Sziasztok!
Ezt a topikot azért hoztuk létre,hogy legyen egy hely ahol minden témáról lehet beszélni,akár kerti növény akár szobai,kerti tó,növények kártevői,barkácsolás a kertben,tanácskérés,szép tájak növényei,nyaraláskor lefényképezett pálmák,leanderek,rózsák,fenyők,vagy ha csak meg akarod mutatni a kedvenc virágodat,a kedvenc kutyádat ,macskádat ,akármit!!!!mindenkit várunk,itt nincs OFF téma:)
Nem tudom, mennyi loncod van, én fontolgatom, hogy valamennyit ki kellene szedni, mert rengeteg van, és virágzáskor olyan erős illata van, hogy az még sok is. Jó illat, de ilyen töménységben már zavar.
Nekem nagyon bejön az estike, a Phlox, aztán a díszdohányt (Nicotiana alata) ismeritek? Este engedi ki az illatát, mint az estike is, olyan nehéz, parfümös illat.
: ) A mi macskánk, akit minimálmacska korában behajított vki a kertünkbe, Karmezán lett. A legkisebb lányom nevezte el. Merthogy "Van ilyen szó, ugye? És pont illik rá." Na, ilyen nevű macskája aztán biztos nincs másnak.
Nálunk a férjem a "keresztapa". Az összes állatot átkereszteli. A Buksi kutya Bucsok lett, az eredetileg Lucky névre hallgató zsebkandúr Nyipac, a tyúknak már ő adta a Rozi nevet, a hófehér - kettőig-sem-tudok-számolni-kinézetű macskát pedig Matildnak nevezte el. (A kettőig-sem-tudok-számolni azonban nagyon megtévesztő, mert félelmetes egerész. Egyébként a tyúk is az.) A legpikánsabb, hogy a szomszéd kutyáját is átnevezte. Eredetileg Ginának hívták, ami egy farkaskutyának tényleg elég fellengzős név. Na, ő elnevezte Jolánnak. Szomszédok egy ideig még Ginának hívták, később áttértek a Jolánra. Már az egész utca tudja, hogy Jolánnak hívják, mert ha nagyon ugat, rászólnak a járókelők: "Jolán, ne ugass!". :-)
Háát, nehéz választani. Shropshire Lad Hyde Hall, Harlow Carr, The Alnwick Rose, The Generous Gardener, Crocus Rose, William Morris Lady Emma Hamilton Gentle Hermione Summer Song
Az abnormalitás bizony viszonylagos. Sőt, talán senki sem normális egészen, mert hát a normális, az általában az átlagos. És mindenben teljesen átlagos ember nincs is. Vagy ha van, akkor remélem, sosem kell majd vele fél óránál többet eltöltenem.
Másrészt a krokodilokat nem kell kimenteni a medencéből, elég jól úsznak.. : ))