Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 2005.08.14 0 0 781
Hm. Latom mit mondsz :))
Előzmény: GURIGA (778)
Fülöpmami Creative Commons License 2005.08.14 0 0 780
szeduletes!
es milyen szokatlan formaju paradicsom!!!
Előzmény: GURIGA (779)
GURIGA Creative Commons License 2005.08.14 0 0 779
Na, paradicsomszakértök!
Megmutatom, hogy Canadában hol nöl a paradicsom!
(Az én kertemben. Máshol talán nem ilyen termékeny a beton...)
GURIGA Creative Commons License 2005.08.14 0 0 778

Zsuzsika!

Ez úgy néz ki, hogy valaki már leharapta!
(A nyelét...)

Vagy ollóval levágta a Loretta Babitt ?
(Vagykiafenevoltaz)
Előzmény: ZsuR (751)
Nonamekata Creative Commons License 2005.08.13 0 0 777
Kellett rá vámot fizetni? Kártyával fizettél? Egyáltalán lehet növények szaporítóanyagát legálisan behozatni? Jó nagy választékuk van! Jövőre én is szeretnék tőlük rendelni. Hány %-ban keltek ki a magok?
Előzmény: Mortisia (772)
Mortisia Creative Commons License 2005.08.12 0 0 776

Big Zebra (zöld csíkokkal:

 

 

Prudens Purple:

 

Előzmény: Mortisia (775)
Mortisia Creative Commons License 2005.08.12 0 0 775

Itt van egy-két újabb kép. A félbevágott pari (világos-narancssárga): Valencia,

mellette a Plum Lemon.

 

A másik kép egy kis vidámság a nyár színeiből :))))))

 

 

 
Mortisia Creative Commons License 2005.08.11 0 0 774

3 hét volt.

Előzmény: ppmoni (773)
ppmoni Creative Commons License 2005.08.10 0 0 773
Kb. mennyi idő volt, amíg ideértek a magok?
Én egy skót cégtől rendeltem kétféle magot, és több, mint 3 hónap alatt értek ide.
Előzmény: Mortisia (772)
Mortisia Creative Commons License 2005.08.08 0 0 772

Egy amcsi oldalról rendeltem a magokat. Ők voltak a legnormálisabbak ár-fajta-leírás+kép-megbízhatóság tekintetében.

www.tomatogrowers.com

A manó magot pedig szinte minden paradicsom magot áruló boltban megkapod.

(Bocsi, ezt tegnap elfelejtettem leírni.)

Előzmény: Zitka (771)
Zitka Creative Commons License 2005.08.08 0 0 771

Mortisia, a különleges fajták magjait hol vetted? Neten rendelted?

Ilyen albínó :-) paradicsomot még nem is láttam. Padlizsánt már vettem 1x fehéret, de paradicsomot még nem. A manóparadicsom mag fellelhetősége is érdekelne.

Előzmény: Mortisia (770)
Mortisia Creative Commons License 2005.08.07 0 0 770

Ezek a legfrissebb képek a tegnapi szüretből. (Végre beindult az érés:) )

A képeken a nagy sárga pari: Azoyka. A kisebbik sárga: Plum lemon. A gömbölyű pirosak: Isis candy (Ő egyébként nem úgy néz ki, mint amit vártam a képek alapján tőle). A hosszúkás piros: anyu házi paradicsoma. A barna színű: Black. A nagy fehér az utolsó képen a tál szélén: White Beauty.

