Úúúúúúgy van!
King bácsi szeretheti a magyarokat, legalábbis érdekesnek lát minket. Már ha tényleg Zoltánnak hívják eredetiben is a madarat és nem csak fordítási "hiba".
Mármint arról, hogy King valóban magyar neveket és utalásokat használ-e az eredeti (angol) szövegben?
A Setét Torony madarára Zoltánra és a valamilyen Csabára gondolok (erre Eddie emlékezik Blainben). Továbbá a Hasznos holmikban valami ügyintéző(?) kisasszonyka Hey-Ho üdítőt iszogat. Ez pedig tudomásom szerint magyar termék.
Más:
Látott már valaki a neten fantáziarajzot/képet egy szőrmókusról?
Ha igen, megköszönném, ha belinkelné ide.
Dohi!
A Rose Red majd csak szeptemberben (1850-ben belinkeltem).
Látta már vki ezt a filmet? Érdemes +venni?
Ha van olyan jó, mint a SOTC, akkor érdemes lenne...
bone: a nightmares & dreamscapes-ben is van egy rajz (valami olcso paperback kiadas), a house on maple streethez kapcsolodik.
zsanna: tyuuu, gratulalok! :) nem hoztal valami king-konyvet? :) a koontz-ugy alakul, koszi! ugy tunik, nagyon keverem oket... a retteges ajtaja? az is valami ember-, azon belul gyerekkiserlet. kiscsajt bezarjak egy szobaba, hogy mindenfele latomasai legyenek - talan...
skem: talaltam 2 ujabb hibat (meg mindig nem olvasom, csak kerestem valamit). az egyik, hogy a "boys' room"-ot, ami egyebkent ferfi mosdot, vagy hasonlot jelent, a fordito holgy egyszeruen "fiuk szobajanak" forditotta :) a masik, hogy a targymutatoban a dt2 "a harmas rajza" neven szerepel, de ahol tenylegesen szo van a konyvrol (445. oldal), ott "a fara vesett iras" cimen fut. biztos tree-nek olvasta a csaj a three-t :))
Ma, ki tudja hanyadszorra, megnéztem az Állj ki mellettem! - et, és felfedeztem benne egy bakit!
Amikor a 4 srác ül a tábortűznél, Gordie (ha így írják a nevét) belekezd egy általa kitalált történetbe, David "Zsíragy" Hogan-ról. Nah, és azzal kezdi, hogy a srác majdnem 90 kiló.
Utána mutatják magát a pite evő versenyt, és a srác, aki alakítja zsíragyat, jóval több mint 90 kg....jó, ez nem egy olyan hatalmas hiba, csak gondoltam, megemlítem, hamár feltűnt.
2 -
A The Stand amcsi kiadásában vannak rajzok is! :)
Komoly, csak átlapoztam, de van egy pár oldal, amin fekete fehér rajzok vannak!
Mondjuk nem tudom ez hogy fér össze úgy általában egy sk könyvvel, úgy értem, nekem ez nagyon nem tetszik, szvsz nem illik oda egyáltalán :)
Dohi!
Koontz-tól a Túlélőben olyan gyerekeket "kísérleteznek" ki, akiknek paranormális képességei vannak. Kettő bejön, az egyiket, a "jót", megszökteti egy nő, de a repülőgép a másik gyerek "segítségével" lezuhan. Már rémlik?
Másik kérdésedre: a hét végét Isztambulban töltöttük, mert a lányom részt vett a 6,5 km-es Boszporusz-úszóversenyen. És hiába 19 éves már, az ember azért nem engedi el egyedül, főleg nem oda. (Meg nem is akart egyedül menni.) Szerzett egy bronzérmet, úgyhogy megérte elmenni.
Most éppen EP-t olvasok, a Javított kiadást. (Ezt hagytam félbe King kedvéért.) De most nagyon felkeltettétek az érdeklődésemet az új King könyvvel, asszem ezt mindenképpen megveszem majd!
Hoppa!
Egy amerikai ismerősömtől ma kaptam egy The Stand könyvet! :)))
Állítólag vmikor kérhettem tőle mélben - jó régen lehetetett, vmikor még bőven a magyar megjelenés előtt - merthogy nem emlékszem rá! :))
Mindenesetre itt van. 1141 oldal, szal nem kispályás.
bi4: jaa, az a hideg tuz?! akkor melyik a tulelo? az is valami ilyesmi, nem? a hideg tuzrol meselhetnel meg, mert regen olvastam, es az remlik, hogy az eleje (megtudja, mizujs, odamegy, megmenti az illetot) tetszett, csak kesobb romlott el. van valami szelmalom is benne, nem? meg hogy visszamegy szulovarosaba...
ja, ez OFF volt, bocsi! :)
es hogy valami ON is legyen: rose red es hasznos holmik dvd-k! elobbi allitolag kijott, utobbi is mindjart.
