Keresés

Részletes keresés

digium Creative Commons License 2016.10.05 0 0 2204

Vegyél inkább egy wifis/webes rf/ir távirányítót, ami tudja ezt, meg még 100 másik dolgot.

Broadlink rm

http://www.ibroadlink.com/rm/

Keress rá ebay-en vagy aliexpress-en.

Előzmény: mikitaati (2203)
mikitaati Creative Commons License 2016.10.05 0 0 2203

Sziasztok!

Szükségem volna egy kis segítségre. A projekt amit szeretnék megoldani, az egy lg klíma vezérlése arduino -val. Olyan működő programra volna szükségem, amivel az LG Klíma távirányítójának a jelét ki tudnám olvasni. Amiket eddig használtam azok nem olvasták ki valamiért a teljes kódot, csak egy részét. Ha valaki hasonló problémára már talált megoldást azt is szívesen fogadom.

Köszönettel:mikitaati 

world-soft Creative Commons License 2016.10.05 0 0 2202

Kösz.

A halott panel az csak utolsó pont lenne.

azért inkább egyértelmű hogy működő lenne jó.

Most Nano-ra van kialakítva a fészek, és azért jó lenne tudni gyors tesztel: megoldja -e a problémám ez a panel, vagy mikor 1 hónap mulva meg jön kiderül nem jó, de már a Nano befogadására sem alkalmas. Sőt emiatt I2C-s PWM-re se maradt hely, stb.

Tehát a jelmez (amibe menne) ripityára szedése lenne, ami a teljes átszőrözését, bőrözését jelenti, és a hőre lágyuló alap sérülését okozza.

Előzmény: Prof (2201)
Prof Creative Commons License 2016.10.04 0 0 2201

Hali!

Bekocogsz holnap reggel nyitásra (9:00) a Lomexbe a Lehel utcába. Veszel egy bármilyen próbapanelt (javaslom a sima lyukacsosat, nem a csíkos/pontmátrixos változatot). Kivágsz belőle egy 54,2 × 33 mm-es hasábot (ez 21×13 láb), ez iránymutatásnak jó lesz (valójában néhány milliméterrel nagyobb). Ráforrasztasz az aljára egy-egy dupla tüskesort a két hosszú oldalra, és megvagy vele.

Mivel az eszköz nem szabványos semmilyen tekintetben (ránézésre sincs meg az egy raszteres mátrix a lábkiosztáson, ennél pontosabbat nem fogsz tudni csinálni (gerberrel vagy eagle fájllal lehetne, de mivel ez valami utánozvány, ilyen nem érhető el, legalábbis nem találtam).

Előzmény: world-soft (2200)
world-soft Creative Commons License 2016.10.04 0 0 2200

Köszi.

1. lehet annyit nem ér.

2. Akkor sem lesz meg a héten, csak mondjuk 2 hét múlva.

Azért keresek itthon, mert sos-ben kéne cserélni egy nanot, mer nem lesz elég valószínű a projethez. És ez még akkora, hogy talán elférne, ha most kialakítható a helye pontosan.

Előzmény: Törölt nick (2199)
Törölt nick Creative Commons License 2016.10.04 0 0 2199

Megrendelheted távol keletről is gyors verzióban is, ha olyan extra szállítást kérsz.

Előzmény: world-soft (2198)
world-soft Creative Commons License 2016.10.04 0 0 2198

Ilyen Mega2560 R3 Pro Mini arduinot keresek:
http://www.ebay.com/itm/New-Small-Meduino-Mega2560-R3-Pro-Mini-ATMEGA16U2-Arduino-Mega2560-Compatible-/162218844110

Nagyon sürgős lenne a héten.
Ha van, akár hibásod is, akkor az is érdekelhet, mert a helyét kellene egy projektben fixre kialakítani.

Természetesen a működőnek jobban örülnék.

Előre is köszi a segítséget.
Zoli

Törölt nick Creative Commons License 2016.09.25 0 0 2197

"maxra emeltem a PWM frekijét."

