Keresés

Részletes keresés

MemetikaTan Creative Commons License 2025.01.01 -1 0 6442

Fogd már fel végre, hogy nem egy "Isten" van és nem egy "relativitási elmélet" !!! 

Ahogyan a biblia mese megadásában az az "Isten" hibás és nem valóságos, de attól még a tudományos (kognitív) Isten helyes és jó. Ez is metafizika, hogy nagy zagyva és nem kellően pontos fogalmakat használsz. 

Előzmény: JimmyG (6441)
JimmyG Creative Commons License 2025.01.01 -3 0 6441

A relativitáselmélet tök hibás.

De nem Gyula bá ejtőkísérlete miatt. 

Az alapjai rosszak. De ezt már Einstein is tudta. 

MemetikaTan Creative Commons License 2025.01.01 -1 0 6440

OK, képbe kerültem, mert nem nagyon ismertem a torr féle nyomásmegadást. Itt egy átszámolási táblázat, ami azt jelenti, hogy a szokásos légköri nyomás 1/100 000 részénél működik a legjobban a radiométer hatás. 

Előzmény: MemetikaTan (6437)
MemetikaTan Creative Commons License 2025.01.01 -1 0 6439

A légköri nyomás a tengerszinten nagyjából 100 000 Pa.

Előzmény: MemetikaTan (6438)
MemetikaTan Creative Commons License 2025.01.01 -1 0 6438

Az egyszerűbb módszert választottam:

"Effect observations
The effect begins to be observed at partial vacuum pressures of several hundred pascals (or several torrs), reaches a peak at around 1 pascal (0.0075 torrs) and has disappeared by the time the vacuum reaches 1×10−4 pascals (7.5×10−7 torrs) (see explanations note 1). At these very high vacuums the effect of photon radiation pressure on the vanes can be observed in very sensitive apparatus (see Nichols radiometer), but this is insufficient to cause rotation."

Crookes radiometer

Előzmény: MemetikaTan (6437)
MemetikaTan Creative Commons License 2025.01.01 -1 0 6437

Tehát a radiométerben is légritka tér van. Sőt van egy optimális légritkaság, ahol a pörgés a legintenzívebb. Nem vagyok túl friss, de aki frissebb nálam, kértem adja már meg ezt a nyomás/ légritkasági értéket:

Előzmény: MemetikaTan (6436)
MemetikaTan Creative Commons License 2025.01.01 -1 0 6436

Itt kísérletezem a kislányunkkal a radiométerrel:

egely wheel vitality meter vs. radiometer - YouTube

Néhány további videó róla:

How a Crookes radiometer works - YouTube

Shining 100,000 Lumen Flashlight at a Crookes Radiometer - YouTube

Előzmény: MemetikaTan (6435)
MemetikaTan Creative Commons License 2025.01.01 -1 0 6435

A mérnökök és a fejlesztő mérnökök egyik alapvető dolga a hibakeresés és annak kiküszöbölése. Attól lesz egy termék és egy kísérlet is valóban jó.

Amennyiben itt is mást mértünk, mint amit valójában mérni szerettünk volna, akkor ez egy hibás és rossz kísérlet volt.  

Előzmény: JimmyG (6434)
JimmyG Creative Commons License 2025.01.01 -2 0 6434

Nemrégen még lelkesedett Gyula bá kísérletéért, most meg már csak a hibát keresi benne. 

Előzmény: őszszakál (6432)
MemetikaTan Creative Commons License 2024.12.31 -1 0 6433

Olvastam az ejtőtorony adatait. Ami ott megmarad levegő, az még bőven elégséges ilyen kis erőhatáshoz. 

Ahogyan a "fénynyomás" is elegendő lehet.

Az elengedés esetleges anomáliája nem látszik a felvételen és a különféle anyagok mozgási pályáján sem. Amit már elkezdtem elemezni itt valahol. Meg is leltem hol. Ide idézem: 

"Fura a lítium anyagdarab mozgása is az üvegcsőben. Nem csak egyenletes felfelé tartó, hanem forgó oldalazó, ami miatt nekiütközik az üvegcső falának is. Nem nagyon magyarázható sima szabad eséssel. Minden jel szerint más erők is hatnak rá. " 2024.12.22 

"Sőt más anyagok mozgása is fura. Nem látszik normál szabadesésnek. Tényleg olyan, mintha alulról felfelé fújnák és mindegyiket eltérően. Egyik erre mozog, a másik meg ellenkező irányba." 2024.12.22

Viszont nem mélyedek bele, de lenne mit tennem, ha belemélyednék.