ÉLJEN!!! Ez igatzán jó hír! Az Euróôpa nem nagyon szokott csúszni, úgyhogy már csak néhányat kell aludni az új kötetig. És közben még Sziget is lesz! :)
Az a két fordítás szvsz. nem volt annyira rossz. Igaz, annyira jó sem. Úgyhogy várakozás indul.
yikes! 1800 korul lesz a skeleton crew! ugyanaz a csaj forditotta, aki a tom gordont es a night shiftet. nemtom, eloiteleteim vannak, bar egyiket se olvastam ;) bihari gyorgy rulez, meg ugy hianyoznak azok a nevek, akik regen kinget forditottak :(
Mindig érhetik meglepetések az embert…
Békésen pihen tóparti nyaralójában családjával, amikor fergeteges vihar kerekedik, fákat csavar ki tövestül, leszaggatja a tetőt. Kitombolja magát, majd elvonul. És akkor a tó fölött leszáll a köd. Egyre közeledik, mindent beborít, és valamilyen furcsa csápok, nyúlványok, tapadókorongok kúsznak elő belőle, és amit megragadnak… Szóval nem árt meghallgatni az
időjárás-jelentést!
A klubban kártyázik a barátaival, de hiányzik egy játékos. Sebaj, az ott ülő jól nevelt idegen felajánlja, hogy beszáll a partiba. Csakhogy az úriember nem hajlandó kezet fogni bemutatkozáskor. Ez az egyszerű udvariassági gesztus ugyanis végzetes következményekkel járhat. Ne erőltessük! Jobb a békesség!
Régi kacatok között talál egy játék majmot. A tengerész papa hozta tán külföldről, fura egy jószág – és milyen ocsmányul vigyorog! És hogy került a padlásra, amikor már évekkel azelőtt kidobták?! Miért tér mindig vissza?
Megrendeli a tejet, narancslevet stb., hisz milyen jó is az, ha házhoz szállítják a reggelit! Hajnalban jön a pofás kis teherautó, a tejesember meg lerakja az ajtó elé az árut… ja, hogy esetleg földúsította az üvegek tartalmát? Talán mégis jobb, ha elugrunk a boltba!
Hajótörést szenved, lakatlan szigetre vetődik. Néhány alapvető dolgot sikerül megmentenie, például ceruzát, kést, varrókészletet meg két kiló heroint… A sziget olyannyira kopár, hogy legföljebb egy-két sirály száll le rá, de nagyon nehéz ám elkapni a fürge jószágot, főleg ha vadászat közben kitörik az ember bokája! A seb elfertőződhet, de ott a kés… A
túlélésnek ára van!
A kimeríthetetlen fantáziájú Stephen King vérfagyasztó történeteinek újabb kötete garantálja, Kedves Olvasó, napi borzongásadagját. Nyugodt álomról azonban szó se essék!
skeleton crew augusztusban! magyar cim: csontkollekcio! es elvileg augusztus a hyperion bukasa elso fele is! klassz! eh, mintha nem lenne mit olvasnom... :)
tamas: elirasokkal, ilyesmikkel nem foglalkoznek, folosleges, de a SKEM annyira szar, hogy nagyon... egyebkent angol nyelvteruleten van egy site, ami a hibakat gyujti, de azt sem eliras szinten, hanem a "normalisakat".
iffy: nem kell olyan nagy mazli, hogy ket hasonlo koontz-ot kerits meg :) en egymas utan olvastam a kulcs az ejfelhezt es az idegen emlekeket, es azok is hasonlianak nemileg. szerezd meg es olvasd el a rossz helyet! mintha nem is koontz irta volna! :) a tobbi konyve a kozeleben sincs, valami fantasztikus! de a rejtekhely is klassz, az idegenek, meg meg par. nekem a sziv sotet folyoit, az egi jelet es kulonosen a hideg tuzet ajanlottak nagyon, de nem igazan jottek be. az egi jel idoutazos tema, igy eleve nem rossz, de a hideg tuzbol semmire nem emlekszem, annyira szar ;) bar en koontz-cal ugy vagyok, hogy barmikor elolvasok tole barmit. nem tul hosszuak a konyvei (ok, annak tunnek, de az oldal- es betumeret is sokat szamit), es azert a legtobb eleg szorakoztato.
zsanna: hol jartal, meselj! :) valami kinges elmeny? mit olvasol eppen?