Az hogy mire emeled a PWM frekijét az adott esetben kis túlzással szinte mindegy. Ellenben valószínű kevered a kitöltési tényezőt a frekivel...... Legalábbis az eddigi hozzászólásaid alapján ez jött le.

Előzmény: world-soft (2191)
mekkGyver Creative Commons License 2016.09.25 0 0 2196

Mint írtam: LED blink. Power on - delay(x) - Power off - delay(x)....

A venti tehetetlensége miatt fel sem tűnik , hogy csak szakaszosan kapja a villanyt pártíz ms alatt. Persze lehet variálni a kitöltési időt, de én csak 10 percet szántam rá, csak mert nem értem a "ráköltött ezreket meg rengeteg időt".

Előzmény: Prof (2194)
Prof Creative Commons License 2016.09.24 0 0 2195

És igen, egyetértünk.

Előzmény: mekkGyver (2193)
Prof Creative Commons License 2016.09.24 0 0 2194

Hali!

Várakozási idő =? duty cycle, vagy játszottál a frekvenciával is? Én 6 órája forrasztok, most ennek nem volt már érkezésem hozzálátni (és nincs 5 V-os ventilátor itthon, csak 12-es).

Előzmény: mekkGyver (2193)
mekkGyver Creative Commons License 2016.09.24 0 0 2193

Na ja, engem is zavar, amikor elbeszélünk egymás mellett. Mintha a kérdező csak hangosan gondolkodna, de a segítséget nem hallhatja meg, nem is foglalkozik a válasszal, csak akkor, ha az az ő "nyomorát" igazolja. Az ember szívesen segít, minden ellenszolgáltatás nélkül, csak cserébe osztozna az örömön, ha összejön valami. Namind1... 

Kíváncsiságból bontottam egy pici 5V-os ventit. Nem, hogy PWM, sima Led Blink example (led helyett FETtel a venti), és a várakozási idő változtatva, gyönyörűen szabályozható a fordulat. Nem értem a problémát!!!

Előzmény: Prof (2192)
Prof Creative Commons License 2016.09.24 0 1 2192

Hali,

Szóval van egy olyan tanulási folyamat, hogy trial-and-error, amiben néhány elfüstölő alkatrész, rengeteg feleslegesen – dühöngéssel – eltöltött óra vész el egyszer s mindenkorra. És még az sem biztos, hogy a végére jó/üzembiztos megoldást találsz.

Aztán, ami engem speciel kicsit elkeserít, hogy feldobsz egy gondot, hogy „jaj, segítsünk, mert nem megy”, de sem az aktuális állapotot (kapcsolás, kód, műszaki specifikációk) nem írod meg, sem azt, hogy eddig mikkel próbálkoztál. Külföldi fórumokon az ilyen felvetéseket élből bannolják (ez rendszerint csak annyiban merül ki, hogy nem veszik figyelembe a kérdést).

Azt hiszem, vannak itt páran, akik szívesen segítünk saját tudásunk határáig, de ehhez segítség kell.

Előzmény: world-soft (2191)
world-soft Creative Commons License 2016.09.24 0 0 2191

Köszi. Sajna rengeteget próbaltam de nem ment.

Az 5v-os érzèkenyebb. (Lehet a belső hall szenzor miatt).

Nemrég kaptam egy kapcsolást. Összetett, de ott végre úgy néz ki jó.

Bár ott is a gyorsabb 6-os arduino lábon a maxra emeltem a PWM frekijét.

Elképzelhető, hogy emelt frekivel ezek az egyszerűek is mennének?

Amúgy kérdésedre:

Ilyen kicsi fizikai mèretű ventiben 5v-ra nem csinálnak PWM verziót.

Pedig nem nagy cucc. Egyet szétszedtem ventit és egy mozdulattal át lehetne alakítani. Sajna viszong az elektronikahoz roncsolás nélkül nem fèrek hozà.

