mondva etnopsihologus.Sajnos nagyon kezdo vagyok Interneteknel hogy valamilyen mondon letudjam kopialni Nekzek.Csak egy par idezete azokbola magukgyartotta es nem hivatalos tablakbol amit az ejszakai hidonunneolok mutogatnak a kameraba:Bolje rat nego pakt(Inkabb haborut,mint a szerzodest) vagy Kad Srbi pisu istoriju,nema nepismenih (Amikor a szerbek irjak a tortenelmet,senki sem irastudatlan)Egy kis bepilantas a szomszedok lelkebe.Nem lesznek meg sokaig europiaiak.Hja es hogy el ne felejtsem:Az albanok deportaciojat mar 193o-ban felvetette Vasa Cubrilovic,aki diakkent a Ferenc Ferdinand elleni merenylet egyik resztvevoje volt,idos korara peddig a Szerb Tudomanyos es Muveszewti Akademia egyik vezeregyenisegeve valt.Szoval egy ilyen neprol vitatkozunk es merjuk a mi kis naiv degeneralt globalitas eszmeitol bodult agyunkkal hogy lenne embersegesebb.Jogasz vagyok es mint ilyen igazan nehezen birtam elviselni a NATO nemzetkozijog evidens serteset a beavatkozast es diktatumot egy eddig jogilag belugynek traktalt ugybe.De lehet maskep ha egy ilyen mentalitasal talalkozol Europaba a 2o.szazad vegen.Tehat intervenialni,igen.Ha egypolusu rendorseg keretebe is.A kesobbi jogi fogalom pontos megfogalmazasa kell legyen a megvedendo ertek nagysaga,asanktio es a latinul restitutio in integrum,a sertett visszahelyezese az elote levo allapotba.Hogyan ki fizese ha a bunos mar nem tudja van e egy nemzetkozi koteleseg erre es medig.Jovo kerdesei,Egyelore meg csak a rendori feladat van es ha nem is szeretem az albanokat es nem varok toluk mas hozzaalast mint a szerbektol es a kesobbi reaktiojuktol eppen ugy kell tartani mint a szerbektol az biztos hogy ezert mindent meg kell tenni.A tobbi latolgatas peldakereses es ki jobb es mi jobb a masnal az csak hogy ugy mondjamstilusgyakorlat.
Pupu!
Meglehet a milo nem elmebeteg a szerbek sterint,szerintem minimum a saját hatalmába van teljesen "belezúgva".Ez viszont már kóros tüneteket mutat.
Amúgy nem is vártam el tőle,hogy bárkinek az életére tekintettel legyen,de azért a szerbek elgondolkodhatnának rajta,hogy tulajdonképpen mi is folyik ott,és kinek milyen érdeke fűződik bizonyos dolgokhoz.Mert az biztos,hogy a szerb lakosság 99%-ának inkább az volna az érdeke,hogy ne kerüljön sor szárazföldi háborúra,mert abban lehet,hogy a natonak komolyabb veszteséget tudnának okozni,de az arány kb 1:50 lenne.nem a "hős szerb partizánok" javára.
hat hogy szobort... ne menjunk bele....
a szarazfoldi tamadast nem fogjak elsietni
es vegulis igazuk is van :(((
az meg sokkal tobb pusztitast jelentene
Kedves reimre!
Természetesen komoly dolog, és csak abban reménykedhetünk, hogy a retorziótól való félelem ugyanúgy vissza fogja tartani, mint a II. Vh.-ban a hadviselő feleket.
A Milo nem elmebeteg, - az ilyeneknek szoktak szobrot állítani a későbbiekben, mint a nemzet hős megmentőjének, - és valljuk be, hogy a 48-as szabadságharc megítélése is más volt annak idején az osztrák részről, mint a mienkről.
A szárazföldi támadást pedig azért várja, mert esélyt ad neki - katonai éskülpolitikai szempontból egyaránt.
Egyébként melyik államférfinak számított valaha is az egyszerű ember élete?
Hogyan védi meg a NATO magyarországot a déli széltől?
