Keresés

Részletes keresés

ticket mouse Creative Commons License 2008.07.07 0 0 59
Sziasztok!
Nekem nyolc éve van fagytűrő banánom. A nevét ne kérdezzétek, mert nem tudom!
Az első sarjat ajándékba kaptam, név nélkül.
Képet most nem tudok feltenni róla, de rajta vagyok.

sqanyi Creative Commons License 2008.07.07 0 0 58
Én a sikk.-et(úgy nézem az) 1 hónapja vettem a Pennybe.Kb 60-70 cm magas .
Előzmény: marimama51 (57)
marimama51 Creative Commons License 2008.07.07 0 0 57
Én egy hónapja ültettem el a sikk.magokat.Ugyanúgy kell teleltetni mint a basjoot.A hétvégén Várvölgyön voltam és ott láttam az egyik kertben nagyra nőtt banán fákat.Remélem jövőre azért már az enyém is szebb lesz.Ja és még musa velutinát is ültettem.Ma pedig ajándékba kaptam utazók pálmáját is.
Előzmény: sqanyi (56)
sqanyi Creative Commons License 2008.07.07 0 0 56
Az enyémet de.9-től kb naplementéig, úgyhogy kapja bőven.Múlt 7végén jöttünk át Iregszemcsén és egy ház előkertjében láttam egy kis musa ligetet.Nagyon állatul nézett ki!Azt esetleg tudja-e valaki hogy a musa sikk. az mennyire télálló?Olvastam valahol róla és azt írták takarás mellett az.
marimama51 Creative Commons License 2008.07.07 0 0 55
Az enyémet a du.nap éri.A levelek ilyenkor összecsukódnak,de reggelre gyönyörűen szétterülnek.Amennyire tudom,naponta többször is öntök neki vizet.
Előzmény: sqanyi (54)
sqanyi Creative Commons License 2008.07.07 0 0 54

Itt az a legnagyobb baj hogy nincs kialakulva az a trend,mint a többi topicban hogy segítik egymást a beirkálók tanácsokkal és észrevételekkel,hanem egyeseknek (akinek inge.....)csak az a fontos téma,ami az övé....mindenbe belekapok,mindenben okos vagyok....Bocs,ha valakit megbántottam!A ti musáitok mennyire csípik az erős napot?

marimama51 Creative Commons License 2008.07.07 0 0 53
Szia. Az én musa basjoom is egy hét alatt majdnem két levelet nevel ki.Az utólsó levele 50cm-es.Én azt hiszem meglehetek vele elégedve.Egyébként igazad van,tényleg pangós jelenleg ez a topik.
Előzmény: sqanyi (52)
sqanyi Creative Commons License 2008.07.05 0 0 52
Sziasztok!Még új vagyok itt,de már régóta nézelődök.Jó lenne ez a topic,ha nem lenne ilyen pangós....Ja egyébként a Musa basjoo abszolut de nem a kötött talajt kedvli,hanem a laza szerkezetűt!!Nálam a példa: 1 hét alatt 2 levél (teljesen kifejlődve),de az összes szakirodalom is ezt írja.
marimama51 Creative Commons License 2008.06.04 0 0 51
Szia.Mielőtt elültettem a banánomat az ültető gödörbe érett marhatrágyát tettem.Remélem azért a nyár folyamán szebb képet is tudok feltenni róla.
Előzmény: Zotyi75 (50)
Zotyi75 Creative Commons License 2008.06.03 0 0 50

Kedves marimama!

Akkor megvan már mi nemteccik a banánodnak, a télálló banán nemszereti a homokos talajt inkább a kötött agyagos talajt szereti. Volt aki virágföldbe ültette a télálló banánját és tönkrement, ha nem mő magasságba a banánod akkor, télire valahonnan szerezz agyagos kerti főldet és abba ültesd majd ha felveszed cserépbe, meglátod majd azt fogja szeretni.

Üdv: Zotyi

Előzmény: marimama51 (49)
marimama51 Creative Commons License 2008.06.03 0 0 49
Szia.Mióta megindult,hetente hoz egy levelet úgyhogy ezzel nincs baj.Reggel és este is locsolom,muszáj mert itt nálunk homokos a talaj.Hetente pedig tápoldatozom.
Előzmény: Zotyi75 (48)
Zotyi75 Creative Commons License 2008.06.02 0 0 48

Kedves marimama!

