Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Caris Creative Commons License 2002.05.21 0 0 2517
hű de lassan gépelek.... :)))

Caris

Caris Creative Commons License 2002.05.21 0 0 2516
még valami:

ha nagyon hidegre állítod - azaz sokkal hidegebbre, mint ahány fok az autóban van, akkor viszon belsô keringetésre kapcsol magától (full automatánál). Tehát valószínűleg úgy gyorsabban lehet lehűteni a levegôt...

Caris

SzaboZE Creative Commons License 2002.05.21 0 0 2515
Eccerű ez, ha a bentit keringeted, akkor a folyamatosan lehűlő levegőt hűtöd még tovább. Ha meleg van és a kintit hűtöd akkor kisebb a hűtés hatásfoka, mivel a meleg levegőt nem hűti le annyira, mint a belső - már hűvös levegőt.

Gangsta: kell név, rendszám, alvázszám, cím a kedvezményhez. mail.

SzaboZE

Előzmény: GangstaBoy (2513)
Caris Creative Commons License 2002.05.21 0 0 2514
Ha nem veszed észre, a menetteljesítményeken, hogy bekapcsolt a klíma, akkor szvsz valami baja lehet - nálam megérezni, hogy megy.

Azt én sem tudom, hogy a bejövô levegôt kell-e hűteni, vagy a belsôt keringetni. Ha full automatára állítom a rendszert, akkor nálam a bejövô levegôt hűti - tehát valószínű, hogy úgy a jó... (?)

Caris

GangstaBoy Creative Commons License 2002.05.21 0 0 2513
Nem vettem eszre, hogy gyengebb lenne az auto, ha megy a klima. Az alapjaraton eszrevenni, hogy bekapcsoltam a klimat...!
Lehet, hogy akkor most kiprobalom a Mirai-s klub-tamogatast...! :-)

Ti hogyan hasznaljatok: a levego a kulso beomlo levegot huti vagy a belso levegot keringtetitek? Gondolom a masodik a helyes, nem? :-o

GangstaBoy

Előzmény: SzaboZE (2512)
SzaboZE Creative Commons License 2002.05.21 0 0 2512
Hát igen, egy automata klima nem rossz... Én meg ki-be kapcsolgattam, hol hideg volt, hol meleg... :))
A szervizkönyv előirja nem emlékszem pontosan, olyan 15-30e km-ként klima vizsgálatát.

Gangsta: ha szökik a gáz, akkor tömítés + gáz töltés. Ha kompresszor akkor már bonyibb. Általában gázszökés van. Ha bekapcsolod a klímát, akkor visszafog valamennyit az autóból? Ha igen, akkor szvsz gázhiány.

SzaboZE

Előzmény: Caris (2511)
Caris Creative Commons License 2002.05.21 0 0 2511
A klíma még nálam is jól működik, itt is fázik az asszony... :) 21 fokra szoktam állítani, így már kellemes hômérséklet uralkodik az autóban - tényleg milyen gyakran kell megnézetni a klímát. Van erre valami "szabály" vagy majd ha nem lesz kellôen hideg, akkor elviszem?

Caris

GangstaBoy Creative Commons License 2002.05.21 0 0 2510
Nalam az uton 100-140km/h-s tempo mellett, eppen hogy huvosebb volt, mint maga a menetszel... Igazandibol ha klima nelkul teljes sebesseggel a hideg levegot fogatom, akkor kb. ilyen homersekletet csinalt volna az is...! :-(

GangstaBoy

Előzmény: SzaboZE (2508)
SzaboZE Creative Commons License 2002.05.21 0 0 2509
Egy klimával foglalkozó topik:

Klima topik

Szabó Zoltán

Előzmény: GangstaBoy (2507)
SzaboZE Creative Commons License 2002.05.21 0 0 2508
Hali!

1: a Mazda site kód kellett volna feldobni a tagok képeit.

2: Klima: elvileg minden szervizen meg kellene nézni. Vannak kifejezetten klimaval foglalkozo cégek, ők be tudják vizsgálni un nyomáspróbával. Gáz van benne. Nekem is hidegebb volt tél előtt, de akkor nem volt 30 fok :) Most mindenesetre vasárnap fázott asszony :)

SzaboZE

Előzmény: GangstaBoy (2507)
GangstaBoy Creative Commons License 2002.05.21 0 0 2507
Hello!