Mi a fene, emberek! Három napra kiteszem a lábam Magyarországról, és Ti úgy belelendültök az írásba, hogy nem győzöm utolérni magam a topic olvasásával :-))))))) És akkor még hol vannak a könyvek :-)))))
De egyedül maradtam a véleményemmel, miszerint a legjobb DT könyv a 4. mindenki a 3-at mondja; benned reménykedtem, Iffy...
Iffy útjai kifürkészhetetlenek.:O)) akkor is a második és a harmadik a legjobb.
kicsit off.
időközben kiolvastam még egy koontzot. teljesen elégedetlen vagyok, de biztos csak nekem sikerült kifognom pont ezt a kettőt. tők egyforma könyvek. mindkettőben gyerek, telekinetikus képességek...stb.
(maszk, rettegés (?) ajtaja)
eddig nem nagyon jött be, mert olyan végetlen a történet mindkettőben. szal mint ahogy irják a boritón is, mindig ott csap le ahol számitunk rá. ez nekem nem túl izgi...:O(
uff.
ON.
megyek megveszem mán ezt a SKEM-et, ha ennyire istenititek.:O))))
Hogy a ***ba bírod ki, hogy otthagyod Rolandékat Blaine belsejében úgy, hogy nem tudod, mi lesz velük???
Nos; nem bírtam ki (teljesen).
Úgy terveztem, hogy a harmadik rész után elolvasok három William Golding könyvet, de kettő után feladtam.
Most kezdtem bele a negyedik részbe...
Nahh, nekem ma lesz meg az SKEM, hmmm, kiváncsi vagyok mit hagytak ki belőle, mert nekem az eredti is majdnem full megvan.... csak nem volt időm még nagyon olvasgatni, meg ez a US angol nekem nem jön be...
Dohi: a hibák terén.... én is foglalkoztam valamin hasonlóval, de annyi el van cseszve, hogy nem győztem kigyűjtögetni ( A Carrie-ben három fatális SK hiba van, meg egy nyomdahiba)
mindjart befejezem a lopakodo arnyakat, es azt kell mondanom, hogy igencsak klassz! tobb, mint a konyv 2/3-a bejott, ami igencsak ritka nalam antologiak eseteben. szoval lehet keresni az antikban (penteken lattam egyet a helyiben), aztan jol elolvasni! (bone, van benne lovecraft is! :))
xhris: jovanna, mondtam, hogy hulye vagyok :)
sti: na, csakhogy! :) voltam penteken boltban, igy - ha a ma kivegzendo lopakodo arnyakat nem szamolom -, 13 konyv van, amig el nem kezdem kinget. a dt4 a vegen van, tehat majdnem 20. persze addig sok konyv megjelenik meg, ugyhogy messze van meg nagyon...
uj konyvekrol nem tudok semmit, csak az elveszett muveirol - jol kitargyaltuk :)
simpsons-rol szinten fogalmam sincs, de ugy tunik, mar hetvegen is ismetelnek (legalabbis 2 hete az volt), ugyhogy kezdheted figyelni, mar csak hetek kerdese szerintem.
amit tudok, az fent van a hq-n (kiveve, ami a frissites ota lett :)) on writing akkor lesz magyarul, ha mar minden regenyt es novellaskotetet kihoztak europaek, de mivel king folyamatosan irja oket, eleg erdekes lesz... wolves of calla aprilisban nemetorszagban, a riding the bullet meg majd benne lesz a magyar eventualban nyilvan.
a lost workot, mint konyvet pedig senki nem szidta, ha jol remlik, szerintem is fantasztikus, csak a magyar kiadast csesztek el. olyan meg nincs, hogy nem tudod megszerezni. jarj a konyvesboltok nyakara, vagy rendeld meg online (libri, alexandra...)
Sziasztok, csoda történt!!! Internethez jutottam!!! Na akkor beköszönök.
Dohi: Köszi, majd igyekszem, egyébként sorry, hogy nem jelentkezek, de majd nyomok ismertetőket. Amúgy az eddigiek már rajta vannak a HQ-n, leellenőriztem! KÖSZI!!! Az is tetszik, hogy amit a fórumban írtam, azt a Dark Halfhoz odatetted a véleményemként! Ügyes vagy! Hány könyv van még az ST4 előtt? Mikor jelenik meg a Dreamcatcher??? És a Skcrew??? Bár a válaszodat vszínű, hogy nem fogom tudni elolvasni, mert Internethez nem tudom, mikor jutok legközelebb szeptember előtt... Eh, akkor már legyen még egy kérdés: Mikor lesz legközelebb a Viasaton Kinges Simpson?? Ugyanis eddig nem néztem, de megnéztem egy részt, és rákaptam a sorozatra... De ha már itt vagyok, akkor azt is megkérdezem, hogy távolabbi megjelenésekről nincs tudomásod? Walves of Calla, Riding the bullet, On writing...? Mármint magyarul.
