Télleg lesz, ebben viszont segítséget kérek. Az MMH ad rá pénzt, számlát kell vinni róla. Legvégső esetben ott a Tescoban is bevásárolhatunk a tali előtt.
A multkor is az volt, mi fiuk rohangaltunk egyik kocsitol a masikig, "szakmai" besztelgettunk, addig a lanyok egymas kozott elvoltak teljesen.
Azon csodalkoztam egy picit, hogy az en baratnomnek sokkal jobban teccett Fieldtracer sarga csodaja, mint barmelyik MX-5... Meg voltam rola gyozodve, hogy azok fognak tetszeni Neki :))
Ki is jelentette, hogy Neki olyan kell. RX-7 yellow mica :))
A kaja-pia kurvajo hir!!!!
Frankon lesz eleg elelmiszer telleg??
Jó hír! A Mazda Motor Hungary is támogatja a találkozónkat, szóval tudnánk vinni szendvicseket, üditőket a tett helyszinére! Szóval lesz kaja is, nem kell éhezni, szomjazni! :))
Időpont : Május 25 Helyszín : Találkozás BP-en (10h) vagy egyenesen Csákvár (kb 11-12h) (szabadon választott)
A konvoj indulhatna a Budaörsi Tesco parkolójából (szemben állva vele a bal oldalon mindig üres a placc)
kozo05: Én csak azt tudom mondani, ami az autómnál történt. Egy barátomé volt ez az autó. Amikor még nála volt, és volt benne úgy 350ezer km, nekiállt csattogni egy vagy két hidrotőke, ez a szerelő annyit csinált, hogy az egyik végén lévőket - ahol állítólag kevesebb olaj éri őket - kicserélte középsőkkel, utána elment vagy 100ezret megint csattogás nélkül.. persze ezek nem végleges megoldások, csak átmenetileg jöhetnek be. Meg lehet próbálkozni vele, aztán vagy bejön vagy nem :)
Azóta másik motor van benne, de ebben is elkezd néha az egyik csattogni, valószínű, hogy hasonló műtéten fog átesni.
Ennek a srácnak volt egy Subaru-ja is régebben, na annál tényleg az volt a helyzet, hogy hiába cserélt ki egyet, nem sokára jött a következő is... Ennél a Mazdánál valahogy nem..
SzaboZe szolt a csakvari talirol. Elvileg en is ott leszek, csak az oldalbordam nem fogadta a hirt kitoro lelkesedessel. Nincs oda az autokert. :)
Egyszoval ha talalok neki is valami jo programot, akkor ott leszek.
A legkozelebbi tali lehetne Budapesten egy hetkoznap este, nemi Schlossgold tarsasagaban. :)
alomhajos, mindenben olyan a kocsim amilyennek akarod, kiveve hogy 89es es 220 van benne:)
pigmy> nem tudom, hogy el akarom-e adni. tegnap a haverok meggyoztek hogy jo kocsit nem szabad eladni. asszony pedig aszongya lakast marpedig kell venni. haccoval igy allunk:)
Üdv Pigmy.
A tapasztalatom az, hogy sajnos nem lehet kiszürni melyik rossz. Ha mégis az sem segit ugyanis két hét múlva újra kopogott a következö.
Általában egyszerre öregednek ezek a dolgok.
A szerelöim szerint (többnél is jártam) a csúnya hangon kivül igazán más nem károsodik a kopogás miatt, mert ezek a hidrotökék nem tudnak megfeszülni. Amúgy ha tuti lenne, hogy 5-6 db. rossz én sem sajnáltam volna lét a motorra.
Végül is Ö a kedvencem. -.:))
Az olajra visszatérve csak jo minöségü fél szintetikus olajat használtam. Más baja nincs is az autonak.
Időpont : Május 25 Helyszín : Találkozás BP-en (10h) vagy egyenesen Csákvár (kb 11-12h) (szabadon választott)
A konvoj indulhatna a Budaörsi Tesco parkolójából (szemben állva vele a bal oldalon mindig üres a placc)
Köszönöm szépen az ajánlatodat, korrekt, de már széles ismerettségi- ill. ismerősök autókereskedői körében széthintettem, hogy mit szeretnék és inkább kivárok.
Mindenképp 90 után gyártott, max 150.000 km., öt ajtós, 2000-es benzines, nem fehér vagy fekete, klímás+egyéb extrás 626-ost keresek olyan tulajtól aki vigyázott rá.
Tudom, hogy eléggé "fehér holló" jellegűek az igényeim, ennek ellenére nem vagyok kocsimániás. Ez az egyetlen modell a kocsigyártás történelmében, amely igazán tetszik s talán jobban megértesz, ha elárulom, hogy azt tervezem, hogy veteránautót "nevelek" belőle. :o)
kozo05
erdekelnek a tapasztalataid, mert nalam is gyanus a dolog, de valahogy nincs szivem mindet kicsereltetni. ha elsore megmndja melyik en nem sajnalom ra a 20rongyot:)
szoval a tapasztalataidra vevo vagyok.
kozo05: az en szerelom ugy szokta megkeresni, melyik csattog (ha csak egy vagy ketto), hogy stetoszkoppal meghallgatja a motort... :) Akkor van ra esely, hogy csak egy-kettot kell kicserelni. Amugy csattoghat allitolag vacak olaj miatt is, lehet, hogy elmulik egy ido utan, ha lecsereled.
Köszi de ezeken már túl vagyok.
Voltam a Reitter F. utcába minden boltba
Nipparts, Mazdaprofi, stb. mindenhol 19e.
Az Unix 5600 körül tudott volna de csak 30 mm átmérővel. Én sem tudtam, hogy ez ennyire specko.
A bontóban sem tudtak segiteni. Mellesleg ha kitudnám cserélni, olyat szeretnék ami még nem futott x ezer kilométert.
Uhh, 19500? Enyimbe is olyan kell. unixtrade.hu-n lattam utangyartottban, bar az atmerojet nemtom. A Nipparts-ot erdemes esetleg felhivni, japan beszallitoktol szerzik a cuccokat. Bent vannak a telefonkonyvben.
Üdv mindenkinek a forumon.
Elnézést, hogy igy ismeretlenül belevágok a társalgásotok közepébe, ti komoly Mazdásoknak tüntök talán tudtok segiteni.Egy 1988 626 coupe 1998 ccm DOHC 16v mazdáról van szó és hidrotökét keresek. A gyári darabja 19.500.- Utángyártott nincs aminek a külsö átméröje 33 mm lenne.
Hol találhatok olcsobban ilyet.
köszi
kozo05