Szép a banánod, de nagyon lassan nő, mennyi idő alatt hoz egy levelet? Nekem hetente hoz egy levelet persze ha csak akkor ha locsolva van, ha hetente nem hoz egy levelet akkor valami nemtetszik neki. Mind a két nagyobb Musa tropicana banánomat is kiültettem, az egyik már nagyon beindult. A bátyáméknál ma ültettük ki a télálló banánt aminek 155 cm es levele van, ezt is véglegesen ültettük ki, ennek is 70 cm re lett letéve a töve alatta meg a talaj fel lett lazítva.

Előzmény: marimama51 (47)
marimama51 Creative Commons License 2008.06.02 0 0 47
Szia.Így néz ki most a banánom.Mi a véleményed róla?
Előzmény: Zotyi75 (44)
kojonó Creative Commons License 2008.05.31 0 0 46

A 2008. 05. 15-én kapott banánsarj megindult fejlődni. Úgy nézett akkor ki a fősarj mint most a kicsi. A multkori melegrekordkor nem tetszett neki, mert a levelét középen kettéhajtotta. Tűző napra ültettem.

Előzmény: kojonó (34)
artamira Creative Commons License 2008.05.26 0 0 45
Veder elolvastad a korábbi hozzászolásokat
A 15-öst érdemes mármint, hogy kitöl kértél teleltetési tanácsot.
Zotyi75 Creative Commons License 2008.05.22 0 0 44

Sziasztok!

Most így néz ki az áttelelt banánom az első kép. /2008.05.21./ A második képen még akkor kezdett el hajtani a banánom /2008.05.10./ látható milyen gyorsan hajt.

Az áttelelt banánom

A kiültetett áttelelt banánom elkezdezz hajtani Üdv: Zotyi
Előzmény: Zotyi75 (27)
Zotyi75 Creative Commons License 2008.05.18 0 0 43

Szia!

Gondolom te még nemláttad az őszre kifejlett banán gyökerét, ha láttad volna akkor most megértenéd, hogy egy 70 - 80cm es ületőgödörbe kell ültetni a már kifejlett banánt ami elég nagy, így biztosan átvészeli a telet akármilyen hideg is van. A banánnak a főgyökerének kell ilyen mélyen lenni, mert ugyanis a banán gyökere nem hatol olyan mélyre. Részemről a téma lezárva.

Előzmény: wieder (42)
wieder Creative Commons License 2008.05.18 0 0 42
Én értettem, hogy mit irtál, bár a röntgen szemeimmel sem láttam, hogy a gyökér alja 65 cm-nél megállt a földben, vagy elérte a 70 cm-t. Úgy hogy marad a föld feletti takarás is. Egyébként "relax".
Zotyi75 Creative Commons License 2008.05.18 0 0 41

Szia wieder!

Szerintem nemjól értelmezted az én teleltetési módszeremet, én azt montam, a banánod legalsó gyökere 70 - 80cm re legyen a földbe akkor így nem fontos betakarni mivel nem fagy át a gyökere. Ha eztse tudod értelmezni amit leírtam akkor nagyon sajnállak.

Előzmény: wieder (40)
wieder Creative Commons License 2008.05.18 0 0 40
Igen, én is hasonlóan csináltam, körbekerítettem és kb. 60-70 cm magasan vágtam el a törzset, először faleveleket hordtam bele, majd szalmával töltöttem fel végül a tetejét letakartam fóliával, / a banán teteje és a fólia között is volt legalább 30 cm szalma / hogy ne folyon be víz és ne rohadjon. Arra gondoltam, hogy a szalma száraz volt, de alul a falevél befülledt és elkezdett bomlani, valószínű ettöl rohadt el, az idén biztos nem teszek leveleket. Olyat hallottam még, hogy ha elvágom a szárát, akkor ott gombaölővel bekell szórni.
Előzmény: Zotyi75 (39)
Zotyi75 Creative Commons License 2008.05.18 0 0 39

Szia!

Annyi a banán teleltetésének trükkje, hogy a banán legalsó győkerei 70 - 80cm méllyen legyenek, mert így nemtud a legalsó gyökeréig átfagyni, mert ha teljesen átfagy a gyökere akkor elpusztul a banán, így takarás nélkül áttelel. Ha nem akarod, hogy nulláró kezdjen következő évbe hajtani akkor levághatod olyan magasságba amit jól be tudsz takarni, de még az első fagyok előt takard be. Sokan az első fagyok után szokták betakarni, de ez akkor már késő, mert a banán törzse /az egéssz banán/ nedvességet tartalmaz és ha ez megfagy és így van betakarva akkor a tél folyamán ki fog rothadni. Remélem megfogadod a tanácsomat és sikeresen lelelteted a banánodat.