Előzmény: őszszakál (6432)
őszszakál Creative Commons License 2024.12.31 0 0 6432

Bizonyára láttad azt a videót, amikor egy bazinagy csarnokból kiszívták a levegőt, és egy daruról egyszerre ejtettek le egy tekegolyót és egy tollköteget. Egyszerre értek földet.

Előzmény: MemetikaTan (6431)
MemetikaTan Creative Commons License 2024.12.31 -1 0 6431

Csak légritka tér volt abban az ejtőtoronyban. Tehát lehet légmozgás is, meg nyomáskülönbség is. 

" Sem a Holdon, sem a Marson nincs légkör", aztán meg simán működnek a drón helikopterek. Szeretnek túlozni a fizikusok is, ami nem igaz. 

Előzmény: őszszakál (6430)
őszszakál Creative Commons License 2024.12.31 0 1 6430

Az ejtő toronyról szóló ismereteim, Gyula bácsitól származnak. A egész cső, amiben a kapszula van, légritka, vákuum van benne. A kapszulában lévő asztalon vannak a próbatestek egy üvegcsővel elkülönítve egymástól. Tulajdonképpen abban sem alakulhat ki légmozgás a vákuum miatt. A szabadesés során, a különböző tömegszámú izotópok egymáshoz képesti gyorsuláskülönbséget vizsgálta. Erre szolgál a hátlapon lévő, különböző várható értékeket jelölő tábla. A saját bevallása szerint, nem tökéletesen sikerült a kapszula elengedése, mert nem volt súrlódásmentes, amitől egy kicsi lökést kaphatott a kapszula.

Előzmény: MemetikaTan (6429)
MemetikaTan Creative Commons License 2024.12.31 -2 0 6429

Szász ejtős kísérlete, ha mérési hiba volt, akkor drámaian hasonlít az Egely-kerék leleplezés folyamatára. Ott magam kezdtem el először kísérletezni, hogy mekkora nagy üveget kell használni, ahol már kialakulhat a belső légmozgás. Meg a lámpák "fénynyomás" befolyásoló témát is elsőként dobtam be és teszteltem. Hozzá kell tenni a leleplezést sokan végeztük, nem egyedül az enyém az érdem. Viszont a VÉGEREDMÉNY kialakulását egyértelműen magam küzdöttem ki. Meg kellett hivatalokat győznöm és sikerül. 

Szász ejtős kísérleténél is, már minimális légmozgás, légritka tér nyomáskülönbség, vagy radiométer hatás MÉRÉSI HIBÁT okozhatott.

Előzmény: őszszakál (6425)
őszszakál Creative Commons License 2024.12.31 0 1 6428

"csak védték a dogmáikat és elme-mémjeiket."  

Amennyiben egzisztenciális okból védik az álláspontjukat, még érthető is, de a dogmát egy tudósnak nem illik védeni. Akár fertőzött vele, akár nem.

Az új dolgot nem akadályozni kell, hanem kritizálni és ha jó érvényesíteni.

Előzmény: MemetikaTan (6427)
MemetikaTan Creative Commons License 2024.12.31 -1 0 6427

Világosan leírtam az emberi magatartás-tudományi okot: "csak védték a dogmáikat és elme-mémjeiket."  

Sajnos ez van. Ahogyan a legkiemelkedőbb emberi elmék is lehetnek náthásak és elmebetegek is, éppen úgy lehetnek elme-vírusaik is. Olyanok is, amelyek fertőzőek és zombi- csoportokat teremt. 