Előzmény: Vargham (2164)
prozZzac Creative Commons License 2016.09.23 0 0 2190

Köszönöm, közben változtattam a sort, mert egybeszerelt szenzor állítható potival, (float voltage = sensorValue * (5.0 / 1023.0);  úgyhogy a kódom most így fut...

#include <Wire.h>
#include <LiquidCrystal_I2C.h>

LiquidCrystal_I2C lcd(0x20, 16, 2);

void setup()
{
  lcd.init();                     

// Print a message to the LCD.
  lcd.backlight();
  lcd.begin(16, 2);

}

void loop() {

int sensorValue = analogRead(A0);
  float voltage = sensorValue * (5.0 / 1023.0);
  delay(1);      

lcd.clear();
  lcd.setCursor(0, 0);
  lcd.print("Fesz: ");
  lcd.print(voltage, 3);
  lcd.print(" V");
  delay(5000);

}

elvileg most kondícionálom 3 napig, most a kijelző 0.176V-ot ír... 4 órája fut a program simán DC-ről.

Utána potival beállítok lehülés után egy 0.5v körüli értéket...kiválasztom a mérendő gázomat közel a szenzorhoz, max referencia értéknek,

utána higítási sort csinálok és egy kedves barátom segít felállítani a görbét amit majd a kódba illesztek!

Üdv : D

Prof Creative Commons License 2016.09.22 0 0 2189

Hali, 

Az analogRead() 0 és 1023 közötti értékeket olvas, ahol a 0 a GND, 1023 pedig a mérési tartomány maximuma (az analogReference(INTERNAL) esetén ez elvileg 1,1 V). 

Igazán két gond van csak, a sorrend és az, hogy a rossz változót küldöd ki a terminálra. 

Ja. És ha a maximumod 1,1 (analogReference), akkor 1,1 feletti értéket nem fogsz kapni. 

Előzmény: prozZzac (2188)
prozZzac Creative Commons License 2016.09.22 0 0 2188

Helllo hello!

Érdeklődni szeretnék, hogy valakinek van-e tapasztalata MQ3 gáz szenzorral kapcsolatban?

Első körben az érdekelne hogy mennyi a kondícionálás mire beáll, mert olvasni 24 órát és 7 napot is!

Ha megtörtént a kondícionálás, megvárom a preheat timeot, ez esetemben egy óra körül van mert saját kalibrálást szeretnék végezni. Gondolom a kondícionálás folyamatos működtetés áram alatt VCC-GND x ideig, amit az első kérdésemben kérdeztem.

Következő lépésben kalibrálnám a műszert...egy mq3 szerelt beépített ellenállásvezérlős cuccos!

A következőképp futtatnám...

void setup() {

Serial.begin(9600);
  analogReference(INTERNAL);

}

void loop() {

int sensorValue = analogRead(A0);

Serial.println(sensorValue);

float voltage= sensorValue * (1.1 / 1023.0);
  delay(3000);     
}

Na most annyi a baj, hogy nem feszültségeket ír ki a serialra, hanem konkrét értékeket... 240 és 180 között váltakozóan...

Itt a kódban van a baj, hogy nem alakította át feszültséggé? Mert gondolom serialban 1, - 1,4 - 1,6 ...ilyesmiket kéne kapnom!

Valami ötlet esetleg?

mekkGyver Creative Commons License 2016.09.22 0 0 2187

Mindenesetre nekem win10 64bit van fenn, és működik a driver, igaz az említett tesztmódra van állítva. Ha ráérek este felrakom a laptopomra, hogy mit szól hozzá.

Előzmény: Vargham (2186)
Vargham Creative Commons License 2016.09.22 0 0 2186

Lehet, de erről igazán tájékoztathatna.

Előzmény: Prof (2184)
Prof Creative Commons License 2016.09.21 0 0 2185

Akkor csak azt kell már eldönteni, hogy kizárólag lefelé vagy kizárólag felfelé akarja-e vezérelni az ablakemelőt. :-D

Előzmény: Vargham (2183)
Prof Creative Commons License 2016.09.21 0 0 2184

Nem a driver a hibás. Illetve nem az okozza a hibát, hanem az, hogy a Win10 piszok szigorú és esélyes, hogy valamelyik frissítés simán kilőtte.

