Keresés

Részletes keresés

rágica Creative Commons License 2006.06.09 0 0 1889
Na most már lehet, hogy teszek 1 próbát!
Előzmény: Törölt nick (1888)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.09 0 0 1888
Keszthely1-nek van 20éves citromfája+egy rozsdás vas van a földben. Ha nála eddig működött a dolog...
Előzmény: rágica (1885)
rágica Creative Commons License 2006.06.09 0 0 1887
Aha! Ez egész jól hangzik! Köszönöm!
Esetleg a neve?
Előzmény: Taxus (1886)
Taxus Creative Commons License 2006.06.09 0 0 1886
Én vas levéltrágyát vettem egy gazdaboltban, ezt nem lehet annyira eltolni, túladagolni, rá van írva az adagolás és rá kell a levélzetre locsolni, permetezni.
Előzmény: rágica (1883)
rágica Creative Commons License 2006.06.09 0 0 1885
Épp nemrégen tárgyalták valahol, ahol valaki azt írta, hogy így nem tudja a növény hasznosítani.
Most akkor igen, vagy nem?
Előzmény: Törölt nick (1884)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.09 0 0 1884
Rakj bele egy rozsdás vasat
Előzmény: rágica (1883)
rágica Creative Commons License 2006.06.09 0 0 1883
Itt is megkérdezem, hogy a vashiányos növényeimen hogyan segíthetnék? A vasgálicos oldatot olcsóbbnak és hatékonyabbnak gondolom, mint a Substral+vasat. Csak azt nem tudom mennyit tegyek 1 kannába? Ti hogy szoktátok ezt megoldani?
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.09 0 0 1882

Én is remélem, azért várok még,ha még le is száradnak a leveli, bizom benne, hogy helyrejön mind a kettő. Majd beszámolok a fejleményekről.

Előzmény: Keszthely1 (1880)
Taxus Creative Commons License 2006.06.09 0 0 1881

Hhát nem tudom, nincs tapasztalatom, az biztos, hogy Pesten a Füvészkertben sok év ota megmarad, simán gyékénytakarással, hatalmas telep őszre 3 m-nél is nagyobb lesz, de ott nagyon védett helyen van.

Zombán is megmarad Rappaiéknál és még itt-ott hallottam néhány példányról.

Nem tudom az enyém miért pont idén halt ki, annyival nem volt hidegebb a télen, lehet hogy a sok csapadék, vagy túl sokáig volt hideg és nagyon átfagyott a föld, azért védett helyen érdemes próbálkozni vele.

Előzmény: Törölt nick (1879)
Keszthely1 Creative Commons License 2006.06.09 0 0 1880

Van  még belőle  ha kell. Nem értem mitörténhetett vele .

Remélenm helyre jön.

Mikor jársz pesten?

Előzmény: Törölt nick (1877)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.09 0 0 1879
akkor viszont hiába is próbálkozik az ember,nem? egyszer ugyis jön egy keményebb tél és akkor viszlát... 
Előzmény: Taxus (1878)
Taxus Creative Commons License 2006.06.09 0 0 1878
3 évet 2 telet kibírt, első télen teljesen tövig elfagyott, de gyökérről újrahajtott májusban, 2. télen a legvastagabb törzs kibírta és április végén hajtani kezdett, bár elég nehezen tért magához. Idén még semmi, kirohadt, túl hideg, túl nedves volt a tél, pedig nagyon takartam.
Előzmény: Törölt nick (1876)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.09 0 0 1877

Keszthely1: A 3 citromból 2-nek leszáradtak a leveli, a 3. teljesen ép. Ez normális,helyre fognak jönni? Óvatosan ültettem el őket,ugyhogy nem tudom miért történik ez!

Törölt nick Creative Commons License 2006.06.09 0 0 1876
Meddig bírta kint?
Előzmény: Taxus (1875)
Taxus Creative Commons License 2006.06.09 0 0 1875

Dehogy nincs 3 féle banánom is van:

Musa banjoo,

Musa itinerans

Musa ?? (nem tudom a faj nevét, valamilyen kisebb növésű díszváltozat, valaki vette egy virágboltban és kaptam belőle egy sarjat)

A képen Musa banjoo - azaz japán banán, a kertben tavaly szept. végén.

Sajnos az idei hosszú hideg telet nem bírta kifagyott, de már ültettem helyette újat.

Normális általános tápot adok nekik, levelüket Wuxal levéltrágyával locsolgatom időnként.

Musa banjoo
Előzmény: Barbex (1871)
inasbb Creative Commons License 2006.06.08 0 0 1874
Jó-jó, köszönöm. Majd egyszer csinálok egy fotót róla...
Előzmény: csabaje (1867)
csabaje Creative Commons License 2006.06.08 0 0 1873
Nem hiszem, hogy lenne ilyen tápoldat (nem vagyunk banánköztársaság), de bármilyen általános tápoldat megfelel neki.
Előzmény: Barbex (1871)
csabaje Creative Commons License 2006.06.08 0 0 1872

Nemcsak takácsatka lehet, hanem vörösatka is. Ezek száraz levegőn támadnak, ha a növény legyengült. Segít a növény leöblítése, ha nem tűnik betegnek ez elég is de ha nagyon eldurvult a helyzet, akkor permetezni kell, a gazdaboltokban tudnak ajánlani vmit.

A citrusföld természetesen megfelel neki.

Előzmény: Barbex (1870)
Barbex Creative Commons License 2006.06.08 0 0 1871

Banánfája nincsen itt senkinek sem???

Nagyon érdekelne, hogy van- e forgalomban valami kifejezetten banánfáknak kifejlesztett tápoldat kis hazánkban??? Tud valaki segíteni?

Barbex Creative Commons License 2006.06.08 0 0 1870

Sziasztok!

