Keresés

Részletes keresés

wiky115 Creative Commons License 2002.05.01 0 0 1331
Kedves naiv!

El sem hiszed mióta várok egy lyen szintű hozzászólást! Nem tudom, mi van ezen a neten, de itt a 70% vagy megrögzött MSZP-s vagy SZDSZ-es. És egyszerűen nem lehet megmagyarázni nekik, mert k csak a saját hülyeségeiket szajkózzák!

Örülök, hogy ilyen véleménen is van valaki, mint Te!

Előzmény: naiv (1330)
naiv Creative Commons License 2002.05.01 0 0 1330
Valóban,

néhány ezerrel többen(ha tiszták voltak a választások, de nem voltak tisztk ( nem a polgári koalícióra szavaztak.

De azt kétlem, hogy ennek a félnek nagyrésze tudta, mit csinál.
Ugyanis saját érdekei ellen szavazott. Erre hamar rá fog jönni, csak a korrekcióra sajnos négy évet kell várnia, de ráadásul nekünk is.

Apró, fimom jelek már vannak, Medgyessy, mikor Orbán magasságára(alacsonyságára) hivatkozott egyik nyilatkozatában, csak saját szellemi törpeségét nyílvánította ki, kb. az ovodások színvonalán. Ez még nem lenne baj, mert elfér alevegőben, de tartok tőle, hogy az ország dolgait is hasonló színvonalon fogja intézni, ez pedig már sokba kerül mindenkinek!

Előzmény: Újlaki (1325)
MarcoP Creative Commons License 2002.04.30 0 0 1329
Úgy teszel, mintha nem értenéd, és azt szajkózod, hogy adatokat, adatokat!
Ezt mindenfle adat nélkül is megértheti mindenki. (Aki akarja.)
Előzmény: zuglo_14 (1328)
zuglo_14 Creative Commons License 2002.04.30 0 0 1328
Kösz, a szólamokat már eleget hallottam, (olvastam), adatokat várok, ha lehetne?
Kösz
Előzmény: MarcoP (1327)
MarcoP Creative Commons License 2002.04.30 0 0 1327
Hogy miért jó a föld azonnali eladása?

Mert több jel arra mutatott, hogy az MSZP klientúrájához tartozó zöld báróknak játszották volna át, majd hamarosan nagy haszonnal eladták volna külföldieknek.
Erre mutat Kovács elszólása, a tagadás ne tévesszen meg senkit.

Tehát a feladat megmenteni a földet a magyar népnek, és olyan feltételekkel árverezni el, hogy azt a magyar gazdák, a családi gazdaságok kapják.

Egy nagy szoci rablás megakadályozva.

Előzmény: zuglo_14 (1323)
zuglo_14 Creative Commons License 2002.04.30 0 0 1326
Szóval nincsenek adataid?

Akkor milyen alapon irtad le az eddigi válaszaidat?

Idézzelek?
"Pénze azoknak a vállalkozóknak akik a környéken laknak, és látnak benne üzleti lehetőséget! Mert ezeket nem a gazda fogja megvenni, hanem a vállalkozó. Ő fogja dolgoztatni rajta a gazdákat bérleti díj ellenében! Ez máshol elég jól működik. esetleg nyit saját maga egy termelői vállalkozást!"

A többit talán felesleges.

Elöször gonolkozz, számolj, a szólamokat meg felejtsd el.

"Most nemszeretnék mindenféle baromságról vitázni. Egy megrögzött őskommunistát úgysem lehet meggyőzni a polgáriasodásról!"
Ezt meg gondolom dicséretnek szántad?
(Nem kéne meglátogatni a "Mea culpa" topikot?)

Előzmény: wiky115 (1324)
Újlaki Creative Commons License 2002.04.30 0 0 1325
Kedves Wiky115!

Nagyon örülök, hogy magyar vagy, és különösen örülök neki, hogy erre büszke is vagy. Ezzel éppen így vagyok én is, és még nagyjából 10 millió honfitársunk. Ennek ellenére - de mondhatnám úgy is, éppen ezért - 5 milliónyian és még egy kicsivel többen nem a FIDESZ-re szavaztunk. Ráadásul meg is tudom mondani, hogy miért.