(Azért raktam fel a két virágos képet, mert az eltérő fényviszonyok miatt a parik színe más-más)

 

 

  
Mortisia Creative Commons License 2005.08.07 0 0 769
Lehet is magot kapni. Törpe paradicsom egyébként, és a termése valóban nem nagy. Egyébként a növény maga sem.  A termés valóban ízletes, és viszonylag folyton terem. Nekem tavaly voltak, és 100%-an meg voltam velük elégedve. Idén sajnos nem volt belőlük, mert a magok többszöri újravetés után sem keltek ki.
Előzmény: Zitka (768)
Zitka Creative Commons License 2005.08.07 0 0 768
Ja, még egy szakmai kérdés: tegnap piacra menet az autóban hallgattam a rádiót, és egy bio-gazdával volt riport. Ő említette, hogy egy régi magyar fajtát termeszt, aminek az a neve, hogy manóparadicsom. Ismeri valamelyikőtök? Vajon hol lehet ilyen magot kapni? Azt mesélte, hogy a hibridekkel szemben nem túl nagy szemek, talán nem is olyan bőtermésű, de az íze....  Erre kaptam fel a fejemet, és gondoltam, jövőre kipróbálnám.
Zitka Creative Commons License 2005.08.07 0 0 767

Én is csináltam ma néhány képet, ha már a szőlőt kártevő ügyben :-((( kellett lefotóznom (lsd. szaktopik).

 

Nem tudom, ki hogy járt az esős napok után, de nekem szinte újra kellett karóznom az összes paradicsomot. Volt, ahol csak hosszabb karókat kellett betenni, vagy a régieket megtoldani :-), plusz még segédkarókat :-) beiktatni a lefeküdt szárak feltámasztására. Legalább 2 órát dolgoztam tegnap ezzel. Így jár, aki nem töri le időben a fölösleges szárakat...  Elég sok tő levelei alulról sárgulnak, pöttyösödnek. Egyelőre levagdostam ezeket a száradásnak indult ágacskákat - nem tudom, "hivatalosan" mit kéne velük tenni.

Na és akkor itt vannak a képek.

 

1. érésnek indultak a San Marzanoim. :-)

2. a sárga koktélparadicsom is jó bőven terem

3. ez a lugasparadicsom, egyetlen tő, de rengeteg van rajta. Az éretteket már tegnap megettük. :-)

4. Ezeket az óriásokat pedig a szomszéd nénitől kaptam, csak a méret szemléltetésére tettem mellé egy átlagos méretű zöldparadicsomot, ami nálam tegnap lepottyant.

 

 

san_marzanosarga_koktellugasparadicsomoriasparadicsomok
Előzmény: Fülöpmami (766)
Fülöpmami Creative Commons License 2005.08.06 0 0 766
fantasztikus!!! napi 2-3 kilo parit szuretelek...a paradicsomfan kilos furtokben ernek!!!
holnap, ha szep ido lesz csinalok kepeket
VDD001 Creative Commons License 2005.08.05 0 0 765
levéltrágya helyett... http://www.juva.hu/pdf/okomuszhu.pdf
Előzmény: bundyfiu (759)
Anzika Creative Commons License 2005.08.05 0 0 764

Mi is álmodozunk...... napfény, meleg, vizpart.

Majdnem minden megvan, csak a napfény meg a meleg hiányzik.

Előzmény: ZsuR (763)
ZsuR Creative Commons License 2005.08.05 0 0 763
Egy kicsit almodozok. . .hideg konyha. . .jajj de jo is lenne. . .

Meg mindig nincs lehules. Holnaptol kicsivel huvosebbet igernek - nemi viharral. . .
Előzmény: Anzika (762)
Anzika Creative Commons License 2005.08.05 0 0 762
Ha tthon élnél, akkor főzhetnél egész nap, mert különben hólyaghurutod lenne a hideg konyhában, akkor legalább nem fáznál.:))
Előzmény: ZsuR (761)
ZsuR Creative Commons License 2005.08.05 0 0 761
Ma hatalmas sikere volt a pardicsomonak.
Meglatogatott a baratnom, es "munkaebed"-unk volt (surgos es komoly trecseles - naprakeszre hoztuk az informaciokat).
Szendvicset csinaltam - mert ki akar ilyen hosegben fozni (43 fokC)?

Szoval gyengen megpiritott kenyerszeleteket megkentem vekonyan majonezzel, sajt szelet, sonka szelet - es a fenypont! - zamatosra erett paradicsomszeletek - sarga-prios - es a sikere hatalmas volt!!! Ilyen zamatos paradicsomot nem is tudom mikor ettem utoljara.
A szine. . .hat azt nem lehet elmondani. Volt meg egy a boltbol - hat kistestvere sem lehet.