A takácsatkákra már én is gyanakodtam, mert találtam olyan pókháló szerű izéket is a levelek között... Akkor mit kell tennem? Valami vegyszer, vagy káliszappan, vagy mit javasoltok? Esetleg az nem használna, ha lezuhanyoztatnám a citromfát? Nem hiszem, hogy nagy gondja lenne, lehet hogy az ilyen "soft" módszerek is segítenének, nem???

Nemrég vettem egy könyvet, az a címe, hogy Citruskert teraszon, balkonon. 2 ezer Ft volt, de egy határ szart sem ér... Mindenről csak általánosságban ír, semmi konkrétumot, pedig direkt a citromfához vettem...

A citromfámat a Compo által forgalmazott citrusföldbe szándékozom átültetni, az biztos jó hozzá, nem?

Köszönöm az infot, hogy valóban egy évig érik a citrom, na látjátok, ezt sem írta az a méregdrága citruskönyvecske...

Előzmény: csabaje (1866)
csabaje Creative Commons License 2006.06.08 0 0 1869

Köszi az infot! Napos helyen tartsd (nyáron semmiképp se szobában, hanem erkélyen, teraszon, kertben!), lágy vízzel (esővíz) öntözd rendszeresen, de mérsékelten (ne legyen túl száraz, de pangóvíz se legyen az alátétjében). Ha átülteted savanyú földet (azt, amelyiket rhododendronokhoz, begóniákhoz, páfrányhoz, szobafenyőhöz is javasolják) vegyél neki. A citrustáp elég, de pontosan tarsd be az adagolást, mert ha sokkal többet adsz neki, akkor kidöglik.

Teleltetni napos (ablak mellett), hűvös, fagymentes helyen kell. 

Előzmény: xukac (1858)
csabaje Creative Commons License 2006.06.08 0 0 1868
Vagy megnézheted a spéci citrustápok összetételét is. Bár nincs sok különbség a többi növényhez képest, csak picit más az N:P:K arány, és a citrusoknak 2-szer annyi vasat szokás adni, mint általában.
Előzmény: inasbb (1857)
csabaje Creative Commons License 2006.06.08 0 0 1867
De ritkítani kell, de még várhatsz vele, mert ha lassan is, potyogtat magától. Várd meg, míg babnyi nagyságot elérik, akkor ritkítsd csak!
Előzmény: inasbb (1857)
csabaje Creative Commons License 2006.06.08 0 0 1866
Lehet, hogy atkák, de látatlanban neház megmondani.
Előzmény: Barbex (1862)
csabaje Creative Commons License 2006.06.08 0 0 1865
És igen, zöld citromokkal telel át.
csabaje Creative Commons License 2006.06.08 0 0 1864
Nálunk is kerek egy év alatt.
Előzmény: Barbex (1860)
bombaba Creative Commons License 2006.06.08 0 0 1863
Nyugodj meg, ez 100 %. Bárhol olvasol a citromról, mindenhol irják, hogy folyamatosan virágzik és egyszerre van rajta virág, meg termés. A folyamatos nálam úgy működik, hogy évente kb 3 hullámban virágzik, azaz 3 generációnyi citrom van különböző fejlettségi állapotban rajta.
Előzmény: Barbex (1862)
Barbex Creative Commons License 2006.06.07 0 0 1862

Oh, szóval 1 év alatt fejlődik ki a termés??? Ez meglepő... Tehát jövő ilyenkorra lesz belőle citrom??? Dehát addig még át is kell telelnie... Nem úgy hallottam, hogy a citromok termésekkel együtt telelnek... Vagy mégis? Ez 100%????

Ha tud valaki, légyszi, segítsen nekem, mert ma észrevettem egy- két kóros elváltozást a citromfámon :( Az egyik levele lehullott, és nézzétek meg, hogy milyen, csatolom... :( Mitől lehet ez? A leveleken nincsen semmi, egyiken sem, mindet átnéztem. Semmi kártevőt nem fedeztem fel. Pedig ez a levél valami olyasmire vall. Egy virágján viszont találtam vagy 4- 5 nagyon pici, rózsaszínű, tetvekhez hasonlító állatokat. De nem mozogtak, tök könnyen eltávolítottam onnan őket. De másutt nem voltak, csak ez a 4-5 darab a virágokon. Mi lehet ez? Szerintetek mit tegyek? Nem szeretném, ha az újonnan vett citromfám odalenne :( A földje pedig enyhén penészes lett, ezt is csatolom. Ugye jól selytem, hogy át kell ültetnem? Azt olvastam egy könyvben, hogy nem szabad hagyni kiszáradni a közeget, viszont a pangó vizet is kerülni kell. Na, én pont így csináltam, mégis miért penészesedik a közeg???

Légyszi, ha tud valaki, segítsen nekem! Nagyon megköszönném!!!

A banánpalátnám ma van nálam 2 hete, ez a legfrissebb fotó, csatolom, ez legalább gyönyörű!!! :))

Szép estét mindenkinek!

Barbex

Beteg citruslevélPenészes citrusföldHavasi banán palánta
Előzmény: bombaba (1861)
bombaba Creative Commons License 2006.06.07 0 0 1861
1 év alatt.
Előzmény: Barbex (1860)
Barbex Creative Commons License 2006.06.06 0 0 1860

Azt tudja valaki, hogy a citromfa termése kb. mennyi idő alatt fejlődik ki? Nálam elég lassan megy a dolog, lehet, hogy csak a rossz idő okozza, de még csak ici- pici termés kezdemények vannak csak a rég elhullott virágok helyén... :( Vagy valamit rosszul csinálok??? A citromfám még új, most vettem, így nem tudom, mire számítsak... Tud valaki segíteni?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!