Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.09.18 0 0 843

Az autóút Poreč és Pula között volt...

ja igen, a pulai végét nem néztem az A9-nek.

(asszem) az idén adták át a vodnjan-pula közti 7km-t, azért nincs a mio-ban...

hát ez mindig benne lesz a pakliban, sosem lehet naprakész a térkép, de ez a papír alapúra méginkább igaz... :-))

itt láthatod a teljes isztriai hálózatot...

és emitt meg azt, ahogy a mio-n megvan a térkép...

mert pl. eddig azt se tudtam, hogy a Balaton cc 100 méterre van a tengerszint felett. :-)

hát kénytelen jóval felette lenni, különben a sión keresztül nem lehetne a dunába leengedni a felesleget, inkább a duna folyna a balcsiba... :-)

A szoftverébe nem nagyon akarok belababrálni, habár a MioMap háttérképét én is lecserélném valami egyedire...

annyira én se, hogy a windowst előhozzam (bár egy normálisabb mp3 player nem ártana), de a skinek cseréje télleg nem nagyobb operáció, mint a térkép és voice csere: egy data.zip az egész...

nekem eddig a phi38-féle skin teccik a legjobban:

http://www.gpspassion.com/upload/Phi38_DataV2-1b.ZIP

A kártyaolvasó elég gagyi...

ez inkább az optika hibája... sajnos elég gyengécske, akkor inkább ne raktak volna bele semmit...

(már kicsit bánom, hogy a 720-at vettem, elég lett volna az 520 (egy 20assal olcsóbban) és azt is fel lehetett volna tuningolni térképileg... :-((

Előzmény: Bit-Bitumen (842)
Bit-Bitumen Creative Commons License 2007.09.18 0 0 842

Szia H123Laci.

Az autóút Poreč és Pula között volt, és biztos, hogy az A9 autóúton haladtam először, majd 3/4 úton le akart téríteni, mert neki még nem volt kész az autóút Puláig. Itt légüres térben repültem, majd amikor indultam vissza, akkor nem az A9-re navigált, hanem a régi útra, és útközben sem akart felvezetni az autóútra.

Slovenia.fbl térképet a DC++ segítségével találtam, töltöttem. Az nem baj, hogy ez egy 2006-os térkép, de működik. A hiányosságból okulva végignéztem Európát, most már 32 országom van Szlovéniával együtt, de ég hiányoznak a Balti államok Észt, Lett, Litván része, valamint délen Albánia, Macedonia, Moldova, Törökország is hiányzik.

Ha látod a C720-as CD-jén a "letölthető" piros részt, akkor azon a térképen valóban rajta van Szlovénia is, csak a CD-ről hiányzik a fájl.

Nekem érdekességnek számít a magasság meghatározása, mert pl. eddig azt se tudtam, hogy a Balaton cc 100 méterre van a tengerszint felett. :-)

A szoftverébe nem nagyon akarok belababrálni, habár a MioMap háttérképét én is lecserélném valami egyedire.

A kártyaolvasó elég gagyi, mert még a 10 centiről fotózott 12, 14 méretű betűk is - a homály miatt - felismerhetetlen, nem tudja értelmezni. Egy névjegykártyán pedig aligha vannak nagyobb betűk.

Előzmény: Törölt nick (841)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.18 0 0 841

aqrvákf.szát!

én is csak most nézem, hogy szlovénia hótt üres, pedig 720asom van, amihez elvileg az is jár...

na kapják be, majd szépen töltögetem én is lefele...

viszont horvátországban/isztrián úgy látom megvan az összes autóút (isztriai Y= A8/A9)

melyik részen volt az az út, ami nem volt a térképben?

most, hogy hsz-ed kapcsán számoltattam néhány utat horváto-ban, azt tapasztaltam, hogy soxor nem számolja ki az utat azonnal, az info oldalon az adatoknál "számolás..." van, néha meg is kell "birizgálni", pl. methódust váltani, hogy végre kiszámolja...

te is tapasztaltál ilyet?

a séta után visszanavigál az autóhoz. Lehet van ilyen funkció?

automatikusan nem csinálja meg, az autó pozícióját menteni kell.

ez az "irány ide" helymegjelölés ügyes megoldás, erre nem is gondoltam...

