Sziasztok!
Ezt a topikot azért hoztuk létre,hogy legyen egy hely ahol minden témáról lehet beszélni,akár kerti növény akár szobai,kerti tó,növények kártevői,barkácsolás a kertben,tanácskérés,szép tájak növényei,nyaraláskor lefényképezett pálmák,leanderek,rózsák,fenyők,vagy ha csak meg akarod mutatni a kedvenc virágodat,a kedvenc kutyádat ,macskádat ,akármit!!!!mindenkit várunk,itt nincs OFF téma:)
andanda,brigi!képzeljétek a férjem 4500 ft nak megfelelő eurot fizetett érte és azt mondták neki azért ilyen drága mert ez eredeti david austin!!!a piszkok osztrákok...már nemis tudom mit mondjak.a virágnak örülök,de miért kell az embert átverni??
Brigiiiii!!!! Végre! Én már nem tudom, melyik topicon, de kérdeztem tőled a hemerocallisokkal kapcs-ban, hogy: tudod, van az a narancssárga fajta, ami a legelterjedtebb. A narancsszínt nem kedvelem, de a levelei ennek a fajtának különlegesen szépek, mert kicsit sárgászöldek és ívesen hajlanak. A kérdésem az lenne, hogy a többi színű sásliliomnak is így néz ki a levele? Mármint kifejlett, idősebb korában? Mert nekem a levél szépsége is fontos lenne!!! Ha már válaszoltál máshol, akkor elnézést, kicsit el vagyok (na jó, nagyon) maradva az olvasással, és a takarítással is. Ma majdnem felbuktam a hálószobában egy akkora porcicában, mint egy teniszlabda...:-)))))
Figyu, hát ez csúcs! Hogy egy férfi ki tudja választani az angol rózsát a kommerszek közül (kedves topicon lévő férfiak, ti természetesen messzemenően kivételek vagytok!!!) - ez igen. Az átlag szerintem a káposztát sem tudja megkülönböztetni a rózsától... Tartsd meg ezt a férjet!
Csodaszép! Gratula hozzá! Finom illata van és telt formás virága. A színét nehéz meghatározni, mert erőssen változik a nyílás alatt. Narancsos-barackosból megy erős rózsaszínbe. .... ja és egy kis kijavítás. Ő nem angol rózsa csak angol formájú telt rózsa. Tantau cég nemesítette. :o))
a rózsák fórumban meséltem, hogy én is vettem Kengyelen egy Augusta Luise-t, fényképet is tettem fel róla. Nekem nagyon tetszik a virága, de mivel egy hete ültettem még csak el, sokat nem tudok róla mesélni.
.. nos ami az ötletet illeti... A Claire Austin-t semmi esetre sem hagynám ki. Ígáretesnek tűnik, hisz fehér angol rózsából nincs sok és elég régiek ami van is. Betegesek és hamar elveszítik a formájukat, lehullajtják levelüket. Illat szinten sem valami kimagaslóak (kivéve a Fair Bianca-t). Ha mindaz amit a weboldalon írnak rólla, hogy kíváló minősítést kapott az újravirágzására, hogy erős az illata (mirha, édes-rét, vanília és napraforgó keveréke), erős robosztus növény. A nevesítésével áttörést értek el, ezért is adta Austin bácsi a lánya nevét a rózsának. Szóval ő biztos nem hiányozhat a kertemből. :o)))
Port Sunlight - szintén ígéretes. Szín alapján a Pat Austin utódja lehet. A virág formája tömöttebb, illata erős és ami még kiemelkedő, hogy nagyon ellenálló a betegségekkel szemben. Erős, gyors növekedésű rózsának írják, aki akár 150-180 magasságra is nőhet.
