Sziasztok!
Ezt a topikot azért hoztuk létre,hogy legyen egy hely ahol minden témáról lehet beszélni,akár kerti növény akár szobai,kerti tó,növények kártevői,barkácsolás a kertben,tanácskérés,szép tájak növényei,nyaraláskor lefényképezett pálmák,leanderek,rózsák,fenyők,vagy ha csak meg akarod mutatni a kedvenc virágodat,a kedvenc kutyádat ,macskádat ,akármit!!!!mindenkit várunk,itt nincs OFF téma:)
A mi tujáink valami brabant vagy barbant?Most már sötét van,de holnap megnézem.Kizárólag szélfogónak lettek ültetve,mert nálunk szeles a vidék.Szépen zárnak,akciós áron vettük 1 éve 2000ft-ért ,már akkor másfél méteresek voltak,de nagyon combosak!Erősek és kb egy huszast nőttek!Jó lesz háttérnek a rózsákhoz!:)
Ha ráérnék kivárni tuti babért ültetnék!Örökzöld,nem tucat és szép!!!!
Nagyon köszi! Az a helyzet, hogy szilva, volt, de nem bírta (nem tudom milyen fajta). A gesztenyét és a diót ki fogom próbálni. Az arany parmen nekem eléggé ismeretlen, de ez persze nem tart vissza. Mit gondolsz bemegyek egy faiskolába v. kerti szaküzletbe tudni fogják, hogy mi az? A kertől és a fűzfákról holnap küldök képet. A füzek (csavart ágúak) annyira be vannak indulva, hogy nem győzöm vágni róluk alul a kisebb ágakat, hajtásokat. Pedig annak idején csak leszúrtam őket, semmi cicó, meg tápanyag, meg iszapolás...
az a baj,hogy kis korában mindd lassan nő,én is csak ugy hallottam ,hogy a lyland gyorsabb,tapasztalatom nincs vele.a smaragd a legszebb amit én eddig láttam,bár van biztos még sok szép. küldök egy pécsi linket itt nézz közül rengeteg de tényleg rengeteg fajta fenyőjük és tujájuk van.
A gesztenye vízigényes, évi csapadékmennyisége minimum 700 mm, de 800 mm a kedvező számára.
A dió természetes előfordulása a folyók felső folyásának árterében van. Jellegzetes folyókísérő növény, ebből eredően fokozott vízigénye meghatározó jellegű a termesztésben. Évi vízszükséglete 800-1000 mm. A dió a mélyrétegű, levegős, jó vízgazdálkodású talajon fejlődik kielégítően.
jól föladtad a leckét.sajnos kevés fajta gyümölcs alkalmas ilyen talajviszonyokra.azok közül sem minden fajta.
Téli arany parmen: (Reines des reinette)
Francia származású véletlen magonc. Augusztus végétől szeptember végéig több menetben kell szedni. Szeptembertől januárig fogyasztható. Gyümölcse középnagy (110gr.), tompakúp alakú, héjszíne narancssárga, és a napos oldalon narancspirossal csíkozott. Húsa félkemény, lédús, íze kellemesen édes-savas, illatos. Három-négy hónapig tárolható, érzékeny az alacsony hőmérsékletre. Fája középerős növekedésű, koronája feltörő, ritka ágrendszerű. Termőre fordulási ideje korai, igen bőtermő, de ennek következtében fája legyengülhet. Termőhely iránt igényes (magas hő- és vízigény). Jó pollenadó képessége miatt régen elsősorban porzófajtának telepítették.
Szilva
A legigénytelenebb gyümölcsfajtánink egyike. Sem talajban, sem fekvésben nem válogat, de legjobban az enyhén nedvesebb, kötöttebb talajokon terem.
Althan ringló
A múlt század közepén J. Prohazka a 'Zöld ringló' magoncai közűl szelektálta. Augusztus közepén érik. A nagy gyümölcsök kissé lapított gömb alakúak, rózsaszínes lila fedőszínnel borítottak, erősen hamvasak. A húsa narancssárga, nagyon leves, édes-savanykás, zamatos, magvaváló. Folyamatosan érik. Friss fogyasztásra és befőzésre is alkalmas. Meglehetősen erős növekedésű, nedves, meleg talajt kedvel. Önmeddő virágai középkorán nyílnak. Lejobb porzófája a 'Stanley'
Birs
Napos, meleg fekvésben fejlődik a legjobban, szereti a kissé meszes, nedvesebb talajokat. Alacsony törzsű fává vagy bokorfává nevelhető. Termését az egyéves hajtások végén neveli, ezért metszeni nem szabad. Termése általában október első felétől szedhető.
