Tegnap lattam az utolso 30K-t. A befutonal volt az a lokdosodes, nem tudom, kik voltak az erdekeltek, de szerintem a kovetkezo tortent: Ha szembol nezzuk, ahogy a kamera, a jobboldali versenyzonek a nyerget hatulrol megfogta (kis lendulet kellett volna neki), vagy meglokte a masik, mire az hatracsapott, es elhuzott a masik oldalra, hogy elkeruljon a rendbontotol. Szoval szerintem egyoldalu volt a lokdosodes.
The riders Martín Garrido (186) and Endrio Leoni (15) have been disqualified for behaving in a nonpermitted way during the third stage, being moved to the two last positions within the group with whom they crossed the Finish Line.
Szóval a csoportjukban hátraküldték őket a kakaskodásért.
Ezen ismeretek alapján meghajolok a tudásod előtt!! Ennyire visszaemlékezni már nem tudok. Egyébként a keskeny út is veszélyes, de az útszűkület, a padka és a kordon az igazi bajforrás! Nincs menekvés oldalra. Ma is 15.00-kor lesz kezdés?
Üdv mindenkinek, aki a borús hétköznap délutánokon a Vueltával mulat!
Sajnos akkor nem férek nethez, mikor a szakasz zajlik (lásd tegnapi...), csak délelőtt. Kérdéseimet csak így utólag, szakaszonként. (A tegnapihoz jelenleg egy kérdés sincs, de holnapra igyekszem felsorolni néhányat.)
Csak Sipinek egy "kötözködő" megjegyzés: a lösz az nem talaj, csak azon képződik talaj!!!
a Touron 97-ben volt rengeteg bukás. Többek között Rominger és Zülle is bukott, fel kellett adniuk a versenyt! A szervezők kisebb, keskenyebb utakra 'vitték be' a mezőnyt, ahol törvényszerű volt a sok bukás. Emléxem, a 94-es Touron egy rendőr hajolt be a sprintnél, négyen hatalmasat estek, komoly sérüléssel ( Jalabert, többek között ). A Vueltán 94-ben ( akkor még tavasszal volt a verseny ) a sprinter Baffi egy sprintbefutónál könyökkel a korlát felé lökte csapattársát, Cipollinit, aki sisak nélkül hatalmasat bukott ( asszem azóta vesz fel a sprintre sisakot ). 98-ban a Touron a svájci Roland Meier( Cofidis ) szökött a Pireneusokban, májd átrepült a korláton, de végül csak Pantani érte utól, második lett!
Jó reggelt, jó munkát, jó tanulást Mindenkinek! Sajnálom, hogy a tegnapi szakaszról lemaradtam. Ma már nem szúr ki velem senki, beprogramoztam a videot,csak a család lesz morcos, hogy 3 héten át esténként a Vueltát kell nézni!!! No problemo!! Na pá, mert dolog van, később még benézek.
Üdv Judy
Jó reggelt!
Kezd érdekes lenni a Vuelta! Biztos sokat számít, hogy már a szezon nagyobbik fele lement, de szerintem ezek a bringások már hozzá vannak szokva a versenyzéshez, a fáradtság - főleg így az első napokban nem nagyon játszhat szerepet a bukásokban. Én inkább az időjárásban és néhány "kevésbé profi" bringásban látom az okot. Meleg van, 28-30 fok (mi meg itthon cidrizünk: tegnap reggel 5 fok volt. Brrrr!!), fúj a szél mindig valahonnan, és még a fasorok sem fogják fel :-)) Egy kis bemozdulás (lepkézés) és már meg is van a baj. A hídról pedig senki sem tehet, a szervezőkön kívül. Lehet, hogy senki sem állt ott, hogy fütyürésszen?
Telekomról annyit, hogy jól csinálják, látszik, hogy Zabelre játszanak. Még fog szakaszt nyerni: jó a csapat, és nagyon jó formában van. Most már drukkolok neki, hogy minél többet nyerjen.
Észrevettétek, hogy mennyivel jobbak a csajok, mint a Tour-on. Egész szemrevaló kis csapatot hoztak össze a szervezők. Itt nincs kisgyerek kólával!!
sziasztok egy kicsit eltüntem a netröl /bringáztam
a mai bukásrol
szvsz ez a szezon utolso nagy versenye szerintem mindenki fáradt s nem figyelnek ugy magukra,egymásra :(
a nagy körversenyek első naojaiban mindig sok a bukás, de ez ma tényleg nagyon feltűnő volt
én el tudom képzelni, hogy sík szakasz, összeszokás, meleg, minden összejött, és ez eredményezte a sok perecet
nem vették el, mert a listán rajta van, lehet, hogy úgy voltak vele, hogy egy hatodik helyezést minek vegyenek el. persze ennél valószínűbb, hogy a zsűri szerint ez még belefért
Befutóig néztem, csak netelni nem tudtam. Sipit hallottam, de most komolyan: Létezik, hogy olyan meleg volt, vagy bármi más külső tényező, ami indokolhatná, hogy egy délután alatt ennyit essenek?
Amit viszont nem tudok, a srác a befutó 6. helyéről igencsak könyökölt. Nem vették el az eredményét?
Félbredt csipkerózsika! :-))
Én sajna csak 1/4 5-től láttam a közvetítést és csak hallgattam amit Sipiék mondtak!
Remélem ezzel a Vuelta hátralévő "tervezett" bukásai teljesültek és nem lesz több!
Most is csak kanóc tartó "fák" voltak! Majd a hegyekben szebb lesz.
Zabel csak azért tudja nyerni a sprint befutókat, mert nincs itt Cippolini! (csak, hogy örömet szerezzek Sipinek)
:-))
A Vueltából eddig jó ha 10 percet láttam, de nagyon örülök, hogy Zabel ennyire remekel. Remelém nyer még néhány szakaszt.
Az összetett meg egyelőre eléggé nyitott, nincsenek igazán nagy favoritok, többen is szóba jönnek.
Na sziasztok!