Keresés

Részletes keresés

dzgaux Creative Commons License 2006.06.21 0 0 1979

Mondasz vmit, mert nálam is potyognak, négy darab citrom van, ami már egész nagy, remélem kifejlődnek.

Szerencsére a méhek kezdik felfedezni, már három rendszeres látogató van:)

Előzmény: Georgethebig (1978)
Georgethebig Creative Commons License 2006.06.21 0 0 1978

szerintem nem önbeporzó... Én azt tapasztaltam, hogy csak abból lesz valami, amit zümmögve beecsetelek. :) Lehet, hogy kevés a profi "repülő hadtest" a teraszon...

Tavaly ennek ellenére igen sok beporzott leesett, lehet, hogy a széltől... Végül is a sok virágnak kb. az egyharmadából/negyedéből lett gyümölcs. Így is maradt rajta 10 gyümölcs, amelyből végül 1 Lime lett. :) (nem volt hajlandó besárgulni.)

Előzmény: dzgaux (1976)
dzgaux Creative Commons License 2006.06.21 0 0 1977
A banánomról "sorban" törnek le a levelek... Az előbb kettő szinte egyszerre tört le, és még egy harmadik is "bepróbálkozott", de azt megakadályoztam(kikötöttem). Mi lehet a gond? Eddig is csinált néha ilyet, de nem egyszerre többet... És ráadásul zöld egészséges levelek törnek le, a törés helyén meg levedzik...
dzgaux Creative Commons License 2006.06.21 0 0 1976
Én eddig úgy tudtam, hogy a citrom önbeporzó... Vagy azért rá kell segíteni ecsettel is vagy profi beporzókkal?:)
Előzmény: Arth_ur (1974)
monarda Creative Commons License 2006.06.21 0 0 1975

Sziasztok!

Szóval, kettő kis citromka lett rajta, de mégcsak most kezdi igazán a virágzást, de még ki sem nyílik már ledobja, ha van termője ha nincs. Nem tápozom gyakran a kettőt egyben szoktam heti 1* fele mennyiséggel.

hat citrusfélém van, március óta kint a szabadban egészséges lombozattal, bár nem olyan sötétzöld de azért nem látom őket csúnyának, majd hozok képet.

Kettő virágzik az egyiken még téli kettő termés is van és még így volt rajta 16 bimbó , ami mára már csak három, ami megkötött az meg elsárgul és lehullik róla....semmivel sincs rosszabb dolguk mint korábban.

Arth_ur Creative Commons License 2006.06.21 0 0 1974

Már nálam is elvirágzott a nagyobbik narancsunk, alkonyatkor több méterről dominált az illata. Kijártunk hozzá "aromaterápiára". :-)

Ecset helyett :-)

Idén ecsettel nem vergődtem, rendszeresen járták profi beporzómunkások.

(A fotó május végén készült, a levéltetveket azóta már hazavágtam rajta.)

Előzmény: Freddy56 (1973)
Freddy56 Creative Commons License 2006.06.20 0 0 1973

Szia!

Hol vannak a fáid? Figyeled-e, hogy van-e bibéje is, vagy csak porzója?

Amelyen csak porzók vannak (fiú virág) simán lehull, termést ne várj! A másik, ha zárt térben vannak, neked kell beporozni a bibés virágokat egy kis ecset segítségével - bár nálam ilyenkor a szabadban vannak, de ettől függetlenül rásegítek a beporzásra az ecsettel, nem bízom csak a bogarakra.

És még egy: ebben a stádiumban ha csak egy kicsit is szárazabb a földjük, egyből eldobnak bimbót, kis citromot, szóval imádják a vizet, de nem a cserép alátétben a pangó vizet!

Nekem is több év kellett, mire kezdtem kiismerni az igényeiket, nyűgjeiket!

Sok sikert!