Sehogy. Nem kell megvédenie, mert a szélnek - mint Orbán Viktor meteorologiai tárgyú fejtegetéseiből kiderült, - nincs engedélyezve, hogy arról fújjon. És a koalíciós megállapodásban sincs benne, és különben is, ő fújja a passzátszelet.
A NATO pedig környezetbarát és humánus szervezet, - éppen most szünteti meg a környezetkárosító, zajártalmat keltő üzemek működését, - hozzásegítve azok dolgozóit egy hosszabb rekreációs szabadság eltöltéséhez.
-Én tizenötmillió magyar miniszterelnöke vagyok,-lélekben. (Antall-1990)
Ujságirói kérdés 1998-ban,a választások éjjelén:
-Orbán úr,ön is tizenötmillió magyar miniszterelnöke kíván lenni?
Válasz:
-Magyarország és a magyar nemzet határai nem esnek egybe.Ezt mindenki tudja.
Direkt hallgattam akkor egész este a közvetítéseket,mivel Antall József eme megnyilvánulását idézgetve azonnal leszedték a legutolsó,fontos szót az őt irredentizmussal,(stb,nem sorolom-szánalmas) vádoló,és róla ezt a képet kialakító médiaszakemberek,s igy egyértelmű volt számomra,hogy Orbánnal is ugyanezt el akarják majd játszani.Eddig azonban fontosabb dolga is akadt
Orbán ellenzékének.
Másik a terrorizmus.
MI NEM SZERB MÓDON TÁRGYALUNK A NEMZETISÉGEINKKEL !
Pedig 18 bejegyzett nemzetiség él Magyarországon.És emiatt (sem) fordul
elő nálunk az,amit a koszovói albán szabadságharcosok/terroristák esete
kapcsán írtál.
Pupu!
Én azért tartok tőle,hogy ennél komolyabb dologról van szó,és ha azt is hozzátesszük,hogy a szerbek rendelkeznek néhány db 500 km körüli hatótávolságú SCUD vagy hasonló rakétával,akkor igencsak el kell gondolkodni,különösen úgy,hogy egyre nyilvánvalóbb:Milosevics _elmebeteg_,aki bármire képes.Ezen a szerbek is elgondolkodhatnának,különösen azok után,hogy bejelentette:ő már nagyon várja a szárazföldi támadást.Ebből ugyanis csak az következhet,hogy neki nem csak az albán lakosok élete nem számít,hanem a szerbeké sem.
Rendszeresen olvasod az orosz híradásokat?
Egyébként a Milonak a dolgok mai állása szerint talán még trippere is van. De ha nincs, majd lesz. Vagy volt.
Ő a "Kinevezett Főgonosz Aki Miatt A Háború Van".
Az oroszok meg az ő láncos kutyái, míg az USA a béke lánglelkű angyala.
Mi meg szívunk, szokás szerint.
soltika biztos benne hogy hamarosan megindul a szárazföldi dolog is.
Sajnos ez megintcsak egy pár ezer ember halálával fog járni , de ha gyorsan és határozottan csinálják, akkor talán csökkentik az egyszerű nem fanatikus szerb nép többségének szenvedését a 7-8 hónap múlva újra beköszöntő hideg évszakban.
soltika/háborúnemszerető/ + Finci Kutya
Gratulálok! Hogy lehet valaki akkora (itt a jelzőt a legtrágárabb,legsértőbb kifejezésekből kérném hozzáképzelni)......,hogy ilyet állít!?
Eltekintve a történelmietlenségtől (ugyanis személyesen II.Rákóczi Ferenc vezette az un. "Rác hadjárat" során a megtorló csapatokat,de nem a Somogyban,hanem a Bácskában) és az atomvillanásszerű fényben megvillanó idiotizmustól,illő lett volna az adott forrás (?) 1704-1705 közötti
rác pusztításokról szóló sorait/oldalait is elolvasni,ahogyan azt nálunk embereknél szokás.Illő,de legalábbis (minimum) általános iskolákban már bevett szokás szerint a hadjárat OKAIT !!! is figyelembe venni,nem kevésbé
fontos adatokról nem is beszélve.