Előzmény: Bit-Bitumen (839)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.18 0 0 840
hali!
köszi a segítésget, ha lesz egy kis időm kifüggöm az oldalt, mindenesetre elmentettem a kedvencek közé!
mégegyszer köszi mindent
ciao
Bit-Bitumen Creative Commons License 2007.09.17 0 0 839

Sziasztok.

Megjöttem a Horvátországi üdülésből, és némi tapasztalatot megosztok veletek.

Bár elég friss a térképem, nem voltak rajta olyan autóút szakaszok, amiket közúti jelzőtábla alapján találtam meg, és amikor ráhajtottam, csak úsztam a levegőben, sehol egy úttest, ha netán mégis kereszteztem egyet azonnal ráállt, és közölte, hogy azonnal forduljak vissza. Na mindegy eljutottam a cél helyre (Pula) majd mivel nem voltam elég jó megfigyelő, nem találtam rá arra az útra, amin idejöttem, így a visszaút a gps alapján már a régi úton vezetett, sebaj.

Sajnos indulás előtt nem elleneőriztem le, de hiányzott a "teljes EU" térképkészletből Szlovénia ! Ezt megint csak akkor tapasztaltam, amikor Porečből el szerettem volna jutni a közel 90 km-re lévő Triestbe, és kiírta, hogy 976 km az út. Na megint mentem a táblák után, és amikor Szlovénián "átrepültem" az Olasz térkép megint jó volt. Onnan megint csak táblák segítségével jutottam el Szlovénián keresztül HR, HU. Ilyenkor akadok ki, mert éppen erre az útra ruháztam be a C720-at. Hazaérve letöltöttem Szlovéniát, (persze nem a hivatalos honlapról, ott nem található) és beírva az olasz uticélt, szépen kirajzolta az utirányt. Egyébbként jól mőködött végig.

A vásárláskor az eladó nő okosan elmagyarázta, hogy városnézéskor, ha otthagyom az autót és zsebrevágom a gépet, a séta után visszanavigál az autóhoz. Lehet van ilyen funkció? Mert én csak úgy találtam vissz a gép segytségével, hogy amikor kiszálltam a kocsiból, akkor beütöttem, hogy "irány ide" és röviden kikapcsoltam, majd amikor indultam vissza, bekapcs, és mutatta az utat.

A tengerpartra amikor megérkeztünk a műholdas listán a magassáűgjelző -7 m-t muatatott (tengerszint alatt), majd később beállt 3-4 méterre a valós magasságra.

A hajókiránduláskor is végig  0 m-t mutatott a tengerszint feletti magasságra. Mivel a hajóútnál leszedtem az "útra igazítást" szépen mutatta, hogy merre járunk, és milyen sebességgel :-) Szóval, jó volt a gép, a hibáira pedig hamarabb kellett volna rájönnöm, és akkor nem bosszant fel.

Lim-Fjord
Janimano Creative Commons License 2007.09.17 0 0 838
Ok, közben jobban megnézegettem, és látom, hogy pen drive-t kell hozzá rakni adathordozóként.
Előzmény: Janimano (837)
Janimano Creative Commons License 2007.09.17 0 0 837
Én még nem is láttam ilyet. Ezekben van valami flash memória amire fel lehet venni az mp3-kat? Ha igen, akkor mekkora van bennük, mivel erről nem találtam adatokat.
Előzmény: Törölt nick (836)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.17 0 0 836

külsős FM transmitterekkel van valakinek tapasztalata?

itt van néhány fajta... MP3 lejátszós és anélküli...

ez elég szimpatikusan néz ki...

Janimano Creative Commons License 2007.09.17 0 0 835
Innen mindig a legfrissebb térképeket töltheted le: http://forum.ppcwarez.org/viewtopic.php?f=38&t=20315

Ha egy kicsit visszaolvastál volna, egy párszor már beraktam ezt a linket. :-)))
Előzmény: Törölt nick (834)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.17 0 0 834
halika!
Thx, leszedtema cuccot én is, még nem cseréltem le a féjlokat, azért, mert írtál eg yolyat, hoyg a térképeket másoljam be az adott helyre, viszont a kicsomagolt fáljban nekem nincsenek térképek, csak maga a pér fájl ami a miomap könyvtárban van... A térképeket honnan szedhetem le hozzá?
Előre is kösziDani
Janimano Creative Commons License 2007.09.17 0 0 833
Na, akkor hogy teljes legyen a leírás.
Innen lehet letölteni: http://emil.alarmix.org/janimano/MioMap3.3.zip

