Sziasztok!
Ezt a topikot azért hoztuk létre,hogy legyen egy hely ahol minden témáról lehet beszélni,akár kerti növény akár szobai,kerti tó,növények kártevői,barkácsolás a kertben,tanácskérés,szép tájak növényei,nyaraláskor lefényképezett pálmák,leanderek,rózsák,fenyők,vagy ha csak meg akarod mutatni a kedvenc virágodat,a kedvenc kutyádat ,macskádat ,akármit!!!!mindenkit várunk,itt nincs OFF téma:)
na ő az egyik menhelyes tacsi.épp fölébredt,le akartam kapni,ahogy lapositja a zebrafű bokrot.az egyetlen növényt amit nem szeretek a kertemben.majd holnap készitek róla kevésbé kómás képet is,nagyon szép kis pofija van a másik meg ugyanilyen .testvérek.
Nem hallottál még a hírhedett fekete pécsi vértacskókról??
Na jó, az még nem biztos azért, hogy átharapják a torkotokat.. : ))
Viszont a tacsi elég temperamentumos szokott lenni, valamint szakmáját tekintve kotorékeb - az ilyen meg gyakran van megáldva némi kertészeti vénával.. Ásnak néha, na. De azért persze remélem, hogy a tieitek továbbra is csak a díszfüvet ápolják majd. : )
Szia Brigi! Szépek a liliomjaid. Jó volt gyönyörködni bennük. Az enyémek sajnos már elnyíltak, van róluk néhány kép, elküldöm őket. Úgy nézem, más fajták, mint a Tied.
igy van,ezért lett nekünk kettő.mert igy nem vonyitanak a küszöbön,hogy magányosak.mert amelyik egyedül van főleg ha kölyök,megszokja ,hogy nappal ott vannak vele de éjszaka vonyit mert fél.anyáméké legalábbis ilyen volt.egy törpe spicc.aztán jól el is lett rontva,mert beengedték a házba most aztán már bent is alszik.ne ez az amit én nem engednék meg.van egy csikos zebrafű bokrom.az egyetlen növény a ketben amit ki nem állhatok.na annak a tetjén fekszenek,jó lapos:))a többit mind kiketülik a pici palántákat is hálistennek:)és még mindig csönd van:))
Caterina javasolta annó. De jó, hogy aranyosak! Mióta vannak nálatok? Én is megszoktam, hogy a huskyk nem ugatnak, nem szeretnék ugatós kutyát, ha eljön az ideje. Valamikor arrra gondoltam, nem kell majd többé kutya, de már most tudom, hogy nem bírnám ki, hát készülök rá:-) De ellentétben azzal, hogy régen úgy gondoltam, a kutyáknak párosával kell lenniük, most úgy gondolom, hogy csak egyet szeretnék, akivel sokkal bensőségesebb kapcsolatot tudok majd kialakítani, mintha ketten vannak. De ez már kor és elfoglaltság függvénye, amíg a gazdi fiatal és sok a dolga, addig jobb, ha többen vannak:-)))
sziasztok! elmentünk pécsi menhelyre,2 kis fekete tacsikölyökkel jöttünk vissza.hálistennek nagyon jók,a kert egyben van kajában nem válogatnak és csönd van!ettől féltem legjobban,hogy majd állandó ugatás lesz,de nem csak fekszenek a fa alatt.ha a gyerek kint van futnak utánna mint a mágnes annak meg nagyon tetszik.azt mondták,ha valami miatt meggondoljuk magunkat visszavihetjük.megfürdettem őket szép fényes fekete lett a szőrük,kaptak nyakörvet is meg nevet is.pajti és kajla.azért irom ide mert valaki innen a fórumból ajánlotta,hogy nézzem meg a menhelyen a kutyákat.talán dogfüggő,vagy caterina?nem emlékszem már...később képek majd lesznek róluk :)
Tudod én nagyon szeretem a gyerekeket is, mert olyan őszinték, és megbízhatóak! A képeid nagyon jók! Tetszenek! Nem felejtettem el amit azzel kapcsolatban ígértem, csak sürgős laboratóriumi feladataim vannak, de rövidesen jelentkezem!
Ezek gyönyörűek.Annyira sajnálom,hogy nem tudtam elmenni én is:((Pedig úgy meg voltam indulva,de sajnos nem volt hajlandó senki fuvarozni engem,az én autóm mesternél,kölcsönautóval pedig nem engednek át a határon.
fércmunka mi?:))iszonyat jó képek.egész más.olyan "művészi":))a parade meg a leonardo különösen nagyon tetszik.emlékszem mikor álltunk a leonardo mellett és azt mondtad ezen megvan az összes nyilási fázis.vagy ezt a kriszti mondta?de tényleg jó lett,és hogy kiemeli,hogy fekete a háttér.jöhet még több kép:)nálunk most vihar van.villámlik.küldöm arra tifelétek nálatok ugyis rég esett.amugy ez is lehetne egy murphy törvény,ha jól meglocsolod a kerted a csapi vizzel ami lassan drágább mint az arany,akkor tuti hogy közvetlenül utánna jön egy kiadós eső.
Ottó, ez igazi, felejthetetlen élmény volt számunkra! Nagyon köszönjük a kalauzolást, tényleg olyanok lehettünk mint a gyerekek, de ennyi rózsát egy helyen...:)
A vasárnap a szőregi rózsaföldeken szerzett enyhe napszúrásomból kigyógyulva most kerültem először gépközelbe. Anikó már leleplezte hétköznapi nevemet, Én vagyok az emlegetett Ottó, aki csak azért bújt a fellengzős Rózsalovag mögé, mert a feleségem a Szőregi Rózsahölgyek Rendjének az egyik vezető egyénisége, és egy Rózsahölgynek, csak egy Rózsalovag lehet a férje. Számomra is nagy élmény volt Anikóékkal és a Márkusokkal találkozni, és nézni ahogy fürödtek abban amit láttak! Olyanok voltak a fényképezőgépeikkel mint a westren fimekben a cowboyok, csak lőttek, lőttek ... :-)
A konténeres rózsák egyébként szinte egy szálig elfogytak vasárnap estig, és láthatóan elgondolkodva, az ÁFÉSZ elnöke csak annyit mondott, hogy erre azért nem számított!
Volt még egy személyiség, aki nagyon megragadott, Géczi János. Ő már több könyvet írt a rózsa kultúrtörténetéről, és ugyanolyan boldogan fürdött a rózsák látványában, mint Anikó vagy Péter! Akit érdekel a téma keresse az Allah rózsái, illetve a két legfrissebb könyvét A rózsa és jelképei sorozat első két tagját, amely az antik mediterrán terület illetve a középkori európát dolgozza fel!