Előzmény: őszszakál (6425)
MemetikaTan Creative Commons License 2024.12.31 -1 0 6426

Építő kritika, de a te eddigi itteni névtelen és arctalan fórumos munkásságod a Mesterséges Plagizátor (MI)  szintjét sem érte el.  Ajánlom figyelmedbe ezt az írást is. Mert a Mesterséges Plagizátor legalább nem csak szemellenzősen plagizál. Te meg meg sem akarod látni, az ami nem egyezik meg a metafizikai 'agyziziddel', ' elme-mémeddel.  :

Max Planck: Max Planck válogatott írásai [Magyar Elektronikus Könyvtár - MEK-05010] (niif.hu)

A tudományos eszmék eredete és hatása*

Berlinben, a német mérnökök egyesületében 1933. február 17-én tartott előadás.

mek.niif.hu/05000/05010/html/planckirasai0009.html

Előzmény: JimmyG (6424)
őszszakál Creative Commons License 2024.12.31 0 2 6425

„Viszont az is lehet, hogy a kísérlete még sem hibás. Mert ez sem lett leellenőrizve.”

Ebben látom magam is a fősodorbeli tudomány hibáját. Annyi pénzt elpazarolnak kísérletekre eredménytelenül, de egy perdöntőnek tűnő kísérletet nem engednek megismételni? Mi lehet az indoka?

Előzmény: MemetikaTan (6422)
JimmyG Creative Commons License 2024.12.31 -2 2 6424

A mesterséges intelligenciát lehet szidni vagy lenézni. 

Én azonban azt mondom, hogy lehet hasznos dolgokra is használni. 

Mondok néhány példát:

1. Ma már a fordítóprogramok mögött  is az MI programok állnak, amelyek képesek arra, hogy ne csak szó szerint fordítsanak, hanem a szöveg értelme alapján.

2. Tudnak hang alapján szöveget készíteni.  

2. A ChatRobotok képesek egy témában összegyűjteni az információkat, persze csak az elfogadottakat. De ez is nagyon sok időt takarít meg, mert nem kell napokig szörfözni a neten az információk után. 

Azonban az MI-nek meg vannak a korlátai is. Új fizikai elméletet nem tud kitalálni. 

Ez a szép feladat továbbra is rám vár.    ;)

Előzmény: őszszakál (6420)
MemetikaTan Creative Commons License 2024.12.31 -1 0 6423

Igen, pont azt írtam, hogy sokszor írtam már ezt neked korábban is. 

Annak ellenére még is azt teszed csak, amit nem kellene tenned.

Amit meg tenned kellene, attól félsz, meg totojázol benne. 

Előzmény: JimmyG (6421)
MemetikaTan Creative Commons License 2024.12.31 -1 0 6422

Szász, ha feltárták volna az ejtő kísérlete hibáit, amit magam már pedzegettem, akkor tanult volna belőle és lehet valami tényleg hasznosat talált volna ki. Viszont az is lehet, hogy a kísérlete még sem hibás. Mert ez sem lett leellenőrizve. A tudomány rovat, ami főként harcos ateista sz.eptikus társasági tagokból állt, csak védték a dogmáikat és elme-mémjeiket. Ami tudományosan nem egy helyes magatartás. 

Előzmény: őszszakál (6420)
JimmyG Creative Commons License 2024.12.31 -2 0 6421

Ezt már mintha írtad volna.

Miért ismételgeted folyton?

Előzmény: MemetikaTan (6419)
őszszakál Creative Commons License 2024.12.31 0 0 6420

Arra kellene megtanítani az embereket, hogy felismerjék a korlátaikat. Az internet és „facebuk” korában mindenki, mindenhez ért és osztja az észt. Nem csoda, hogy a robotot kérik fel, fogalmazzák meg a leckéjüket, mert az nagyobbat merít a szűrőjével a témából.

Aztán meg csodálkoznak, hogy lehűtik a forró fejüket.;-)

Előzmény: MemetikaTan (6416)
MemetikaTan Creative Commons License 2024.12.31 -1 1 6419

Igen, pont erre figyelmeztettelek már korábban, hogy az itt név és arc felvállalása nélkül összefirkált dolgaidban, semmi olyan nincs lényegében, amit korábban mások már ne írtak volna le. Nincs egyedi gondolatod. Memetikailag másolsz csak. Ismételsz... ismételsz.... ismételsz évek, évtizedek óta. 