Princess Alexandra of Kent - Tudom sok más rózsaszín rózsa van már. És sokan gondolhatják, hogy ez is egy a sok közül. Mégis én ígéretesnek tartom... hogy miért?! Kiemelkedő a rózsa fejének a mérete, a virágja csodaszép tömött és erőssen illatos. Tippem szerint sokáig tartja a szirmait, de ez csak tipp... A színe csodaszép, egyöntetűen, meleg-rózsaszín. Illata erős tea rózsa illatú, érdekes módon citrusos egy kicsi feketeribizlivel....
Brigi! Azután a lista után, amit feltettél nem is feltételeztem, hogy egyszerűen tudnál választani! Azért írjál mert 1-2 fajtát az újakból is be lehet tenni. Tudod ez olyan mint a számítógép beszerzése. Akinek még nem volt gépe nem kell, hogy a 486-ossal és a DOS-szal kezdjen! Adj ötletet!
Sajnos velem nem járnátok jól, mert a keresett régebbi, bevált fajták már megtalálhatóak a kertemben. Engem inkább az újabb nemesítésűek érdekelnének... :o((
nos....én is kimentek minden élőlényt mindenhonnan.a darazsat is,de őt csak azért hogy ne szenvedjen.viszont utánna agyontaposom.a szúnyog és a darázs ők ketten személyes ellenségeim.a darázsnak csak 1 fajtája a csikos sárga fekete én kecskedarázsnak ismerem nagyon agressziv.a gyereket is megcsipték meg engem is többször.nagyon fájdalmas bedagad mint állat.
Bár, ha jól meggondolom, az, hogy mi tudja felkelteni az ember érdeklődését, az nagyban függ a tanár (vagy bármely ismeretátadó személy) egyéniségétől, karizmájától. Mikor a Műegyetemen dolgoztam, és diplomamunkákat, meg szakcikkeket gépeltem, pl. volt egy tribológiával kapcs. szakdolgozat, akkor egy ideig kívülről fújtam a gépjármű fődarabjait, pedig a fizikával köszönő viszonyban sem vagyok. Vagy: apukám nagyon érdekesen el tudta magyarázni különböző gépek működését, és közben rajzolt. Vagy az említett Öveges professzor. Szóval tényleg nagyon sok függ attól, hogy sikerül-e felkelteni az érdeklődést.
Attila, akkor megnyugodtam, hogy nem csak én vagyok egyedül ezzel a "valahogy kibírjuk"-kal. Nem vagyok oda a vízért, na! Mit csináljak? A látvány az O.K., de nem vagyok én hal, hogy fürödjek meg úszkáljak.
Tudod, bruncsi én akkor megyek nyaralni, ha a család a fenekem alá pakol egy kiló dinamitot, és szabályosan kirobbant itthonról. Szerettek itthon lenni. De már egy ideje rájöttem, hogy itthon nem tudok pihenni, mert akárhová nézek, mindig azt látom, hogy mit nem végeztem el. Szóval, meggyőztem magam, hogy kell a környezetváltozás.
Pár éve voltunk ugyancsak Horvátországban, de az önellátós volt. Szeretek én főzni, nincs azzal baj, de amikor mindennap kell főznöd, és egy hétig eléd rakják a kaját... Háát, az valami isteni kényeztetés!!!!
OFF: Háát, teljesen egy húron pendülünk!!!!!!!!!!!! Ez a filozófiám nékem is. Te, azért ha majd krokodilt kell majd mentenünk, akkor előtte konzultáljunk!!! A normálisságról pedig mindig az a vicc jut eszembe, amikor a hapsi megy szembe az egyirányú utcában. És bemondja a rádió, hogy egy őrült idióta szembemegy a forgalommal. A hapsi dörmögi az orra alatt hitetlenkedve: "Egy (idióta)? Száz!" Tehát szerintem az abnormalitás viszonylagos fogalom. Az is közhely, hogy a zsenit csak egy hajszál választja el az őrülttől.
Erről lehetne egy jó kis filozofálgatást indítani, kíváncsi volnék pl. 1001 véleményére is.