Sziasztok!
Ezt a topikot azért hoztuk létre,hogy legyen egy hely ahol minden témáról lehet beszélni,akár kerti növény akár szobai,kerti tó,növények kártevői,barkácsolás a kertben,tanácskérés,szép tájak növényei,nyaraláskor lefényképezett pálmák,leanderek,rózsák,fenyők,vagy ha csak meg akarod mutatni a kedvenc virágodat,a kedvenc kutyádat ,macskádat ,akármit!!!!mindenkit várunk,itt nincs OFF téma:)
jó éjt neketek,aki tud valamit fukszia szaporitás és télállóság ügyben az riasszon,ugy tudom létezik már fagyálló fajta is.ez vajon a gyakorlatban is igaz?
Nem is olya kicsi az a kert. Az enyém mint a képeken látszik nagyon megosztott, mert keskeny a telkünk. A rózsa tényleg rumba. A hortenziával kapcsolatban ha jól emlékszem beszélgettetek, hogy a talajtól függ a színe. Nekem van egy bordó színű ( most tényleg bordó a színe, de szerinted meddig lesz ilyen? ( még nagyon kicsi)
Sziasztok!Anni0004 vagyok<br>kaptam ajándékba egy kis cserjét cserépben, nevét nem lehet tudni, az elárusító sem tudta. 30 cm-es kis fehértörzsű, láthatólag már törzséről ágakat távolítottak el, sötétzöld, 3-5 cm-es lándzsaalakú levelek, kissé pelyhesek (illatuk nincs), levelek örvösen helyezkednek el, az oldalágak is örvösen nőnek. Félárnyékban cserépben nagyon jól érzi magát, sok rügyet hoz.-Kérlek, segitsetek meghatározni!!-Köszi aki tud segiteni!!!--------<br>
jaj neis mond a hortenziát,olyan kókadt,lehet,hogy az átültetésnél maaradt levegő a gyökerek között?reggel esete öntözöm mégis kókadt.márciusban ültettem át kb 15 éves bokrot.kihajtott nőtt id de most ez a meleg...
a mi telkünk 25*25 m es ezen van a ház a garázs.a többi lényegében kert de lényegében van egy kb 20*6 m es füves rész is ami nem annyira fű mint inkább réti gazok,ugyanis füvesités előtt hozattunk 2 ifa jó humuszos erdei földet,csak mire ideért már valami szántóföldi agyagos sárga izé lett belőle.15 ezerért nem rossz,hogy ősszel áshatjuk fel az egészet és kezdhetjük ujra,ugyanis a fűmagnak ezek a gyomok esélyt sem adtak.
a kerités ellett vannak végik virágok,kb 1 m re a keritéstől,és a terasz és a kocsibeálló között van egy nagyobb kb 3*6-7 m es virágoskert oda kerülnek a kedvenceim.jah az utplsó előtti képen a rózsádat ha nem csal az emlékezetem rumbának hivják.most mérges vagyok.dilis kutyák kikaparták kb 50 szegfűpalántánat és kb 20 lila krizantint.mostmár nemis sajnálom ,hogy visszaadjuk őket.
Kíváncsi lennék mekkora kertekben van nálatok ennyi növény? Nálam mivel mindenevő vagyok mindenből van egy kicsi. Persze még egyik sem az igazi, de próbálkozom.
Sajnos nem ,mert pont ezek piacról kerültek hozzám és nem voltak felcimkézve, egyébként nagyon hálásak szinte folyamatosan virítanak. Küldök még pár vegyes képet, bár most nem sok minden virít.
kutyák holnap reggel utaznak visszafelé:(dominik mindkét keze tiszta hójagos ekcémás.allergia .tele van az egész gyerek pöttyökkel.az eperre is allergiás volt tavasszal.na mindegy,ez most nem sikerült...
Bár nekem a fehér-halványrózsaszín,fehér-h.barack,fehér-h.sárga kombizáció a gyengém a nagyonnagyontelt rózsákból.
Egyszer megkukucskálnám a kerted,mert nagyon érdekel,hogy a harsány színek amiket belekomponáltál itt-ott,mit hozna ki a pasztel-mániámból!
Most pl. tök bántja a szemem a Leonárdó a fehér rózsa mellett.:(
A másik Márkus rendelt nekem egy Austin katalógust.Ott is látszólag rendszertelenül vannak a színek egymáshoz keverve mégsem zavaró.Most csak gondolkodom mit hová kéne,mert eredetileg arra gondoltam színek szerint teszem csoportokba a rózsákat,de most már nemistom...Nem a más növények-rózsa,hanem a rózsa-rózsa kombináció fogott ki rajtam!
Tényleg,ha valakinek van képe olyan mit-mivel akkor tegyen nekem fel légyszí!
Végre újra van kapcsolatom a civilizációval! Mexallott! Köszönöm a listát! Mostmár tényleg befejezem a javaslat elkészítését, csak van egy kis árokásási feladatom is még!