Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 2005.08.05 0 0 763
Egy kicsit almodozok. . .hideg konyha. . .jajj de jo is lenne. . .

Meg mindig nincs lehules. Holnaptol kicsivel huvosebbet igernek - nemi viharral. . .
Előzmény: Anzika (762)
Anzika Creative Commons License 2005.08.05 0 0 762
Ha tthon élnél, akkor főzhetnél egész nap, mert különben hólyaghurutod lenne a hideg konyhában, akkor legalább nem fáznál.:))
Előzmény: ZsuR (761)
ZsuR Creative Commons License 2005.08.05 0 0 761
Ma hatalmas sikere volt a pardicsomonak.
Meglatogatott a baratnom, es "munkaebed"-unk volt (surgos es komoly trecseles - naprakeszre hoztuk az informaciokat).
Szendvicset csinaltam - mert ki akar ilyen hosegben fozni (43 fokC)?

Szoval gyengen megpiritott kenyerszeleteket megkentem vekonyan majonezzel, sajt szelet, sonka szelet - es a fenypont! - zamatosra erett paradicsomszeletek - sarga-prios - es a sikere hatalmas volt!!! Ilyen zamatos paradicsomot nem is tudom mikor ettem utoljara.
A szine. . .hat azt nem lehet elmondani. Volt meg egy a boltbol - hat kistestvere sem lehet.

A sarga paradicsomrol alkotott korabbi velemenyemet ezennel unnepelyesen visszavonom :))



Fülöpmami Creative Commons License 2005.08.04 0 0 760
sziasztok!

jaj de jo hogy idetevedtem!
en is paradicsomimado vagyok
masodik eve van szerencsem paradicsomot (is) termeszteni.
tavaly nagyon rafaragtam, pont eres elott elkaptam egy esos idot, es rohadt sajnos az egesz...
iden 10 torpe-t illetve 5 paradicsomfat ultettem. mar 3 hete paradicsomot paradicsommal eszunk es meg hol van a vege!! ezt nem panasznak szantam. remelem ez a folyamatos eso nem rohasztja el megint, mert nagyon fogom sajnalni
bundyfiu Creative Commons License 2005.08.04 0 0 759

Köszönöm a válaszokat! akkor megnyugodtam. mert attol féltem hogy egytőlröl sokkal több jön le. De akkor remek.

 

Sajnos nagyon későn ültettem ki őket. jűni közepén. de nagyon szépen megnőttek. nagyobbak mint a szomszédé. most kapálom rendesen. meg talán egy kis levéltrágyát adok nekik. remélem lesz termésem rendesen. Nektek sok tápanyagot kívánok.

Anzika Creative Commons License 2005.08.04 0 0 758

Egyszer valahol olvastam, hogy 4kg körül terem egy tő, ahol igen értenek hozzá és ezzel foglalkozbak.

Szerintem ilyen dilettánsok, mint mi, nekünk is terem 3kg tövenként, ha beleadunk mindent.

Előzmény: bundyfiu (756)
Zitka Creative Commons License 2005.08.04 0 0 757
Ezt még egy látnok se tudná megmondani. :-) Ki kell várni. Nálam pl. a korai fajta már szinte leérett, nincs rajta több virág, vagy zöld apróbb termés. A sárga koktélparadicsom bokron viszont minden stádium megtalálható: bimbó, virág, apró zöld, közepes zöld, halványsárga teljesméret, narancssárgás teljesméret. Az, hogy mennyi jön le egy bokorról, függ a paradicsom fajtájától, az öntözéstől, a talaj minőségétől, attól, hogy tápoldatoztál-e,..... stb. stb.
Előzmény: bundyfiu (756)
bundyfiu Creative Commons License 2005.08.04 0 0 756
De most komolyan. Nekem van egy csomó nagy bogyó még zölden, meg tele vannak virággal. most ezekből lesz még valami ? télleg nagyon érdekelne hogy mennyinek kell egy tőröl lejönni?
Előzmény: bundyfiu (750)
Anzika Creative Commons License 2005.08.03 0 0 755

Nekem is van sárga paradicsomom, de az narancssárga, sokkal édesebb, mint a piros paradicsom, nem savas annyira. Ha lehet, akkor én azt eszem.

