Sziasztok!
Ezt a topikot azért hoztuk létre,hogy legyen egy hely ahol minden témáról lehet beszélni,akár kerti növény akár szobai,kerti tó,növények kártevői,barkácsolás a kertben,tanácskérés,szép tájak növényei,nyaraláskor lefényképezett pálmák,leanderek,rózsák,fenyők,vagy ha csak meg akarod mutatni a kedvenc virágodat,a kedvenc kutyádat ,macskádat ,akármit!!!!mindenkit várunk,itt nincs OFF téma:)
sziasztok!találtam az egyik kertészet oldalán egy csodálatos fát.állitólag egész nyáron virágzik,és fagyálló.ez kell nekem!!!!kinából származik.Clerodendrum a neve.
az örök kedvenc a rózsa,és a trombitafolyondár is napimádó.futórózsából tudok neked csodákat mutatni:))trombitafolyondárom is van,az is nagyon szép,de attól függ mi áll hozzád közelebb.ha csak a az a fontos,hogy eltakarjon a kkor a folyondárt ajánlanám mert nagyon buján nő és nagyon gyorsan.kb 2 hónapig virágzik folyamatosan.a rózsa minimum napi 6 óra teljes napot igényel,de minél több annál jobb:)
sok futónövény van még,klemátisz amit nagyon mernék ajánlani a rózsával együtt ültetni!aztán loncok,lilaakác,kapaszkodó hortenzia/lassan nő/és még temérdek egynyári ami nem tudom szóba jöhet e?
A mi boxink, aki immár 1 éves, szintén örök gyerek marad...ma már tudja, ha rosszat csinál, érti is a fenyítést, és mégis...mégis újra-és újra új dolgokat talál ki....néha felforr az agyam tőle...mégis, ennek ellenére imádom, imádom, nem válnék meg tőle semmilyen extra kertért, vagy virágért!:))))
A füvünk inkább gyom, a tóba bejár inni, fürödni, kifocizza a kannavirágokat....de hát több is veszett már...ja, és imádja rágni a lilaakácot...
Én meg rendet rakok, leszidom, aztán fél perc múlva odadugja a busa fejét a lábamhoz, nyal egyet rajtam, és már nem is haragszom rá....
Így aztán beletörődtem, hogy kár az van, de van kutyám, aki meghalna értem, a gyerekemért, a családért, ha arra lenne szükség...
A kertem nélküle egy élettelen kirakat lenne, talán nem is örülnék annyira neki, ha az Öcsi nem lenne:))))))))))
hát mikor arra megyek haza hogy a virágaim a plac közepén cserép nélkül akkor az én agyam is el szokott borulni. Most már minden virágom az erkélyen van, így nem férnek hozzá. :) Hát mérget is csinálnak az biztos, de akkor is imádom őket :)