Sziasztok!
Ezt a topikot azért hoztuk létre,hogy legyen egy hely ahol minden témáról lehet beszélni,akár kerti növény akár szobai,kerti tó,növények kártevői,barkácsolás a kertben,tanácskérés,szép tájak növényei,nyaraláskor lefényképezett pálmák,leanderek,rózsák,fenyők,vagy ha csak meg akarod mutatni a kedvenc virágodat,a kedvenc kutyádat ,macskádat ,akármit!!!!mindenkit várunk,itt nincs OFF téma:)
Én anyumtól kaptam egy csenevész fehér tányérost,mert kiszanálta.Én átültettem a megfelelő földbe és besuvasztottuk a garázsba telelni.Ritkán locsoltam,mert a garázs inkább csak mindenes tároló és a kocsit még nem látta.Tavasszal beindult és virágzott,anyu meg kiakadt!:)
Nehéz Vele elhitetni,hogy nem mindegy a föld,pedig a rodija is csak kínlódik.
Hát..., már nem akarok mondani semmit, de halkan megjegyzem, talán ebben a kerti szezonban összejön:-) A térképen már megnéztem, hogy hozzánk a lehető legközelebb laksz, ha biciklivel mennék. És most ennek a lehetősége is fenn áll! Meg aztán igyekezni kell, mielőtt megépül az M0-ás, ami talán egy életre elválaszt minket egymástól:-(((
Megjegyzem vízben van két bordó hotenzia száracska:-)
Én is szeretnék ilyen szép tányérosat egyszer - ha a meglevők meggyógyultak.. Úgy tudom, a fehér, meg az ilyen erős bordó és rózsaszín, az fix színű. Az én egyik áldozatom olyan határozatlan típus, amelyiket el lehet vnni a kék és a rózsaszín irányába is. Volt, hogy az egyik virága ilyen volt, a másik olyan.
Ááá, kisgyerekem csak egy van. A többi már nagyobb, mivelhogy vén vagyok, mint az országút. : ) Viszont eddig arról is hiába értekeztünk, hogy te mikor jössz.. : )
Ugye szépek! Mindig csak arról értekezünk, hogy én mikor megyek hozzád, de arról, hogy te mikor jössz, még nem esett szó:-( Persze tudom, a kisgyerekekkel nem olyan egyszerű. Én már szabad vagyok, de azért ez nem biztos, hogy előny számomra:-(
Én szemfüles voltam,mert olyat találtam amiben kettő szín volt!
Nem hiszem,hogy törpe maradna,mert nagyok a levelei és óriási a virága!
Nagyon örülök neki én is!Tudod mi csak így szerzünk teltvirágút!:)
Ja és egyenlőre(lekopogom!!!!!)én több kárt tettem a kertben ,mint a kutya.Nem bírtam ki és átültettünk 2 rózsát,ami tele volt bimbóval.Na, mára lekonyultak teljesen.:(
sziasztok!esik.nem nagyon,de ez is valami.tegnap vettem 1 cserép rózsaszin törperózsát,aztán kiderült,hogy 3 tő.körbeültettem velük a graham thomast.igy darabja 199ft volt.volt fehérben is zöld szegéllyel.ha tudtam volna,hogy 3 van benne vettem volna abból is.még akkor is,ha holland napfényt sosem látott kis vacak.de majd megnő:))jah teszkós.
Ott tartom, ahol a leandereket, amikor tavasszal kihozom, akkor már bimbók vannak rajta. Az enyém még kicsi, de van aki a nagyonnagy hortenziáját is évek óta így tartja.
Gyönyörű a hortenziád. Az én bordóm ki van ültetve a kertbe. A dézsás hortenziát milyen körülmények között telelteted? ( a fehér sem rossz, de a bordó az nagyon , nagyon ........) Nekem is van egy fehérem, de az állítólag nagyra fog nőni és a virág is inkább hosszúkás nem gömbölyű.
Nekem van egy tányéros bordó hortenziám, már harmadik éves és megőrizte a színét. Igaz, dézsában tartom és rhododendron földbe ültettem.És a fehéres is pont olyam, amilyennek vettem, pedig az nincs cserépben és nincs különleges földben. Elképzelhetőnek tartom, hogy ezek az újabb fajták már nem annyira befolyásolhatók:-)
Most írtam a szaporítást a tavasban (ha ugyan ezzel a nagyképű szóval leírhatjuk azt a mozdulatot, hogy a letört ágat földbe dugjuk..) Nekem idén áttelelt két kinthagyott tő azok közül, amiket a fuksziás topikban láttál, dehát ez a tél nem volt az igazi.
ha jól tudom aluminium szulfáttal kell locsolni,hogy kék szine legyen vagy hogy a bokron rózsaszin és kék virágok is legyenek bordó hortenziát én még nem láttam.nekem rózsaszin van.