Sokkal finomabb, mint a citromsárga. Én nem ismerem a neveiket.

A citromsárga nagyon hamar bepuhul, a másik nem. Már nem is ültetek citromsárgát.

ZsuR Creative Commons License 2005.08.03 0 0 754
Ja ez az egy - eddig.
Előzmény: Zitka (752)
ZsuR Creative Commons License 2005.08.03 0 0 753
Hasonloan erzek en is. A piros paradicsom a kedvenc - szep a sarga, jo a sarga, de nem az igazi :))
Előzmény: Zitka (752)
Zitka Creative Commons License 2005.08.03 0 0 752
:-))))))))))))))))))   Csak ez az egy lett ilyen? :-)  Nálunk most épp a sárga koktélparadicsomok indultak be, nagyon finom az íze. De még mindig nehéz megszokni a színét. Ránézek, és egyből a ringlóra asszociálok (régen volt sárga ringló fánk). Aztán beleharapok, és persze paradicsom ízű... :-)
Előzmény: ZsuR (751)
ZsuR Creative Commons License 2005.08.02 0 0 751
Ferjem kedvence: alig varja, hogy beleharapjon :))
bundyfiu Creative Commons License 2005.08.02 0 0 750
Egy tőröl kb mennyi az átlagos termés? egy átlagos paradicsom fajtáról van szó. És csak annyi lesz rejta amennyi bogyója most van vagy ez késöbb is hoz meg ujakat?
Zitka Creative Commons License 2005.08.02 0 0 749

>A legnehezebb azt megvárni, amig az első valóban beérik.

 

Hát bizony ez így van. A koraiakból már jócskán ettünk kb. két hete is, de a többi persze mikor kezdjen el pirulni, mint a nyaralás kezdetén. Murphy.... :-)  Amit lehetett leszedtem, és elvittük magunkkal a Balatonra, de ebben a múlt heti hőségben aztán jól beindultak. Mondtam a szomszéd néninek, hogy nyugodtan jöjjön át, és szedje le, ami érik, de azt mondta, hogy Isten ments, ő sem tud mit kezdeni a sajátjaival. :-) Vele akartam üzenni a másik szomszédnak, hogy akkor ők garázdálkodjanak, de a néni közölte, hogy szomszédok az ő "felségterülete", és akkor _ő_ nem tudja majd hová tenni a fölös termését. :-)  Na mindegy, tegnap hazaérkeztünk, és nem is volt annyira vészes a helyzet. A sárga koktélparadicsom is beindult, de a többiről is leszedtem vagy 2-3 kilót. A fürtös lugasparadicsom viszont még éppcsak sárgászöld. A San Marzanok is hízóban :-) vannak még, ezek későbbi érésűek.

OFF: a többi növény kibírta a távollétünket, a cukkinik már a gyepre is kimásztak :-)), egy 53 cm-es darabot sikerült tegnap learatni. :-) ON

 

Előzmény: Anzika (744)
ZsuR Creative Commons License 2005.07.31 0 0 748
Majd jol kupanvag a serpenyovel az asszony - aztan leteszel a szandekodrol :))

Inkabb tanulj meg te befozni.

Ket fiam van - na ok sem foznek be, de fozni foznek, igaz befozni ok sem :))
Előzmény: Anzika (746)
Anzika Creative Commons License 2005.07.31 0 0 747
Most látom, préselni meg én is tudok. Megpróbálom.
Előzmény: Kajka (745)
Anzika Creative Commons License 2005.07.31 0 0 746

Én himnemű vagyok, nem főztem be még soha. A feleségem meg nem akarja.

Le kellene cserélnem, valami háziassabb nőt kellene találnom.

Előzmény: Kajka (745)
Kajka Creative Commons License 2005.07.30 0 0 745
Miért nem főzöd be? Vagy levét kipréselve főzés nélkül a a mélyhűtőbe zacskóban vagy műanyagpalackaban? Téle jól jön.
Előzmény: Anzika (744)
Anzika Creative Commons License 2005.07.30 0 0 744

Nálam a 13 tőkén kb. 41q fog teremni:)))

Már egy hete folyamatosan eszem, még a kutya is azt eszi:)))

 

A legnehezebb azt megvárni, amig az első valóban beérik. Akkor igazán édes csak, a majdnem érett nekem savanykás. Most egy hétig nem fogom látni a paradicsomomat, biztosan be fog érni, csak sok lesz, nem tudok vele majd mit csinálni. Elosztogatom a szomszédoknak.

