Keresés

Részletes keresés

Mortisia Creative Commons License 2005.06.09 0 0 676

Azt sejtettem. És hol van ilyen bolt Bp-en?

Tegnap nézelődtem az ObI-ban de nekik nincs ilyenjük.:(

Előzmény: Nonamekata (675)
Nonamekata Creative Commons License 2005.06.08 0 0 675
Ha jól emlékszem én az ökogazdaboltban vettem.
Előzmény: Mortisia (672)
Anzika Creative Commons License 2005.06.08 0 0 674
Szépek a növényeid és a termésük is. Az én paradicsomaim csak 2-3 cm-sek.
Előzmény: kozak26 (667)
Zitka Creative Commons License 2005.06.07 0 0 673
Sajnos még nem vettem, de szeretnék. :-) Tegnap ajánlották nekem, állítólag a barkácsáruházakban (OBI, Prakti, Brico, stb.) lehet kapni.  A héten megnézem itt az albertfalvai OBI-ban, bár a múltkor nem tűnt fel. Igaz, akkor még nem is tudtam, mit keressek. Gyorsan vettem egy 10 dekás csomag Agriplant-ot, azzal már 2x tápoldatoztam. Ezzel van tapasztalatotok? Jó sok kálium van benne.
Előzmény: Mortisia (672)
Mortisia Creative Commons License 2005.06.07 0 0 672
Hol vettél ilyet?
Előzmény: Zitka (670)
Nonamekata Creative Commons License 2005.06.06 0 0 671
Én most permeteztem vele először pár napja. Lehet locsolni is vele, de akkor kisebb koncentrációban kell alkalmazni. Végigpermeteztem vele egy csomó mindent, fákat, palántákat, virágokat és kíváncsian várom a hatást. Kb. 10 naponként meg akarom ismételni.
Előzmény: Zitka (670)
Zitka Creative Commons License 2005.06.06 0 0 670

Használ-e valamelyikőtök Biomit Plussz lombtrágyát? Pozitív tapasztalat?

http://www.biomitplussz.hu/magyar/index.htm

Lehet locsolóvízbe is tenni, vagy muszáj kipermetezni a levélre?

Nonamekata Creative Commons License 2005.06.06 0 0 669
Nyolcas alakban. A karó előtt megtekered és úgy kötöd meg.
Előzmény: Kajka (668)
Kajka Creative Commons License 2005.06.06 0 0 668
Hogyan kell szakszerűen kötözni a paradicsomot? Amig kicsi és egyenes, addig nincs baj, de mikor súlyos fürtök vannak már rajta, akkor nekem mindig lecsúszik, letörik, szóval ennek is van valami trükkje?
kozak26 Creative Commons License 2005.06.04 0 0 667
Ma kinnt jartam a kertben, es ezt talaltam:

Kicsit off, de ezt is:

Nonamekata Creative Commons License 2005.06.01 0 0 666
A paradicsomtermesztők mindet ki szokták törni, és folyamatosan ahogy megjelennek.
Előzmény: Zitka (665)
Zitka Creative Commons License 2005.06.01 0 0 665
Jobb későn, mint soha :-)....  én is rájöttem, mik ezek a hónaljhajtások. Kedves Frint, mindet ki kell csípni, vagy csak módjával? Egy ilyen kezdő, mint én, nehezen tudja értelmezni, hogy "egyensúlyban legyen". :-( Inkább alul csipkedjem ki, vagy éppen felül, a (még) gyengébb száraknál?  Ahogy Mortisia, én is úúúúgy sajnálom azokat a szép erős kis hajtásokat...
Előzmény: Frint (662)
ppmoni Creative Commons License 2005.06.01 0 0 664
Pedig pont ezt akartam én is kérdezni:

Tudja valaki, hogy a determinált pariknál mi a helyzet a hónaljhajtásokkal? Hányat szabad meghagyni mondjuk a Marmandén? És a nem F1-es lugaspariknál?
Mortisia Creative Commons License 2005.05.31 0 0 663
Juj. Akkor még inkább nem nyúlok hozzá:)
Előzmény: Frint (662)
Frint Creative Commons License 2005.05.31 0 0 662

Pedig szedni kell, de figyelj oda, hogy a termő és nevelő részek egyensúlyban legyenek! Ha szabadjára engeded, egy dzsungelt nevelsz...

Én tegnap sokszázat leszedtem...

Egyébként ennek az egyensúlynak a kialakítása nagy tapasztalatot és fajta ismeretet feltételez...én csak a LugasF1-est ismerem ebből a szempontból alaposan.

Előzmény: Mortisia (661)
Mortisia Creative Commons License 2005.05.31 0 0 661
Én is nézegettem tegnap a fattyúhajtásokat, de nem volt szivem leszedni őket.
Előzmény: Anzika (660)
Anzika Creative Commons License 2005.05.30 0 0 660

Az autónink rendszámán a számok megegyeznek. hihihi

Van kicsi paprikáim, kb. egy-két cm-esek, a paradicsomaim kb. 1 cm-es átmérőjű, alig nőtt a termés egy hét alatt, igaz, maga a növény óriásít nőtt. Nincs szívem letördelni a fattyakat, azon is paradicsom lesz, csak később.

