Sziasztok!
Ezt a topikot azért hoztuk létre,hogy legyen egy hely ahol minden témáról lehet beszélni,akár kerti növény akár szobai,kerti tó,növények kártevői,barkácsolás a kertben,tanácskérés,szép tájak növényei,nyaraláskor lefényképezett pálmák,leanderek,rózsák,fenyők,vagy ha csak meg akarod mutatni a kedvenc virágodat,a kedvenc kutyádat ,macskádat ,akármit!!!!mindenkit várunk,itt nincs OFF téma:)
Én Tolnán lakom. Tudom, hogy érzékenyek a hidegre a selyemakácok, ezért első évben telelteni kellene, de nálunk a fal mellett mindig megmarad néhány példány. Ami a veteményesben meg mindenfelé kinő nem tudom hogy bírnák ki telet. Én ahogy meglátom már húzom is ki. Ha látok a fal tövében meghagyom, ha jövőre kihajt elviheted. Akkor már talán nem lesz vele gond. Végülis a szemetelése miatt nem szeretem. Főleg mikor a fű tele van a termésével, attól kikészülök. Valamelyik nap húztam ki hatot, a pünkösdi rózsa tövében nőttek.
Szabadna érdeklődnöm merre felé laksz, mert a Te bosszúságod az én örömöm lehetne. Már próbálkoztam selyemakáccal, de rendszerint nem élte túl a telet. Ha Te csak így kidobálod és szívesen elkapkodnám. :-)
Az a lila egynyári őszirózsa. Tegnap nyílt ki. Ő volt az első. Lesz még rózsaszín is. Nagyon gyatra az idén. Hiába locsoltam, szinte az összes kiszáradt. :-((((
Hát ez nagyon szép, és tényleg a hajnalkához hasonlít a virágja. (Ahogy az én elfajzott hajnalkámat elnézem...:-(((( ) Itt az összes szomszédban selyemakác nő. Engem a világból ki lehet kergetni vele. Egész évben csak szemetel. Igaz jó illatú a virágja, de semmi több. Ide hozza a szél a virágát, levelét, termését. Az idén is már vagy száz kinőtt 'kölyköt' húztam ki. Az egész kert tele van vele. Ha nem húzkodnám, már erdő lenne belőle. A tó is állandóan tele van a levelével és a termésével. Nagyon bosszantó. De ez a piros hajnalka, hát ez csodálatos.
Ez a szárnyalt levelű csodahajnalka (Ipomoea quamoclit). Én is megrögzött növényrajongó vagyok, de eddig még csak olvasója voltam a tapasztalatcseréknek, lehet hogy ezentúl kiváncsiskodok többet itt is, ott is.
a tulaj azt irta róla,hogy 3 éves koráig fagyérzékeny azután már télálló.de valószinűleg elmegyünk majd hozzájuk az ősszel,és megnézem hogy nekei van e kiültetve.
Hát igen, ez pont úgy van ahogy megírtad. Akár milyen rosszak legyenek egy kis hízelgéssel folyton meglágyítják a szívünket. Aztán folyton megússzák egy kis leszidással. Szerencsére még nem sok rosszat tudnak tenni mióta nem tudnak felmenni az erkélyre, így a virágaim biztonsában vannak tőlük.
Bár idén ősszel szeretnék már egy kisvirágost az udvarba. De hogy ők is szeretnék-e azt majd meglátjuk. :)
Nagyon szép a tavatok. :) Ez a két rosszcsont hogy örülne neki :) Imádják a vizeté és a pacsálást :) Azt hiszem ők is kiszednék az összes növényt belőle. Azt hiszem előbb lenne belőle dagonya mint tó :))
hát tényleg ócsón vettétek,ismerve azt a tulajdonságát ,hogy milyen lassan nő...sajna én is igy vagyok már sokmindennel,meggondolandó,hogy elfér e még a neki megfelelő helyen.