Mazda MX-6-tal(2.5 literes) kapcsolatosan érdekelnének tapasztalatok. Csak szervízből lehet alkatrészeket beszerezni, vagy esetleg léteznek bontók is valahol?
Pigmy
Köszi, de én ott mértem a veztengelynél, és utána a szelepnél is leellenőriztem, ott olyankor még nagyobb a hézag (mérleghinta elv)
Végül is arra lennék kiváncsi hogy ha 0.20-at állítok minden szelepnél, elegendő e, nehogy szelepégés legyen a csendesítés vége.
Köszi
Töri
Nézd, nekem ilyen autóm van, és nagon boldog vagyok vele. 1 dolog nem tetszik, a műszerfala nem a szokásos alfás műszerfal, hanem olyan ecerű, béemvés.
A karosszéria ennél a típusnál már 10 év átrozsdásodás elleni garanciás, horganylemezből készűlt, így ráérek még aggódni emiatt. Az összes elektromos kütyü benne BOSCH, nem Marelli, így ebből az irányból is megbízhatónak tűnik. A motorja Twin Spark, kétezres, így kíméli a váltó fokozatokat :-))
Apám Nissan Sunny GTijén már a fél autót ki kellett cserélni. A futóművét kb. évente.
Mazdákat nem ismerem.
A gömbölyű autók felett eljárt (megint) az idő ... :-)
Alfa 155. Cuore Sportivo.
ciao
Tegnap már másodszor láttam a régi 323 F-emet. Sajna ismét szembe jött, így nem tudtam leállítani :( Az mindenesetre örömteli, hogy ismét szépen csillogott... :)
Töri: ezeknél a Mazdáknál - legalábbis a 626-osoknál, de szerintem a 323-nál is - belül, a vezérműtengelynél kell mérni a szelephézagot, nem pedig kint a szelepnél. Esetleg ezzel verhetted át magad, ezt többen megszívják :)
Az oka az, hogy nagyon tetszik a 155-os Alfa. Szertintem keves olyan szep kocsi van. Persze most mar nem fogok venni, hiszen eljart felette az ido es hat egy japan kocsi megbizhatosagat nem lehet egy olaszeval osszevetni. ;-)
Sziasztok
Gondoltam hozzáértőket kérdezek meg
Gondom a következő: vettem egy 87 es kis 323 as Mazdát 1.3 as motorral
Mivelhogy zajosnak találtam a szelepeket rögtön hozzáláttam szelepet állítani, de megdöbbenésemre a motorháztetőn a kis cetlin az van irva hogy melegen a szívó 0,25 a kipufogó 0,30 mm-re kell állítani. Ezzel a beállítással zajos a motor.
Kérdésem a következő:
Tudom e kisebb szelephézagra állítani,(mondjuk mindegyiket 0.20 ra vagy ez árt a motornak. Ilyen nagy szelephézagot még semelyik aurtónál nem láttam.
Köszi a segítséget
Töri
kozo05: hát ha mind a 16-ot kiszedtétek, jól összekevertétek, majd visszaraktátok, akkor jó esélye van, hogy a két szélső, amelyik előbb szokott kopni, most nem oda került :))
Időpont : Május 25 Helyszín : Találkozás BP-en (10h) vagy egyenesen Csákvár (kb 11-12h) (szabadon választott)
A konvoj indulhatna a Budaörsi Tesco parkolójából (szemben állva vele a bal oldalon mindig üres a placc)
Időpont : Május 25 Helyszín : Találkozás BP-en (10h) vagy egyenesen Csákvár (kb 11-12h) (szabadon választott)
A konvoj indulhatna a Budaörsi Tesco parkolójából (szemben állva vele a bal oldalon mindig üres a placc)
Bocs, hogy most válaszolok, de azota bütyköljük a gépest. Azt hiszem el amatörködtem a dolgot.
Igazad lehet, talán sikerült volna a te modszered,
de annyira biztam benne, hogy tudok szerezni hidrotökét, mindet kiszedtük egy dobozba. Sejtésem sincs melyiket honnan vettük ki.
Igy ez a modszer ugrott. Állitólag amelyiket kézzel össze lehet nyomni tuti rossz. Ilyet egyet sem találtunk. Amúgy a motor össze állt és a körülményekhez képest szépen muzsikál.:)))
Szevasztok. Sarel vagyok. Szeretném kérni a segítségeteket. Ha tudtok eladó 323 GT-R-t és esetleg a telefonszámát az illetőnek kérném, hogy azt küldjétek el nekem a sarel@freemail.hu ra. Nagyon megköszönném. Régóta fáj a fogam?!? SZIVEM?!!!!!? erre a típusra. kösseee!
Köszi Caris! Valaki még kellene (Csákvárhoz közelebb lakók előnyben), aki reggel kimenne, hogy megnézze minden OK-e a reptéren. Sőt nem ártana minél előbb menni a tescotól, nehogy bekavarjon más találkozó :)))
Kisse nehezen jutok mostansag gep kozelbe , ezert nehezen tudok bejelentkezni. A talakozora 80% esely van hogy en is elmennek. Napvedot en is kerek :)))
Most is sietek mert mar 1 honapja lejart a muszakim es elkapott a rendor. Viszem az autoklubhoz vizsgaztatni. Tegnap este meg szetszedtem 1 picit fek , villamossag , + ilyesmi. Remelem nem lesz semmi gond vele.
Hat ennyi igy hirtelen , jo hetveget neketek
Ismerem ezt a fajta oldalbordát, jelenlegi örök szerelmem is ilyen. Egy csikorgó téli napon színház után boldogan nyomult egy Suzuki Sedan felé, hogy nem kell tovább gyalogolni, bekapcsolhatjuk a fűtést. Az említett gépezet bordó volt az tény, de a nálam lévő kulcs egy e34-es 525 tds-t nyitott, ami alig kétszer akkora, de tényszerűen bordó gyöngyház metál volt. Ezeket a nőket nem az autóhoz való viszonyuk miatt imádjuk továbbra sem.
Nade a csajok elvannak magukban a tali vegeig, ugy, hogy nem unatkoznak? Ha csak az en oldalbordambol indulok ki, akkor ezt nehez elkepzelni. En hiaba mutogatnek neki Ferrari F40-est, az sem hozna lazba. Egyszeruen hidegen hagyja az auto tema.
Télleg lesz, ebben viszont segítséget kérek. Az MMH ad rá pénzt, számlát kell vinni róla. Legvégső esetben ott a Tescoban is bevásárolhatunk a tali előtt.
A multkor is az volt, mi fiuk rohangaltunk egyik kocsitol a masikig, "szakmai" besztelgettunk, addig a lanyok egymas kozott elvoltak teljesen.
Azon csodalkoztam egy picit, hogy az en baratnomnek sokkal jobban teccett Fieldtracer sarga csodaja, mint barmelyik MX-5... Meg voltam rola gyozodve, hogy azok fognak tetszeni Neki :))
Ki is jelentette, hogy Neki olyan kell. RX-7 yellow mica :))
A kaja-pia kurvajo hir!!!!
Frankon lesz eleg elelmiszer telleg??
Jó hír! A Mazda Motor Hungary is támogatja a találkozónkat, szóval tudnánk vinni szendvicseket, üditőket a tett helyszinére! Szóval lesz kaja is, nem kell éhezni, szomjazni! :))