A sarga paradicsomrol alkotott korabbi velemenyemet ezennel unnepelyesen visszavonom :))



Fülöpmami Creative Commons License 2005.08.04 0 0 760
sziasztok!

jaj de jo hogy idetevedtem!
en is paradicsomimado vagyok
masodik eve van szerencsem paradicsomot (is) termeszteni.
tavaly nagyon rafaragtam, pont eres elott elkaptam egy esos idot, es rohadt sajnos az egesz...
iden 10 torpe-t illetve 5 paradicsomfat ultettem. mar 3 hete paradicsomot paradicsommal eszunk es meg hol van a vege!! ezt nem panasznak szantam. remelem ez a folyamatos eso nem rohasztja el megint, mert nagyon fogom sajnalni
bundyfiu Creative Commons License 2005.08.04 0 0 759

Köszönöm a válaszokat! akkor megnyugodtam. mert attol féltem hogy egytőlröl sokkal több jön le. De akkor remek.

 

Sajnos nagyon későn ültettem ki őket. jűni közepén. de nagyon szépen megnőttek. nagyobbak mint a szomszédé. most kapálom rendesen. meg talán egy kis levéltrágyát adok nekik. remélem lesz termésem rendesen. Nektek sok tápanyagot kívánok.

Anzika Creative Commons License 2005.08.04 0 0 758

Egyszer valahol olvastam, hogy 4kg körül terem egy tő, ahol igen értenek hozzá és ezzel foglalkozbak.

Szerintem ilyen dilettánsok, mint mi, nekünk is terem 3kg tövenként, ha beleadunk mindent.

Előzmény: bundyfiu (756)
Zitka Creative Commons License 2005.08.04 0 0 757
Ezt még egy látnok se tudná megmondani. :-) Ki kell várni. Nálam pl. a korai fajta már szinte leérett, nincs rajta több virág, vagy zöld apróbb termés. A sárga koktélparadicsom bokron viszont minden stádium megtalálható: bimbó, virág, apró zöld, közepes zöld, halványsárga teljesméret, narancssárgás teljesméret. Az, hogy mennyi jön le egy bokorról, függ a paradicsom fajtájától, az öntözéstől, a talaj minőségétől, attól, hogy tápoldatoztál-e,..... stb. stb.
Előzmény: bundyfiu (756)
bundyfiu Creative Commons License 2005.08.04 0 0 756
De most komolyan. Nekem van egy csomó nagy bogyó még zölden, meg tele vannak virággal. most ezekből lesz még valami ? télleg nagyon érdekelne hogy mennyinek kell egy tőröl lejönni?
Előzmény: bundyfiu (750)
Anzika Creative Commons License 2005.08.03 0 0 755

Nekem is van sárga paradicsomom, de az narancssárga, sokkal édesebb, mint a piros paradicsom, nem savas annyira. Ha lehet, akkor én azt eszem.

Sokkal finomabb, mint a citromsárga. Én nem ismerem a neveiket.

A citromsárga nagyon hamar bepuhul, a másik nem. Már nem is ültetek citromsárgát.

ZsuR Creative Commons License 2005.08.03 0 0 754
Ja ez az egy - eddig.
Előzmény: Zitka (752)
ZsuR Creative Commons License 2005.08.03 0 0 753
Hasonloan erzek en is. A piros paradicsom a kedvenc - szep a sarga, jo a sarga, de nem az igazi :))
Előzmény: Zitka (752)
Zitka Creative Commons License 2005.08.03 0 0 752
:-))))))))))))))))))   Csak ez az egy lett ilyen? :-)  Nálunk most épp a sárga koktélparadicsomok indultak be, nagyon finom az íze. De még mindig nehéz megszokni a színét. Ránézek, és egyből a ringlóra asszociálok (régen volt sárga ringló fánk). Aztán beleharapok, és persze paradicsom ízű... :-)
Előzmény: ZsuR (751)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!