A FIDESZ átlátszó, ostoba jelszavakkal megpróbálta elhitetni, hogy itt egyedül ő képviseli a Hazát, a Nemzetet, és csak az szeretheti a hazáját, aki a FIDESZ-t is szereti, a többiek hazaárulók, hontalanok vagy még rosszabb. Csakhogy vagyunk itt páran, akik már láttunk egy pár ilyen szélhámosságot. Azt mondom neked, a legnagyobb aljasság, amit elkövethetsz egy hazáját szerető emberrel, ha aljas szándékkal vagy butaságból kétségbe vonod a hazaszeretetét. Ehhez nincs jogod!

Ezen a földön a FIDESZ előtt is, ezer éven keresztül és még egy kicsivel több ideig fennállt Magyarország, éltek magyar emberek, akik szerették, óvták és féltették a hazájukat; néha meg is haltak érte, hol jószántukból, hol mások akaratából. Sőt, megkockáztatom, hogy a jövőben is élnek majd itt ilyen emberek, akkor is, amikor a FIDESZ-re már senki nem is emlékezik.

Ebben az országban mindenki feltette a kokárdát március 15-én; de vagyunk egy páran még, akik nem parancsra tették fel, sőt: akkor is feltettük, amikor ez nem volt igazán tanácsos. A baj éppen az, hogy a FIDESZ és az általa megszédített nyáj elfelejtette levenni, amikor elmúlt az ünnep. Pedig a haza nem eladó, a szabadság nem leadó, Petőfi nem eladó, Kossuth nem eladó, Széchenyi... Hmm, őt már eladták.

Kedves Wiky, ne dőlj be átlátszó jelszavaknak. Hosszú történelmünk során számtalanszor előfordult, hogy éppen azok ártottak legtöbbet a hazának, akik a leghangosabban üvöltöztek a hazáról, hazaszeretetről. Az igazi hazaszeretet nem látszik, az idebent van.

Előzmény: wiky115 (1284)
wiky115 Creative Commons License 2002.04.30 0 0 1324
Szerintem meg olyan felesleges ezen vitázni! Még semmi nem történt! Még senki nem tudja mi lesz a következménye!

Szerinted ebben az országban tud magánszemény vagy nem vállalkozó 100 millió Forint felett vásárolni? NEM!

És ez van külföldön is!

Előzmény: zuglo_14 (1323)
zuglo_14 Creative Commons License 2002.04.30 0 0 1323
Csak nem megsértödtél?

Nem irtam semmit az elmült négy évről.

Egy konkrét dologról, azaz a mostani kampányszerű föld eladásról kértem, hogy adatokkal támaszd alá, miért tartod jónak.

Változatlanul erre várok "jobbos" topiktársaktól, adatokkal, racionális közgazdasági indoklással alátámasztott választ.

Soroljam a válaszokat?

Tehát?

Előzmény: wiky115 (1322)
wiky115 Creative Commons License 2002.04.30 0 0 1322
Nem azt mondom, hogy Orbánnak mindig igaza van! De nem értem miért rossz amit 4 évig csináltak! Nemvolt látványos lopás. Nem mondom, hogy egyáltalán nem volt, de legalább nem látványos!

Ezzel szemben 94-98 között.... hát igen az más azt az MSZP csinálta!

Előzmény: zuglo_14 (1321)
zuglo_14 Creative Commons License 2002.04.30 0 0 1321
Kösz, akkor összefoglalom az igazi FIDESZ hitvallást:

1, Orbánnak mindig igaza van.

2, Ha véletlenül, netalán, esetleg, -de meg nem engedve,- mégsem lenne igaza, (már a gondolat is szentségtörés!) akkor automatikusan életbe lép az első pont.

Gratulálok.
Mond, jó zombinak lenni?