Előzmény: monarda (1970)
Flanell Creative Commons License 2006.06.20 0 0 1972
Próbáld megporozni, hátha segít.
bombaba Creative Commons License 2006.06.20 0 0 1971
A levelei normálisak? (Méret, szin)
Nálam most fejezi be lassan a citromfa a virágzást, iszonyú tömeg virág volt, és annyi citromka, hogy nem tudom megszámolni.
Nem túlzás a trópusi táp és a citrustáp is?
A virágokat figyelted? kötöttek? Voltak porzós és termős virágok is?
monarda Creative Commons License 2006.06.20 0 0 1970

Nagyon szrethet nálad, nálunk elvirágoznak és eldobálják a bimbót, tizenhatból márcsak három négy maradt, én meg trópusizom is meg citrusos tápozom is.

Mit nem adok jól neki???????

Előzmény: Taxus (1969)
Taxus Creative Commons License 2006.06.20 0 0 1969

Valószínüleg ezt fogom tenne, csak sajnálom, olyan szépen és illatosan virágzik. A másik citromom, ez egy sima közönséges citrom, virágzik, terem és közben nő is.

Eddig Wuxalt és általános tápot (emelt vas tartalommal) kapott mindkettő, de lehet hogy adok neki fűtápot abban sok a nitrogén, de még várok egy kicsit, esténként betölti a teraszt a virág illata.

Előzmény: beetee (1968)
beetee Creative Commons License 2006.06.20 0 0 1968

Szerintem ollóval csipkedd le a bimbókat, felesleges terméseket, akár fél-egy éven át is.

Ha tápozod, akkor pedig válassz valami levél-dísznövénynek valót.

Előzmény: Taxus (1963)
dzgaux Creative Commons License 2006.06.20 0 0 1967

Nagyon szép a banánod(1875+1900-as hozzászólás), az enyém nem ennyire gyorsan növő :( Habár az új sarj ma második napos, és már kb öt-hat centi nagy:))))

Meg a "nagyon" még sajnos látszanak a karácsonyi sarjhozás negatív következményei...Remélem a mostani nem fogja annyira megviselni, igyekszem kompenzálni mindenféle jóval(pl tegnap délután "csak" másfél liter vizet kapott, és mára meg is itta az egészet:-) )

Előzmény: Taxus (1965)
dzgaux Creative Commons License 2006.06.20 0 0 1966
Örülök, hogy normális dolog, csak olyan fura volt, hogy eddig inkább csak nőtt, és csupán ilyen "öregen" (6-7év kb) jött elő az "anyai ösztön". Nagyon örülök az új sarjnak (bár csak pár hétig fogom csodálni). Kiültetni nem merem a banánokat, egyrészt nem akarom, hogy megégjenek a levelek, másrészt a nagy elég nehéz, harmadrészt meg eddig is egész jól elvoltak a szobámban(déli fekvés, rengeteg napfény+meleg). Azért szívesen látom az új sarjakat is, bár több banánfát már nem szeretnék(elég lesz a karácsonyi sarj), ha még majd hoz, elajándékozom vkinek...
Előzmény: Taxus (1965)
Taxus Creative Commons License 2006.06.20 0 0 1965
Az 1900 és az 1875. hozzászólásomban tettem fel képet a banánomról, amin jól látszik, hogy bebokrosodott, pedig tavasszal, csak egy központ tő nőtt ki, őszre körülötte a sarjak.
Előzmény: dzgaux (1954)
Taxus Creative Commons License 2006.06.20 0 0 1964
Ez teljesen normális, egészséges jól táplált banán hozza a sarjakat rendületlenül, de azért a központi törzse is nő. Korábban tettem fel képet a kiültett Musa banjoo-ról, őszre kb. 4 nagy és 6 kicsi sajkezdeménye lett. 
Taxus Creative Commons License 2006.06.20 0 0 1963

Évek óta nevel egy órás citromot (Pomelo ha jól tudom) kb. 60-70 cm nagy és gyakorlatilag nem nő, vagy alig, viszont egyfolytában virágzik és terem, metszeni sem nagyon tudom, mert akkor kisebb lesz. Ez tök jó, de ez normális? Szeretném ha nőne is egy kicsit, adjak neki nitrogént?

