Sziasztok!
Ezt a topikot azért hoztuk létre,hogy legyen egy hely ahol minden témáról lehet beszélni,akár kerti növény akár szobai,kerti tó,növények kártevői,barkácsolás a kertben,tanácskérés,szép tájak növényei,nyaraláskor lefényképezett pálmák,leanderek,rózsák,fenyők,vagy ha csak meg akarod mutatni a kedvenc virágodat,a kedvenc kutyádat ,macskádat ,akármit!!!!mindenkit várunk,itt nincs OFF téma:)
Sziasztok! Felháborodtam némely boltok pofátlanságán. Venni akartam Amistar-t (gombaölő vegyszert), mert a Discus amit használtam nem jó a levélfoltosságra... :o((
Bementem a gazdaboltba (Hermes), hogy vegyek és leesett az állam... Az 5400 forintos vegyszerért elkértek volna 8390 Ft-ot. A nő csak lesett amikor otthagytam. Szerintem azért mindennek van határa. Így megrendeltem a gazdaboltból a neten. Igaz, hogy + 1500 FT a kiszállítás, de még így is csak 6821 FT lesz....
megköszönném,ha lenne időd megnézni .lentebb, ezeket a fajtákat néztem ki eddig.aztán még várom,hogy a többiek is nyilatkozzanak őnekik más tetszik melyek azok....kérlek,ha volna neked ezekről kép akkor jó lenne látni milyen a virágja "igazából"
olvastad rózsalovag hozzászólását?majd tudnál segiteni a tegnap fölrakott rózsás képek közül melyik olyan,hogy tartós a virágja,nagy,tömött és egész nyáron virágzik?
nagy szerencse hogy hasonló az izlésünk,mert legalább könnyebben összejön 1 fajtából a 20.de melyik az a fajta?brigit is meg kellene kérdezni,a rózsák tulajdonságairól.én olyant szeretnék,aminek tartós a virágja,nagyfejű,és valami pasztell szinű.barack vagy rózsaszin.nagyon fontos az ár.merthát sok kell:)a probléma,hogy sok fajta kellene és mindegyikből csak pár darab.azért lenne jó,ha több hasonló izlésű csajszi lenne itt a fórumon.emlékszem,hogy caterina,mexallott és vanda is mondta,hogy szeretne angol rózsát.briginek már megvan a gyüjteménye de talán még ő is találna ujdonságot.kérlek válassz ki pár fajtát aztán majd közelitjük az álláspontokat:))))
Már túl vagyok a locsoláson, hajnalban olyan szélvihar ébresztett, hogy nem volt maradásom. A tegnapi hőségtől amúgy is elfáradt virágoknak nem túl jó szárazon ez a nagy szél. Nálunk amolyan világvége hangulat van, most már a hideg is megérkezett, eddig jólesett hálóingben locsolni, de már kezdtem fázni. Csináltam gyorsan néhány fényképet is, ki tudja mi vár ránk a mai napon:-(
Mégis megmutatom, bár azóta már lazúrozva is van, de már sötét volt mire végeztünk a szebbikkel. Kellet az oda, fogja a szelet és a virágláda alatta praktikus is:)
Húúú, ez így most kicsit tömény, de nagyon köszönjük a segítőkészséget! Részünkről nyitottak vagyunk, kérdés hogy idén őszre összejön-e a fajtánként! húszas nagyságrend ha jól értem? Ha nem gond, szombaton megyünk mi is Szőregre, beszélhetnénk a dologról. A fajtakívánalmakat részünkről még a nhéten publikáljuk, hátha összejön.Ha nem, akkor még egy őszt talán kibírunk...bár ebben nem vagyok annyira biztos, mert gyönyörűek!:)
VMANIKÓ-val volt egy különlevelezésünk angol rózsák ügyében, amiben felajánlottam, hogy ha Nektek megfelelne, akkor megközelíteném a Szőregi Virág-Dísznövény ÁFÉSZ elnökét azügyben, hogy szemezzenek angol rózsákat ezen a nyáron. Örömmel jelenthetem, hogy közben sikerrel jártam, és kiderült, hogy nyitott kapukat döngetünk, mert éppen ebben az évben kezdte volna újra az ÁFÉSZ akorábban 100 000-es nagyságrendben termelt David Austin fajták termesztését, jóval kisebb volumenben, hazai értékesítés céljából.
Két lehetőségünk van. Ha most ősszel szeretnétek megkapni a növényeket, akkor ha egy fajtából legalább 20 tő összejön, akkor behozatják őket és az ár a katalógus árnál jóval jobb lesz.
Ha megfelel az, hogy 2008 őszén kapjuk meg a növényeket, akkor arra is van lehetőség, hogy kérjük, hogy milyen fajtákat szemezzenek. Lehet magastörzsűt is kérni stb. Jó lenne azonban ezt a következő hét végére összeszedni, hogy a szaporítóanyag még időben beérkezzen. Ekkor az ár még kedvezőbbre várható!
Azt is megtudtam, hogy a fajták egyébként nehezen termelhetők, azért hagyták abba ezelőtt két évvel. Ez azt jelenti, hogy az A-minőségűek aránya csak 50-60% volt, míg más fajtáknál a 85-95%-os arány az átlagos! Így sajnos nem volt megfelelően jövedelmező.
Kérem, hogy akit érdekel, az a honlapomon található címemen keresztül, vagy a fórumon keresztül küldjön üzenetet, hogy melyik megoldást szeretné, és melyikek az általa előnyben részesített fajták?
jaj a képek lemaradtak...bocs mindjárt pótolom.a kedvenceim:)lennének...de csak igy képről ismerjük egymást sajnos.de ami késik nem múlik!!!!bocs a sorrend miatt,nem ugy vannak mint a nevek.
na,öntöztem.már nem elég kannával,slaggal kell.olyan minden mint a gobi sivatag.és mivel jó agyagos a föld be sem szivja.csak összeragad és cserepes lesz mikor megszárad.halottnak a csók...