Előzmény: wiky115 (1320)
wiky115 Creative Commons License 2002.04.30 0 0 1320
Most nemszeretnék mindenféle baromságról vitázni. Egy megrögzött őskommunistát úgysem lehet meggyőzni a polgáriasodásról!
Előzmény: zuglo_14 (1319)
zuglo_14 Creative Commons License 2002.04.30 0 0 1319
Kösz, de még kérdeznék:

1,Tehát mekkora földterületekröl van szó?
2, Egység ár?
3, Azaz egy-egy megvehető birtok ára?
4, Hol van ma Mo. az a birtokos-válalkozó réteg akinek fedezete van rá?
5, Mekkora hitelekről van szó, törlesztési idő, kamatok?
6, Mit jelent "veszélybe kerülhet a magyar föld"?
7, Ne keverd: "Az Orbány kormány még működő és törvényhozó hatalom!"
A törvényhozó hatalom: az országgyülés
A végrehajtó hatalom: a kormány
A országgyülés jogosult törvényeket alkotni, a kormány rendeletet alkothat, de azok alacsonyabb rendü jogszabályok, amelyek nem álhatnak ellentétben a törvényekkel.
Javaslom, nézz utánna az alkotmányban, esetleg kérdezz meg egy jogászt.

Légy szives adatokat és nem szólamokat beidézni.

Előzmény: wiky115 (1318)
wiky115 Creative Commons License 2002.04.30 0 0 1318
Most a kérdéseid következnek:

1, Kinek lesz pénze felvásárolni a földeket?

Pénze azoknak a vállalkozóknak akik a környéken laknak, és látnak benne üzleti lehetőséget! Mert ezeket nem a gazda fogja megvenni, hanem a vállalkozó. Ő fogja dolgoztatni rajta a gazdákat bérleti díj ellenében! Ez máshol elég jól működik. esetleg nyit saját maga egy termelői vállalkozást!

2, Ki fog rá hitelt kapni, ha nem kp-val fizet?

Hitelt kaphat az aki fel tud mutatni rá fedezetet! Ennek megfelelhet a már földdel rendelkező gazdák, vagy társaságok!

3, Miért sürgös, ha eddig nem értek rá?

Azért vált sürgössé, mert politikai nézetek ütköznek a két párt között és úgy érezhetjük hogy az MSZP jóvoltából veszélybe kerülhet a magyar föld.

4, Mi a biztositék, hogy a mostani vásárlók nem spekulációs céllal vesznek?

Igen, lehet hogy azzal veszik fel! De Ha az EU tartja a játékszabályokat akkor 7 éven belől a magyar gazdák is versenyképesek lesznek az európai piacon. Akkor meg ők is meg tudják venni, ugyanazon az áron mint a német vagy francia gazdák.

5, Van-e rá tövényi, parlamenti felhatalmazása?

Igen van! Az Orbány kormány még működő és törvényhozó hatalom!

6, Ha lesz állami bevétel -mekkora?- mire fog forditódni? (A Kétéves költségvetésben hol szerepel?)

Ezzel kapcsolatban annyit, hogy nemhogy örülnétek legalább lesz fedezete a balliberális vezetőknek a morbid igéreteik teljesítésére!

Előzmény: zuglo_14 (1316)
wiky115 Creative Commons License 2002.04.30 0 0 1317
Első Körben válaszolnék a bevezetődre!

Gondolom jártál már az ország Nyugati részében (Sopron, Zalaegerszeg). Itt jelentős mennyiségű külföldi kaparintott meg magának földet. Abban igazad van, hogy a földet nem tudja elvinni, de amit megtermel azt igen! Ezzel nincs is baj... látszólag!

Ha itt adja el az sem jobb mert a bevétel az övő ami lényegesen több, mint amit fizet a föld bérletéért! de ő nem itt adja el így még több a haszna! Ok, ez még mind érthető! A megtermelt javakat tetszés szerint kiviheti a szomszédos országba, mert közel van a határhoz, és mivel az az ő saját tulajdona VÁMMENTES!

DE! Ha az a föld magyar kézben lenne! Magyar termelője lenne! Akkor a termékért kapott pénz nem a határon kívülre hanem az itt élő ("sanyargó") magyar paraszt vagy vállalkozó kapná! És ő itt adózna utána!

Köztudott, hogy a magyar gabona minősége Világminőségű! de nem tudjuk eladni mert az Európai Unió tőlünk csak töredékéért veszi meg mint a tényéeges értéke! Szóval ezek után aki azt mondja, hogy érdemes külföldieknek kiadni, vagy eladni a földet AZ HÜLYE!