Citrom

Citrom virága
lesárgult Creative Commons License 2006.06.20 0 0 1962
Nem tudom, valaki tud-e segíteni?
Van két banánfám, amit kaptam és nem tudtam a fajtáját beazonosítani az elérhető leírások alapján. A kisebb fa állítólag terem, a nagyobbik állítólag télálló, de a Rappai kertészetben azt mondták az elmondásomra, hogy ez nem az. Egyszer kint hagytam letakarva és kifagyott (lehet, ohgy nem jó volt a letakarás).
Néhány fényképet kiraktam ide:

http://creative.de-efk.hu/~zoltan.nagy/bananfa.htm

Ha valakinek van hasonló fajtája és ráismer, megköszönöm a segítséget.
ticket mouse Creative Commons License 2006.06.19 0 0 1961
A tiéd tényleg "öreg" az enyémhez képest....... :-)
Előzmény: dzgaux (1960)
dzgaux Creative Commons License 2006.06.19 0 0 1960

Az enyém elég jól bírja a te 1-2 évedhez képest...

Minden eshetőségre tekintettel a karácsonyi sarjat megtartom, a mostani megy egy pár száz méterrel arréb:)

Sok helyem sajnos már nincs, nem férek a "gazaimtól", ezért is lett elígérve a sarj, amúgy sztem megtartottam volna, de jó helye lesz remélem:)

Előzmény: ticket mouse (1959)
ticket mouse Creative Commons License 2006.06.19 0 0 1959
Szerintem magadnak is nevelj néhány sarjat / attól függ mennyi helyed van /, mert az "öregek" nem örök életűek. :-(
Fajtától függ hány évet élnek. Az enyém egy-két évet szokott megélni, de minden évben tavasszal kihajtott valamelyik és aztán jöttek a sarjak. :-)
Előzmény: dzgaux (1958)
dzgaux Creative Commons License 2006.06.19 0 0 1958

Nekem még nincs szívem levágni a sarjat, mert ez még csak a második tőle... Inkább örülök, hogy hoz, mert egyik ismerősnek már régebb óta be volt ígérve:)

Meg igazándiból elég nehezen vette rá magát az "öreg", hogy elkezdje magát klónozni, már 6-7év körül van, és karácsonykor hozta az elsőt, mára meg a másodikat

Előzmény: ticket mouse (1957)
ticket mouse Creative Commons License 2006.06.19 0 0 1957
Mikor már mindenhova banánt ültettem, azután már le szoktam vágni a sarjakat, hogy az "öreg" nőjön minél hatalmasabbra. Nálam ez eddig minden évben bevált. :-)
Jelenleg kettő "öreg" van és hat sarj. :-)
Előzmény: dzgaux (1956)
dzgaux Creative Commons License 2006.06.19 0 0 1956

Akkor jó:)

Csak sajnálom ilyenkor szegényt, mert az összes energiáját a picibe nyomja, magát meg "elhanyagolja"... De azért igyekszem majd tápsóval kompenzálni. Amúgy nemrég kérdezte vki, hogy honnan tudna banánfát szerezni: Dunakeszi Auchanba érkezett egy pár

Előzmény: ticket mouse (1955)
ticket mouse Creative Commons License 2006.06.19 0 0 1955
A banánod rendszeresen kap sok vizet, bőven tápanyagot és napfényt: sok-sok banánsarjat hajt!
dzgaux Creative Commons License 2006.06.19 0 0 1954
Létezik olyan, vagyis normális dolog, hogy a banánfa fél éven belül két sarjat is hoz?
Georgethebig Creative Commons License 2006.06.19 0 0 1953
Köszi dzgaux :-), írok nekik.
Előzmény: dzgaux (1952)
dzgaux Creative Commons License 2006.06.18 0 0 1952
Ez az az oldal, az előzővel nekem nem jött be: http://www.geocities.com/disznovenyek/novenydoktor.htm
Előzmény: dzgaux (1951)
dzgaux Creative Commons License 2006.06.18 0 0 1951

Sztem ha felmész a www.gazdabolt.hu -ra vagy a www.geocities.com -ra, mindkét helyen van szaktanácsadás, viszonylag hamar válaszolnak. Nekem is egy csomót segítettek már, biztos neked is tudnak

Előzmény: Georgethebig (1949)
Flanell Creative Commons License 2006.06.18 0 0 1950

Hát ez tényleg X-akta. (Tényleg! Atka? Ja, nem.)

Semmi tipp. Esetleg túltápozás.

Előzmény: Georgethebig (1949)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!