Sziasztok!
Ezt a topikot azért hoztuk létre,hogy legyen egy hely ahol minden témáról lehet beszélni,akár kerti növény akár szobai,kerti tó,növények kártevői,barkácsolás a kertben,tanácskérés,szép tájak növényei,nyaraláskor lefényképezett pálmák,leanderek,rózsák,fenyők,vagy ha csak meg akarod mutatni a kedvenc virágodat,a kedvenc kutyádat ,macskádat ,akármit!!!!mindenkit várunk,itt nincs OFF téma:)
Így igaz:)Különösebb gond nincs velük,csak nem szeretem,ha kerítésen keresztül akar társalogni,meg szórakoztatni engem,amíg a kertben ügyködöm.A kertben töltött percek nekem szentek,és kikapcsolódást várok,nem szomszédot.
Jó a viszony vagy sem, bizony jó lenne oda magasabb növényzet. Talán legegyszerűbb lenne futtatni a kerítésre valami szépet, ha csak nyáron látod, akkor virágzót, pl. klematiszt, de ha télen is, én inkább oszlopos tiszafákat javasolnék, mint tuját, mert azokat lehet nyírni, szép a lombjuk és a piros bogyójuk. Meg még babérmeggyet:-) Én is úgy igyekeztem, hogy többféle örökzöld legyen, csak ahol nagyon igényelte, oda tettem tuját, de tudom, hogy azok egy idő múlva csúnyák lesznek. Bár nem volt szándékos, de a kerítést mögötte már több méteren keresztül totálisan benőtte a borostyán, lehet, hogy ha a tuják végéig ér, akkor...
A kutyáim, mert kettő van, nem sok gondot okznak, de persze azért vannak és ez meglátszik. A kertet úgy általában nem bántják, de van egy rész, ahol több boróka bokor van, na az alatt, ahogy a lányom mondja, gigantikus lukak vannak. Nem is tudom hogy nem pusztultak még el. Nagyon nem is bánnám, mert megérett az idő egy kis átalakításra és oda is szép évelők ültetését tervezem. A tuják saját ültetésűek hajtásról, pont annyi idősek, mint a legkisebb lányom, vagyis 20 évesek:-)
Na nállunk is ez a szitu:)Majd lefotózom,és megmutatom.én azt hiszem,hogy az oszlopos tuják foglalnak legkevesebb helyet.Azok elé beültethetsz alacsonyabb növésű orokzöldeket,igy nem lesz olyan egyhangú.Pl:magyal,kecskerágó,gömbtuja,kúszótuja,törpefenyő.
nemnem:)félreértetted:)épp azt mondom,hogy nincsenek örökzöldjeim.hazudok.3 db acélkék hamisciprus 4 m magas 2 db babérmeggy,gyönyörű virága van de még kicsik 30 cm körül,2 db kecskerágó,és 2 db rodi de azok egyenlőre nem maradnak kint.de van egy 25 m es rész a szomszéd és mi köztünk,ahol drótkerités van.mivel sajnos az udvar egybe nyilik/nemtudom miért igy épitkeztek/olyan mint egy szép nagy család.egy idős néni lakik ott,nagyon jóban vagyunk,nemis zavar,csak el akarja a dni és bemenni pécsre a lányáékhoz.namost ugyebár ki tudja ki fog ide költözni??ezért gondoltam mégis az örökzöldeket.várjatok,mindjárt rakok fel illusztrációt!esetleg ha van ötletetek,olyanok amik nem foglalnak el nagyon nagy helyet?több félét szeretnék,hogy ne legyen olyan egyhangú.jah és nem baj,ha gyorsan nőnek:)
Nekem is a kerítés mellett sorakozik 30 db smaragdtuja,de én szándékosan ültattam oda.Már alig várom,hogy megnőjjenekés akkor a szomszéd nem fog átlátni:)))Még 2 év és összeérnek:)