Előzmény: zuglo_14 (1316)
zuglo_14 Creative Commons License 2002.04.30 0 0 1316
Na ezt értelmezzük egy kicsit:

"Ha a befolyó pénz az országban marad vagy más külföldi kezébe kerül?"
Ha eladják a földet és a vevő kp-vel fizet, akkor mindegy hogy a következő kormány adja el, vagy a mostani, mivel az állami bevétel lesz. Tehát mért kell kapkodni?

A föld - akárki veszi meg - nem vihető ki a határon, tehát baromság arról beszélni, hogy külföldié ne legyen.

Ha megvette, lehetőleg termeljen és ne spekulációs célra használja, akár külföldi, akár nem.

Érhető voltam eddig?

Namost, - ha tudod a választ, oszd meg velünk, légy szives:
1, Kinek lesz pénze felvásárolni a földeket?
2, Ki fog rá hitelt kapni, ha nem kp-val fizet?
(Lásd 12 ÁG. MFB hitellel, gondolom hallottál valamit róla?)
3, Miért sürgös, ha eddig nem értek rá?
4, Mi a biztositék, hogy a mostani vásárlók nem spekulációs céllal vesznek?
5, Van-e rá tövényi, parlamenti felhatalmazása?
6, Ha lesz állami bevétel -mekkora?- mire fog forditódni? (A Kétéves költségvetésben hol szerepel?)

Várom részletes válaszod.

Előzmény: wiky115 (1315)
wiky115 Creative Commons License 2002.04.30 0 0 1315
Ezt a kérdést te komolyan felteszed? Szerinted mi a jobb? Ha a befolyó pénz az országban marad vagy más külföldi kezébe kerül?

szerintem erre még egy kisiskolás is tudja a választ.

Neked mi a jobb? ha használják a földed és más kap érte pénzt vagy ha te?

Előzmény: zuglo_14 (1314)
zuglo_14 Creative Commons License 2002.04.30 0 0 1314
Már úgy érted, hogy Magyar=Fidesz kézbe kerül.
Gondolkozzál már, miért lenne baj, ha külföldre termel valaki?
Előzmény: wiky115 (1313)
wiky115 Creative Commons License 2002.04.30 0 0 1313
Igen lehet nem hozzáértőnek kerül a föld de LEGALÁBB magyar kézen marad és nem külföldre termelnek!
Előzmény: cc (1312)
cc Creative Commons License 2002.04.30 0 0 1312
nem emlekszem, hogy szoszerint ilyet mondtak volna, sot. mintha azt mondtak volna, hogy ujra meg kivannak nyitni mar lezart fejezeteket. es hogy ne tevedjunk, ahogy eddig is attol fuggot a magyar gazdasag, hogy mennyire fektettek be uj toket, a tovabbiakban is ez varhato.

de ehhez, mit szolsz:
http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20020430eladjak.html

Eladják az állami tulajdonú földeket

Az állami tulajdonban lévő földeket versenytárgyalás formájában azonnal értékesítik - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a kabinet keddi ülése után. Az intézkedés célja a kormányfő szerint a földhiány enyhítése. Orbán Viktor elmondta azt is, hogy a kormány nem kíván lehetőséget adni a következő kabinetnek arra, hogy jogi személyeknek juttasson termőföldet. Az intézkedés célja a Fidesz klientúrájának földhöz juttatása - reagált a kormány döntésére Németh Imre, az MSZP agrárminiszter-jelöltje.

fokent az emlekzetes 16 allamigazdasag kiarusitasa utan, amikor is fokent olyan emberek kezebe kerultek a foldek, akiknek addig kozuk nem volt a mezogazdasaghoz. tudod, most ugy kedvet kaptak a foldmuveleshez.