Hihetetlenül lerobbant barátunknak elmondhatjuk,hogy nemcsak a Rákóczi-
féle,de az 1848-49 es szabadságharcban is volt hasonló hadművelet,ám
még mielőtt ez is szóbakerülne, -esedezem- legalább annak előzményeit
(ez nem elérhetetlen ma már) olvassa el! Kisértetiesen Boszniára emlékeztető rémdrámák történtek a szerbek (rácok) által akkoriban is.
Legalább ennyit,igen,ennyit vegyen figyelembe az,aki a történelem egy
szeletére hivatkozik.Talán új dolog,ám igaz: nem mindenki hülye,vagy szegény annak ismeretében.
Volt szerencsém orosz (szovjet) meg amerikai éjjellátó szerkentyűket javitgatni 89 és 92 között. Különbözö céluakat. Az igaz hogy több amit láttam mint oroszt. Akkor kb. 10 év volt a különbség. Ma gondolom még több.
Az elejétől követem ezt a topic sort.
Nem sok szó esett eddig a bombázások környezeti hatásairól.
Én a hazai hírforrásokon kívül az angol és az orosz nyelvűeket követem. Az oroszok cca. két hete írtak a gyengített urán tartalmú páncéltörő fejekről és igaznak bizonyult.
Április 19-én és 20-án a www.tass.ru orosz lapon 4 hír is foglalkozott
az Európát fenyegető ökológiai katasztrófa kérdésével. Ezekből származik
az infó. A főleg északon elhelyezkedő vegyiüzemek, kőolajfinomítók, klf.
tárolók bombázásakor kb. 3000 m magasságig emelkednek fel a különböző
mérgező anyagok, elsősorban klór és fenol származékok, stabil szerves
savak (dioxin, furán,...). A széljárás (áprilisi szelek) függvényében
több száz (ezer) km-re eljutnak, majd a lebegő állapotból a csapadékkal
bekerülnek a talajba, vizekbe, élő szervezetekbe. A szakértők szerint
hatásuk 10-20 (30) évig kimutatható lesz. Pl. a rák-,ideg-,
immunrendszeri, cukor- és bőrbetegségek számában, a várható életkor
alakulásában.
Tudjuk, hogy a kipufogó gázok mennyire károsak, itt sokkal többről van
szó.
A bombák sem gyengített cukorból készültek.
Az atom ügyekre jobb nem is gondolni!
A népi bölcsesség szerint minden botnak két vége van!
Hogyan védi meg a NATO Mo-t a déli széltől?
Éjszaka Újvidéken olajfinomítót bombáztak.
Ma déli szél fújt és esett az eső.
Szoval a 80-as evekig az USA es a jugok viszonya eleg baratsagos volt. Pelda erre hogy a legitarsasagnak egy halom DC gepe volt, a YUgo gepkocsit exportaltak meg az USA-ba is,illetve a Nimitz is latogatast tett oda. Ugyanis Tito nem kovette a Moszkva altal kituzott iranyvonalat, nem tudom tudtok-e rola annak idejen(Sztalin) volt szo jugoszlavia lerohanasarol is csak aztan a tervet elvetettek. Ezt a KGB volt fonokenek visszaemlekezeseiben olvastam. Szoval ez ido tajt adtak el a jugoknak Maverick raketakat meg radarokat is. Ja, a fenti konyvben a KGB fonoke azt is emliti hogy Nagy Imre
nyilvantartasba volt veve a KGB-nel... A konyv az USA-ban jelent meg eloszor.
Udv!
Augusztus?
Az egyik ugyfelunk mar a mult heten talalkozott Gyor es Bp. kozotti vonalon egy vonatszerelvennyel, amin tankok voltak. A szerelveny allitolag 50-60 kocsibol, kocsinkent 2db tankbol allt. A tankok nem orosz tipusuak voltak. Ja, es a vonat Gyorbol haladt Bp. fele.
Ha valaki pontositani tudja, megkoszonom.
Ma olvastam a teletextben, hogy egyre erősebbek az utalások arra, hogy lesz szárazföldi támadás, augusztus felé. Van egy olyan érzésem, hogy ez meg fog történni. Akkor pedig szerintem mehetünk katonának... Személy szerint én nemrég múltam 21, úgyhogy a "legjobb katonakorban" (micsoda hülye kifejezés) vagyok. Mert azt, hogy nem visznek el egy szárazföldi támadás esetén, úgysem hiszem el.
