Sziasztok !! Tudtam nagy nehezen szerezni Puma extrát, fél litert 13.000ft-ért! Nekem a fele is isok de ha valakit érdekel felét eladom!! Fű közül a talpas muhar és hasonlók kiirtására alkalmas!
Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy van-e valami ellenszer a tarackra. Kb 8 éves a gyepszőnyeg, eddig nem volt vele nagy gond, de sajna tavaly ès idén kimaradt a gyeptrágya és elszaporodott a gyom. Meg lett fújva Dezormonnal, de szerintem kevés volt, mert a gaz ugyanúgy tovább nőtt, sőtt a tarack os elszaporodott, mivel sajnos gyepszellőztetővel végigmentem kb másfél hónapja. Na ez tette fel az I-re a pontot, mert azóta iszonyat mennyiségű tarack lett.
Az érdekelne, hogy véleményetek szerint van-e innen visszaút azon kívül, hogy teljesen újra kelljen füvesíteni? Tudom, hogy nem épp fiatal a gyepszőnyeg, de horror lenne újra megvenni 500 m2-re...
Sajna nem nagyon értek a kerthez, tavalyig kertész csinálta mert idő se volt rá, de miután mindegyik minősíthetetlen munkát végzett, úgy gondoltuk, megcsináljuk magunknak. Lehet hogy hiba volt, de sose késő tanulni :)
Nem tudjátok véletlen ez micsoda? Kb 20 centire megy a föld alatt az ujjnyi vastag gyökere (fű alatt, virágok alatt stb.), felülről kihúzni nem lehet, mert a szár könnyen lejön a gyökérről és kiírthatatlan, mert a földben maradt gyökér újra és újra kihajt.
Mondjuk nem is az érdekel igazán, hogy micsoda, hanem mivel tudnék ettől megszabadulni? Valami olyan szer kéne amit felszív és a gyökerén át az egész "hálózatát" károsítja. Csak körülötte meg virágok és eper is van, így nem egyszerű.
Sziasztok , Kérdésem lenne ,hogy a hátsó kertsarkot szeretném kiírtani Glialkával. DE van sajnos a háznál macska. Mennyi időre kellene bezárni a macskát ,hogy a gyomírtószertől ne legyen baja ? Ha rászáradt a levélre már kiengedhetjük ? Vagy ...... ?
Szia gondod csak a gazmaggal lesz...de azt a gyomirtás megoldja.a felső talajréteg az úgynevezett termőréteg,mindegy hogy milyen föld hagyd a területen.forgasd bele a maradványokat nyugodtan
Most vettünk egy kertet amit már kb 2 éve nem használtak, és így jelenleg olyan 1.5 magas gazok meg virágok meg egyebek vannak rajta. Ha lekaszálom és a lekaszált mindent visszaforgatom a földbe (bobcat) akkor a későbbiekben okozhat gondot? természetesen ha kell használok utána gyomirtót. Füvesíteni akarom majd az egész telket, és sajnos a kerti dolgokhoz egyenlőre nem értek. Vagy a felső talajréteget toljam le róla. Jelenleg elég puha a föld és az árnyékos helyeken moha található. ( ha számít valamit)
Az elmélet valamennyire jó ötlet,de függ a talaj típusától is,homokosabb összetételű talajnál a tarack győz...hatásosan csak gyomirtással tudod eltakarítani...