Keresés

Részletes keresés

asdf_ Creative Commons License 2003.05.26 0 0 5738
A közönséggel sztem semmi baj nem volt, bár azt nem tudom, hogy a lelátón hogy viselkedtek, de ahol én ültem, ott mindenki normális volt és a körülöttm lévők is.
Khmm BBEA, hol is ultel vegul? Azt hiszem jol kihagytuk egymast ;) De osztom, korulottem minden rendben volt.

Nahh, a koncert: Imho nagyon allat volt, tudtam en, hogy kell ez nekem. ;) Bestof nalam az Ikon, a Ki helyett szeretsz, az Esokiraly, es amennyire nem tetszik a Majom a ketrecben zuzos valtozata, annyira bejott ez vonos verzioban (Metallcia s&m szintet meg nemtom miert akart valaki varni ettol, ott mintha nem 10 fo lett volna a zenekar mogott, hanem egy "kicsit" tobb).
Es most mocsok dolgot fogok mondani: Aki a megjeleno cd-rol, es esetleges dvd-rol lehagy, kiszerkeszt egyetlen szamot is a koncerten elhangzottak kozul, annak torjon le a keze :P

Előzmény: BBEA (5735)
Szigi101 Creative Commons License 2003.05.26 0 0 5737
Én nem voltam Ákos-koncerten, ám az utána következő Rocktogon-beli Ákos-party volt nekem eddig az év bulija! Sok ember (és nemcsak a szokásos emberek, hanem sok új arc is!), eszement jó hangulat, király DJ-k ;-) és jobbnál jobb számok fémjelezték a bulit… Azt hiszem így még életemben nem izzadtam… :-)))) Még egy nagyon fontos dolog, amit eddig nagyon rákfenéje volt a Rocktogonnak, most viszont teljesen az ellenkezőjét kellett tapasztalnom és az est egyik legkellemesebb meglepetése ez volt: nagyon-nagyon jó volt a hangzás!!! Tiszta hangok, erős basszusok, jó hangzás a terem minden pontján – nagyon kellemeset csalódtam! Külön köszönet andone-nak és N-Joynak (azaz Gézának és Kukának) hogy minden kérésemet figyelembe vették, így ment le három Rammstein és az Erő és alázat… :-)))))

Topicos létszám: az Ákos-topicot szokás szerint kevesen képviseltettük (bár lehet, hogy sok arc, akit nem ismerek, lent volt), mindenesetre BBEA, TMK és Trixy lent volt – más topicokból (DM, Synth-Pop) még volt már meglepetésarc (crazy diamond, Patee, ProF).

Csúcspontok: anyám, muszáj? :-))))))) Iszonyat sok volt, tulajdonképpen csupa csúcspontból állt a buli… Nnna, mégis, egyfajta időrendben, hogy ki ne hagyjak semmit: Megváltó, Szakadék, Vidám dal, Régi és új, A vers mindig ugyanaz marad, Test, Ki helyett szeretsz?, Áradás, Csillagok alatt, Láss bennem mást, Erő és alázat, Esőkirály, Örvény, Vigyázz a madárra, Beavatás, Végre, Hűség, Mindenki táncol, Virrasztó, Gondolnék Rád, és hát Links 2-3-4, Ich Will, Stripped…

És még egy mondat: teljes Ákos-mániába estem a klub után, szerintem mindent meg fogok most venni, amit eddig nem vettem meg tőle… Ennyit azokról az „erénycsőszökről”, akik szerint ez a buli „kárt okoz” Ákosnak, pfffffffff… :-////

BBEA Creative Commons License 2003.05.26 0 0 5736
Egy kérést szeretnék tolmácsolni:

Van egy eladó jegy Ákos székesfehérvári koncertjére.A tulajdonosnak közbe jött vmi, és nem tud ott lenni.
Itt a telszám, ahol le lehet bonyolítani a bizniszt:

Nagy Szabolcs 06/30/491-66-62

BBEA Creative Commons License 2003.05.26 0 0 5735
Ákos koncert: nehéz szavakat találni rá..egyszerűen csodálatos és lenyűgöző volt.
És ami Ákos kitartását illeti, le a kalappal.Azt hiszem ez az igazi profizmus, ilyen betegen végig énekelni 2x2 órát.
Nagyon érdekes volt ülve végig hallgatni a koncertet, még sosem ültem, hát most már tudom milyen érzés..nehéz volt kibírni, hogy ne álljak fel és kitörő lelkesedéssel tapsoljak:))
A közönséggel sztem semmi baj nem volt, bár azt nem tudom, hogy a lelátón hogy viselkedtek, de ahol én ültem, ott mindenki normális volt és a körülöttm lévők is.Nekem tetszett, hogy ennyire lelkes mindenki.
Az Ilyenek voltunk-nál pedig robbant a közönség:)
Teljesen más értelmet kaptak a dalok így áthangszerelve, kiegészülve vonósokkal.
Amik a legjobban tetszettek: Ikon, Alig hitted, Indiántánc.Pedig egyik sem a favoritom, de ahogy ezek a dalok megszólaltak...csodás!