SzaboZE: Lattam, hogy hivtal... Bocsi, de otthon maradt a mobilom! :-( Ha meg aktualis, akkor johet email...!

KLIMA: Mit tudtok a klimaval kapcsolatosan? Milyen idokozonkent kell felulvizsgalni? Folyadek-csere? Stb.
Hetvegen nyomtam egy Erd-Pecs-Erd menetet es hat nem ugy hutott, ahogyan azt a tel elott csinalta! Mit lehet ilyenkor tenni? :-o

GangstaBoy

SzaboZE Creative Commons License 2002.05.21 0 0 2506
www.a5.hu

Fent van a Mazda találkozóról egy cikk.

SzaboZE

SzaboZE Creative Commons License 2002.05.20 0 0 2505
szaboze.fw.hu is műkszik már.

SzaboZE

SzaboZE Creative Commons License 2002.05.20 0 0 2504
Ha nem látszódna akkor www.tar.hu/szaboze

Reméljük extra megjavul...

SzaboZE

SzaboZE Creative Commons License 2002.05.20 0 0 2503
FTP-vel látszanak, valami az extránál lehet...

SzaboZE

SzaboZE Creative Commons License 2002.05.20 0 0 2502
Hmmm, tegnap még látszódtak.... Megnézem mi van, ha más nem akkor kep.tar-ra kell tennem.

SzaboZE

Előzmény: sirk (2501)
sirk Creative Commons License 2002.05.19 0 0 2501
Sajna semmit nem latok a kepekbol... Mas hogy van vele?
Előzmény: SzaboZE (2500)
SzaboZE Creative Commons License 2002.05.19 0 0 2500
Na mégeccer.

Na most vótam terepfelmérésen. A bejárat egy nagy kővel le van zárva. Viszont oldalt be lehet menni, most nem bénáztam és kb 100-200 m után el lehet érni a repteret (képen sárgával jelölve). Szóval még rövidebb is mint a bejáratnál... Bár ha 2-3 ember megemeli a követ, akkor szerintem gond nélkül arrébb tehető, és ha bementünk, visszatesszük. :)

Tehát előzetes tervek:

10-kor találkozó a GY jelzésű helyen, ha lehet mindenki érjen oda időben. 10:30 - 11:00 közt indulás. Az útvonal: Tesco körforgalmon (K)egyenesen át, rá az 1-es útra (Szabadság út). A kék útvonalat követjük a térképen (ez volt itthon, nem gagyizni).

Azon a
Bicske/Székesfehérvár [811] számú útig, ahol balra fordulunk. Innentől már ki van táblázva Csákvár. a 811-ről Csákvár / Söréd táblánál jobbra. Ez bevisz egyenesen Csákvárra. Csákváron még lesz egy Y kereszt, aminek a szárán érkezünk. A táblán Söréd balra, Velence jobbra. Itt balra (Mindig a söröd után :))). Szóval egy @gip kúttal végződik a település, innen kb 3 km-nyire lesz a buszmegálló, ahol balra lesz a földút amin be lehet menni. Ha arrébb tesszük a követ, akkor kereken 4 km a bejárat. Megkérek mindenkit, hogy nézzen térképet, ne bízza a konvojra magát, mert ha lemarad, akkor sokaknak kellene rá várni.
Igyexünk együtt menni, de nem biztos hogy ez 50 km-en keresztül sikerül! Tehát Csákvári reptér.

Kaja, pia ott előkerül. Fák nincsenek, tehát árnyék csak a kocsiban lesz. Érdemes napernyőt, pokrócot hozni! Felállítjuk az üvegeket és megkezdődhet az ügyességi verseny. Sorsolás is lesz a jelenlévők közt, tehát nem versenyhez kötött az ajándékszerzés, viszont aki megdolgozik érte az jobban jár :)

Velencei tó kb 30 km, oda is át lehet onnan menni, aki utána fürdőre vágyik.

Remélem sikerült...

