Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2002.06.24 0 0 1777
Újra olvasom az AZ-t. anno imádtam...
láttátok filmen???? honnan lehetne megszerezni? én egyszer láttam valamelyiknémeten hogy adják, magyaron sose fog?
kiváncsi lennék... sok mindenre

azt irja a könyven többször is hogy Kossuth köz, ilyen tényleg van amerikában? vagy honnan találta ki? vagy csak a fordító agyszüleménye?

Dohi Creative Commons License 2002.06.22 0 0 1776
hali!

tom: a storm csak amerikaban jott ki konyvalakban, ott is csak mint forgatokonyv, nem regeny. olvasas elott en csak a langoliereket lattam, tetszett (most is tetszik), de jo ideig nem tudtam nekikezdeni az olvasasanak az emlekek miatt :)

bone: gratula! csakhogyvegremar! ;) remelem, szorgalmasan jegyzetelsz minden finomsagot az skhq-nak ;)

tomcooper Creative Commons License 2002.06.22 0 0 1775
Ugye-ugye?
Előzmény: -boneheaD- (1774)
-boneheaD- Creative Commons License 2002.06.22 0 0 1774
Még be se jelentettem hogy a héten elkezdtem a Christinet :)))
Tök jÓ!!
tomcooper Creative Commons License 2002.06.21 0 0 1773
Gary Sinise netán vagy Rob Lowe? Ha Sinise, ő volt a rosszfiú a Mel Gibson-féle Váltságdíjban(Ransom). Így ösmerős? Mondom, én csak tippelek, mert anno direkt nem néztem meg a filmet, hátha megjelenik könyvben. Csak két King-művet láttam előbb filmen, aztán olvastam el: Az (kib.sz.tt király filmen, csak Pók Pierre lett elb.szv., de hát ILM nem volt kéznél, megbocsájtunk :) ), meg a Storm of the Century, de úgy t'om még nem jelent meg könyben. Javítsatok ki, ha tévedek.
Előzmény: Törölt nick (1772)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.21 0 0 1772
már megvolt... a Kölyök??? te csak azt gondolod... olvassál olvassál majd kiderül, hogy is lesz :o)))

emléxem a filmben aki a Szemétládát játszotta színész... láttam már azóta egy párszor persze mindig negativ szerepben, de mindig Szemétláda ugrik be róla... rajta ragadt.

Előzmény: Harvey Porter (1766)
tomcooper Creative Commons License 2002.06.20 0 0 1771
Káromlás, te barom!
tomcooper Creative Commons License 2002.06.20 0 0 1770
Én is most olvasom az első kötetet, csak sajna a vizsgák miatt félreraktam ( meg be kell valljam, az Episode 2 miatt...). MICSODA ISTENKÁROLÁS EZ EGY SK TOPICBAN!!! :(((((((
Szerintem király a könyv, és még filmen sem láttam! Az ominózus résznél még nem tartok, úgyhogy nem t'ok hozzáröfögni, csak arra kérlek Benneteket, ne lőjétek mán le a finomságokat a könyvből! Előre is köszi! :) KING RULEZ!!!
Dohi Creative Commons License 2002.06.20 0 0 1769
egye fene, elnezem ;) jo olvasast! nekem is kene... itt tornyosul eloszor is egy rakas novella, elottem a nyari szunet, ugyhogy hajra! :)
Előzmény: zsanna (1768)
zsanna Creative Commons License 2002.06.20 0 0 1768
Én pont most olvasom, az első kötet végén járok.
Hogy őszinte legyek, eddig az a benyomásom, hogy ez a könyv nem fog nálam a toplistára kerülni.
Ezt a Szemétláda Ember - Kölyök részt majd mégegyszer elolvasom, mert rám sajnos nem tett ennyire mély benyomást.
Dohi! Bevallom, egyenlőre csak a Végítélet kötetet néztem meg, mert most olvasok :-)))))) Csak úgy böngészgetni a honlapon még nem volt időm, de majd erre is sort kerítek.
leos carax cornelius Creative Commons License 2002.06.20 0 0 1767
ha meg lehetne venni úgy hogy csak azt a 20 oldalt, meg is venném simán, én lennék az első
Harvey Porter Creative Commons License 2002.06.20 0 0 1766
Végítéletet olvasta valaki? Van benne a Szemétláda Ember, aki tiszta gyagyás, de nem is tiszta gyagyás, hanem egy pszichopata, de a legrosszabb fajtából, mellékesen piromán is, helyesebben főleg piromán, és mindent felgyújt, amit csak ér, egy egész olajtároló komplexumot is, meg minden, és azt hinnéd, hogy ennél gyagyásabb ember nincs is az egész földkerekségen, de a könyveben legalábbis semmiképpen, ÉS akkor a Szemétláda Ember találkozik a Kölyökkel.