Gondolnék rád: ez meg a másik élmény...azóta mást se hallgatok.Cd masina beprogramozva, és egész nap ez szól.Gyönyörű egy dal!
Utoljára a Virrasztóval voltam így.

Legjobb baki: a Megváltónál nem volt odakészítve Ákosnak a mikrofon...nemes egyszerűséggel felállt és odatolta magához..aztán újra kezdték:))

És a koncert befejezéseként a rocktogoni buli szintén fantasztikusra sikeredett.

Bazska Creative Commons License 2003.05.26 0 0 5734
Talán érdekel valakit egy, bár Ákos zenéjét és szövegeit évek óta szerető, de mégis objektív néző véleménye is a pesti Andante-ről. Én a délutánit láttam 6490-es - tehát viszonylag jó - helyről, amelyről a koncert után a CD tartalmát átnézve megtudtam, hogy "jutányos jegyár".

Először is minden elismerésem Ákosé, hogy ilyen állapotban kvázi hibátlanul abszolválta a programot. Gyönyörűen énekelt.

Hogy a közönség hogy viselkedett, az egy dolog, szerintem egyébként belefért az őrjöngés.

Viszont a koncepció nekem nem igazán jött át.

Az elhangzott számokat kategóriákba csoportosítottam...

1. Lassú számok, amelyek az albumon is vonóskísérettel hangzanak el. Itt a hozzáadott élmény minimális.

2. Eredetileg vonósok nélkül előadott számok minimális vagy nulla vonóskísérettel. A hozzáadott élmény itt is minimális.

3. Eredetileg vonósok nélkül előadott számok vonósokkal, de csak az illem kedvéért. Sok olyan szám volt, ahol a lányok nyúzták a hegedűket, de ettől nem lett több, jobb a szám.

4. Eredetileg vonósok nélkül előadott számok vonósokkal, megbolondítva, rosszul. Erre két példám van, az erejét vesztett 'Majom a ketrecben' és a kiherélt refrénű 'Ikon', bár ahogy néztem, ez sokatoknak tetszett.

5. Eredetileg vonósok nélkül előadott számok vonósokkal, jól. Erre egy nagyon jó példám van, az 'Örvény', ami nagyon komolyra sikeredett.

Ez alapján úgy tűnhet, hogy elég kevés szám tetszett, de ez nem igaz. Inkább azt mondanám, hogy elég kevés szám NEM tetszett, de azokat eredetiben sem kedvelem. Csalódott csak azért vagyok, mert egy Metallica S&M szintű katarzisra számítottam, ehelyett egy vagy idő- vagy ötlethiány miatt félbehagyott programot kaptam, ahol a számokra még vastagon ráfért volna az áthangszerelés.

Persze az is lehet, hogy csak én nem hallottam ki a tutit, de az sem hiszem, hogy az én hibám volt. Ahonnan én ültem, onnan a ritmusszekció túl hangsúlyos volt, a lányokat a gyorsabb számok alatt alig hallottam.

Ami nagyon tetszett: a színpadon a betegség ellenére uralkodó jó hangulat. A zajkeltő srác (Domonkos) például két órán át fülig érő szájjal ütötte-vágta a hanszereket két lábbal hozva az egyeket, az 'Örvényben' pedig nagyon nagyot kongázott.

Ami még tetszett: kristálytiszta volt az ének. Ákos nagyon szépen, érthetően énekelt és a vokálok is NAGYON ütöttek.

Ami nem tetszett: egy-két beszólás, amelyek, mint a fórumból kiderült, panelek. Ahogy a zenekar bemutatásánál hősünk telefonhívást kap és gyomorforgató álszerénységgel megemlíti saját magát is...

Sebaj, nem ezért szeretem Ákost.

Nagyon örülök, hogy ott lehettem és remélem, csinál még ilyen koncerteket, amik a mostaninál jobban fognak sikerülni. Nagyon ígéretes kezdet volt.