Előzmény: wieder (38)
wieder Creative Commons License 2008.05.16 0 0 38
Engem érdekelne, hogy teleltetted ki a banánt, mivel mint korábban leírtam nekem felemásan sikerült a főág elrothadt, csak a sarjak élték túl a kinn teleltetést.
Sziasztok!
Előzmény: Zotyi75 (18)
szakyss Creative Commons License 2008.05.16 0 0 37

Sziasztok!

Én is vettem egyet, az enyém is 30 cm körül van, egy kicsit megviselte a kiültetés, de azóta jött új levele, csak a hangyák másztak rajta. Kíváncsi vagyok, mennyire gyorsan fog nőni.

Előzmény: wieder (36)
wieder Creative Commons License 2008.05.16 0 0 36
Egyébként lényegtelen, hogy most milyen kicsi, a tavalyi nekem is kb. 30 cm-es volt, ha jól ézri magát nagyon gyorsan nő, nekem nyáron hetente hozott 1 levelet.
wieder Creative Commons License 2008.05.16 0 0 35
Én tavaly tavasszal kiültettem, 1 musa basjoo-t , őszre egy közepes comb vastagságú volt a szára és kb. 1,8 méter magas, a levelei is legalább 1 méter hosszúak voltak, - elég nehezemre esett a téli takaráskor elvágni a szárát - . Most tavasszal nézem és teljesen elrothadt a takarás alatt, de szerencsére késöbb kiderült, hogy sarjak viszont megindultak melőle 6 db is. Azért kellett körbekeríteni mivel a kutyám egyet kitört, de az is újra hajtott. Én amit eddig tapasztaltam vele, az, hogy szereti a sok szervestrágyát, szerencsére én tudtam szerezni és kb. 1 talicska érett marhatrágyát dolgoztam be a tövéhez és persze sok sok víz.
kojonó Creative Commons License 2008.05.15 0 0 34

Ma olyan szerencsés voltam, hogy a sors megajándékozott egy bánánnal. Egy idősebb úrtól érdeklődtem, hogy a kerítés mellet telelt banánját hol vette. Akkor derült ki, hogy tavaly ott három tő is volt, de ő csak egyet takart le, aminek most 60-70cm magas korában két levele van.  Márciusban takarta ki. A másik két tő takarás nélkül volt a kertben, és mind a kettő kezd kihajtani. Hát nem csoda? Az erősebb tőnek már volt gazdája, a másikat pedig nekem adta. Tavaly a banánok három méteresek voltak, 160cm hosszú 50cm széles levél is volt rajtuk az úr elmondása szerint. Majd meglátjuk nálam megfogja-e a kapott telep, mert a mérete már nem cserépbe való a tövének. A KÉPPEL még adós maradok,mert a mérete túl nagy, nem tudom felrakni.

Előzmény: Zotyi75 (27)
Zotyi75 Creative Commons License 2008.05.13 0 0 33

Szia kedves Kátya!

Énis nagyon remélem, hogy minél nagyobb lessz. Amit a cserépbe látsz az már elég nagy, ha másnem ez lessz a legnagyobb nem a kint áttelelt. A golgotáidból 1 ledobta minden levelét, a többi lassan hajt, a paradicsomfa is most kezdett hajtani. Ananászt meg sikerült meggyökeresíteni, kb 1 hét mulva kezdett el hajtani, rájöttem hogyan gyökeresedik a legjobban és milyen talaj kell neki. 

Előzmény: Kátya2 (32)
Kátya2 Creative Commons License 2008.05.13 0 0 32
Remélem az idén is, és szép nagy lesz!:-)))))))))
Előzmény: Zotyi75 (30)
marimama51 Creative Commons License 2008.05.13 0 0 31
Szia. Ezt a banánt a starkl kertészettől rendeltem. Mást nem is ismerek,és őszintén szólva nagyon örültem,hogy sikerült végre hozzájutnom.Remélem azért meg fog nőlni. Üdv.marimama
Előzmény: Zotyi75 (30)
Zotyi75 Creative Commons License 2008.05.13 0 0 30

Szia!

Ez a banánod tényleg elég kicsi, a Rappai kertészettől sokkal nagyobb banánt tudtál volna venni az én banámom is Rappaiéktól való vagyis a legelső télálló banánom származik onnan. A mostani banánjaim már saját banánok. Nekem minden évbe hoz a banánom 1 - 2 sarjat minimum de van amikor többet is hozott.

Előzmény: marimama51 (29)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!