Előzmény: Vargham (2174)
Vargham Creative Commons License 2016.09.21 0 0 2183

> "vezérelni" (indítani/leállítani, a fordulatát szabályozni/lassítani)

Na, ezért kérdeztem, hogy akarsz-e irányt is váltani. Ha nem, akkor tényleg elég neked egy N-FET.

Előzmény: strangerpapa (2182)
strangerpapa Creative Commons License 2016.09.21 0 0 2182

Pl.: A4988 stepper vezérlő modul így a helyes, de ez is csak 2,5A-ig bírja,  próbáltam L298N ez 2A, ezen van H híd is, de ez nagyon melegszik léptetőmotorral nem annyira.

WV gyártmányú ablakemelő szénkefés, indításkor 3-3,5A vesz fel, ezt szeretném "vezérelni"  (indítani/leállítani, a fordulatát szabályozni/lassítani)  eddig relékkel szépen megoldottam, de most túl gondoltam rajta :) 

Azt hiszem megtaláltam, kicsit túlbonyolítottam.... IRLZ34N  kell nekem :)  https://www.youtube.com/watch?v=IZMT-XpTvao

Előzmény: Vargham (2180)
Vargham Creative Commons License 2016.09.21 0 0 2181

https://circuits.io/circuits/2762369-arduino-h-bridge

A LED-ek és a diódák csak a PWM és az irány kijelzéséhez kellenek.

Előzmény: Vargham (2180)
Vargham Creative Commons License 2016.09.21 0 0 2180

Ajánljatok légyszíves olyan vezérlőt amivel egy 12V 3A ablakemelő motort tudok vezérelni.

Specifikálhatnád bővebben is.

Mi az, hogy vezérlő? Mikrokontroller? Mert akkor bármelyikkel.

A mikrokontroller és a motor közé pedig kell egy FET vagy egy relé.

Múltkor pont itt a fórumban linkeltem egy példát.

https://circuits.io/circuits/2722280-arduino-motor-pwm

Szeretnéd a forgásirányt is változtatni? Akkor H hídra lesz szükséged.

Előzmény: strangerpapa (2179)
strangerpapa Creative Commons License 2016.09.21 0 0 2179

Igen az az RS232 :)  koszi, ki is mérem.  Régebben vettem Smart UPS 700-hoz, de nem kommunikált vele.  

Ajánljatok légyszíves olyan vezérlőt amivel egy 12V 3A ablakemelő motort tudok vezérelni. 

Előzmény: Vargham (2178)
Vargham Creative Commons License 2016.09.21 0 0 2178

Értem köszönöm, van itthon usb to rs323 átalakítóm, ezek szerit azzal is mennie kell! 

RS232 lesz az. :-)

De vigyázz! Ellenőrizd a feszültségszintjét. Csak olyan jó, ami 0 és +3,3 Volt közötti jelszinttel működik.

A standard RS232 -15 és +15 Volt között működik. Az egyik vége USB, a másik vége hagyományos DB9 soros átalakítók biztosan ilyenek.

Előzmény: strangerpapa (2177)
strangerpapa Creative Commons License 2016.09.21 0 0 2177

Értem köszönöm, van itthon usb to rs323 átalakítóm, ezek szerit azzal is mennie kell! 

Előzmény: mekkGyver (2173)
mekkGyver Creative Commons License 2016.09.21 0 0 2176

Most botlottam bele véletlenül ebbe. Ő sem variált az illesztéssel, úgyhogy szerintem nem lesz gond vele...

Előzmény: mekkGyver (2173)
mekkGyver Creative Commons License 2016.09.21 0 0 2175

Win10-et gyorsan újra lehet telepíteni! :P

Előzmény: Vargham (2174)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!