Megjelent a MIO következő GPS "generációja", széles kijelzővel. Találkozott már vele valaki? A véleményeket várom, gyakorlatban hogy vált be, ki hol, mennyiért jutott hozzá, milyen térképek vannak hozzá.
alapvetően meg vagyok vele elégedve, de azért van néhány bosszantó apróság:
(nemtom volt-e már róla szó, csak 50 hsz-t lapoztam vissza)
a térkép bogarászásba és útvonal tervezgetésbe rendkívül durván belerondít a program:
- állandóan, önkényesen visszaállítja a térképet a gps pozícióra és a tervezett útvonal kezdőpontját is önhatalmúlag lecseréli ugyanerre.
ha gyenge a vétel még rosszabb a helyzet:
összevissza imbolyog a térkép, mint egy részeg matróz és mivel úgy érzékeli, hogy mozgásban vagyok az asztalom mellett ülve, elkezd magyarázni, hogy fordulj jobbra, balra, meg fel.
egyedül akkor van nyugi, ha lemegyek a picébe, ahol nincs gps vétel.
magyarul: nincs külön útvonaltervező/térkép üzemmód, csak navigáció.
de ez vajon miért maradt ki?
az alábbi linkeken látható 2 képernyőkép a MioMap főmenüről:
Pedig odaküldtem. :-( Elküldöm mégegyszer, de a zip kiterjesztés átnevezem mio-ra, mert a freemail nem mindig szereti a zip kiterjesztést. Ha megjön, akkor nevezd vissza, majd csomagold ki.
Itt megtalálod mindig a legfrissebb térképeket: http://forum.ppcwarez.org/viewtopic.php?f=38&t=20315 Letöltöd, felrakod a gépedre, aztán élvezed. Előfordulhat az is, hogy berakod az új térképet és azt írja ki, hogy a térkép zárolva van. Ha így történik, akkor azt majd e-mail-en elmondom, hogy mit kell csinálnod, mert az már a warez kategória és a fórum nem arról szól. Mielőtt felrakod az új térképet, előtte mentsd le biztonságképpen a jelenleg fent lévőket, hogy zárolás esetén vissza tudjad rakni. Esetleg olvasgasd ezt az oldalt, mert ez pont e te gépedről szól: http://www.mioc510.fw.hu/ Itt találsz olyat is, ami a megoldja a térkép zárolást is. Sok sikert.
Szia Janimanó!
Köszönöm a választ. Ez jó hír.
Most már csak azt nem tudom, hogy miképpen tudom frissíteni a készülékemben
megtalálható országok térképeit.
Eddig én azt hittem, hogy ez a Mio Map Updater segítségével történik úgy, hogy az UPDATER interneten keresztül megkeresi, a legfrissebb térképeket, majd leellenőrizi, hogy nekem mire van jogosultságom és ezt követően lecseréli azt.
Tehát tévedtem. Van ilyen!
De akkor hogyan tudok térképet frissíteni?
Na, akkor megnyugodtam. Így nekem is jobban tetszik. Én még annyit csináltam, hogy a gombok alól ( akku, hangszóró, stb. ) kivettem a hátteret, csak a repülő és a nagyító alatt hagytam meg. Ezenkívül, mint az előzőekben leírtam, a speedcam jelzést vittem feljebb, de azzal nem értem el azt, amit szerettem volna.
Nincs benne ördöngősség. A data.zip-ben a mio könyvtárban lévő common könyvtárban a POI_cat.bmp-t, a 480_272-es könyvtárban a daylight és a night könyvtárakban lévő POI_cat.bmp és a poi50x50.bmp-ket másoltam át a régiből. Ezenkívűl a gfx könyvtárból a poi26x26_tc.bmp és a poi50x50.bmp-ket és a gfx-en belül a day és a night könyvtárakban lévő poi26x26.bmp-ket.
Először szerintem csak a gfx könyvtáras dolgot csináld meg, lehet, hogy csak az is elég. Én a mio könyvtárral kezdtem, de csak akkor változott már csak át, amikor a gfx könyvtárból másolgattam.
A phi38 féle poik nekem is jobban tetszettek...hogy tudnám azokat visszavarázsolni?Vagy átküldenéd esetleg amiket Te használsz és egy laza útmutatót,hogy hová másoljam?Köszönöm!
Én is így voltam vele, ezért átmásoltam a régieket a megfelelő helyre, így én a régi Poi-kat nézegetem. :-)
Nekem csak egy bajom van az egésszel, hogy amikor kiírja, hogy mennyi a megengedett sebesség, és közben jön egy speedcam, akkor eltűnik a sebességhatár jelző. Először azt hittem, hogy azért, mert pont a helyén jelenik meg a kamera jelzés, de mikor sikerült feljebb varázsolnom a kamera képet, akkor is eltüntette. Most ezzel szenvedek, hátha sikerül megoldani. Sajnos nem vagyok profi ebben a témában, de azért kisérletezek.
Wow, és amit még régebben hiányoltam a mio-ból, ami az igo-ban van, bele került!!! Nevezetesen hogy több pontot is be lehet jelölni egy kis jelölőtűvel (add pin)
Köszönöm Tomahawk és Mindenki, SIKERÜLT!! Valóban az lehetett a baj, hogy a letöltés nem sikerült valamiért, így, hogy megkaptam mailen, minden gond nélkül müxik. Tesztelgetem, nem rossz, de nekem a poi-k ikonjai jobban tetszettek az előzőnél (ezek az eredetiek sztem).