Lord Iffy: Kicsit megkésve, de reagálok arra, hogy végére jutottál az ST4-nek: most én is elkezdtem újból, és most még jobbnak tűnik, mint az előbb. Szerintem zseniális! Egyébként tetszik, hogy azt mondod, hogy 3/4-ig jó volt, de szerintem az azt követő részekkel se volt gond... Főleg ez az idézet tetszik belőle (most fejből, nincs itt a könyv):
" - Rendben van, kiérdemelted a fémet.
- Na és miféle? Arany? Ezüst?
- Ólom."
Na ez azért nem gyenge...
De egyedül maradtam a véleményemmel, miszerint a legjobb DT könyv a 4. mindenki a 3-at mondja; benned reménykedtem, Iffy...
Vaskalap kartárs: Ez nem lehet igaz. Hogy a ***ba bírod ki, hogy otthagyod Rolandékat Blaine belsejében úgy, hogy nem tudod, mi lesz velük??? Ezt a hidegvért... Bár mondjuk Dohi is pont ugyanezt csinálja... Na mindegy, maradjunk annyiban, hogy nekem szerencsém volt, hogy a könytárból egyszerre vettem ki mind a 4-et, és belehaltam volna, ha nem tudom elővenni a 3 után rögtön a Wizard and glass-t... (Ha már az angol eredetiknél tartunk) Na mindegy, ez én vagyok.
Eh, ha már itt vagyok, akkor egy nagyon nagyon of kérdés engedjetek meg, jó:-) (Ha már annak idején EP II ügyben válaszoltatok)
Tehát OFF mode ON:-)
A kérdés pedig emígyen szól:
Q3 vagy UT? (Szerintetek)
Aki nem tudja, miről van szó, az ne válaszoljon:-)
Egyébként arról jutott eszembe, hogy épp hálópartyn vagyok, és UT-zunk ezerrel, és a környezetemben levő emberek is, meg én is igen gyengének találjuk a Q3-at az UT-hoz képest... Szóval kíváncsi vagyok, hogy itt, a King topicon hányan szavaznának az UT ellen vagy mellett. Na de elég ebből.
OFF mód kikapcsolva.
Na szóval nemrég olvastam megint a Végítéletet és azt vettem észre, hogy egy helyen Randall Flaggról megemlítik, hogy "Jézus egy disznóba zárta őt", meghogy "Az ő neve Légió", meg hasonlók. Erről rögtön a SOTC jutott eszembe...
Egyébként akármennyire is szapuljátok, én azért elolvasnám szívesen a SKEM-et, csak nem tudom megszerezni.
Na most már lelövöm magam. Megint eltűnök egy időre, talán nem szeptemberig, de valószínű:-(((( Majd megpróbálom megoldani. De most is visszamenőleg is elolvastam a topicot, szval Dohi, válaszolj:-)
bone: remek otlet! :) csak az a baj, hogy en meg nagyon sokara fogom elolvasni a konyvet :( de ha egyszer megis, jegyzetelni fogok :) bar ahogy belelapozgattam, igazan "csak" a cimek felreforditasa es a tartalomjegyzek pontatlansaga a gaz - elobbi hanyagsag, es szerintem ebben az esetben megbocsathatatlan, utobbi figyelmetlenseg - persze eleg nagy...
mas: most olvasgatom a poe es kovetoi cimu antologiat, es talaltam egy erdekes dolgot. sir arthur conan doyle "felsules los amigosban (the los amigos fiasco)" cimu tortenetevel vegeztem az iment. arrol szol, hogy villamosszekben akarnak kivegezni egy fickot, de mivel azt hallottak, hogy x ezer watt utan meg vergodott egy kicsit, az egesz varos energiakeszletet raengedik. meg is tortenik, de a fickonak csak a haja hullik ki, es utan hiaba akasztjak fel es hagyjak logni elobb fel, majd egy teljes oran at, nem hal meg. sot, utana par golyot is beleeresztenek, de azt is tuleli. szerintem ez butasag (tudom, en vagyok a hulye, de akkor is! :)). szoval ok, feltoltodik energiaval, de ha lelovik, akkor elfolyik a vere es meghal, nem?! ezek szerint megsem... hatha valaki okos fel tud vilagositani :)
Adtál egy ötletet dohi:
nem csak skhqra kéne ilyen hibagyűjtemény erről a SKEM-ről, hanem egyenesen a kiadónak
kéne elvinni és a pofájukba dugni, hogy tessék, nézzék meg micsináltak!
Ha összegyűjtjük, elviszem szívesen :)