Előzmény: Mortisia (659)
Mortisia Creative Commons License 2005.05.30 0 0 659
Pontos adatokat nem tudok, de szívesen lemérem neked. Nagyon bejött a dolog, mert a paradicsomjaim a 4x-esére nőttek viszonylag rövig idő alatt, jól megerősödtek, és nem sokára hozzák a virágokat is.
Előzmény: Zitka (658)
Zitka Creative Commons License 2005.05.29 0 0 658

Mortisia, mekkora ez a kis fóliaházad alapterületre? Én is gondolkodom vmi hasonlón jövőre....  Még mindig benn tartod a paradicsomokat? Így hamarabb teremnek?

Bár, ha belegondolok, Olaszországban is hatalmas üvegházakban termelik a paradicsomot, még az állandó 30 fok fölötti hőmérsékletben is....

Előzmény: Mortisia (657)
Mortisia Creative Commons License 2005.05.29 0 0 657

Sziasztok!

Megmutatom, nálam hogy néz ki a paradicsomnevelde, meg egy kicsit off a paprikáimról egy friss kép:

kozak26 Creative Commons License 2005.05.27 0 0 656
Ma megjelentek az idei elso szabadfoldi paradicsomaim. Meg csak fel cm-esek, remelem nem varnak sokaig a novessel-eressel....
Anzika Creative Commons License 2005.05.25 0 0 655
Tegyél!
Előzmény: Heuro (654)
Heuro Creative Commons License 2005.05.25 0 0 654

Köszönöm a hónaljhajtásra érkezett választ!

Gyanús volt nekem is, de én inkább vállhajtásnak nevezném a fizikai léte miatt.

Más.

Képzeljétek, vettem valahol úgynevezett "rózsatáp" -ot.

Tavalyról meg maradt valami zöldes színű porom, amit a paradicsomhoz vettem tápként.

Na most a kettőt mértékkel/felváltva kombinálva olyan dolog történt, hogy feleségem

a másik erkélyről kinézett (csak balkonkertész vagyok) és azt mondta, hogy tegnap óta láthatóan nőtt a paradicsom.

Ez volt 2 hete, azóta tényleg naponta láthatóan nő.

Már bogyózik, és az egyiknél nem csíptem le a hónalj(váll)hajtásokat, és azok is virágoznak, és még az azokból kihajtó hónaljak is!

:-)

Még magam is elámulok, pedig tisztában vagyok a növényekre ható képességeimmel.

Tegyek fel képet?

Üdv, Heuro

Anzika Creative Commons License 2005.05.24 0 0 653
Szerintem igen. Az ablakban tartott paradicsomot is kell, mert az üveg is és a fólia szürt fényt ended át. Ha egyszerre kiteszed, szerintem megég a növény.
Előzmény: Mortisia (652)
Mortisia Creative Commons License 2005.05.24 0 0 652

Frint! Vagy bárki

Ha leveszem a fóliasátrat a paradicsomjaim fölül hozzá kell őket szoktatni a napsütéshez?

Mortisia Creative Commons License 2005.05.24 0 0 651
Jó nektek. nekem sikerült úgy beválogatni a parikat, hogy szinte az összes késői ill.  egy-kettő közép.:(
Előzmény: Zitka (650)
Zitka Creative Commons License 2005.05.23 0 0 650
Holnap reggel rohanok lugasparadicsom-palántát venni! :-) A hétvégén megint beújítottam néhányat a kelenföldi mdf-piacon, de pont lugast nem vettem. GOndoltam, annak lugast kell építeni, abban meg nem vagyok túl ügyes... De ha ilyen jó eredménnyel kecsegtet, akkor nem maradhatok le róla. :-) Vettem sárga koktélparadicsomot, K3-at, meg még két tő korait a meglévők mellé. Olyan szép vastag sötétzöld szára, erős levelei voltak, hogy nem tudtam otthagyni. :-) A korábban vett koraikon már nálam is van 3-4 cseresznye nagyságú paradicsom.
Előzmény: Anzika (649)
Anzika Creative Commons License 2005.05.23 0 0 649

Voltam a barátomnál.

Én a paradicsomot március elején vetettem, ő a végén. Mindig hülyitettem, hogy mikor akar paradicsomot enni?

A lényeg, 5cm átmérőjű paradicsoma van. Az egész növényen nincs 3 levél, de termés van. Azt mondta, hogy lugas-paradicsom.

Az én palántáimon most kezdenek az első virágok leszáradni, talán 2mm átmérőjű kicsi paradicsomok vannak benne.

A paprikám meg virágzik, mint fene.(fűszerpaprika)

Anzika Creative Commons License 2005.05.20 0 0 648

Én a csoffadttat nem ismertem, de a csüntül ezek szerint mást jelent.

Nyugodtan, rendes kapával, jó mélyen a paradicsom környékét körbekapálod. A lényeg, a szárát el ne találd. Nem érdekes, ha "lebeg" a földdel együtt a növény. Figyeld meg, milyen növekedésbe csap át.

Öntözni meg közelről,lassan, hogy a viz befolyjon a tövébe, de ne tömörítse össze a földet. Kapálás után.

Ha betömörödik egyszerre kapálni, mert laáll a növkedésben (megcsüntül). Amikor már nagy a növény, akkor már nem annyira érdekes a kapálás.

Előzmény: Zitka (643)
papri Creative Commons License 2005.05.20 0 0 647
mennyi ezeknek az érési ideje? és azt mikortól kell számolni?
Előzmény: TTAMAS (646)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!