SzaboZE

SzaboZE Creative Commons License 2002.05.19 0 0 2499
Na most vótam terepfelmérésen. A bejárat egy nagy kővel le van zárva. Viszont oldalt be lehet menni, most nem bénáztam és kb 100-200 m után el lehet érni a repteret (képen sárgával jelölve). Szóval még rövidebb is mint a bejáratnál... Bár ha 2-3 ember megemeli a követ, akkor szerintem gond nélkül arrébb tehető, és ha bementünk, visszatesszük. :)

Tehát előzetes tervek:

10-kor találkozó a GY jelzésű helyen, ha lehet mindenki érjen oda időben. 10:30 - 11:00 közt indulás. Az útvonal: Tesco körforgalmon (K)egyenesen át, rá az 1-es útra (Szabadság út). A kék útvonalat követjük a térképen (ez volt itthon, nem gagyizni).

Azon a
Bicske/Székesfehérvár [811] számú útig, ahol balra fordulunk. Innentől már ki van táblázva Csákvár. a 811-ről Csákvár / Söréd táblánál jobbra. Ez bevisz egyenesen Csákvárra. Csákváron még lesz egy Y kereszt, aminek a szárán érkezünk. A táblán Söréd balra, Velence jobbra. Itt balra (Mindig a söröd után :))). Szóval egy @gip kúttal végződik a település, innen kb 3 km-nyire lesz a buszmegálló, ahol balra lesz a földút amin be lehet menni. Ha arrébb tesszük a követ, akkor kereken 4 km a bejárat. Megkérek mindenkit, hogy nézzen térképet, ne bízza a konvojra magát, mert ha lemarad, akkor sokaknak kellene rá várni.
Igyexünk együtt menni, de nem biztos hogy ez 50 km-en keresztül sikerül! Tehát Csákvári reptér.

Kaja, pia ott előkerül. Fák nincsenek, tehát árnyék csak a kocsiban lesz. Érdemes napernyőt, pokrócot hozni! Felállítjuk az üvegeket és megkezdődhet az ügyességi verseny. Sorsolás is lesz a jelenlévők közt, tehát nem versenyhez kötött az ajándékszerzés, viszont aki megdolgozik érte az jobban jár :)

Velencei tó kb 30 km, oda is át lehet onnan menni, aki utána fürdőre vágyik.

SzaboZE

Töri Creative Commons License 2002.05.18 0 0 2498
Pigmy
Köszi megpróbálom 0.20 ra, remélem nem rontom el.
Köszi
Töri
Előzmény: Törölt nick (2442)
SzaboZE Creative Commons License 2002.05.18 0 0 2497
Ha japán gyártmány, akkor jobbat nem találhattál volna! :) Szivesen látunk, ha nem jelentkezel előre, akkor is. Csak jó tudni kb hány emberre számítsunk (kaja,pia :)

SzaboZE

Előzmény: Xanyii (2494)
zolax Creative Commons License 2002.05.18 0 0 2496
Nah még1x:
zolax Creative Commons License 2002.05.18 0 0 2495
Hali!
Itt a kép az eladó mazdiról:

...ez volt a legjobb a fotóalbumban, amit találtam, kb 2-3 éve készült.

Xanyii Creative Commons License 2002.05.18 0 0 2494
Az az Asco asszem japán gyártmány, úgyhogy szerintem túl rossz nem lehet, de azért ugye majd a tapasztalat... :)
Sajnos a mienk nem GT, de így is elég jó! Most lett az egész kikarosszériázva, mert már rozsdásodott rendesen! Újra lett fújva, meg minden amit kellett meg lett rajt csinálva! Szal most elég jó a gép!
Mazda találkozóra sajna nem tudok menni... Ennek egész egyszerű oka van: Szombathelyi vagyok, és kicsit messze van! De aztán ki tudja, ahogy elnézem a listát, egész szép számmal lesznek autók, és hát azért az RX-7-esek eléggé lázba hoznak! Arról nem is beszélve, hogy a párom meg az MX-5-ért van oda :) Szal jól érezném magam ennyi Mazdás közt, úgyhogy még az is lehet, hogy véletlenül Pestre tévedek akkor, ugyis van ott más dolgom is! Persze ha így alakulna, azt előre jelzem!
Xanyi
SzaboZE Creative Commons License 2002.05.18 0 0 2493
V. NAGY MAZDA TALÁLKOZÓ

Időpont : Május 25
Helyszín : Találkozás BP-en (10h) onnan egyenesen Csákvár (kb 11h) (szabadon választott)
A konvoj indul a Budaörsi Tesco parkolójából (szemben állva vele a bal oldalon mindig üres a placc)