Előzmény: wiky115 (1311)
wiky115 Creative Commons License 2002.04.30 0 0 1311
Én abban látom a magyarság értékeinek kiárusítását hogy az MSZP kormány előre bejelentette, hogy hajlandó úgy cselekedni ahogy az EU vagy Amerika parancsolja csak minél hamarabb kerüljünk az Integrált Európába
Előzmény: cc (1310)
cc Creative Commons License 2002.04.30 0 0 1310
nem bannam, ha osszefoglalnad, hogy miben latod a magyarsag erdekeinek teljes kiarusitasat, amit a masik oldalon nem lehet felfedezni.alapvetoen rossz allaspontnak tartom, ha ugy gondolod, hogy mindenki, aki nem az Orban-Torgyan kormany fenmaradasara szavazott, az az orszag ellen dolgozik.
Előzmény: wiky115 (1309)
wiky115 Creative Commons License 2002.04.30 0 0 1309
Szerinted a kiharcolt 7 éves földvásárlási törvény az EUval szemben, nem volt a magyarság érdeke?
Szerinted olyan kormányra van szükségünk amely feltétel nélkül kiszolgálja a nyugati kapitalista hatalmakat. Mint tette azt az oroszokkal?
Előzmény: cc (1308)
cc Creative Commons License 2002.04.30 0 0 1308
hogy mennyire volt a nemzet erdeke amit tettek es tenyleg az ertekek mellett kotelezetk-e el magukat, az is vitatott.
az unnepek dehonesztalodasa eleg szomoru tendencia, felek, hogy a szavazas koruli anomaliak meg tovabb gyorsitjak ezt a folyamatot.
Előzmény: wiky115 (1307)
wiky115 Creative Commons License 2002.04.30 0 0 1307
Látom sikerült félreértened! Én nem megkülönböztetem magam és fel sem merült bennem ilyesmi! Csak szomorúan veszem tuddmásul, hogy a mai fiatalok, gyerekek a nemzeti ünnepeket nem tartják tiszteletben (itt nem okt 23-ra gondolok). A számomra legszörnyűbb élmény az egy márc 15.-e volt amikor egy gimnázium tanulói olyan kijelentésekkel álltak a buszmegállóban, hogy ő azért nem tesz kokárdát mert ÉGŐ! Kérdem én mi abban az égő, hogy valaki magyar! És erre mondtam azt, hogy mindez sajnálatos mikor vannak a világon olyan helyek ahol tiltják mégis kivétel nélkül mindenki megtiszteli az ünnepet!

A félreértés tisztázása végett: Nem szabad különbséget tenni az ország lakói között de sajnálatos tény, hogy leváltanak olyan kormányt amelyik a nemzeti értékeket és érdekeket képviselte.

Előzmény: cc (1306)
cc Creative Commons License 2002.04.30 0 0 1306
kedves wiky
szerintem meg tul keveset eltel itt ebben az orszagban, hogy minden oldal erveit figyelembe tudjad venni.
bar nem szavaztam erre a kormanyra, de szamomra meg nem merult fel soha annak a tagadasa, hogy magyar vagyok. igaz, nem lobogozom fel magam es nem verem a mellemet. ez egy szamomra termeszetes helyzet. tokeletesen megertem, hogy Szekelyudvarhelyt a hovatartozas hangsulyozasa fontos a kozosseg megtartasa erdekeben, de kicsit furcsa ugyanez, ahol a tulnyomo tobbseg magyarnak vallja magat. ha erted mire gondolok. szoval itt mihez kepest kulonbozteted meg magad? magyar, magyarabb, legmagyarabb? ez baromsag.
Előzmény: wiky115 (1280)
wiky115 Creative Commons License 2002.04.30 0 0 1305
Szerintem nincs értelme a tandíjról beszélni mert a 0 Ft akkor is jobb ha a másik 2000!

muggsy Creative Commons License 2002.04.30 0 0 1304
Hát ez az, jöttök a tandíjjal. Pedig a 2000Ft nem osztott nem szorzott, nem azon múlt, hogy valaki tanulhatott-e vagy se.
Hogy a mezőgazdaság fejlődik-e vagy csak pár ezen Fidesz párti gazdaság az nagy különbség!
Nem nyugathoz hasonlításről beszéltem, hanem felzárkozásról, amit az ügyetlen Fidesz kormányzás csak hátráltatott.
Előzmény: egonca (1300)
egonca Creative Commons License 2002.04.30 0 0 1303
Nem,egyáltalán.Csak tapasztalatból tudom,mert a környezetem tele van mszp-s emberrel.És ismerem őket.:-)))
Előzmény: AmBesten (1297)
egonca Creative Commons License 2002.04.30 0 0 1302
Én a híd miatt csodálkozom leginkább.:-(((
Előzmény: wiky115 (1298)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!