Megjelent a MIO következő GPS "generációja", széles kijelzővel. Találkozott már vele valaki? A véleményeket várom, gyakorlatban hogy vált be, ki hol, mennyiért jutott hozzá, milyen térképek vannak hozzá.
A ROM frissítéshez nem tudok hozzászólni. Akik frissítették (szervízben) azt mondják, hogy stabilabb lett, és a telefonnal való szinkronizálás jobb lett. Miért, neked meg van, hogy hogy kell ezt csinálni? Leírhatnád, mert engem érdekelne. Van frissítésed? Az is érdekelne. Főleg, ha már valaki meg is csinálná és beszámolna róla.
Próbáltam más színnel is, de nem látszik semmi. Hiába bökdösöm, csak pontokat rak oda, de nem nyit meg semmit. Mindegy, így jártam. Amúgy lehet, hogy én visszatérek a Riks 2.2-höz.
Nem tudom, csak nálam, de a riks féle skin egy kicsit mph-ban rajzolja a sebességet. Számokkal kiírja jól van, de amikor a mutatós kijelző van kinnt, az olyan 160-170 körül mutatott 100-at.
Hát, vesszek meg, de a bal alsó sarokban nem találok semmit, csak a menü gombot. Akár van gps poz., akár nincs. Ennyire béna lennék??? Pedig már szemüveget is vettem fel! :-)))
Valóban jobb lett ez a Phi38_DataV2-1b.zip, bár én nem találom rajta a nagyítás gombot és a 2D/3D gombot. A Mon Miomap funkció jópofa, már a nagy részét magyarítottam is, csak az utolsó 2 gomb állításával nem boldogulok, mert gondolom az lenne a nagyítás és a 2D/3D gomb, ami nekem nincs.
Ebben a verzióban valóban ki lehet a gps-t kapcsolni.
én erre nem találtam kapcsolót...
de már egész belezöldülök ebbe a sok skinbe:
most épp a Phi38_DataV2-1b.zip-et nézem, ebben télleg van egy GPS KI/BE kapcs.
valamint a térképikonok funkcióhozzárendelésére is van egy setup ablak, amivel elég jól testreszabható....
viszont 2 dolog még mindig hibáddzik:
1. a zoom +/- néha bekattan és nem zoomolja a mappát, hanem le, vagy föl csúsztatja...
ezt az original skinben, meg az összes hekkeltben is tapasztaltam.
ez miért van szerintetek?
2. QRVA jó lenne, ha lenne lehetőség a mapból kiugrani a mio shellbe (zenétbizergálni, számológépni, stb.) majd vissza.
(ez a riks-es skinnel részben sikerült: a 720 exponálógonbja kidobott a shellbe, de a visszamenet mán nem megy, csak softresettel tudom a mapot elindítani...)
Tomahawk:
azért jó ha ki lehet kapcsolni, mert akkor a térképnézegetésbe nem kavar bele (nem viszo vissza a térképet a gps pozícióra).
amúgy elvileg nem lenne rá szükség, ha korrekten el lenne különítve a nav. és a planner mód.
de nincs.
még azokban a skinekben sem, ahol külön map és külön cockpit menüt raktak be a miomap főmenübe...
A 2.2-ben lett egy újabb kis gomb a bal oldali mezőben, "képernyőkitöltés" néven, de nekem eddig nem sikerült rájönnöm, mi a funkciója. Ebben a verzióban valóban ki lehet a gps-t kapcsolni. Más változást én egyenlőre nem vettem észre.
A 2.2-esbe van egy olyan funkció, hogy kikapcsolhatod a GPS-t! Szerintem most ez megnyugtató lesz számodra. Számomra viszont szomorú, hogy egyelőre nem sikerült még kivennem a gombok alól a hátteret. Az is szomorú részemről, hogy ez a verzió is ugyanazt csinálja mint a másik kettő, mégpedig, ha bejelez egy speedcam, akkor eltűnik a sebességhatár jelző, és nem is jön vissza, csak akkor ha belépek a beállításokhoz, és vissza. Ha valaki erre tud megoldást, azt szívesen veszem. Én már próbálkoztam egy csomó mindennel, de egyelőre még nem sikerült megoldanom. :-(((