1. panka (121) nv
2. Semmi Cicó ( MX-5 ) nv :(
3. SzaboZE (323F (Lantis)) nv
4. Turp ( MX-5 ) nv
5. Caris (X6) nv
6. Gangsta (323F (Lantis)) nv
7. Sirk (RX-7) nv
8. Fieldtracer (RX-7) nv
9. speedy-gee (MX-5) nv tuti megy
10. Taxi (MX-5) nv
11. mazdaboszi (MX-5) :(
12. Netpostman (323) nv
14. domain_rx7 (RX-7) nem biztos
15. MrMillerFun (RX-7) nv
16. KoWee (323 1.6GT Rally GRn)
17. Tudor (MX-5)nv
18. BetonCs (626)
19. Comein (626)
20. Jimmy (323)
21. netudGI (626) nem biztos
22. Liqquid (RX-7 cabrio)
23. Chrome (RX-7) nem biztos
24. Dellmann (MX-5)
25. Viziborz (323)
26. DUMB (?)
27. muzsa
28. Sense (RX-7)
29. Karvai Miklós (MX-5)
30. Jácint (RX-7) nem biztos
31. Koriel (323) hátha
32. Easys (RX-7)
33. Kincses István (RX-7) ?
34. BetonCs (626) nv
35. Emprise (MX-3) nv
36. SzilarD (323) nv
37. Pigmy (626)nv

Srácok, jelezzétek, jöttök-e!

nv = napvédő

SzaboZE

SzaboZE Creative Commons License 2002.05.18 0 0 2492
Szia Xanyii!

Nekünk is van egy GT BD járgányunk. Amikor a koulungot kompletten cserélték (vagy 4-5 éve), akkor 60 rugó volt! Ebbe még egy gömbfej volt benne, meg egy 10 centis hűtő flexibilis cső. Akkoriban még nem sok tapasztalatom volt e téren, de ennek tükrében nem jártál rosszul. Egy kuplung szett olyan 20-35e forint körül lehet. Nem beszélve arról hogy nem 5 perc kicserélni! Szóval szerintem nem volt drága. A gyártmányt nem ismerem, a származási helyét kellene tudni.

Mazda Találkozóra jössz?

SzaboZE

Előzmény: Xanyii (2491)
Xanyii Creative Commons License 2002.05.18 0 0 2491
Sziasztok!
Sokat olvasgattam a topicot, de hozzászólásom még nem volt! Most is azért írok, hogy kérdezzek... :)
Szal 1984-es 323-ast hajtok, ami most volt szerelőnél, mert gond volt a kuplunggal!
Jah, egyébként 1.5-ös, és BD!
Szal lényeg az, hogy szerkezetet, tárcsát, és kinyomó csapágyat is kellett benne cserélni! Azért érdekes volt, hogy a tárcsa már szegecseken ment, a szerkezetbe el volt törve egy rugó, de azért már mióta így használtam, és alíg csúszott meg, csak 3-ba padló gáznál :)
Szal a szerelőnél láttam, hogy milyen alkatrészeket használ! A tárcsa és a szerkezet dobozán Asco felirat volt! Az érdekelne, hogy ezek az Asco márkájú termékek mennyire megbízhatóak, érdekelne a tapasztalat!
Egyébként az alkatrészekért és a munkadíjért összesen 43 ezrest hagytunk ott! Szerintetek ez sok, vagy kevés!
A határidőre nem lehet panasz, reggel 7-re vittem, délben mentem érte!
Előre is köszi a válaszokat!
Xanyi
zolax Creative Commons License 2002.05.17 0 0 2490
Hali!
Majd megpróbálok feltenni 1 képet ide, csak körül kell néznem a fotóalbumban.
Az autó igazából szüleimé, ők akarják eladni, majd még beszélek velük, de nem tudom, mennyi lenne érte reális.
még jelentkezem... :-)
Előzmény: Koriel (2489)
Koriel Creative Commons License 2002.05.17 0 0 2489
Mennyit kérsz érte?Van kép róla?
Előzmény: zolax (2488)
zolax Creative Commons License 2002.05.17 0 0 2488
Hali mindenki!
Azon gondolkodtam, hogy megválnék 80-as évjáratú 323-as mazdámtól, ez még az utolsó hátsókerék-meghajtású típus. Érdekelne esetleg valakit? Mennyit érne mostanság ez a gép? Jó állapotban van (még gyári a festése is) 1416cc.
köszi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!