Az új számot meg ki sem lehet robbantani a Winampból... :)

Turulmadár Creative Commons License 2003.05.26 0 0 5733
Pedig ott wolt. :)
Az információ forrását nem lehet azzal wádolni, hogy bárhova Orbánt wízionálna. :]]]
Előzmény: soldier22 (5729)
gyep Creative Commons License 2003.05.26 0 0 5732
vajon valaki felvette-e a koncertet???jó lenne:)
xavier-the-one Creative Commons License 2003.05.26 0 0 5731
Valóban elég bosszantó volt, hogy nem hallottam rendesen a ZENÉT! :(
Előzmény: Provitek (5725)
xavier-the-one Creative Commons License 2003.05.26 0 0 5730
Annak idején Antall József is kapott meghívót az egyik BB koncertre...
Előzmény: soldier22 (5729)
soldier22 Creative Commons License 2003.05.25 0 0 5729
Nem hiszem, hogy ott volt. De miért lenne hülye vicc? Te mehetsz koncertre, ő nem? :-)
Előzmény: Provitek (5727)
Provitek Creative Commons License 2003.05.25 0 0 5728
www.akos.hu 2003. május 25.

[NEWS] INFLUENZÁKOS

A szombati, frenetikus hangulatú dupla budapesti ANDANTE-koncert közönségreakciója minden várakozást felülmúlt! Történt mindez annak ellenére, hogy Ákos igen magas lázzal és komoly arcüreg-gyulladással énekelt. A zenekar lelkesedése és a közönség túláradó szeretete támogatta a néha az ájulás szélén támolygó Főhőst, aki a kétszer két órányi előadáson végig kitartott. A bulikat kép- és hangfelvételen örökítették meg, az eredmény a tervek szerint egy szerkesztett tévéműsor és egy hosszabb képkiadvány, valamint CD és kazetta formájában lát majd napvilágot.

A kettős koncertünnepen készült fotók várhatóan kedd estétől (2003. május 27.) tekinthetők meg itt, a honlapon.

Provitek Creative Commons License 2003.05.25 0 0 5727
Jaja, a karzaton a jobb közép kijáratnál várta is egy hostess, névre szóló borítékkal. Néztem is, hogy milyen hülye vicc ez.
Előzmény: Turulmadár (5723)
cliftony77 Creative Commons License 2003.05.25 0 0 5726
"Iden XIV.
kiirasahoz erkezett a Balvanyosi Nyari Szabadegyetem és Diaktabor. Az immar
evek ota megszokott helyen, Tusnadfurdon tartott rendezvenysorozat az Egyutt
vagy kulon utakon. Integracio es nemzeti erdek cimet viseli(....)Emellett
valtozatos muvelodesi es szabadidos programokat terveznek a szervezok, a
meghivott eloadok kozott van Akos. "
Provitek Creative Commons License 2003.05.25 0 0 5725
Ezzel maximálisan egyetértek, csak nem akartam közvetlen a koncert után ünneprontó lenni.
Fent a karzaton ráadásul úgy van kialakítva a nézőtér, hogy több szék van közösen lerögzítve. Mondanom sem kell, hogy a bakancsos kemény mag végig rázta a székeket, dobogot, percenként "Ákooooooos!"- ozott. Nincs ezzel végülis semmi baj, csak az ilyen ember koncertre menjen (vagy a klubba, az olcsóbb is) és ne hangversenyre. Pláne nem ennyi pénzért.

Erre mondta azt egy koncerthangmérnök egy, a Boros Lajos (!) által jegyzett riportkönyvben:
"Mi kell a zsűrinek? (gyk: közönség) A zsűrinek hangerő kell, hogy hallja az egyeket. Arra élvez, hogy hogyan ugrál." Azt, hogy több szólamú vokál meg vonsókar szól a teljesen átdolgozott dalokban, az smafu.

Tekintve, hogy az Indiántánc BS óta nem voltam Ákos bulin, egy csöppet idegesítő volt. Most várhatok a koncert CD-re...

Előzmény: Törölt nick (5715)
soldier22 Creative Commons License 2003.05.25 0 0 5724
A délutánin meg a Fábiánt láttam, a Hauberral meg a Menczellel. Hogy tényleg mik vannak...
Előzmény: Turulmadár (5723)
Turulmadár Creative Commons License 2003.05.25 0 0 5723
Most mesélte egy barátom, hogy az esti koncerten ott wolt az ex-miniszterelnök is. Mik wannak... :)
yetii Creative Commons License 2003.05.25 0 0 5722
A kamerák előrébb voltak, és gondolom nem a közönséget akarták felvenni, akkor meg miért kellene őket kivilágítani?
Előzmény: xavier-the-one (5721)
xavier-the-one Creative Commons License 2003.05.25 0 0 5721
Gondolom a kamerák miatt volt...
Előzmény: sephiroth (5720)
sephiroth Creative Commons License 2003.05.25 0 0 5720
Halihó!