Előzmény: ZsuR (743)
ZsuR Creative Commons License 2005.07.29 0 0 743
Kezdenek pirulni! Jajj de orulok! Rengeteg lesz!
Kajka Creative Commons License 2005.07.25 0 0 742
A hónaljhajtásokat azért kell kordában tartani, mert akkor a paradicsom ezeknek a növesztésével foglalja el magát, és kevésbé a már meglévő gyümölcsök növesztésével, érlelésével. Meg ha túlságosan elbokrosodik a növény, akkor nem járja eléggé a levegő, könnyebben elkapják a gombák. Ami már nagy, de mondjuk még nincs rajta virág, azokat is nyugodtan lecsipkedheted. Jelzem én is amatőr vagyok, az igazi tudós itt Frint, van erről néhány jegyzete itt, csak sokkal korábban.
Előzmény: bundyfiu (741)
bundyfiu Creative Commons License 2005.07.25 0 0 741

Köszönöm a választ.

 

Akkor tudom mire gondolsz. De akkor amik most kezdenek hónajhajtások nőni akkor azokat mind ki kell csipkedni? És amik már meg nőttek? Szóval elég nagyok néhány ilyen hajtás, azokat is leszabad törni?  Mi történik a hajtásokkal ha rajta marad?

 

 

Előzmény: Zitka (740)
Zitka Creative Commons License 2005.07.24 0 0 740

Én itt az amatőr-kategóriát erősítem a topikon :-), de már nagyon sokat tanultam a többiektől. Ha csak az alsó levelek sárgulnak, szerintem nem baj. Nálam is így van némelyik tövön. szerintem nem az  "oldalhajtásokat" kell kicsipkedni, hanem a hónaljhajtásokat. A "törzsből" szépen elágaznak az "ágak", és ott, az elágazásnál, kb. szögfelező módjára indulnak pici hajtások. Na ezeket kell kicsipkedni.

Nálunk most kezd beindulni a tömeges érés, pont most, mikor megyünk nyaralni. :-)

Előzmény: bundyfiu (739)
bundyfiu Creative Commons License 2005.07.24 0 0 739

Hello!

 

Még régen kérdeztem tőletek , hogy mi okozza az átültetés utáni levél sárgulást. Szerencsére semmi baj nincs, minden rendbe jött, és már szép nagyok a növények. De kérdezném, hogy a szárnál az alsó leveleket lekell törni . vagy nem? És mi az hogy kicsipkedni az oldalhajtásokat? Van e valami elérhető dolog a neten, ahol rendes leírás található.

 

 

VDD001 Creative Commons License 2005.07.21 0 0 738

KICSI REKLÁM...:)

 

Chess Creative Commons License 2005.07.14 0 0 737
Igen ez egy kórokozó gomba és a beteg maradványokon telel át. Burgonyán is előfordul. A kiirtása reménytelen, viszont lehet és kell ellenne védekezni ha ilyen az időjárás. A növényvédelem olyan mint a tűzoltás, jobb megelőzni mert akkor a kár is elmarad.
Előzmény: kiwancsi (736)
kiwancsi Creative Commons License 2005.07.14 0 0 736

 

Köszönömszépen!

Ezek szerint még egészséges állapotában kellett volna?

Ez valami gomba esetleg? Azaz áttelel a földben?

Onnan nem lehet valamivel kiirtani?

Előzmény: Chess (727)
Zitka Creative Commons License 2005.07.14 0 0 735

OFF

Itt egy még jobb nyelvtörő: Lenin mauzóleumának lelinóleumozása    :-))))))

ON

 

Megnézem, milyen kálcium-tartalmú tápoldatom van itthon, mert végül nem vettem biomit-et.

Előzmény: toti941 (733)
ZsuR Creative Commons License 2005.07.14 0 0 734
Vizszintesen. . .igy kellett volna nekem is, es akkor meg sovenyem is lett volna nyar vegere!

Szerencsere egy tolgyfa van mogotte, az meg eleg magas.

Előzmény: Zitka (728)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!