Megjelent a MIO következő GPS "generációja", széles kijelzővel. Találkozott már vele valaki? A véleményeket várom, gyakorlatban hogy vált be, ki hol, mennyiért jutott hozzá, milyen térképek vannak hozzá.
Hát, vesszek meg, de a bal alsó sarokban nem találok semmit, csak a menü gombot. Akár van gps poz., akár nincs. Ennyire béna lennék??? Pedig már szemüveget is vettem fel! :-)))
Valóban jobb lett ez a Phi38_DataV2-1b.zip, bár én nem találom rajta a nagyítás gombot és a 2D/3D gombot. A Mon Miomap funkció jópofa, már a nagy részét magyarítottam is, csak az utolsó 2 gomb állításával nem boldogulok, mert gondolom az lenne a nagyítás és a 2D/3D gomb, ami nekem nincs.
Ebben a verzióban valóban ki lehet a gps-t kapcsolni.
én erre nem találtam kapcsolót...
de már egész belezöldülök ebbe a sok skinbe:
most épp a Phi38_DataV2-1b.zip-et nézem, ebben télleg van egy GPS KI/BE kapcs.
valamint a térképikonok funkcióhozzárendelésére is van egy setup ablak, amivel elég jól testreszabható....
viszont 2 dolog még mindig hibáddzik:
1. a zoom +/- néha bekattan és nem zoomolja a mappát, hanem le, vagy föl csúsztatja...
ezt az original skinben, meg az összes hekkeltben is tapasztaltam.
ez miért van szerintetek?
2. QRVA jó lenne, ha lenne lehetőség a mapból kiugrani a mio shellbe (zenétbizergálni, számológépni, stb.) majd vissza.
(ez a riks-es skinnel részben sikerült: a 720 exponálógonbja kidobott a shellbe, de a visszamenet mán nem megy, csak softresettel tudom a mapot elindítani...)
Tomahawk:
azért jó ha ki lehet kapcsolni, mert akkor a térképnézegetésbe nem kavar bele (nem viszo vissza a térképet a gps pozícióra).
amúgy elvileg nem lenne rá szükség, ha korrekten el lenne különítve a nav. és a planner mód.
de nincs.
még azokban a skinekben sem, ahol külön map és külön cockpit menüt raktak be a miomap főmenübe...
A 2.2-ben lett egy újabb kis gomb a bal oldali mezőben, "képernyőkitöltés" néven, de nekem eddig nem sikerült rájönnöm, mi a funkciója. Ebben a verzióban valóban ki lehet a gps-t kapcsolni. Más változást én egyenlőre nem vettem észre.
A 2.2-esbe van egy olyan funkció, hogy kikapcsolhatod a GPS-t! Szerintem most ez megnyugtató lesz számodra. Számomra viszont szomorú, hogy egyelőre nem sikerült még kivennem a gombok alól a hátteret. Az is szomorú részemről, hogy ez a verzió is ugyanazt csinálja mint a másik kettő, mégpedig, ha bejelez egy speedcam, akkor eltűnik a sebességhatár jelző, és nem is jön vissza, csak akkor ha belépek a beállításokhoz, és vissza. Ha valaki erre tud megoldást, azt szívesen veszem. Én már próbálkoztam egy csomó mindennel, de egyelőre még nem sikerült megoldanom. :-(((
Most veszem észre, hogy nekem is még a 2.0-ás van.Ha hazaértem bepróbálkozom a 2.2-vel, mit javult?
Nem tudom ez mire jó, talán hogy elterjed,hogy milyen jól lehet hackelni a gépeiket, így veszik mint a cukrot!:-)Anno az int processzoraiért emiatt verekedtek össze a népek!
tegnap raktam fel a data-riks2.0-t (kissé meglepődtem az átalakuláson...)
sajna, hiába van külön map és cockpit mód, a map-be a gps továbbra is belepofázik... na mind1...
azonban azt vettem észre, hogyha a miomap alatt megnyomom az exponáló gombot (C720asok előnyben :-), akkor beadja az alkalmazás főmenüt (ahol a médiákok vannak)...
viszont visszajutni a térképhez nem 1xű: a miomap ikonra kattintva nem csinál semmit, viszont a telefon/fejhallgató ikora kattintva kiírja, hogy "meg kívánja nyitni a blútúszot?", majd a "nem"-re kattolva visszajön a miomap...
(kicsit olyan, mint a surda panellakása: ha lehúzoma vécét, akkor jön a melegvíz a csapnál...)
Azt úgy csináltam, hogy egyes fájlokban ( mio/480_272/ui/map_layers_480_272.ui , main_menu_480_272.ui ) megkerestem az "alpha" értékeket, ezek általában 20-on voltak, (pl. alpha=20) és ezeket levettem 0-ra. A navigate_480_272.ui fájlban az utolsót meghagytam 20-on, mert akkor a nagyító nem látszana. Így csak a nagyító és az iránytű alatt van háttér.
Azt úgy csináltam, hogy egyes fájlokban (mio/480_272/ui/map_layers_480_272.ui , main_menu_480_272.ui ) megkerestem az "alpha" értékeket, ezek általában 20-on voltak, (pl. alpha=20) és ezeket levettem 0-ra. A navigate_480_272.ui fájlban az utolsót meghagytam 20-on, mert akkor a nagyító nem látszana. Így csak a nagyító és az iránytű alatt van háttér.