Titeket is borzasztóan zavart a tegnap esti koncerten, hogy nem kapcsolták le a lámpákat a technikusok a fél teremben ?? Mi hátul és középen ültünk, és szerintem marhasokat rontott az össz.élményen, hogy világítottak a lámpák. A visszatapsolásnál pedig még erősebbre vették a fényt, szóval legközelebb napszemüvegben megyek Ákos-koncertre... És azt se tudom elépzelni, hogy ne vegyék észre, ha meg direkt volt, akkor meg nem tudom elképzelni, miért.

Amúgy a többi része teljesen rendben volt a koncertnek, Ákos még így is fantasztikus volt. És micsoda meglepetések voltak: a Valami véget ért, Világ legvégén fantasztkus volt, még nagyon teccet az Ikon új változata, de az alig hitted és az indiántánc is jól szólt. Az ilyenek voltunk meg lassan már klasszikus zárószám.

Szóval tényleg nagy élmény volt, de a fénytechnikussal azért lenne beszélgetni valóm!

_Zoltán_ Creative Commons License 2003.05.25 0 0 5719
Hát, azért a zúzós "Majom a ketrecben" nekem jobban bejön.:-)

Nálam az "Ikon-unplugged version" áll az első helyen.

Előzmény: Turulmadár (5718)
Turulmadár Creative Commons License 2003.05.25 0 0 5718
Talán ezért nincs nekem egy sem. :]
A wégén, amikor felálltunk, letettem a székemre & pár perc múlva nem wolt ott. A jegyem is benne wolt. :/

Nekem a Majom a ketrecben tetszett legjobban (sokkal jobb az eredetinél), no meg a Valami végetért és az Altató.

Előzmény: fajanko83 (5714)
xavier-the-one Creative Commons License 2003.05.25 0 0 5717
Nagyon zajos volt a közönség.
Sokszor nem lehetett hallani, hogy Ákos mit mond 2 szám között! :(
A legrosszabb az volt, amikor Ákos külön mutatta szám közben, hogy most halkuljon el a taps... persze a taps maradt... :/

Ezt leszámítva csodálatos koncert volt.
Remélem a székesfehérvári koncerten Ákosnak lesz még hangja.
Végig énekelt 2*2 órát! Gondolom Ő tudja mit bír a teste...

Előzmény: Törölt nick (5715)
xavier-the-one Creative Commons License 2003.05.25 0 0 5716
Én sem...
1993-as BS koncerten nagyon nem tudott betegen énekelni.
Úgy látszik 10 év után már ez is megy!:)
Nagyon jó volt!!!
Előzmény: inyourroom (5713)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.25 0 0 5715
Udv!
Nekem is nagyon bejött a koncert, hihetetlen hangzása volt, még órákig el tudtam volna hallgatni.
Ami nagyon alátett a dolognak, az a közönség volt. A nagy része nem érezte, hogy egyáltalán nem helyénvaló tapsolni a szám közben. Főleg azt nem fogta fel sok IQ bajnok, hogy egy zeneszám nem akkor ér véget, mikor az énekes befejezi, hanem, mikor a zenekar befejezi.
És persze az sem az előadókon múlt, hogy idióta bekiabálások zavarták a hangulatot.
Részükről egy fantasztikus, jól kidolgozott, egyedi előadást hallhattunk, aminek remélem, hogy azért lesz még folytatása.
fajanko83 Creative Commons License 2003.05.25 0 0 5714
Tényleg fantasztikus éjszaka volt. Nekem a Csillagok Alatt, a Virrasztó és az Ikon tetszett a legjobban.

Hogy sikerült eltüntetned a cd-lemezed kedves Turulmadár???.......Nekem 2 van:))))

inyourroom Creative Commons License 2003.05.25 0 0 5713
Sose hallottam még náthás embert ilyen jól énekelni :-))))
Előzmény: Turulmadár (5712)
Turulmadár Creative Commons License 2003.05.25 0 0 5712
Nagyon tetszett, talán az eddigi legjobb koncert, amin woltam. A bögre is bejött. :)
Csak walaki eltette a cd-met és a jegyemet. :((
Provitek Creative Commons License 2003.05.25 0 0 5711
ÜNNEP volt ez az este! Köszönjük!
cliftony77 Creative Commons License 2003.05.24 0 0 5710
Tény, hogy napok óta álmatlan éjszakáim voltak emiatt... :-)
Előzmény: Kcsita (5709)
Kcsita Creative Commons License 2003.05.24 0 0 5709
Örülök neki, hogy megértetted, de igazad van:). Nyugodtan tudsz, majd aludni ezek után:).
Előzmény: cliftony77 (5708)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!