Bázz, hát ez beszarás, a Kölyök még a Szemétláda Embernél is rosszabb, pedig ezt eddig teljességgel elképzelhetetlennek tartottad, sokkal rosszabb, és az a 20-30 oldal, amíg együtt szerepelnek, hát igen, az az irodalomtörténet egyik csúcspontja.

Bázz, ha mindenki így tudna írni...

Dohi Creative Commons License 2002.06.19 0 0 1765
koszi szepen! :) talaltal valami erdekeset?
Előzmény: zsanna (1764)
zsanna Creative Commons License 2002.06.19 0 0 1764
Ügyes vagy! Gratula!
Előzmény: Dohi (1763)
Dohi Creative Commons License 2002.06.19 0 0 1763
hali!

FRISSULT AZ SKHQ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

eh, sorry, de hot boldog vagyok :)

Vaskalap kartárs Creative Commons License 2002.06.19 0 0 1762
Az Atlantisz gyermekeit még nem olvastam, de majd pótolom.
Előzmény: Daoldin (1761)
Daoldin Creative Commons License 2002.06.19 0 0 1761
William Goldin Legyek Urájára az Atlantisz gyermekeiben utal, legtöbbször.
Előzmény: Vaskalap kartárs (1760)
Vaskalap kartárs Creative Commons License 2002.06.19 0 0 1760
Stephen King és a rá ható írók.

Első helyen kell megemlíteni E. A. Poe-t, akinek a "Vörös halál álarca" c. novellája ihlette szerintem Kinget a Ragyogás írására (többször idézi is Poe-t), ráadásul King és Poe alkoholizmusa kedvencünk fejében szerintem valahol össze is kapcsolódik, mintegy rokonságot érezhet vele. De ez lehet, hogy csak az én belemagyarázásom.

H. P. Lovecraft
Egyik kedvenc King novellám a Crouch End, egyértelmű tisztelgés Lovecraft munkássága előtt. "HATVANAN VESZTEK ODA A FÖLD ALATTI SZÖRNYŰSÉGBEN" Van még más is, amit itt a topicon írt valaki, de azt én még nem olvastam.

J. R. R. Tolkien
A Talizmánban van hivatkozás rá is. Valóban kicsit hasonlít Jack vándorlása és ezzel egyidőben a "valami" megszerzése a Gyűrűk urának történetére.

William Golding
Nem tudom melyik regényében, vagy talán többen is sűrűn hivatkozik rá, pontosabban a Legyek Urára.

Mark Twain, Dickinson
Rájuk is gyakran hivatkozik.