Nekünk is van acélkék hamisciprus kettő,a szine miatt én sem kedvelem nagyon,de legalább gyorsan nő.Leylandink is 2 van,hát nekem ez a harmadik tavaszuk,idén nőttek előszőr talán 5 centit.Meg olyan kis nyeglék,ez sem tetszik csak a férjem miatt van.Én bevallom őszintén hogy smaragd őrült vagyok.Amiket tavaly előtt ültettünk földlabdásak voltak,alig akartak megindulni szegények,és nagyon sokáig fakó szinük volt.Idén lettek szép zöldek,de most meg az idén ültetettek nagyon világosak.Nálam ezek sem nőnek nagy intenzitással,de gondolom a talaj miatt.Habár amit ültetünk,mindig földbe ültetjük.
Nekünk csak tervben van egyenlőre,mert nagy valószínűséggel 50 méter körül kell fúrni.De lehet megoldjuk hamarosan valahogy,mert a hálózati víz nyomását nagyon lecsökkentették,nem lehet locsolni,nem mennek a fejek.A füvem kiégett(száradt),már ellepte a gaz is emiatt.Szóval legkésőbb ősszel,de nagyon kellene az biztos.
Mindjárt küldöm a számát.Egyébként ha megbeszéled vele mennyiért csinálja,még nem fontos említened mikor csináltatod.Mi sem mondtuk neki.
igaza van zsa-nak,én tavaj ilyenkor ültettem,szépen tönkre is mentek,ősszel próbálom ujra.én lyland ciprusra gondoltam mert az állitólag fél -1 m is nőhet évente kis korától kezdve,és ha akarod nyirhatod is.nagyon szép még a smaragd tuja.én sajnos a telekkel acélkék hamisciprusokat örököltem nem szeretem a szinüket,de mivel már nagyok,maradnak...
ha megtennéd jó lenne!még nem hivtam fel,mert a férjem hétvégén ér haza és meg akartam tőle kérdezni,hogy mit mondjak mikorra tervezzük.nektek már valaki csinált,vagy még tervben van?én pécstől 20 km re lakom.elvileg őszre terveztük a kútfúrást.
Köszi a javaslatokat. Az a helyzet, hogy sajna "elektromos" műszaki ember vagyok meg egy kicsit pénzügyes így nem tudom melyek a savas meg nem savas növények. Gondolom, hogy a káposzta az savas (savanyú káposzta - szeretem...:-)))
Nagyon köszi, ki fogjuk próbálni ezeket. Nem szeretnék telhetetlen lenni; a javasolt linkeket megnézem, de valami gyümölcsfa javaslatod nincs véletlenül?
Sikerült a kútfúrót felhívnod?A férjem szerint annyira nem profi az öregúr,legalábbis így telefonon keresztül nem tűnik annak.De van egy másik,aki Csongrád megyében lakik.Ő azt mondta hogy 15.000.-ért jön ide(Pest megye,Csévharaszt),és métere a kútnak 1400 Ft. Kb. 4nm hely kell neki a fúráshoz,5 óra körülbelül. És ért az autómata öntözőkhöz,megmondja milyen szivattyú kell hozzá.Ha gondolod elküldöm az Ő számát is mailben.
Most semmi esetre se ültess tuját,főleg ne földlabdásat.Ha teheted konténereset vegyél,de mostmár várj amíg hűvösebb lesz.Elviekben a konténereset lehet bármikor ültetni,de szerintem ez erre a 40-50 fokra nem vonatkozik.
Mi trágyás földbe ültettük mivel homok a talaj,a tövére tettem 6 hónapos Compo örökzöld trágyát.Konténeres volt,egész nap csöpög neki a víz,de látom rajtuk hogy szenvednek ebben a nagy melegben.Este mikor már nem süt a nap még szoktak kapni egy jó kis hidegvizes zuhanyt.