Kiváncsi vagyok arra a forrásra. Nem tudok elképzelni Maverickkeket Jugóban.
1. Mi hordozza?
2. Mikor szállították oda?
(mai napig szocializmus, '91-től Balkáni háborúk. Valyon mikor adta volna beleegyezését az amerikai kongresszus (mivel ilyen döntés kell), hogy Milonak ilyen fegyvert adjon?
Koszonom a helyreigazitast, a mesterlovesz puska valoban Dragunov. Viszont ha hiszed ha nem az amcsik tenyleg szallitottak Maverickeket a jugoknak. A forrast most nem tudom megnevezni, de az is teny hogy vannak amerikai gyartmanyu nagy hatotavolsagu radarjaik is.
Igen ...en nem vedeni akarom a szerbeket (tul sok bunuk van ,habar elitelem a NATO bombazast) csak az "eremnek ket oldala van " es sokan itt csak az egyik felet nezik ...
Tjuditnak:
1) Nem igaz, hogy a Tito lánya a Milo felesége. Az újságok (Newsweek / Time) csak annyit írnak róla, hogy egy kommunista őskövület, akivel még középiskolás korában ismerkedett meg és mindenben támogatja élete párját. (A la Elena Ceausescu, reméljük ő is úgy végzi).
2) A hír igaz, hogy a gyerekeik kezében médiák és egyéb gazdasági érdekcsoportok összpontosulnak. Valameyik lap régebben lenyomozta, hogy pl. európa illegális cigaretta-exportjának nagyrészét a Milo-fia-maffia irányítja.
3) Ha már a családi kapcsolatoknál tartunk, Milonak nehéz gyermekkora lehetett, mert apuci elég korán fejbelőtte magát, anyuci --aki a munkásmozgalom régi harcosa-- meg felkötötte magát. (A nagybátyja nevelte fel). A jó családi tradiciót folytatandó, lenne egy-két ötletem a Milonak is. (A cián állítólag gyors, biztos és humánus...)
A zabrálásról pedig csak annyit, hogy vajon kiszámolta-e már valaki, hogy a szerb milicisták, akik elkergetik az abánokat, mekkora "fejpénzt" szedtek eddig össze? A menekültek egységesen 2000 DM-ről beszélnek, plusz az összes mozditható érték (arany, stb). Ez 5-600 ezer menekült esetén már nem semmi, ebből már lehet akár fegyvereket is vásárolni! Ennyit kellett a legtöbb szerencsétlennek lepengetni, hogy egyáltalán megússza az azonnali főbelövést, megerőszakolást, stb. Utána átlagosan 10 percet adnak a szerbek, hogy összepakoljanak, aztán midenki mehet "háztűznézőbe"... Durva, nem?!
Idézet a Netlepból:
"Enterprise repülőgép hordozó a Szuezi-csatornán keresztül úton van a Földközi-tenger felé. A hadihajó monstrum közeledte erőteljes utalás arra, hogy a NATO csúcsértekezlet (április 23.) után minden bizonnyal megkezdődik a NATO szárazföldi offenzívájának előkészítése. Az úszó támaszpont ebben az akcióban jut majd szerephez."
Ennyi!
Sokan úgy tudják, hogy a porosz=német, de ez nem így van. A porosz eredetileg egy balti törzs volt (mint a litván, lett), melyet a német lovagrendek részben kiirtottak, részben germánosítottak. Természetesen forrást is tudok erre mondani holnapra, ha kéred (magyar könyvből).
Lehetőleg olyat próbálok leírni, amit igazolni is lehet. Mivel Obi Wan írta, hogy a szerbek sokkal több embert öltek meg, mint a magyarok a "hideg napok" alatt (WWII), ezért feltételezem, ezt alá is tudja támasztani (akár számokkal is, habár tudomásom szerint ezeket nagyon nehéz számszerűsíteni).
Természetesen népirtásokról nem azért írtam, mert a jugokat akartam védeni, mert nincs miért, hanem, mert az objektívitáshoz szerintem ez is hozzátartozik. Jó, azt nem tagadom, volt benne cinizmus.