Használati utasítás:
A mellékelt állományt csomagold ki, majd írd vele felül a MioMap könyvtárban lévő ugyanezeket a fájlokat. Előtte nem árt csinálni az eredetiről egy mentést.
Ha felülírtad, akkor csinálj egy újraindítást, és onnantól már használhatod az új térképeket. A térképeket másold be a Maps könyvtárba.
Nekem nagyon szépen működik a dolog.
Ez a feloldás csak 3.3-as MioMaphoz van!
Sok sikert neked is!
Előzmény: ls66 (832)
ls66 Creative Commons License 2007.09.17 0 0 832
Kösz Janimano. Azadott helyröl letöltöttem.
Janimano Creative Commons License 2007.09.17 0 0 831
Akinek nem tudtam elküldeni az innen leszedheti: http://emil.alarmix.org/janimano/MioMap3.3.zip
Janimano Creative Commons License 2007.09.17 0 0 830
Úgy látszik a gmail.commal gond van. joni870303-nak se reggel, se most este nem tudtam elküldeni, mert visszadobja, de ez a helyzet, djz-vel is.
Janimano Creative Commons License 2007.09.17 0 0 829
Neked is elküldtem, meg Is66-nak is.
Előzmény: djz (825)
Janimano Creative Commons License 2007.09.17 0 0 828
Elküldtem.
Előzmény: Maximusss (824)
vlevi Creative Commons License 2007.09.17 0 0 827
Szia!
Elküldtem a csajokat, nemsokára kopogtatnak nálad.

üdv.
vlevi
Előzmény: Reg60 (821)
ls66 Creative Commons License 2007.09.17 0 0 826
Hello Janimano! Légyszi küldd el nekem is a térképes megoldást. Elöre is kössz.
djz Creative Commons License 2007.09.17 0 0 825
Légy szíves, nekem is küldd el. Kb. abban a cipőben járok, mint Joni.
Előzmény: Janimano (823)
Maximusss Creative Commons License 2007.09.17 0 0 824

Lécci küldd el nekem is a térképes dolgot. Bár nekem full Eu van, próbaképpen megnéznék egy-egy USA térképet is, amennyiben azzal is müxik.

THX

Előzmény: Janimano (823)
Janimano Creative Commons License 2007.09.17 0 0 823
Elküldtem a megoldást!
Előzmény: Törölt nick (822)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.16 0 0 822
szaisztok!
nekem egy mio c520-am van. sajnos csak kelet európa térkép van rajta... valaki tudna segíteni, hogy hoygan lehetne pkaloni rá európa térképet, mert égető szükségem lenne rá. elérhetőségem: szdaniel87@gmail.com
előre is köszi a segítséget
Reg60 Creative Commons License 2007.09.16 0 0 821
Szia vlevi!

C720-as Boldog tulajdonosa vagyok, nagyon szeretném a lányok hangját.
Hálás lennék, ha elküldenéd, előre is köszönöm.
bendipeca@gmail.com
Előzmény: vlevi (572)
vlevi Creative Commons License 2007.09.16 0 0 820
Megjött, köszi!
Előzmény: Janimano (813)
kj65 Creative Commons License 2007.09.16 0 0 819
Köszönöm!
Előzmény: Janimano (818)
Janimano Creative Commons License 2007.09.16 0 0 818
Elküldtem.
A 2.2-es datát meg innen letöltheted: http://rapidshare.com/files/55653018/data_mio3.3_riks2.2_480x272.zip
Előzmény: kj65 (817)
kj65 Creative Commons License 2007.09.16 0 0 817

Sziasztok!

Két hete nem jártam a fórumban (nem voltam itthon) és sok mindenből kimaradtam.

Janimanó! Megkérhetnélek, hogy átküldd azárolás feloldást és a 2.2 datazipet?

Előre is köszönöm!

imi56 Creative Commons License 2007.09.16 0 0 816

Köszönöm

Úgy néz ki minden jó.

Előzmény: Janimano (815)
Janimano Creative Commons License 2007.09.16 0 0 815
Megkaptad.
Előzmény: imi56 (814)
imi56 Creative Commons License 2007.09.16 0 0 814

Szia Janimano

Én is megkaphatnám a térkép feloldást

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!