Előzmény: JimmyG (6415)
MemetikaTan Creative Commons License 2024.12.31 -1 1 6418

Logikai következtetésekből nagyon gyenge vagy. Mi is az én írói, publikálási hivatalos műfajom megnevezése?

szórakoztató tudományfilozófiai esszé 

A leírásának megfelel. Tényleg az aminek nevezi magát. Tudományfilozfiát művelek elsősorban. Amibe belefér a kognitív tudományág és a logika is. 

A te itteni névtelen, arctalan soknickes kommentjeid meg se nem fizika, se nem új fizika. Metafizikát gyakorolsz és írsz. 

A tudományfilózófia és a metafizika nem barátai egymásnak. A tudományfilozófia elvei és tanításai cáfolják a metafizikát. Az egyik a tudományhoz igen közel álló, hasonló a szerepe, mint a matematikának,  a másik a metafizika egyértelmű áltudomány és emberek átverése. A metafizika lényegében egy bugyuta vallásszerűség. 

Előzmény: JimmyG (6409)
MemetikaTan Creative Commons License 2024.12.31 -2 0 6417

Az a filozófia és a tudományos módszartan része. Viszont a tudományos módszertanban nem elégséges része, teljesíteni kell még más feltételeket is. A logika szabályainak a megszegése = vallás, mese, hiedelmek, tudományos tévhitek ....

Előzmény: Nick & Nick (6407)
MemetikaTan Creative Commons License 2024.12.31 -1 0 6416

Az hiba volt, meg az is hogy elkezdték egyesek csak fikázni. Dehát az emberállat vírusos és zombi viselkedésű. 

Előzmény: őszszakál (6406)
JimmyG Creative Commons License 2024.12.31 -2 1 6415

"Van ilyen nevezetű magyar netes oldal is. új fizika (ujfizika.hu)  Ott ezt írják:"

"FILOZÓFIAI MEGÁLLAPÍTÁSOK

1. A világmindenség kiterjedése minden irányban végtelen, tehát nagysága a végtelen és nulla felé nem korlátozható.
  2. A tér nem objektív valóság, hanem az emberiség által alkotott fogalom, melyet úgy kell megalkotni, hogy a benne létező tömegek helyének sorrendjét semmilyen irányban semmilyen okból megváltoztatni ne lehessen.
  3. Az idő nem objektív valóság, hanem ember által alkotott fogalom, melyet úgy kell megalkotni, hogy bármilyen tömegen történő változás sorrendje helytől és távolságtól függően felcserélhető ne legyen, mely egyben az ok és okozat sorrendjét biztosítja."

Továbbá ezt is írja Tamás Jenő:

"Nem fogadtam el fizikai valóságnak a relativitás-elméletet, a tömeg-energia ekvivalenciáját és rámutattam azok levezetési hibáira. "

Mivel az agymosó marxista filozófia is elfogadta a „modern fizikát”, a tanszék előadója és vizsgáztatója sem mert állást foglalni és Dr. Marx György és Dr. Jánossy Lajos akadémikus fizikusokat nevezte meg kompetenseknek, akikhez e tárgyban fordulhatok. Őket megkeresve Dr. Marx György válaszra sem méltatott, Dr. Jánossy Lajos pedig kétértelmű választ adott."

Tamás Jenő több helyes dologra rájött. 2026-ban lenne 100 éves. Nyughatatlan lelke él a síron túl is azok emlékezetében, akik megértették az újszerű gondolatait.

Előzmény: MemetikaTan (6379)
JimmyG Creative Commons License 2024.12.31 -3 1 6414

Persze, hogy említetted. Többször is. 

Van egy 92 éves ismerősöm, ő is elmondja ugyanazt többször is. Akár egyetlen napon belül is.

Gyakori tünet idősebb korban. 

Előzmény: őszszakál (6412)
overdog Creative Commons License 2024.12.30 -1 2 6413

semmifizikus, a "kukkolás" mindig titokban történik, önmagát magyarázó kifejezés ugye

itt viszont széles jókedvvel nézik a műsorotokat, de illendő csendben is

nem okoztok csalódást

Előzmény: JimmyG (6411)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!