Előzmény: -boneheaD- (1747)
tomcooper Creative Commons License 2002.06.17 0 0 1759
A Carrie és a Boszorkánylány nekem is megvan!
Előzmény: Törölt nick (1758)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.17 0 0 1758
igen jól nekem is megvan a Mágus, A szem és persze a Sárkány szeme is :o)) ugyanigy a Carrie és a Boszorkánylány is.
Előzmény: tomcooper (1757)
tomcooper Creative Commons License 2002.06.16 0 0 1757
Mágus? Az melyik könyve? Itt ülök a könyvespócom előtt, de sze'ntem nincs ilyen könyve, hacsak vmi újabb kiadásod van, és máshogy fordították. Azt tudom, hogy A sárkány szemét kiadták A szem néven. De hallga csak!! Most jut eszembe, a Mágus uennek a könyvnek a 3. kiadása! Ugye, jól emlékszem?
Előzmény: Steffi21 (1754)
tomcooper Creative Commons License 2002.06.16 0 0 1756
:)
Előzmény: Dohi (1753)
Barbonca Creative Commons License 2002.06.16 0 0 1755
Sziasztok!
Az én kedvencem az állattemető, már 4szer olvastam...utána a christine, aztán megvan a napkutya,ami meg túl rövid, a két rose is egész jó, de nincs benne annyira kaszabolós rész (vagy rosszul emlékszem??), ja és egyik kedvencem még a borzalmak városa...mmm...viszont sajnos nem volt még erőm ahhoz, hogy a tóparti kísérteteket elolvassam...szarul kezdődik...
Steffi21 Creative Commons License 2002.06.16 0 0 1754
Imádom Kinget én is. A Christine-t csak most fogom olvasni, de már láttam filmen (sajnos). A kedvencem a Mágus, és a Rémkoppantók, de még sorolni lehetne!!
Dohi Creative Commons License 2002.06.15 0 0 1753
hali!

udv a topicban! vegre meg valaki, aki eredeti cimeket hasznal! ;)

Előzmény: tomcooper (1752)
tomcooper Creative Commons License 2002.06.15 0 0 1752
Hali Mindenkinek! A topic címéhez igazodva: 'Salem's Lot, Pet sematary, Misery, Christine, It, The shining, Cujo, The dead zone, Silver bullet és a többi. Akár az összeset fel lehetne sorolni, igaz a Mo.-on megjelentek közül 4-5-öt még nem olvastam. Most gyűröm a Stand-et.Eddig jó és szerencsére még filmen sem láttam. Na pá!
xhris Creative Commons License 2002.06.15 0 0 1751
Hát nemtom, én Lovecrafttól nem estem hasra. Leírás helyett csak jelzőket használ. Olyan mintha egy rendes horror után az ember megnézi az Ideglelést. Pont a lényeg hiányzik belőle. Kingnél meg szinte a szemem előtt látom a jeleneteket.
Előzmény: -boneheaD- (1747)
Dohi Creative Commons License 2002.06.14 0 0 1750
hali!

gabriel: szerintem a teli hold csak szukits, az animus nem adta ki. anno paperback szukits konyvekkent, majd nagyalaku hardcover, szinten szukits. egyebkent nem etvagy kerdese, csak tobb irot kedvelek, es mivel az utobbi fel evben nem igazan volt idom olvasni, osszegyult (es ahhoz mit szolsz, hogy a wanted listamon kb. tovabbi 70 konyv szerepel, amiket szepen ossze kene vadaszni antikvariumbol? :)) a boritok kerdese szerintem abszolut vegyes, de sokszor jobb a magyar. ja, es az al pacino filmnek nincs koze kinghez - megirtak az official site-on is, meg talan a hq-n is megemlitettem :)

bone: hia magyarul csak videon, es elvileg ki kellett jonnie tavaly decemberben, de allitolag azota sem elerheto...

Gabriel.jr Creative Commons License 2002.06.14 0 0 1749
Csak ugy fejembe jutott valami. Nagyon reklamozzak most az uj Al Pacino filmet, az Insomnia-t . SK is van egy Insomnia cimu muve - ha jol emlekszem. Van koze a kettonek egymashoz? Igaz, valoszinuleg nincs. Akkor biztos megemlitenek az elozetesben is.
Gabriel.jr Creative Commons License 2002.06.14 0 0 1748
folyt...

No, egy picit el kellett mennem. Csak azt akartam meg ezzel kapcsolatban irni, hogy a forumok temamegjeloleset egyfajta iranymutataskent kell szerintem ertelmezni. Amolyan "reklam" elsosorban az elsokent beteroknek, hogy: Igen, itt olyan emberek beszelgetnek akik szeretik Stephen King irasait, szeretik a Norveg fjordokat, mar alig varjak a Matrix masodik reszet, stb, stb...

O(U)FF beszeltem :)

Előzmény: Gabriel.jr (1746)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!